Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@Idawoll ale super!!! Piękne kreski 😍! Trzymam kciuki za przyrosty! 🤞🤞
Idawoll lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Idawoll gratulacje, rośnijcie zdrowo ❤️😁 oby nam się ten grudzień dalej tak rozkręcał 🤞🤞🤞
Ja za uszkami nie przepadam, u mnie w rodzinie od zawsze tylko paszteciki do zupy, a zupa to rybna robiona przez mamę ❤️ sama takiej nie umiem zrobić, więc odkąd jestem na swoim to do pasztecików barszcz, a rybną jem u mamy 😊 w sumie nic mi innego nie jest na święta potrzebne, barszcz i paszteciki i mogę umierać. Dzisiaj będę mielić towar na farsz, cebula się smaży, kapusta już ugotowana, kurczak też i di zamrażalki, paszteciki będę pięć w poniedziałek na świeżoIdawoll, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Idawoll, gratuluje! Czyli otworzył się worek prezentów w drugiej połowie grudnia! Oby się utrzymał do końca miesiąca 🍀🎁
Belia, czerwone wino jest wymienione na pierwszej stronie jako poprawiające endometrium. Wypiłam dwa kieliszki w akcie desperacji po tym jak usłyszałam na monitoringu, że ma tylko 6 mm 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 18:42
Idawoll, Belia, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Hej. Postanowiłam się odezwać. W kwietniu 2024 miałam ciążę biochemiczną a teraz w grudniu postanowiłam zabrać się na poważnie za starania bo do tej pory nie udało się znów zajść. W tym cyklu po raz pierwszy spróbowałam testów owulacyjnych, nie zbyt się znam... wygląda to jak na zdjęciu w linku.. ❤️ Było 8go i 10go. Jestem już mamą od 6 lat i marzę bardzo o drugim dziecku 🥺
https://zapodaj.net/plik-YrtyHpWLj7Darrika, angieDream, aglo, Ona_39, DreamBee lubią tę wiadomość
♀️'95 ♂️ '92
🧒 04.2018
💔 04.2024 cb -
Witajcie dziewczyny, w końcu jakieś pozytywne wieści 🎁 gratulacje dla wszystkich szczęściar.
Ja właśnie wracam z wizyty w klinice. 9 d.c., wg lekarza owulacja lada moment, endometrium jak zwykle piękne. Badania nasienia również bez zarzutu więc zapytał, czy nie chcielibyśmy jutro spróbować inseminacji. Kompletnie się tego nie spodziewałam i ostatecznie nie zdecydowaliśmy się w tym cyklu... A teraz bije się z myślami. Dostałam też receptę na ovitrelle i mimo wszystko zaaplikuje go sobie dzisiaj - może akurat pomoże... O ile się odważe, nigdy nie robiłam sobie zastrzyków 🫣Idawoll, Darka101, Sreberko, aglo, Slava, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 35
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
13.01.2025 ➡️ 13 cs IUI ✊🏼
-
Belia wrote:Hej dziewczyny! Nadrobiłam dzisiejsze wiadomości
@Milo113 tak jak już dziewczyny pisały, jeżeli nie czujesz się na siłach zawsze można odpuścić spotkanie ze znajomymi. My w zeszłym roku leżeliśmy w dwójkę rozwaleni na kanapie, oglądaliśmy Netflixa a o północy wyszliśmy na balkon na fajerwerki i powiem szczerze, że bardzo dobrze wspominam ten wieczór.
@Anka96 kurczę miałam w tym roku również robić uszka ale braknie mi czasu ;( za to zakwas już stoi.
@Kłębuszek świetna wiadomość! i jaki szybki termin. Teraz tylko pozbyć się dziada i działać.
@almost.there ja również w tym miesiącu miałam śluz płodny jeden dzień zaraz po okresie a potem długo długo susza i opóźniona owulacja. Sprawdzasz jeszcze w jakiś sposób nadchodzącą owulacje?
@siesiepy o widzisz jaka ciemna krecha ! tylko lekkie opóźnienie i przyszła
Ja również chciałam kupić ananasa w tym cyklu ale jakoś mi nie po drodze do sklepu gdzie sprzedają świeże a już kilka razy się nadziałam, że kupiłam spleśniały.
A o co chodzi z czerwonym winem? Pozytywnie wpływa na owulację? Też mi się zdażyło w tym miesiącu strzelić sobie lampkę czy grzańca.
Nie robię już testów owulacyjnych, a temp nigdy nie mierzyłam. Same testy są dość stresujące dla mnie, więc odpuściłam. Kilka cykli spr i testy pokrywały się ze śluzem i 2 tyg później zawsze okres, więc teraz patrzę tylko śluz. Cykle mam przeważnie jak w zegarku 26-28 dni, więc ta owulacja jest zawsze około 13 dnia cyklu plus minus i wtedy ♥️, w sumie też jak męża mam przy sobie to ♥️ i tak przynajmniej co drugi dzień, więc powinnismy i tak trafiać 😅 myślę, że teraz będzie po prostu około 11 dnia cyklu owu, ale dowiemy się w czwartek może na wizycie u gina 🤞🏼 -
Ona_39 wrote:Nie rozumiem czemu ta aplikacja ignoruje pozytywne testy owulacyjne i wyznacza owulację dwa dni po nich 🤷♀️
Czeka az zaznaczysz negatywny test owu. 😊Ona_39 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Idawall wow! 😍 Gratulacje ❤️
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Idawoll wrote:Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
Zobaczcie, jaka jest duża różnica w testach.
Może jutro skoczę zrobić betę. 🙆🏼♀️
Aaa gratulacje ♥️♥️Idawoll lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Idawoll - Gratulacje!!! 🥳🥳🥳
29 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
5cs - przerwa po histeroskopii ⏳
Niedowaga + Hiperinsulinemia
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Fertistim, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D, Żelazo+Wit. C -
Gratulacje Ida🍀
W końcu się coś zaczyna dziać!Idawoll lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Fajnie widac jakies pozytywne testy. Za kolejne testujace trzymam kciuki. My dzisiaj w nocy jechalismy do pl do moich rodzicow, i spedzamy swieta u testowac bede po swietach i mimo, ze chcialabym zeby pod tym wzgeledem ten czas szysbko minal Ale z drugiej strony jak pomysle, ze na te 1,5-2 tyg wracamy do domu to jednak wole zeby sie ten czas jednak dluzyl ☺️
Idawoll, Belia, Darrika, Olo323, Loraa, Saule, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Ida gratulacje!
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Sreberko, Idawoll - gratulacje dziewczyny, rośnijcie zdrowo! 🌱
Idawoll, Sreberko, Saule lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
Starania o pierwsze 👶🏻 od 6/24
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wymazy MUCHa ⏳
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
Idawoll Gratulacje! 🥳 Piękna krecha. Czekam na betę i zaciskam kciuki.
Nooo, po tej suszy dzis dwie nowe 🤰
Czekam na więcej!PaulinKA, Sreberko, Idawoll, Ona_39 lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Idawoll wrote:Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
-
-
Gratulacje!! 🥳 rośnijcie 🍀
w końcu otworzył się worek Mikołaja (jakkolwiek to brzmi) 🤣Idawoll, cysterka95 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬