Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka96 wrote:Sreberko, Idawoll gratulacje dziewczyny ! 🎁🎁
Możecie mi wierzyć lub nie ale czasem mam intuicję, która przeradza się w rzeczywistość… i tak jak były same biele i Was podczytywałam to przez głowę mi przeszło, że to Sreberko zobaczy w grudniu dwie kreski! Nawet myślałam czy by Wam tego nie napisać ale stwierdziłam ze nie będę swoich głupich myśli tu wypisywała bo co jak jednak nie wywróżę i zrobię tylko komuś niepotrzebną nadzieje
Sreberko nie znam cię ale jak zobaczyłam dzisiaj prezent obok Twojego nicku to sama w to jie mogłam uwierzyć !! 🥰
Często tez na przykład o czymś myśle, ze kogoś spotkam i właśnie ta osobę spotykam
Też miewacie takie intuicje czy coś ze mną nie tak ?Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Możecie mi wierzyć lub nie ale czasem mam intuicję, która przeradza się w rzeczywistość… i tak jak były same biele i Was podczytywałam to przez głowę mi przeszło, że to Sreberko zobaczy w grudniu dwie kreski! Nawet myślałam czy by Wam tego nie napisać ale stwierdziłam ze nie będę swoich głupich myśli tu wypisywała bo co jak jednak nie wywróżę i zrobię tylko komuś niepotrzebną nadzieje
Sreberko nie znam cię ale jak zobaczyłam dzisiaj prezent obok Twojego nicku to sama w to jie mogłam uwierzyć !! 🥰
Często tez na przykład o czymś myśle, ze kogoś spotkam i właśnie ta osobę spotykam
Też miewacie takie intuicje czy coś ze mną nie tak ?
Oj, to muszę dużo pisać żebym Ci może też na myśl w styczniu przyszła żart ofc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:22
Belia lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Ogólnie mój ginekolog nie zgodził się z tym co powiedział urolog wczoraj mojemu mężowi. Powiedział, że jest słabo. Że ma zrobić jeszcze posiew, bo te ph jest podwyższone. Przepisał mu polfilin prolongatum. Kategoryczny zakaz palenia fajek. Mamy za 3 miesiące znowu powtórzyć wyniki.
Generalnie wspomniał też, że jeżeli do wielkanocy się nie uda to on chyba wolałby nas kierował na IVF, bo powiedział, że to bez sensu, żeby ciągle chodzić, sprawdzać monitorować itp. A na IVF już są refundacje.
Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?Darka101, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Migotko, wszystko z Toba jest tak. 😊
I to super mieć taka intuicję ❤️
Pogubiona, a ja zas często widzę lub czuje dusze 🙈
Do dziś pamiętam jak moj zmarły tata przytulał mnie w dzień, kiedy moj mi sie oświadczył. Doslownie czulam ten scisk, a nikogo obok nie bylo. Zwykle w trakcie snu, ale jednak..
A ja sie muszę trochę wyżalić, moge?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:06
Pogubiona, Migotka96, almost.there, DreamBee, Olo323 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@Księgowa po to jesteśmy! Żal się, ile serducho potrzebuje 🫂
Olo323 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Slava wrote:Dziewczyny miałam strasznego doła wczoraj i przepraszam, że mi się ulało. Po badaniach u tego specjalisty od endometriozy się okazało, że mam zalecona laparoskopię. Musiałam to wczoraj przedyskutować z lekarka z kliniki i ona zostawiła decyzję dla mnie.
Ogolnie oprócz jednego małego ogniska endometriozy widać tylko adeniomioze ale powiedział lekarz, że taka postać jak ja mam nie wpływa na starania, a fakt, że zawsze mam dobre endometrium w drugiej fazie cyklu mu to potwierdza.
Ale co mu sie nie podoba to ten jajnik który jest tak jakby przytwierdzony do ściany macicy i dosyć daleko.
Ten lekarz chce wlasnie przede wszystkim podczas tej laparoskopii odsunąć ten jajnik na swoje miejsce, wiadomo wycinek pobrać cd138, jeszcze raz drożność, usunąć ewentualne ogniska endometriozy które nie były widoczne.
Moja lekarka twierdzi że jakiekolwiek odsuwanie jajnika może uszkodzić trochę jego tkankę i zmniejszyć ilość komórek ale decyzje pozostawia dla mnie… Ja do męża powiedziałam, że decyzję to ja muszę skonsultować z dziewczynami na forum 😅
Także prosiłabym o jakieś sugestie, sama jestem raczej nastawiona na operację, termin pewnie na stycznen także by mi się IVF na luty marzec przesunęło także nie ma dramatu.
Ja bym zrobiła stymulacje invitro najpierw i zamroziła zarodki. Następnie laparoskopie, po zabiegu jak wydobrzejesz dopiero transfer. W ten sposób uzyskujesz komórki zanim potencjalnie coś mogłoby się stać z jajnikiem w czasie zabiegu. Do tego teraz ostra suplementacja antyoksydantów aby komórki podkoksować bo endo lubi obniżać jakość. Do rozważenia również lipidol, o którym piszą dziewczyny, ale niestety jego skuteczności nieznam.Slava lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥰 22 dpt-13901 -
dailydamn wrote:Ja już po monitoringu. Dziś 11dc pęcherzyk 17mm. W zeszłym miesiącu 18 mm było w 12dc. Jutro mam zrobić zastrzyk i znowu prog. Jak będzie jednak okres to w 6dc mam wziąć 5 tabletek lametty na raz.
Ogólnie mój ginekolog nie zgodził się z tym co powiedział urolog wczoraj mojemu mężowi. Powiedział, że jest słabo. Że ma zrobić jeszcze posiew, bo te ph jest podwyższone. Przepisał mu polfilin prolongatum. Kategoryczny zakaz palenia fajek. Mamy za 3 miesiące znowu powtórzyć wyniki.
Generalnie wspomniał też, że jeżeli do wielkanocy się nie uda to on chyba wolałby nas kierował na IVF, bo powiedział, że to bez sensu, żeby ciągle chodzić, sprawdzać monitorować itp. A na IVF już są refundacje.
Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?
To idziemy łeb w łeb, bo ja też 11, dzisiaj 18mm i jutro zastrzyk 😅
Co do nasienia, były już przypadki, że ginekolog mówił, że nasienie mega słabe, a androlog z kolei, że tragicznie nie jest.dailydamn, DreamBee lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Księgowa wrote:Migotko, wszystko z Toba jest tak. 😊
Do dziś pamiętam jak moj zmarły tata przytulał mnie w dzień, kiedy moj mi sie oświadczył. Doslownie czulam ten scisk, a nikogo obok nie bylo. Zwykle w trakcie snu, ale jednak..
A ja sie muszę trochę wyżalić, moge?
Wal śmiało, tu same swoje 🫶Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Księgowa wrote:Migotko, wszystko z Toba jest tak. 😊
A ja sie muszę trochę wyżalić, moge?
Możesz, dawaj.Deyansu lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
dailydamn wrote:Ja już po monitoringu. Dziś 11dc pęcherzyk 17mm. W zeszłym miesiącu 18 mm było w 12dc. Jutro mam zrobić zastrzyk i znowu prog. Jak będzie jednak okres to w 6dc mam wziąć 5 tabletek lametty na raz.
Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?karczoch321, Olo323 lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress) -
Jeżeli wyniki nasienia są faktycznie tak tragiczne to lepiej ❤️ zostawić na dzień podania zastrzyku i dzień po? Przed lepiej nic nie robić i je oszczędzać?👩🏼26 🧔🏻♂️30
02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻
🧔🏻♂️⚠️
-
Suzie wrote:To idziemy łeb w łeb, bo ja też 11, dzisiaj 18mm i jutro zastrzyk 😅
Co do nasienia, były już przypadki, że ginekolog mówił, że nasienie mega słabe, a androlog z kolei, że tragicznie nie jest.
Kiedy planujesz testować?👩🏼26 🧔🏻♂️30
🧔🏻♂️⚠️
-
Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:43
Ona_39, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Też miewacie takie intuicje czy coś ze mną nie tak ?Migotka96 lubi tę wiadomość
-
brilka wrote:Mojemu mężowi wyszła z badań oligospermia i obniżona ruchliwość i ani androlog w klinice leczenia niepłodności ani mój ginekolog, który zajmuje się też niepłodnoscia nie powiedział nam że daje nam rok na naturalne starania i zaprasza na IVF. Osobiście nie zaufałabym twojemu ginekologowi i po propozycji IVF „bo jest refundacja” po tak krótkim czasie starań, z dobrymi wynikami badań, bez wcześniejszej diagnostyki która rodziłaby wskazania do IVF wyszłabym z gabinetu i więcej nie wróciła.
Moj dostał diagnozę astenoteratozoospermia. Osobiście sama zdziwiłam się takimi słowami tym bardziej, że ten ginekolog leczy w klinikach niepłodności i ma mnóstwo pozytywnych opinii. Nie chciałabym znowu szukać kogoś nowego 🥺 Będziemy robić jeszcze posiew, ale to już po maratonie owulacyjnym. Co Twojemu mężowi zalecono w przypadku jego problemu?👩🏼26 🧔🏻♂️30
🧔🏻♂️⚠️
-
Ale bylam dzisiaj w tyle z czytaniem, chociaz udalo sie, nadrobilam 😁
Sreberko i Idawoll bardzo Wam gratuluje! Swietne wiadomosci 😊 trzymam kciuki za dalszy rozwoj sytuacji 🤞Idawoll, Sreberko lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
@dailydamn, uderzyły mnie słowa Twojego ginekologa. Mam wrażenie, że refundacja skłania wielu lekarzy ku IVF... Jesteście młodzi, dopiero 4cs. Z drugiej strony takie ostre słowa może podziałają na rzucenie fajek u Twojego. Będę trzymać kciuki za Was, a Wy działajcie 🤞🤞🤞
Wspaniała ściąga supli jest u Siesiepy w pamiętniku. Ruch, bez fajek, likopen, czarnuszka i jedziecie kochani.
Co do oszczędzania nasienia to byłabym ostrożna. Skonsultujcie się z andrologiem, ale chyba lepiej wzmacniać plemniki częstym przytulaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:54
DreamBee lubi tę wiadomość
-
Ona_39 wrote:@dailydamn, uderzyły mnie słowa Twojego ginekologa. Mam wrażenie, że refundacja skłania wielu lekarzy ku IVF... Jesteście młodzi, dopiero 4cs. Z drugiej strony takie ostre słowa może podziałają na rzucenie fajek u Twojego. Będę trzymać kciuki za Was, a Wy działajcie 🤞🤞🤞
Wspaniała ściąga supli jest u Siesiepy w pamiętniku. Ruch, bez fajek, likopen i jedziecie kochani.
Co do oszczędzania nasienia to byłabym ostrożna. Skonsultujcie się z andrologiem, ale chyba lepiej wzmacniać plemniki częstym przytulaniem.
Wyniki nasienia już go tak zmotywowały, że od 11.12 nie miał papierosa w ustach. Może musiało to wszystko dojść do tak skrajnego momentu, że to nie jest widzi mi się, tylko to ma ogromny wpływ na całą płodność. Skompletowałam mu cały zestaw supli. Gotuje zupę pomidorową na bazie passaty i koncentratu pomidorowego. Dziennie teraz je pomidorową, bo jednak sok mu nie podchodzi. Oby to się wszystko jakoś naprawiło 🥹Ona_39, DreamBee, Deyansu, avellana, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
🧔🏻♂️⚠️
-
Z tym ogrzewaniem pleców, to zaczęło się od pozytywnego testu @3erin, która przeczytała w jakiejś niemieckiej książce o naturalnym wspomaganiu płodności, że warto nagrzewać wskazane miejsce od (wydaję mi się) piku LH do kilku dni po owulacji. Polecanym przez @3erin sposobem było przyklejenie plastrów rozgrzewających. W książce podawali chyba jakieś przepisy na maści rozgrzewające.
Ja praktykowałam w ostatnim cyklu- nie udało się, ale przynajmniej było mi cieplutko 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 23:10
Slava, DreamBee, Deyansu, Darka101, PaulinKA, Pacynka, Olo323 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 01/25 Badanie na pasożyty?