Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Księgowa wrote:Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..
Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺
Księgowa, rozumiem twoje rozgoryczenie.
Liczba posiadanych już dzieci nie jest żadnym wyznacznikiem.
Wszystko się ułoży 🫂. Mówię to ja, jedna z tych, która też straciła dziecko. Dosłownie rok temu zatrzymało się serduszko mojego synka. Ten rok emocjonalnie nie był łatwy. I dziwnym trafem tydzień temu ujrzałam na teście dwie kreski, które są już tłuste na teście. Myślę, że mój synek nade mną czuwa. Bo skąd ten test w grudniu przed tą datą? I jeszcze ciąża z ponad 40 DC.
Tulę i ściskam za ciebie kciuki👍👍👍♥️♥️♥️♥️Pogubiona, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość
04.2023 💔8tc
18.12.2023💔19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
@Ksiegowa 🫂 myślę, że wcześniej padło wiele prawdziwych i pięknych słów.
Masz prawo do tych wszyskich emocji, masz prawo czuć się gorzej, miałaś prawo myśleć o tym maleństwie.
Niestety czasem zdarza się najgorsze nawet najlepszym ludziom.
Ale my babki, mamy to do siebie, że jesteśmy silne, upuścimy trochę emocji, ale później otrzepiemy się i będziemy żyć dalej.
PaulinKA, AnMiPe, angieDream, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Księgowa wrote:Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..
Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺
Czy pierwsze, czy trzecie dziecko - każda ❄️ czy 🩸boli tak samo. Nie porównuj się do nas, całkowicie bezdzietnych, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto ma lepiej, lub gorzejja się cieszę z każdych dwóch kreseczek tutaj - mam przecudownego męża, a dziecko ma być owocem tej miłości. I tej miłości mi nikt nie zabierze
Wyrzuć z siebie koniecznie emocje, wypłacz się porządnie jak czujesz potrzebę (emocje chowane lubią potem wybuchać w niespodziewanym momencie - ostatnio sprawdzone!). Bądź po prostu dobra dla siebie 🫂
PS. Kiedyś w desperacji byłam na hipnoterapii (cudowna sprawa!) i w przypływach słabości przypominam sobie jedno z zadań - kiedy miałam wyobrazić sobie w rękach małe, bezbronne niemowlę i je mocno utulić. I tym niemowlęciem nie było moje wymarzone dziecko tylko ja - malutka, bezbronna miniPogubiona.
I tak myślę, że trzeba zrobić - zadbaj wpierw o swoją małą, obecnie potrzebującą miłości miniCiebie. Ona na to bardzo teraz zasługuje! ♥️♥️♥️ Reszta się ułoży w czasie i będziesz wspominać ten niepewny czas, tylko jako coś, co byłoangieDream, Deyansu, Ona_39, Loraa, Marcia03, Księgowa, Slava, Milo113, Darka101, Siasi, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 🤞🤞🤞 -
Ja też napisałam wczoraj coś o sobie i dokładnie zgadzam się z Wami. Nie ważne które to dziecko, na jakim etapie była strata, każda boli. I niestety nie ma złotych rad, myślę księgowa, że po prostu musisz przejść przez żałobę, płacz ile trzeba, zrób coś symbolicznego dla synka, tak po prostu. On zawsze będzie twoim dzieckiem z którym musiałaś się tu na ziemi za wcześnie pożegnać ale na zawsze będzie w sercu 🖤
Pogubiona, angieDream, Ona_39, Sreberko, Księgowa, Loraa, Siasi, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
Aglo,
Widzę, że masz dziś wizytę u ginekologa, będziesz podpytywać o ten estradiol? Dasz znać jak powie coś ciekawego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 10:36
Loraa, aglo lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
12 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Ona_39 wrote:@Księgowa, przypomniał mi się taki film, "Niebo istnieje naprawdę". Tam był wątek o nienarodzonej dziewczynce. Może obejrzenie go byłoby dla Ciebie w jakimś stopniu ukojeniem...
Jest też książka.
Polecam też inne książki o takiej tematyce. Mi bardzo pomogły po stracie dziecka.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Dziękuję Wam dziewczyny ❤️
Wczoraj chyba dopadl mnie fatalny dzien, mężowi też się wyplakalam w ramię 😔
Zwykle sie nie uzalam nad soba, ide ciągle przed siebie, dość mocno stąpam po ziemi i przyjmuje wszystko jak jest, ale cos wczoraj peklo.
Wiem, ze za parę dni będzie lepiej.
Te święta też mnie przytłaczają, bo moj maz idzie akurat do pracy na cale święta 🙄😔Pogubiona, Anka96, Sreberko, Justa28, Darrika, almost.there, angieDream, Idawoll, avellana lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
sylwijka wrote:Dziewczyny...
Jestem drugi dzień po transferze...
Mam jakieś dziwne bole lędźwi,w dole brzucha i w pachwinach
Chyba nic z tego...
Miała któraś z Was coś podobnego a jest dobrze..?
Zerknij na zakladke "z pomoca medyczna" - tam jest cały watek dla dziewczyn po IVF to prędzej udziela Ci odpowiedzi, której szukasz.siesiepy lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej dziewczyny 🙋♀️
Chciałam Wam życzyć pięknego dnia… 🥰💖
U nas się zrobiło na maxa spokojnie…
Zauważyłam, że jestem na maxa niecierpliwa w tym procesie starań… dlaczego zmiany są widoczne dopiero po tak długim czasie… 🤣
Jedziemy jutro na konsultacje do drugiego androloga (niestety poprzednia wizyta była przesunięta ze względu na chorobę lekarza) Planuje wylistować sobie pytania…😅). Liczę w głębi serca na to, że dieta i suplementacja zrobią robotę z wynikami nasienia, wybija nam 1.5 miesiąca od zmiany diety i 1 miesiąc od rozpoczęcia suplementacji. 🥹 chciałabym już wiedzieć, czy coś tam się powolutku zmienia i czy żołnierzyki się trochę zaczęli chociaż ruszać…
Ponadto, zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć uczyć się robić na drutach.. marzy mi się jakaś fajna wełniana czapka, czy szalik, albo sweter 😍
Czy któraś z Was tworzy z wełny takie cuda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 11:51
Darrika, Belia, DreamBee, Ilka96 lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
sylwijka wrote:Dziewczyny...
Jestem drugi dzień po transferze...
Mam jakieś dziwne bole lędźwi,w dole brzucha i w pachwinach
Chyba nic z tego...
Miała któraś z Was coś podobnego a jest dobrze..?
Mnie okropnie bolały ledźwia przy udanych cyklach, więc może być to dobry znakogólnie to miałam to uczucie bardzo szybko po owu, a jeszcze parę dni przed zagnieżdżeniem - czułam jakby macica mi się "rozpychała".
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
Ale dodam tylko, że jestem jakaś wrażliwa na hormony - drugi cykl monitorowany, wczoraj poszła dopiero 1 tabletka Lametty i dziś z rana już mi było niedobrze. Przy udanych cyklach baaardzo szybko wiedziałam, że coś jest inaczej (chociaż miałam też jeden cykl, gdzie myślałam, że się udało przez te objawy a tu ❄️).
W poprzednim cyklu, mimo, że nieudany, to przez Lamette, Ovitrekle i Duphoston wymiotowałam cały czas aż do odstawienia - nie byłam nawet w stanie fani tak umyć po toalecie porządnie, bo zapach mydła mnie mdlił. Mąż nie używał perfum parę dni, bo nie dawałam rady stać obok niegoale już zapach dezodorantu lub szampony wystarczył bym biegła do łazienki >_<`
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny 🙋♀️
Zauważyłam, że jestem na maxa niecierpliwa w tym procesie starań… dlaczego zmiany są widoczne dopiero po tak długim czasie… 🤣
Jedziemy jutro na konsultacje do drugiego androloga (niestety poprzednia wizyta była przesunięta ze względu na chorobę lekarza) Planuje wylistować sobie pytania…😅). Liczę w głębi serca na to, że dieta i suplementacja zrobią robotę z wynikami nasienia, wybija nam 1.5 miesiąca od zmiany diety i 1 miesiąc od rozpoczęcia suplementacji. 🥹 chciałabym już wiedzieć, czy coś tam się powolutku zmienia i czy żołnierzyki się trochę zaczęli chociaż ruszać…
Ponadto, zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć uczyć się robić na drutach.. marzy mi się jakaś fajna wełniana czapka, czy szalik, albo sweter 😍
Czy któraś z Was tworzy z wełny takie cuda?
Jak tylko w liceum zrobiłam dwa szaliki, bo chciałam takie meeeeeega długie, a w domu nie było pieniędzy, żeby po prostu iść i kupić.
Cudownie relaksujące hobby, do którego chce kiedyś wrocic ♥️♥️♥️
PS. I polecam zdecydowanie szlaki na start zamiast czapki, bo jest bardzo prostyChochlik12 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
(Przepraszam za SPAM, ale chwila przerwy jest
)
Pytanie do dziewczyn przyjmujących heparynę (aglo? Księgowa?): czy miałyście jakikolwiek problem z rankami po zastrzykach?
Mam jedną, która mi się tak okropnie paskudzi i ropieje, że aż się mocno zaczynam martwić. Byłam w poniedziałek u lekarza i mówiłam, że znalazłam jakąś maść z antybiotykiem w domu (Mupirox) i ranka wyglądała lepiej po dobie i mi nic nie przepisała. Ranka nie wygląda gorzej, ale lepiej też nieboję się, że wyląduje na antybiotyku koło owu i cykl pójdzie w łeb. 16:15 idę do kolejnego internisty dziś... Zastanawiałam się tylko, czy któraś miała podobnie, bo internistka wspominała, że po heparynie mogą występować zmiany martwicze czasem
(((
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
Księgowa wrote:Dziękuję Wam dziewczyny ❤️
Wczoraj chyba dopadl mnie fatalny dzien, mężowi też się wyplakalam w ramię 😔
Zwykle sie nie uzalam nad soba, ide ciągle przed siebie, dość mocno stąpam po ziemi i przyjmuje wszystko jak jest, ale cos wczoraj peklo.
Wiem, ze za parę dni będzie lepiej.
Te święta też mnie przytłaczają, bo moj maz idzie akurat do pracy na cale święta 🙄😔Księgowa lubi tę wiadomość
-
Jako dziewiarka oczywiście że będę polecać! Super sprawa, joga dla mózgu, ogólnie antystress i hobby dające mega satysfakcję.
Obecnie jest taki ogrom kont dziewiarskich na insta czy na YT które tłumaczą wszystko od podstaw, że wystarczy dosłownie chwila i już umiesz w prawe i lewe oczka, a reszta przyjdzie z praktyką
Jest Jola z Otulamy i ona ma kurs na pierwszą czapkę na drutach, bardzo sympatyczna dziewczyna i bardzo jasno tłumaczy - ją znajdziesz na instagramie.
Na YT znajdziesz Dagnę Zielińska, która robi ZA DARMO fenomenalne tutoriale krok po kroku jak coś wykonać. I za każdym razem tłumaczy dokładnie o co chodzi.
Ogólnie na pierwszy raz: druty od grubości 4mm do 8mm max bym opowiedziała bo potem to już niewygodnie. Kup włóczkę bez włoska żeby łatwo było pruć - najlepiej wełnę owczą, najlepiej marki Drops bo po prostu jest tania i ma jakiś bazylion kolorów. Wełną owcza też nie jest śliska jak akryl czy jedwab chociażby i oczka nie będą się pruć od razu jak coś się nie uda ale się nie zaklinują jak alpaka z włoskiem czy moher. Bierz druty na żyłce i najlepiej drewniane bo oczka nie będą Ci się ślizgać na początek.
Z wielką przyjemnością pomogę jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania 🙂Kłębuszek, almost.there, angieDream lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, UreaParvum doksycyklina 10dni po 1x200
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
⏳mąż HLAC
🔜 UreaParvum wymaz kontrolny
🔜 cross match, IVF (PL) -