X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Slava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo ❤️
    Trzymam kciuki za betę i przyrosty 🤞

Runnerka i jak po zastrzyku? Ja przed pierwszym oglądałam filmiki na YT i o dziwo były tak jakby od producenta więc potem sam zastrzyk to jest 5 sekund 🙂

Valie05 dziękuję za podpowiedź! Dzisiaj też studiowałam inne wątki na forum i jeżeli to ma dotykać jajnik to najlepiej to zrobić po punkcji przed transferem. Także skłaniam się już ku tej opcji. Wiadomo, że ani ten spec ani moja lekarka z kliniki mi tego nie zaproponowali. Z Forum się dowiedziałam, dzięki Wam dziewczyny. Miałam taki plan na 90dni ostrych supli i dopiero stymulacja i w między czasie ta laparo w styczniu ale chyba zrobię z 60 dni supli, stymulacja, punkcja i wtedy laparoskopia.
    Jaką dawkę najlepiej brać q10 ubichinol tak na start? Bo słyszałam że jak się od razu zacznie np. od 300 to może brzuch boleć. A że ja mam Crohna i już chyba dwie nadżerki na jelitach to mam podejście do leków jak do jeży 😅
    W ogóle jak Twój grudniowy transfer? Masz już datę kiedy mamy tu trzymać kciuki? 🙂

Darrika noooo, Assasin jakaś druga część czy jakoś tak, to była jedna z niewielu gier w które na kompie grałam, potem kupiłam na PS mężowi żeby sobie gameplay oglądać i tak już zostałam widzem gier 😅 Także już wiem co zaraz na amazonie do koszyka wrzucę i stary dostanie pod choinkę dodatkowo grę 😀
    Ostatnio przechodził Cyberpunk i muszę przyznać że super klimat, pomysł genialny, aż kusi żeby samej wymienić druty na pada. Chociaż mi kiedyś, jeszcze na studiach, mój stary na spółkę z moim przyjacielem kazali jeździć w GTA i się śmiali z moich antyzdolnosci motorycznych 😅 Także podziwiam każdego kto ogarnia to cholerstwo 😅

Idawoll, Darrika, Valie05, Olo323 lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna
    ❌Crohn, HIT, AZS
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, IG 142, TNF 4189, IL10 217
    ✅ brak innych mutacji, test IMK, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, Crossmatch 18,9, kariotyp, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️

Naturals 🐻 (Monitoring + Ovitrelle+Luteina)
    14.07 ⏸️beta 14, 15.07-25, 16.07-50, 18.07-231
    23.07 4+4 beta 2476, pęcherzyk 4,6mm
    26.07 beta 3537 😢
    „A do dupy!”
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dailydamn a te wyniki są z pierwszego seminogramu czy mąż już robił kiedyś i znów wyszły kiepskie? Zgadzam się ze wszystkim co dziewczyny napisały, uważam że to jest krótki czas na takie pchanie w IVF. A jeśli to pierwszy seminogram to już w ogóle... nam i moja gin i androlog powiedzieli że pojedyncze badanie tak na prawdę nie musi o niczym świadczyć i zawsze się je powtarza przed podjęciem decyzji o dalszych krokach

Ona_39, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    @dailydamn a te wyniki są z pierwszego seminogramu czy mąż już robił kiedyś i znów wyszły kiepskie? Zgadzam się ze wszystkim co dziewczyny napisały, uważam że to jest krótki czas na takie pchanie w IVF. A jeśli to pierwszy seminogram to już w ogóle... nam i moja gin i androlog powiedzieli że pojedyncze badanie tak na prawdę nie musi o niczym świadczyć i zawsze się je powtarza przed podjęciem decyzji o dalszych krokach

Pierwszy raz robiliśmy takie badanie, dlatego nie bardzo wiem co mam myśleć. Nie mam ogromnej wiedzy w tym temacie, ciągle tu coś podczytuje i na chacie gpt, ale sama uważam, że IVF to już raczej ostateczność, kiedy już bardzo długi czas nie ma powodzenia, a wyniki pomimo prób poprawy nadal są kiepskie. Nie biorę na ten moment takiej opcji do siebie. Mam nadzieje, ze suple, codzienna zupka pomidorowa i rzucenie papierosów przez męża całkowicie pomogą. Zrobimy jeszcze posiew, bo martwi mnie te podwyższone ph.

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹

25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
    26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
    28.07 - 173 🩷 przyrost 256% 📈
    31.07 - beta i prog ❔🙏🏻
    08.08 - pierwsza wizyta USG

Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷

5137daf2a8775f5df9b76f26958321df.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..

Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
    I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
    Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
    Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
    Zobaczcie, jaka jest duża różnica w testach.
    Może jutro skoczę zrobić betę. 🙆🏼‍♀️
    IMG-5512.jpg
    IMG-5511.jpg
    IMG-5507.jpg

Omg co ja widzę!!! 🫨😍🥹 Ale szybko poszło! Zaciskam z całej siły kciuki za bete jutro! 🤞🤞💚

Idawoll lubi tę wiadomość

• Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..

Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
    I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
    Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺

Kochana, niepotrzebne przeprosiny. Nie miej proszę żalu do siebie. Cierpisz i nie jest to żadne Twoje widzimisię. Masz pełne prawo do wszystkich uczuć, które pojawiają się w związku z tym, co przeszłaś. Oby radość, której Ci życzę, pokryła jak balsam Twoje rany.

Milo113, Darrika, Deyansu, angieDream, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee, avellana, Olo323 lubią tę wiadomość

• Milo113 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Masz prawo czuc się zła, przygnębiona i rozczarowana. Wręcz pozwol sobie to czuc. Bardzo współczuje i mocno przytulam ❤️❤️❤️ okres świąteczny dla nas wszystkich pewnie jest ciężki, ale dla ciebie pewnie jeszcze bardziej… nie mam dobrej rady, okres żałoby po stracie może być długi i trzeba go przetrwać i przepracować aby ruszyć dalej. Może tego dnia razem z córeczkami poślecie do nieba balona albo fajerwerki? wiesz uczcisz swoją pamięć. I kochana nie patrz przez pryzmat ze inni walczą o swoje pierwsze a ty przecież już masz dwoje dzieci. Nie tedy droga. Ja tez mam syna, tez wywalczonego i nie czuje różnicy pod względem pragnienia większej rodziny. To są Twoje emocje i masz prawo czuc się jak czujesz i nie możesz patrzeć przez pryzmat a bo inni. Tym sposobem umniejszasz sobie a przecież masz prawo czuc się zle.
    Przytuuuulam❤️❤️

Darrika, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Przepraszam, że znów tak Wam wbijam na wątek, ale podczytuje i powiedz mi kochana co to za różnica czy to Twoje 1, 3 czy 6 dziecko ? Żadna to nadal Twój kochany bobas i masz prawo do uczuć jak każdy, masz 2 i kochasz je nad zycie, ale to nie znaczy, że masz zapomnieć i nie możesz odczuwać bólu, smutku , masz do nich prawo jak każdy kto stacil dziecko. Wiem co czujesz ja miałam na 27 grudnia pomimo, że minęło już dużo lat, to zostaje na zawsze tylko z czasem pali mniej.

Darrika, karczoch321, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee, avellana lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak wbijam 2 raz to może dołączę jeśli przyjmiecie ? Wcześniej jakoś nie miałam yhmm jak to określić takiej śmiałości, żeby pisać, ale raz kozie śmierć 🤣 Też jestem fanką gier fable, counter-strike, assasin, z książek kryminały, thrillery, romanse, a jakże by inaczej 😉
    Sreberko i Idawoll gratuluję pięknych kreseczek, szczęśliwych 9 miesięcy i zdrowych bobasków 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 02:43

Darrika, Deyansu, PaulinKA, angieDream, cysterka95, Kaliope, CrazyDaisy, Pogubiona, almost.there, Księgowa, Pacynka, DreamBee, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Kiedy planujesz testować?

Według moich obliczeń to będzie początek stycznia, któryś z pierwszych dni

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Nieważne które dziecko i tak to boli. Ja nie to czasami mam wrażenie, że nieraz bardziej, bo przecież wcześniej się udało :(

Darrika, Marcia03, Księgowa lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

🫂🫂🫂 dziewczyny juz dużo napisały, ja przytulam i przesyłam siły, masz prawo do wszystkich Twoich uczuc, do ich przeżycia, życzę Ci żeby ten nastrój się trochę chociaż poprawił przed świętami i udało się je przeżyć w spokoju i z uśmiechem 🤞❤️

Deyansu, angieDream, Pogubiona, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Absolutnie nie masz za co przepraszać. Moja cb miała termin na dzień w którym usuwali mi cp. Myślałam, że moje dziecko daje mi jakiś znak w ten sposób...Obie straty bolą cały czas. Raz mocniej, raz słabiej, ale to już zawsze będzie w nas. Mimo, że mam dwie cudowne córki, fasolkę w brzuchu, która mam nadzieję, że będzie się zdrowo rozwijać, to w sercu jest pustka. Pozwól sobie na złość, smutek, wkurzenie na cały świat. Tule z całych sił.

AnMiPe, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Marcia03, Księgowa, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Księgowa ściskam Cię mocno🫂
    Jestem typem człowieka, który bardzo długo dusi w sobie przytłaczające emocje. Z mojego doświadczenia (dość dużego, czasem kończy się to wręcz atakami paniki po jakimś maratonie stresu) będę cicho namawiać, byś dała sobie upust, choćby pisaniem nam tutaj, że coś jest nie tak.
    Mi bardzo trudno się "żalić" i wiem, jak niekorzystnie to wpływa na moje zdrowie i relacje. Nie bądź jak ja ❤️

Deyansu, Pogubiona, Księgowa, Sreberko lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa nie masz za co przepraszać bo masz prawo do tego smutku i innych emocji 😊 mam nadzieję że niedługo poczujesz się lepiej i życie cie zaskoczy pozytywnie 🍀🫶

Deyansu, Sreberko, angieDream, Księgowa lubią tę wiadomość

25CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌ glukoza 91 Insulina 17.1 HOMA 3.84 ❌️ (06.25)
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️

Helicobacter Pylori- Dodatni ‼️ leczenie- Pylera + Emanera i probiotyki.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Ja już po monitoringu. Dziś 11dc pęcherzyk 17mm. W zeszłym miesiącu 18 mm było w 12dc. Jutro mam zrobić zastrzyk i znowu prog. Jak będzie jednak okres to w 6dc mam wziąć 5 tabletek lametty na raz.

Ogólnie mój ginekolog nie zgodził się z tym co powiedział urolog wczoraj mojemu mężowi. Powiedział, że jest słabo. Że ma zrobić jeszcze posiew, bo te ph jest podwyższone. Przepisał mu polfilin prolongatum. Kategoryczny zakaz palenia fajek. Mamy za 3 miesiące znowu powtórzyć wyniki.

Generalnie wspomniał też, że jeżeli do wielkanocy się nie uda to on chyba wolałby nas kierował na IVF, bo powiedział, że to bez sensu, żeby ciągle chodzić, sprawdzać monitorować itp. A na IVF już są refundacje.

Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?

Zasięgnij trzeciej, niezależnej opinii. Najlepiej u osoby, która specjalizuje się w niepłodności męskiej. Branie supli, a już na pewno rzucenie palenia nie zaszkodzi ;)

Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość

Ja: 36, on: 35

✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    Walczymy z cukrzycą ciążową
    📆28.07.2025 cerklaż szyjki macicy
    preg.png
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Jeżeli wyniki nasienia są faktycznie tak tragiczne to lepiej ❤️ zostawić na dzień podania zastrzyku i dzień po? Przed lepiej nic nie robić i je oszczędzać?

Przy słabych wynikach nasienia nie zaleca się współżycia dzień po dniu kilka dni z rzędu. Jeśli masz pewność, że pęcherzyk nie pęknie przed podaniem zastrzyku, to raczej współżyłabym właśnie w dzień podania i dzień po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 07:57

dailydamn lubi tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Ja TP miałam na 28.10. Co najlepsze, tego dnia dostałam okres. Czy liczyłam, że to jakiś „znak”? A jak… i niestety, nie udało się w zeszłym cyklu, więc domyślam się, co czujesz. Teraz też sobie myślę, ile dzieci miałyby już tygodni, że święta byłyby cudowne, a nie będą. Każda z nas ma prawo do uczuć i emocji, jakiekolwiek by one nie były. To, czy masz już dzieci nie ma tu żadnego znaczenia. Pozwól sobie na żal i smutek 🫂

Deyansu, Ona_39, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Przytulam <3 Wiesz, jestem jedną z tych osób która uważa, że nie należy priorytezować osób bez dzieci przed tymi, które już je posiadają, a chcą mieć kolejne. Każde marzenie o dziecku jest tak samo ważne. Każda osoba jest tak samo ważna. Jesteśmy tu po to, by się wzajemnie wspierać i podnosić na duchu. Święta to wyjątkowy czas i takie niepowodzenia jeszcze bardziej podcinają nam skrzydła, niż w „normalnym okresie”.
    Nie będę Ci pisać, żebyś spróbowała podejść do tego zadaniowo, bo i mi to naprawdę ciężko przychodzi. Życzę Ci, żebyś w te święta znalazła odrobinę spokoju i siłę do dalszej walki <3

Deyansu, Pogubiona, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Valie05 dziękuję za podpowiedź! Dzisiaj też studiowałam inne wątki na forum i jeżeli to ma dotykać jajnik to najlepiej to zrobić po punkcji przed transferem. Także skłaniam się już ku tej opcji. Wiadomo, że ani ten spec ani moja lekarka z kliniki mi tego nie zaproponowali. Z Forum się dowiedziałam, dzięki Wam dziewczyny. Miałam taki plan na 90dni ostrych supli i dopiero stymulacja i w między czasie ta laparo w styczniu ale chyba zrobię z 60 dni supli, stymulacja, punkcja i wtedy laparoskopia.
    Jaką dawkę najlepiej brać q10 ubichinol tak na start? Bo słyszałam że jak się od razu zacznie np. od 300 to może brzuch boleć. A że ja mam Crohna i już chyba dwie nadżerki na jelitach to mam podejście do leków jak do jeży 😅
    W ogóle jak Twój grudniowy transfer? Masz już datę kiedy mamy tu trzymać kciuki? 🙂

Myślę, że powinnaś zacząć od 100mg Q10 i zobaczyć jak się czujesz. Ja suplementowałam 200mg przy trochę wyższym AMH i było ok. Znam dziewczyny, które wchodzą na 600mg ze względu na niskie AMH, ale kurcze wtedy to jest to mega drogi interes.

Datę transferu potwierdzę na kontroli endometrium w sobotę :) jak wszystko będzie dobrze to będzie to 27.12 lub 31.12, że złapać z moim lekarzem w klinice.

Slava, Deyansu, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ