X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Moj dostał diagnozę astenoteratozoospermia. Osobiście sama zdziwiłam się takimi słowami tym bardziej, że ten ginekolog leczy w klinikach niepłodności i ma mnóstwo pozytywnych opinii. Nie chciałabym znowu szukać kogoś nowego 🥺 Będziemy robić jeszcze posiew, ale to już po maratonie owulacyjnym. Co Twojemu mężowi zalecono w przypadku jego problemu?
    Suplementację, ruch i powtórzenie badań za parę miesięcy. I jeden i drugi lekarz powiedział, że widywali ciąże z gorszych wyników, nikt nam nadziei na ciążę naturalną nie zabrał. Mimo że statystycznie wiem, że mamy problem, bo ilość plemników szału nie robi, wyniki pogorszyły się względem poprzednich lat, a na spektakularną poprawę też nie liczymy, bo mąż jest po chemioterapii.
    Przepraszam, ale zniesmaczyło mnie trochę, że ginekolog w 4 cs powiedział wam, że daje wam jeszcze 4 miesiące i wysłałby was na IVF bo jest refundacja tylko po jednym badaniu nasienia, które nie wyszło jakieś tragiczne.

Ona_39, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston
  • Slava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo ❤️
    Trzymam kciuki za betę i przyrosty 🤞

Runnerka i jak po zastrzyku? Ja przed pierwszym oglądałam filmiki na YT i o dziwo były tak jakby od producenta więc potem sam zastrzyk to jest 5 sekund 🙂

Valie05 dziękuję za podpowiedź! Dzisiaj też studiowałam inne wątki na forum i jeżeli to ma dotykać jajnik to najlepiej to zrobić po punkcji przed transferem. Także skłaniam się już ku tej opcji. Wiadomo, że ani ten spec ani moja lekarka z kliniki mi tego nie zaproponowali. Z Forum się dowiedziałam, dzięki Wam dziewczyny. Miałam taki plan na 90dni ostrych supli i dopiero stymulacja i w między czasie ta laparo w styczniu ale chyba zrobię z 60 dni supli, stymulacja, punkcja i wtedy laparoskopia.
    Jaką dawkę najlepiej brać q10 ubichinol tak na start? Bo słyszałam że jak się od razu zacznie np. od 300 to może brzuch boleć. A że ja mam Crohna i już chyba dwie nadżerki na jelitach to mam podejście do leków jak do jeży 😅
    W ogóle jak Twój grudniowy transfer? Masz już datę kiedy mamy tu trzymać kciuki? 🙂

Darrika noooo, Assasin jakaś druga część czy jakoś tak, to była jedna z niewielu gier w które na kompie grałam, potem kupiłam na PS mężowi żeby sobie gameplay oglądać i tak już zostałam widzem gier 😅 Także już wiem co zaraz na amazonie do koszyka wrzucę i stary dostanie pod choinkę dodatkowo grę 😀
    Ostatnio przechodził Cyberpunk i muszę przyznać że super klimat, pomysł genialny, aż kusi żeby samej wymienić druty na pada. Chociaż mi kiedyś, jeszcze na studiach, mój stary na spółkę z moim przyjacielem kazali jeździć w GTA i się śmiali z moich antyzdolnosci motorycznych 😅 Także podziwiam każdego kto ogarnia to cholerstwo 😅

Idawoll, Darrika, Valie05, Olo323 lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dailydamn a te wyniki są z pierwszego seminogramu czy mąż już robił kiedyś i znów wyszły kiepskie? Zgadzam się ze wszystkim co dziewczyny napisały, uważam że to jest krótki czas na takie pchanie w IVF. A jeśli to pierwszy seminogram to już w ogóle... nam i moja gin i androlog powiedzieli że pojedyncze badanie tak na prawdę nie musi o niczym świadczyć i zawsze się je powtarza przed podjęciem decyzji o dalszych krokach

Ona_39, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo ✅

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    @dailydamn a te wyniki są z pierwszego seminogramu czy mąż już robił kiedyś i znów wyszły kiepskie? Zgadzam się ze wszystkim co dziewczyny napisały, uważam że to jest krótki czas na takie pchanie w IVF. A jeśli to pierwszy seminogram to już w ogóle... nam i moja gin i androlog powiedzieli że pojedyncze badanie tak na prawdę nie musi o niczym świadczyć i zawsze się je powtarza przed podjęciem decyzji o dalszych krokach

Pierwszy raz robiliśmy takie badanie, dlatego nie bardzo wiem co mam myśleć. Nie mam ogromnej wiedzy w tym temacie, ciągle tu coś podczytuje i na chacie gpt, ale sama uważam, że IVF to już raczej ostateczność, kiedy już bardzo długi czas nie ma powodzenia, a wyniki pomimo prób poprawy nadal są kiepskie. Nie biorę na ten moment takiej opcji do siebie. Mam nadzieje, ze suple, codzienna zupka pomidorowa i rzucenie papierosów przez męża całkowicie pomogą. Zrobimy jeszcze posiew, bo martwi mnie te podwyższone ph.

cysterka95 lubi tę wiadomość

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

5cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

02.01🩸| 13.01 monitoring pęcherzyk 22 mm, endometrium 10 mm, Ovitrelle | 27.01 testuję 🤞🏻

2 ostatnie cykle Ovitrelle+ prog ❌
    Aktualnie: Lametta + Ovitrelle + prog

🧔🏻‍♂️⚠️
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

b708bdd9f95ec14dc2a8968ad78f8a54.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..

Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
    I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
    Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
    Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
    Zobaczcie, jaka jest duża różnica w testach.
    Może jutro skoczę zrobić betę. 🙆🏼‍♀️
    IMG-5512.jpg
    IMG-5511.jpg
    IMG-5507.jpg

Omg co ja widzę!!! 🫨😍🥹 Ale szybko poszło! Zaciskam z całej siły kciuki za bete jutro! 🤞🤞💚

Idawoll lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Przepraszam z góry za to, co napisze, bo wiem, ze cześć z Was w ogole modli sie o swój pierwszy cud, a ja juz swoje dwa mam..

Ale czuję, ze jestem w okresie pogorszenia nastroju. PTP mialam na 26.12. Na bank rodzilabym wcześniej, pewnie byłabym juz po porodzie, ale jednak PTP to jakas data, co do której moge sie odnieść.
    I tak mi źle, ze nastawiłam sie na ten grudzień, mam zal do siebie, ze myślę o dziecku, podczas gdy sama mam dwoje, a inni walczą o pierwsze..
    Wiedziałam, ze spadnę z wysokiego konia. Wiedziałam, ze bedzie boleć. Wiedziałam, ze te święta beda chujowe.. Ale nie sądziłam, ze AZ tak mnie to przytłoczy 🥺

Kochana, niepotrzebne przeprosiny. Nie miej proszę żalu do siebie. Cierpisz i nie jest to żadne Twoje widzimisię. Masz pełne prawo do wszystkich uczuć, które pojawiają się w związku z tym, co przeszłaś. Oby radość, której Ci życzę, pokryła jak balsam Twoje rany.

Milo113, Darrika, Deyansu, angieDream, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee, avellana, Olo323 lubią tę wiadomość

• Milo113 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Masz prawo czuc się zła, przygnębiona i rozczarowana. Wręcz pozwol sobie to czuc. Bardzo współczuje i mocno przytulam ❤️❤️❤️ okres świąteczny dla nas wszystkich pewnie jest ciężki, ale dla ciebie pewnie jeszcze bardziej… nie mam dobrej rady, okres żałoby po stracie może być długi i trzeba go przetrwać i przepracować aby ruszyć dalej. Może tego dnia razem z córeczkami poślecie do nieba balona albo fajerwerki? wiesz uczcisz swoją pamięć. I kochana nie patrz przez pryzmat ze inni walczą o swoje pierwsze a ty przecież już masz dwoje dzieci. Nie tedy droga. Ja tez mam syna, tez wywalczonego i nie czuje różnicy pod względem pragnienia większej rodziny. To są Twoje emocje i masz prawo czuc się jak czujesz i nie możesz patrzeć przez pryzmat a bo inni. Tym sposobem umniejszasz sobie a przecież masz prawo czuc się zle.
    Przytuuuulam❤️❤️

Darrika, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

• Tarisal Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Przepraszam, że znów tak Wam wbijam na wątek, ale podczytuje i powiedz mi kochana co to za różnica czy to Twoje 1, 3 czy 6 dziecko ? Żadna to nadal Twój kochany bobas i masz prawo do uczuć jak każdy, masz 2 i kochasz je nad zycie, ale to nie znaczy, że masz zapomnieć i nie możesz odczuwać bólu, smutku , masz do nich prawo jak każdy kto stacil dziecko. Wiem co czujesz ja miałam na 27 grudnia pomimo, że minęło już dużo lat, to zostaje na zawsze tylko z czasem pali mniej.

Darrika, karczoch321, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Justa28, Marcia03, Księgowa, DreamBee, avellana lubią tę wiadomość

• Tarisal Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak wbijam 2 raz to może dołączę jeśli przyjmiecie ? Wcześniej jakoś nie miałam yhmm jak to określić takiej śmiałości, żeby pisać, ale raz kozie śmierć 🤣 Też jestem fanką gier fable, counter-strike, assasin, z książek kryminały, thrillery, romanse, a jakże by inaczej 😉
    Sreberko i Idawoll gratuluję pięknych kreseczek, szczęśliwych 9 miesięcy i zdrowych bobasków 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 02:43

Darrika, Deyansu, PaulinKA, angieDream, cysterka95, Kaliope, CrazyDaisy, Pogubiona, almost.there, Księgowa, Pacynka, DreamBee, siesiepy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Kiedy planujesz testować?

Według moich obliczeń to będzie początek stycznia, któryś z pierwszych dni

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Nieważne które dziecko i tak to boli. Ja nie to czasami mam wrażenie, że nieraz bardziej, bo przecież wcześniej się udało :(

Darrika, Marcia03, Księgowa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

🫂🫂🫂 dziewczyny juz dużo napisały, ja przytulam i przesyłam siły, masz prawo do wszystkich Twoich uczuc, do ich przeżycia, życzę Ci żeby ten nastrój się trochę chociaż poprawił przed świętami i udało się je przeżyć w spokoju i z uśmiechem 🤞❤️

Deyansu, angieDream, Pogubiona, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Sreberko Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Absolutnie nie masz za co przepraszać. Moja cb miała termin na dzień w którym usuwali mi cp. Myślałam, że moje dziecko daje mi jakiś znak w ten sposób...Obie straty bolą cały czas. Raz mocniej, raz słabiej, ale to już zawsze będzie w nas. Mimo, że mam dwie cudowne córki, fasolkę w brzuchu, która mam nadzieję, że będzie się zdrowo rozwijać, to w sercu jest pustka. Pozwól sobie na złość, smutek, wkurzenie na cały świat. Tule z całych sił.

AnMiPe, Deyansu, angieDream, Pogubiona, Marcia03, Księgowa, DreamBee, Pdes lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 kontrola

preg.png
  • AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Księgowa ściskam Cię mocno🫂
    Jestem typem człowieka, który bardzo długo dusi w sobie przytłaczające emocje. Z mojego doświadczenia (dość dużego, czasem kończy się to wręcz atakami paniki po jakimś maratonie stresu) będę cicho namawiać, byś dała sobie upust, choćby pisaniem nam tutaj, że coś jest nie tak.
    Mi bardzo trudno się "żalić" i wiem, jak niekorzystnie to wpływa na moje zdrowie i relacje. Nie bądź jak ja ❤️

Deyansu, Pogubiona, Księgowa, Sreberko lubią tę wiadomość

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa nie masz za co przepraszać bo masz prawo do tego smutku i innych emocji 😊 mam nadzieję że niedługo poczujesz się lepiej i życie cie zaskoczy pozytywnie 🍀🫶

Deyansu, Sreberko, angieDream, Księgowa lubią tę wiadomość

18 CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Ja już po monitoringu. Dziś 11dc pęcherzyk 17mm. W zeszłym miesiącu 18 mm było w 12dc. Jutro mam zrobić zastrzyk i znowu prog. Jak będzie jednak okres to w 6dc mam wziąć 5 tabletek lametty na raz.

Ogólnie mój ginekolog nie zgodził się z tym co powiedział urolog wczoraj mojemu mężowi. Powiedział, że jest słabo. Że ma zrobić jeszcze posiew, bo te ph jest podwyższone. Przepisał mu polfilin prolongatum. Kategoryczny zakaz palenia fajek. Mamy za 3 miesiące znowu powtórzyć wyniki.

Generalnie wspomniał też, że jeżeli do wielkanocy się nie uda to on chyba wolałby nas kierował na IVF, bo powiedział, że to bez sensu, żeby ciągle chodzić, sprawdzać monitorować itp. A na IVF już są refundacje.

Trochę się załamałam tą informacją. Czy to na prawdę znaczy, że jest aż tak źle tym nasieniem? I nie ma aż tak dużych szans na zajście naturalnie? Czy po prostu lekarze, którzy się zajmują leczeniem niepłodności w swojej profesji mają od razu takie założenia?

Zasięgnij trzeciej, niezależnej opinii. Najlepiej u osoby, która specjalizuje się w niepłodności męskiej. Branie supli, a już na pewno rzucenie palenia nie zaszkodzi ;)

Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Jeżeli wyniki nasienia są faktycznie tak tragiczne to lepiej ❤️ zostawić na dzień podania zastrzyku i dzień po? Przed lepiej nic nie robić i je oszczędzać?

Przy słabych wynikach nasienia nie zaleca się współżycia dzień po dniu kilka dni z rzędu. Jeśli masz pewność, że pęcherzyk nie pęknie przed podaniem zastrzyku, to raczej współżyłabym właśnie w dzień podania i dzień po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 07:57

dailydamn lubi tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• aszin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Ja TP miałam na 28.10. Co najlepsze, tego dnia dostałam okres. Czy liczyłam, że to jakiś „znak”? A jak… i niestety, nie udało się w zeszłym cyklu, więc domyślam się, co czujesz. Teraz też sobie myślę, ile dzieci miałyby już tygodni, że święta byłyby cudowne, a nie będą. Każda z nas ma prawo do uczuć i emocji, jakiekolwiek by one nie były. To, czy masz już dzieci nie ma tu żadnego znaczenia. Pozwól sobie na żal i smutek 🫂

Deyansu, Ona_39, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Przytulam <3 Wiesz, jestem jedną z tych osób która uważa, że nie należy priorytezować osób bez dzieci przed tymi, które już je posiadają, a chcą mieć kolejne. Każde marzenie o dziecku jest tak samo ważne. Każda osoba jest tak samo ważna. Jesteśmy tu po to, by się wzajemnie wspierać i podnosić na duchu. Święta to wyjątkowy czas i takie niepowodzenia jeszcze bardziej podcinają nam skrzydła, niż w „normalnym okresie”.
    Nie będę Ci pisać, żebyś spróbowała podejść do tego zadaniowo, bo i mi to naprawdę ciężko przychodzi. Życzę Ci, żebyś w te święta znalazła odrobinę spokoju i siłę do dalszej walki <3

Deyansu, Pogubiona, Marcia03, Księgowa, DreamBee lubią tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ