Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do tych co korzystają z apki do zdjęć testów owu. Tak z ciekawości jaki najwyższy wynik udało wam się zanotować w okolicy Piku?🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
A ja mam pytanie o mleko owsiane alpro to waniliowe czy karmelowe.. kupiłam sobie wczoraj z ciekawości żeby spróbować bo pisałyście tu o nich jakiś czas temu, dziś wypiłam dwie kawy z tym mlekiem i mi mega zasmakowało tylko teraz sobie tak myślę że coś kojarzę że ono moze wpływać na hormony. Sprawdziłam na necie i rzeczywiście coś tam pobieżnie czytając potwierdza że ma estrogeny. Chyba w moim przypadku to nie jest dobry pomysł na picie tego.. któraś z was zgłębiała ten temat?33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬 -
Farsz zrobiony, młoda śpi, wszystko w chacie ogarnięte, poza zmywarką, ale nie zając 😆
Okazuje się, że w game pasie assasins creed valhalla jest za free więc nie muszę kupować (gamę pasa ma mój brat, a mamy jakoś tam konta rodzinne połączone) także ja pozdrawiam i życzę miłego wieczorku z kanapy, czas na relaksik w oczekiwaniu na dni płodne 🤪
Darka101, cysterka95, Pogubiona, Księgowa, kitka_, Slava, almost.there, DreamBee, Justa28, Paula6432 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Idawoll wrote:Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
Zobaczcie, jaka jest duża różnica w testach.
Może jutro skoczę zrobić betę. 🙆🏼♀️
Idawoll lubi tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Nie było łatwo przedrzeć się przez ilość stron od piątku, ale nadrobiłam. Wyjazd do Niemiec udany. Jestem oczarowana ich jarmarkami. Zupełnie inaczej niż w Polsce to wygląda i klimat też jakiś taki bardziej udzielający się . Wiedźmin 3 to jedyna gra jaką przeszłam od a do z. Kocham to uniwersum. Tak jak książki. I właśnie wczoraj wieczorem czytając córkom przed snem zorientowałam się, że brakuje mi tchu. To jest taki niestandardowy objaw, który pojawił się i w cp i w cb, także poszedł test. 26 dzień cyklu dzisiaj.
https://zapodaj.net/plik-o4OHsF24H0Sreberko lubi tę wiadomość
-
Idawoll gratulacje 🥰🎉
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Idawoll wrote:Ciężko mi będzie dziś Was nadrobić, bo byłam do 17:00 w pracy. Ale do rzeczy - Siesiepy - wyglada na to, że przyniosłaś mi szczęście w tym grudniu. 🥹🥰
Wczoraj już jakby coś się chciało przebić, ale to były kreski ninja 🥷🏻 raz je widziałam, raz nie. Ale teraz chyba już te cienie zaczynają się pokazywać 👀
Gratulacje! 😍 Czekamy na betę ❤️
Dawać, rozpędzamy ten wątek dalej, która kolejna? 😆
aglo wrote:w końcu otworzył się worek Mikołaja (jakkolwiek to brzmi) 🤣
o jak parsknęłam 🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:07
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Ida - gratulacje 😍 pięknej i nudnej ciąży ❤️🤗
Mam jeszcze pytanko dotyczące naszych wątkowych eksperymentów, jeden to foczkowanie, a drugi ? Coś z ogrzewaniem pleców, ale kiedy i po co... Nie pamiętam, a to było gdzieś na wątku listopadowym, w dalszej jego części.
Czy możecie przypomnieć zasady? Przyznaję, że nie chce mi się przekopywać przez kilkadziesiąt stron 😅
Dzięki 🥳😍aglo, Idawoll lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
Deyansu wrote:Ida - gratulacje 😍 pięknej i nudnej ciąży ❤️🤗
Mam jeszcze pytanko dotyczące naszych wątkowych eksperymentów, jeden to foczkowanie, a drugi ? Coś z ogrzewaniem pleców, ale kiedy i po co... Nie pamiętam, a to było gdzieś na wątku listopadowym, w dalszej jego części.
Czy możecie przypomnieć zasady? Przyznaję, że nie chce mi się przekopywać przez kilkadziesiąt stron 😅
Dzięki 🥳😍
Z tego co pamietam to wygrzewanie od owulacji do okresu (druga faza cyklu) - a miejsce lędźwia po co to już nie pamiętam 😅 ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę 😎
Deyansu lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
Gratuuulacje ! 🥰 -
aglo wrote:Z tego co pamietam to wygrzewanie od owulacji do okresu (druga faza cyklu) - a miejsce lędźwia po co to już nie pamiętam 😅 ale niech mnie ktoś poprawi jak się mylę 😎
A ja tu już drugi tydzień solidnie termoforek codziennie pod plecy podkładam , no cóż może mi coś się pojebawszy.... xD przynajmniej jest mi ciepło 😁
U rodziców na bank nie będę takich cudów robić by nie prowokować pytań po co i na co 😁 także wygrzewanie do soboty musi wystarczyć;p
No ogółem chodzi o nadnercza żeby ich nie wychladzac, nie wiem czy faza cyklu ma w sumie znaczenie ale dla nas kobiet to ogółem ważny gruczoł i lepiej by było tam ciepło itd. 'Niedopieszczone' ledzwia to wyższy kortyzol, androgeny.... można na to patrzeć i pod kątem medycyny zachodniej ale tez ajurwedy.
Tak czy siak warto grzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:39
aglo, Olo323, angieDream, karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
PaulinKA wrote:A nie od początku cyklu do owulacji? 🤣🤣🤣
A ja tu już drugi tydzień solidnie termoforek codziennie pod plecy podkładam , no cóż może mi coś się pojebawszy.... xD przynajmniej jest mi ciepło 😁
U rodziców na bank nie będę takich cudów robić by nie prowokować pytań po co i na co 😁 także wygrzewanie do soboty musi wystarczyć;p
No ogółem chodzi o nadnercza żeby ich nie wychladzac, nie wiem czy faza cyklu ma w sumie znaczenie ale dla nas kobiet to ogółem ważny gruczoł i lepiej by było tam ciepło itd. 'Niedopieszczone' ledzwia to wyższy kortyzol, androgeny.... można na to patrzeć i pod kątem medycyny zachodniej ale tez ajurwedy.
Tak czy siak warto grzać
Kurde albo to ja przekręciłam 😂😂
PaulinKA lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
Ellevv- mam bardzo podobne odczucia, mam właśnie poczucie, że tyle czasu przelatuje mi przez palce, trudno mi się gdzieś zatrzymać i „żyć” w tym pędzie, właśnie taka egzystencja na autopilocie…
Ehh, no cóż, jakiś taki ciężki ten rok..
Co do świąt- zawsze byłam świątecznym świrem, a w tym roku jakoś zajawki nie mam, dopiero siadam do zamawiania prezentów i nie mam w ogóle pomysłu 😕
Aaa i ja jestem team grzybowa, kocham nad życie ❤️😂
No i wiadomo Mamusia robi najlepsza 😅Marcia03, DreamBee lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Mi się wydaje, że po owulacji, żeby wspierać implantację - podobno zagnieżdżeniu sprzyja ciepełko
PaulinKA, Ona_39, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
8 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa w Invimed⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Sreberko, Idawoll gratulacje dziewczyny ! 🎁🎁
Możecie mi wierzyć lub nie ale czasem mam intuicję, która przeradza się w rzeczywistość… i tak jak były same biele i Was podczytywałam to przez głowę mi przeszło, że to Sreberko zobaczy w grudniu dwie kreski! Nawet myślałam czy by Wam tego nie napisać ale stwierdziłam ze nie będę swoich głupich myśli tu wypisywała bo co jak jednak nie wywróżę i zrobię tylko komuś niepotrzebną nadzieje
Sreberko nie znam cię ale jak zobaczyłam dzisiaj prezent obok Twojego nicku to sama w to jie mogłam uwierzyć !! 🥰
Często tez na przykład o czymś myśle, ze kogoś spotkam i właśnie ta osobę spotykam
Też miewacie takie intuicje czy coś ze mną nie tak ?Idawoll, karczoch321, Sreberko, Saule, aglo, Slava, cysterka95, almost.there, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
Suplementy: TenFertil ON
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja -
Treaclynat wrote:Mi się wydaje, że po owulacji, żeby wspierać implantację - podobno zagnieżdżeniu sprzyja ciepełko
A bardzo możliwe, ta teoria też ma sporo sensu 😄
Ogółem ciepło nam sprzyja, niska temp ciala często jest oznaką chorób tarczycy, po invitro dziewczyny często radzą grzać stópki także myślę że taki eksperyment z ogrzewaniem może przynieść tylko korzyści, szczególnie w ten zimowy czas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 21:51
Olo323, kitka_, DreamBee lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Któraś z Was pisała o sylwestrze z ciężarnymi…
Ja mam święta z dwoma ciężarnymi 🙈
Żona mojego brata jest w trzeciej ciąży… bliźniaczej 😊
Tu już temat „stary” bo w święta będzie połowa-20tc
A pod koniec listopada przyjaciółka mi zadzwoniła, że jest w drugiej ciąży 😊 będziemy się widzieć na pewno, bo ja jestem chrzestną jej córeczki a ona chrzestna mojego synka i chociaż ucieszyłam się ogromnie, bo wiedziałam że starania u nich już trwają to mimo wszystko ukuło 🙈🤷♀️👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Treaclynat wrote:Mi się wydaje, że po owulacji, żeby wspierać implantację - podobno zagnieżdżeniu sprzyja ciepełko
I ciepłe zupy. 😊
Darrika, chyba spróbuję tego Assasina. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)