X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Sreberko Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny 🙋‍♀️
    Chciałam Wam życzyć pięknego dnia… 🥰💖

U nas się zrobiło na maxa spokojnie…
    Zauważyłam, że jestem na maxa niecierpliwa w tym procesie starań… dlaczego zmiany są widoczne dopiero po tak długim czasie… 🤣
    Jedziemy jutro na konsultacje do drugiego androloga (niestety poprzednia wizyta była przesunięta ze względu na chorobę lekarza) Planuje wylistować sobie pytania…😅). Liczę w głębi serca na to, że dieta i suplementacja zrobią robotę z wynikami nasienia, wybija nam 1.5 miesiąca od zmiany diety i 1 miesiąc od rozpoczęcia suplementacji. 🥹 chciałabym już wiedzieć, czy coś tam się powolutku zmienia i czy żołnierzyki się trochę zaczęli chociaż ruszać…

Ponadto, zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć uczyć się robić na drutach.. marzy mi się jakaś fajna wełniana czapka, czy szalik, albo sweter 😍
    Czy któraś z Was tworzy z wełny takie cuda?
    To mi się mega spodobało ręczne wyplatanie kocy, ale przeraża trochę ilość i cena na potrzeby koca marzeń 😅

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 ⏸️❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 kontrola

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    (Przepraszam za SPAM, ale chwila przerwy jest ;D)

Pytanie do dziewczyn przyjmujących heparynę (aglo? Księgowa?): czy miałyście jakikolwiek problem z rankami po zastrzykach?

Mam jedną, która mi się tak okropnie paskudzi i ropieje, że aż się mocno zaczynam martwić. Byłam w poniedziałek u lekarza i mówiłam, że znalazłam jakąś maść z antybiotykiem w domu (Mupirox) i ranka wyglądała lepiej po dobie i mi nic nie przepisała. Ranka nie wygląda gorzej, ale lepiej też nie :( boję się, że wyląduje na antybiotyku koło owu i cykl pójdzie w łeb. 16:15 idę do kolejnego internisty dziś... Zastanawiałam się tylko, czy któraś miała podobnie, bo internistka wspominała, że po heparynie mogą występować zmiany martwicze czasem :((((
    Nigdy czegoś takiego nie miałam… jedynie siniak się czasem pojawi albo kropka w miejscu ukłucia.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny 🙋‍♀️

Zauważyłam, że jestem na maxa niecierpliwa w tym procesie starań… dlaczego zmiany są widoczne dopiero po tak długim czasie… 🤣
    Jedziemy jutro na konsultacje do drugiego androloga (niestety poprzednia wizyta była przesunięta ze względu na chorobę lekarza) Planuje wylistować sobie pytania…😅). Liczę w głębi serca na to, że dieta i suplementacja zrobią robotę z wynikami nasienia, wybija nam 1.5 miesiąca od zmiany diety i 1 miesiąc od rozpoczęcia suplementacji. 🥹 chciałabym już wiedzieć, czy coś tam się powolutku zmienia i czy żołnierzyki się trochę zaczęli chociaż ruszać…

Ponadto, zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć uczyć się robić na drutach.. marzy mi się jakaś fajna wełniana czapka, czy szalik, albo sweter 😍

Ja niestety nie robię na drutach, ale mam maszynę do szycia i często robię na niej prezenty dla rodziny i znajomych :) ostatnio właśnie szyłam śliniaczki. Fajna sprawa na oderwanie, a myślę, że z dzierganiem jest podobnie :)

angieDream lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

[...]Ponadto, zaczęłam się zastanawiać, czy nie zacząć uczyć się robić na drutach.. marzy mi się jakaś fajna wełniana czapka, czy szalik, albo sweter 😍

Ja mam w planach nauczyć się dziergać! Na razie robię tylko na szydełku, też stosunkowo od niedawna. Ale! zaczęłam już obserwować kilka kanałów na YouTube, żeby zobaczyć z czym to się je. Polecam kanał "kutovakika" jest tam dużo tutoriali zupełnie za darmo, a same vlogi bardzo fajnie się ogląda, mi bardzo poprawiają nastrój i kanał "knitted moments" - nowy kanał który dopiero się rozkręca, ale już się sporo dowiedziałam o tym jakie druty są polecane, jakie włóczki, sklepy, skąd wziąć projekty, no mega po prostu. Po świętach zacznę robić sobie notatki z inspiracjami na projekty i kupie sobie pierwsze druty i włóczkę na pierwszy projekt. Mam nadzieję, że to mnie uspokoi i pomoże się wyciszyć i odstresować 😊

Chochlik12, Loraa, Slava lubią tę wiadomość

29 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    5cs - przerwa po histeroskopii ⏳

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Fertistim, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D, Żelazo+Wit. C
  • Tarisal Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny ❤️
    Wczoraj chyba dopadl mnie fatalny dzien, mężowi też się wyplakalam w ramię 😔
    Zwykle sie nie uzalam nad soba, ide ciągle przed siebie, dość mocno stąpam po ziemi i przyjmuje wszystko jak jest, ale cos wczoraj peklo.
    Wiem, ze za parę dni będzie lepiej.

Te święta też mnie przytłaczają, bo moj maz idzie akurat do pracy na cale święta 🙄😔
    Mój też i jakoś przez to ciężko się robi, szczególnie, że nigdy nie lubiłam tych świat , od paru dni już chodzę nerwowa i płaczliwa jakby Pms działał, a to tylko święta.

• Milo113 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny 🙋‍♀️

Moja mama tworzy ❤️ bardziej na szydełku ni na drutach ale tworzy cuda 💕 ja za grosz nie mam cierpliwości 😂 swego czasu chciałam spróbować haftu ale szybko na zamiarach się skończyło 😂 ja bardziej team gry, gdzieś tu był wątek właśnie o grach to ja tam do tych fanek razem z moim należymy 😂

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona - szalik na początek brzmi dobrze!

Slava poleciał screen Twojej wiadomości! 😍 dobry punkt wyjściowy. Dziękuję! Jak coś to będę się odzywać, na razie badam temat. Szukam czegoś przy czym będę mogła sobie zresetować umysł…

Sreberko, ale jaka musi być satysfakcja przy tak dużym kocu i jak cieplutko na zimę! (szczególnie w 2. fajnie cyklu, gdzie poleca się grzać 😆)

Kaliope to kolejne moje marzenie, posiadanie takiej maszyny! Uwielbiam wszystkie ręczne robótki! 😍

Slava, Kaliope, Sreberko lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Nava Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w grudniu wyłączyłam się całkowicie. Dziś testowałam i mam biel. Więcej testować nie będę. Na chwilę obecną odpuszam starania ze względu na utratę pracy. Mam nadzieję że jak tu wrócę to żadnej z was nie będzie! Trzymam za was kciuki i życzę wesołych świąt ❤️

Milo113, Nayeli, Darrika, Belia, Darka101, Lisik, angieDream, Pacynka, Justa28, DreamBee, avellana, Paula6432, Pdes lubią tę wiadomość

👧28 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs z pomiarami
    starania 'na luźno' ok 2 lata

30.09 badania 4dc
    LH- 3,3mlU/ml
    FSH- 7,05 mlU/ml
    Prolaktyna 478,2mlU/l
    Estradiol 50pg/ml

19.09.24 USG piersi ok

11.2024 TSH 3.64
  • Milo113 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj sobie narzekałam, ze tu brak owulki itd. A dzisiaj taka krecha na teście, i tu pytanie to pik czy jeszcze nie 🫣 poerwszy raz mam testy z facelle 😂

56-D21026-40-E8-4-D24-A5-B8-1-CE8579-ED062.jpg
    grafik erstellen online kostenlos ohne anmeldung

Pogubiona, Darrika lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek - ooo, cudnie! To dopinguje nam!

Milo113 rozumiem totalnie, nie wszystko jest dla wszystkich. :D mnie właśnie gry niestety męczą :(

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nigdy czegoś takiego nie miałam… jedynie siniak się czasem pojawi albo kropka w miejscu ukłucia.

Dzięki aszin! Coś ten rok nie jest mój.
    Tak się super trzymałam po ❄️, a teraz Lametta szaleje chyba już w organizmie, bo zobaczyłam jeden post ad. Onkologii dziecięcej na LinkedIn (to jedno z moich narzędzi pracy) i siedzę właśnie i płacze jak głupia.

No, coś mnie strzeliło i tyle... Strasznie dużo złych rzeczy i nas się działo w tym roku, ale staram się być pozytywna.

Ta cholerna ranka mnie chyba dobiła jak uświadomiłam sobie, że nie pójdę przez to na AquaAreobik, a w najgorszym razie może być cykl do tyłu jak wejdzie antybiotyk.

Ech... I to minie...

(Powiem Wam, że kończę pisać ten post i już ciut lepiej, że mogę to z siebie wyrzucić. Mąż mówi, że mam mu się żalić jak często tylko potrzebuje, ale z racji, że tego tyle jest ostatnio to nie chce żebyśmy oboje chodzili struci).

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo113 wrote:
    Wczoraj sobie narzekałam, ze tu brak owulki itd. A dzisiaj taka krecha na teście, i tu pytanie to pik czy jeszcze nie 🫣 poerwszy raz mam testy z facelle 😂

56-D21026-40-E8-4-D24-A5-B8-1-CE8579-ED062.jpg
    grafik erstellen online kostenlos ohne anmeldung

U mnie to jeszcze nie jest pik - ale każde ciało jest inne. 😃 pik u mnie jest na maxa wyraźny jak tu:

IMG-7521.jpg

Ja bym na Twoim miejscu dalej robiła testy, może pik się zbliża. 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 12:38

Milo113 lubi tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

• Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    Hej dziewczyny, w grudniu wyłączyłam się całkowicie. Dziś testowałam i mam biel. Więcej testować nie będę. Na chwilę obecną odpuszam starania ze względu na utratę pracy. Mam nadzieję że jak tu wrócę to żadnej z was nie będzie! Trzymam za was kciuki i życzę wesołych świąt ❤️

Tulę mocno 🫂🫂🫂

i również Najweselszych i Najspokojniejszych świąt życzę! :)

Nava lubi tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    U mnie to jeszcze nie jest pik - ale każde ciało jest inne. 😃 pik u mnie jest na maxa wyraźny jak tu:

IMG-7521.jpg

Ja bym na Twoim miejscu dalej robiła testy, może pik się zbliża. 😃

O super dzięki ! ❤️ mam do czego się odnieść 🙈

• Nayeli Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Idawoll gratulacje 🥳 piękny prezent dla święta 🧑🏼‍🎄teraz tylko niech beta szybuje a maleństwo rośnie ❤️

@księgowa trzymaj się kochana, pozwól sobie na wyrzucenie z siebie emocji. Trzymanie tego w sobie nie pomoże. To dobrze, że o tym piszesz. Pewnie wiele z nas ma na swoim koncie trudne chwile i może komuś też to pomoże, że forum jest miejscem na upust emocji.

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    (Przepraszam za SPAM, ale chwila przerwy jest ;D)

Pytanie do dziewczyn przyjmujących heparynę (aglo? Księgowa?): czy miałyście jakikolwiek problem z rankami po zastrzykach?

Mam jedną, która mi się tak okropnie paskudzi i ropieje, że aż się mocno zaczynam martwić. Byłam w poniedziałek u lekarza i mówiłam, że znalazłam jakąś maść z antybiotykiem w domu (Mupirox) i ranka wyglądała lepiej po dobie i mi nic nie przepisała. Ranka nie wygląda gorzej, ale lepiej też nie :( boję się, że wyląduje na antybiotyku koło owu i cykl pójdzie w łeb. 16:15 idę do kolejnego internisty dziś... Zastanawiałam się tylko, czy któraś miała podobnie, bo internistka wspominała, że po heparynie mogą występować zmiany martwicze czasem :((((

Mnie sie nigdy nic nie zrobiło.
    Rzadko kiedy mam since, ranek też nie miałam 😔

A smarujesz dalej tym mupiroxem?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo113 wrote:
    O super dzięki ! ❤️ mam do czego się odnieść 🙈

Of course każde ciało jest inne - w przeddzień owulacji spada u mnie temperatura na najniższą w cyklu. To dla mnie zawsze też wskazówka. Mierzysz temperaturę dodatkowo? :D

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

• Milo113 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Of course każde ciało jest inne - w przeddzień owulacji spada u mnie temperatura na najniższą w cyklu. To dla mnie zawsze też wskazówka. Mierzysz temperaturę dodatkowo? :D

Nieee, przy 2,5 latku ciężko o regularny sen wiec odpuściłam bo wyniki były totalnie nie miarodajne 😂 dla mnie sen jest na wagę złota wiec jak tylko mogę śpię do oporu a ze raz wstaje o 6 a drugi raz o 8 to ciężko 😂

• Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Mnie sie nigdy nic nie zrobiło.
    Rzadko kiedy mam since, ranek też nie miałam 😔

A smarujesz dalej tym mupiroxem?

Przemywam i dezynfekuje parę razy dziennie - od wczoraj Tormentiol zamiast Mupiroxu (niby dobry na ropiejące rany), ale zmian nie widzę :/ Cóż, dobrze, że udało się dostać na ostatnią chwilę do lekarza.

(Mocno na mnie działa ta Lametta - ciekawe, czy znów będzie dwa tygodnie płaczu non stop, bo się coś już zapowiada... Ale mam nadzieję, że to tylko efekt uboczny pozytywnego cyklu!).

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔

Wysłany: 18 grudnia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava - czy takie będą dobre na początek? :D
    https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-alaska&cid=5 lub
    https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-merino-extra-fine&cid=5

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ