X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8, jest tryb zdrowie i tam cykl, pozycje cyklu i tam mam włączone, żeby mierzył temperaturę , mierzy podczerwienią o stałych godzinach i wrzuca w wykres - wiadomo to nie będzie tak precyzyjne jak termometr

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb

age.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Ooo jaki mierzy temperaturę? Ja mam Apple Watch 6 i nie mam chyba takich bajerów 🥺

Po prostu zakłada się na noc - odwrotnie (tarczą do wewnętrznej strony nadgarstka) i mierzy przez noc średnią 😍

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    O a ja mam za to coś niższe temperatury w tym cyklu zarówno w pierwszej fazie jak i w drugiej w porównaniu do temperatur z pozostałych moich cykli pomiarowych. Ciekawe dlaczego tak jest. Czekam aż Tempka wystrzeli. Dziś 4 dpo a ona pełza cały czas w okolicy 36,6 chociaż wykres zrobił się dwufazowy.

Ja czasem jak tak mam, to się zastanawiam, czy na przykład odpowiednia ilość progesteronu się wydziela (czy owulacja była dobrej jakości) 🤔 ma ta teoria sens?

Belia lubi tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie kont z tutorialami! Moja mama ostatnio się wkręciła na grubo, zrobiła już czapki szaliki, swetry, mega ładne jej te rzeczy wychodzą! Tylko tata się wkurza, że wydaje fortuny na włóczki haha
    Może mi się udzieli jej talent, bo brakuje mi takiego hobby które zajmie ręce i głowę, myślałam o kolorowankach relaksujących, ale druty brzmią całkiem nieźle.

Ja dzisiaj zwariowałam. Pierwszy dzień urlopu a pojechałam na progesteron estradiol i… betę. Niby zero nadziei bo wszystkie testy białe, ale jakaś tam iskierka się tli. Więc postanowiłam, że trzeba ją szybko zgasić.
    A teraz, na przedwczesne pocieszenie siedzę nad chałką z owocami i miodem oraz pumpkin spice latte z bitą śmietaną. Niczego nie zaluje!!! 😂😂😂

Chochlik12, Nayeli, Pogubiona, aglo, Pacynka, AnMiPe, angieDream, CrazyDaisy, cysterka95, Slava, Darrika, DreamBee, Kłębuszek, Tarisal lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    fragmentacja DNA plemników 40% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌

Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu

➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️)
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Hej! Ja dziś tylko raportuje, że to mój 13 dpo. Zrobiłam test i niestety biel nad biele. Trochę się pospieszyłam, bo miesiaczke będę mieć prawdopodobnie 20 grudnia.
    No i co, taki kapeć ze mnie. Już straciłam motywację do pracy i leżę skulona na kanapie, bo trochę chce mi się płakać.

Przykro mi bardzo.. Jeśli to faktycznie 13 dpo to już mała szansa ale dopóki @ nie przyjdzie to nadzieja jest. Najgorszy ten czas oczekiwania. Już lepiej zacząć nowy cykl i zapomnieć o poprzednim.
    Nie poddawaj się, umil sobie dzisiejsze popołudnie czymś co Ci sprawia przyjemność i postaraj się zająć czymś głowę ❤️

Saule lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie - wymaz z pochwy a panel urogenitalny - jaka jest różnica? Wymaz powinien dać mi odpowiedź jakie patogeny są obecne, czy tak?

@Pustynia, czy Wy robiliście posiew z nasienia? Czy z moczu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 14:36

• Nayeli Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Dzięki za polecenie kont z tutorialami! Moja mama ostatnio się wkręciła na grubo, zrobiła już czapki szaliki, swetry, mega ładne jej te rzeczy wychodzą! Tylko tata się wkurza, że wydaje fortuny na włóczki haha
    Może mi się udzieli jej talent, bo brakuje mi takiego hobby które zajmie ręce i głowę, myślałam o kolorowankach relaksujących, ale druty brzmią całkiem nieźle.

Ja dzisiaj zwariowałam. Pierwszy dzień urlopu a pojechałam na progesteron estradiol i… betę. Niby zero nadziei bo wszystkie testy białe, ale jakaś tam iskierka się tli. Więc postanowiłam, że trzeba ją szybko zgasić.
    A teraz, na przedwczesne pocieszenie siedzę nad chałką z owocami i miodem oraz pumpkin spice latte z bitą śmietaną. Niczego nie zaluje!!! 😂😂😂

Polubiłam za tą chałkę i pumpkin spice latte 😆 będę teraz myśleć o tym do końca pracy hehe

Co do bety to faktycznie wszystko na jedną kartę ale jeśli masz jakieś przeczucie to warto sprawdzić i albo zamknąć rozdział albo go rozpocząć 😁

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo nie musiałam czekać, zaczyna mi się @🙃
    26 dc, więc dużo szybciej niż zwykle, czyli będzie 25dniowy cykl, krótki mimo tego że owulację miałam jakoś w 13dpo🥲

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Polubiłam za tą chałkę i pumpkin spice latte 😆 będę teraz myśleć o tym do końca pracy hehe

Co do bety to faktycznie wszystko na jedną kartę ale jeśli masz jakieś przeczucie to warto sprawdzić i albo zamknąć rozdział albo go rozpocząć 😁

Za mną już chodziła od kilku dni, ale ciągle sobie odmawiałam bO pŁoDnA dIeTa 😒😒😒 a dzisiaj pomyślałam „a co mi tam” i jest pysznie

No a z beta to dokładnie jak mówisz, ja nie lubię takiego rozdrabniania się, muszę mieć sto procent pewność, poza tym pewnie po niepowodzeniu zaliczę dół, to wole go zaliczyć jeszcze teraz przed świętami i na święta być jak nowa 😂 Bo ta małpa to niewiadomo kiedy przyjdzie, nie ma co na nią liczyć 😂

Nayeli lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅

➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️)
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ta małpa rozkręci to zaraz otwieram wino

Pacynka, Pogubiona, aglo, angieDream, Loraa, Finch11, Slava, Nayeli, Darrika, kitka_, DreamBee, Justa28, Pustynia, avellana, Belia, siesiepy lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • aglo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Długo nie musiałam czekać, zaczyna mi się @🙃
    26 dc, więc dużo szybciej niż zwykle, czyli będzie 25dniowy cykl, krótki mimo tego że owulację miałam jakoś w 13dpo🥲

Chciałam kliknąć lubię to ale tego nie lubię. Przytulam 🫂

Treaclynat lubi tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki
    Badania do 10tc ✅

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Jak się ta małpa rozkręci to zaraz otwieram wino
    Ja w tamtym cyklu wypiłam butelkę Prosecco w dzień małpiska 😅

Treaclynat, kitka_, Monini15 lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo113 wrote:
    Apple watch 8 i wzwyż ma wbudowany pomiar temperatury i sam ją mierzy, czy da sie ustalić o określonych porach to nie wiem ;)
    No co Ty! Mój leży w szafce nieużywany a mam też 8 😅 nie wiedziałam że takie cuda tam są, wkurzało mnie że ciągle mi pikał na ręku i w końcu zrezygnowałam z noszenia 😅 dziś wyciągam, ładuję i będę testować 😎ile ja się od Was fajnych rzeczy dowiaduje ostatnio 🤣💛 o grze it takes two nawet nie wspominam, bo gramy od wtorku namiętnie 🤣🤣 wciągnęła mnie na maksa

angieDream, Chochlik12, almost.there lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:

Chałkę to ja szanuję 😌🤎 ona nie trafia do żołądka, a do serduszka 🤪

U mnie też dziś gastrofaza wjechała na grubo - takie ultra zdrowe i odżywcze II śniadanie miałam zaplanowane, a wp...liłam paczkę ciastek 🤦🏻‍♀️ powiedz że jesteś przed okresem nie mówiąc że jesteś przed okresem

Slava, Nayeli, Pustynia, Deyansu lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo ✅

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję się po USG macicy i wizycie u lekarza.

USG z powodu krwotoku, w ogóle się tego nie spodziewałam, ale było wykonane przez ODBYT! Dowiedziałam dopiero w momencie jak chińska techniczka wsadziła mi urządzenie w tyłek. Masakra. Nikomu tego nie życzę.

Nie ustalono przyczyny krwotoku. Za prawym jajnikiem mam torbiel 4,5 cm x 4,6 cm x 3,3 cm.

Lekarz kazał czekać miesiąc albo dwa czy cysta się wchłonie albo czy rośnie i dopiero się starać. Ale sama nie wiem co o tym myśleć, lekarze w Chinach mają specyficzne podejście. 7 stycznia lecę do Polski i tam pogadam z jakimś lekarzem + zrobię przegląd podwozia. Ja mam tendencje do torbieli, właściwie nie zdarza mi się cykl bez torbieli.

Teraz jeszcze przed 6 dni muszę brać tabletki antykoncepcyjne i potem czekam na okres.

Pozostałe informacje z USG są takie, ale nie mam pojęcia czy to dobrze, czy nie dobrze, bo nigdy wcześniej tak dokładnych informacji nie dostałam.

Lewy jajnik: 2,3 cm x 1,7 cm x 1,3 cm, 3-4 pęcherzyki w polu widzenia, a średnica największego wynosi 0,5 cm.

Prawy jajnik: 2,2 cm x 1,9 cm x 1,4 cm, 4-5 pęcherzyków w polu widzenia, a średnica największego wynosi 0,5 cm

Endometrium: 7,8 mm
    Płyn wolny od miednicy 2,5 cm

Darka101 lubi tę wiadomość

❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.

4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.

6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.

Oczekiwanie na USG macicy (17.12?), które rozstrzygnie, kiedy można wznowić starania. 🤞🏻
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Chałkę to ja szanuję 😌🤎 ona nie trafia do żołądka, a do serduszka 🤪

U mnie też dziś gastrofaza wjechała na grubo - takie ultra zdrowe i odżywcze II śniadanie miałam zaplanowane, a wp...liłam paczkę ciastek 🤦🏻‍♀️ powiedz że jesteś przed okresem nie mówiąc że jesteś przed okresem

Ja ostatnio mialam ochotę na "cos dobrego". Zeżarłam śledzie, ale to nie bylo to.. Kolejnego dnia zjadlam bulke z majonezem i okazało się, ze to bylo właśnie TO na co mialam ochotę 🤣

cysterka95, DreamBee, Pustynia lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Slava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Slava - czy takie będą dobre na początek? :D
    https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-alaska&cid=5 lub
    https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-merino-extra-fine&cid=5

Alaska jest super na początek i ten ich nowy koło 69 perłowa biel wygląda obłędnie na żywo. Taki oszroniony biały, no jest mega. Pooglądaj sobie na YT tutoriale i zobacz czy jesteś gotowa robić na płasko czy na okrągło czapkę. Żeby miedzy oczkami nie było prześwitów bo ma grzać głowę to druty 4.5-5mm drewniane, na żyłce 40cm (nieważne czy będziesz na płasko czy w okrążeniach dziergać).

Pustynia - dokładnie tak to się odbywa, najpierw kupujesz włóczki potem jedzenie 😂 Po co kupić drogi wełniany sweter w sklepie jak można kupić włóczkę za te sama cenę albo więcej i potem spędzić z 3 tygodnie nad dzierganiem 😂 ale to jest cudowne zajęcie, uczy i cierpliwości i jak się samemu już potem wymyśla wzory to i kreatywności ❤️

Chochlik12, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
    On 34l: morfo 2-4 ❌
    Starania od 04.2024, 2xCB
    11cs w zawieszeniu - LUF
    🔜 IVF 2025 Marzec
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dziewczyny, melduję się po USG macicy i wizycie u lekarza.

USG z powodu krwotoku, w ogóle się tego nie spodziewałam, ale było wykonane przez ODBYT! Dowiedziałam dopiero w momencie jak chińska techniczka wsadziła mi urządzenie w tyłek. Masakra. Nikomu tego nie życzę.

Matko!! Aż mam ciary.... dobrze że już po, cieszę się że niedługo będziesz w Polsce i jednak u nas będziesz mogła to wszystko skontrolować... jakoś nie przekonało mnie to doodbytnicze badanie :D

Siilike lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅
  • Pustynia Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie - wymaz z pochwy a panel urogenitalny - jaka jest różnica? Wymaz powinien dać mi odpowiedź jakie patogeny są obecne, czy tak?

@Pustynia, czy Wy robiliście posiew z nasienia? Czy z moczu?

My to w ogóle zaczęliśmy z „dupy strony” bo od badanie Spermbiome czyli mikrobiomu nasienia. Potem nam androlog powiedział że to pic na wodę i żeby najpierw zrobić wymaz z cewki i upewnić się, że tam jest czysto i dopiero posiew z nasienia.

Ona_39 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅

• aglo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mi się przypomniało. Odnośnie NAC to lekarz mi mówił, że mozna brać :)

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki
    Badania do 10tc ✅

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ