Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:@Sreberko, to jest przepiękna beta! Wiem dlaczego się stresujesz. Ciąża po stracie nie jest już taka sama jak człowiek jest nieświadomy. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Umawiałaś się już wstępnie na wizytę?
@aglo podejrzewam, że z racji kilku dni przerwy w pracy labów dziś mogli mieć dużo zleceń. Mi kiedyś wynik przyszedł przed 21 dopiero. Czekamy razem z Tobą.Belia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024 cb 5tc 😢
17.12.2024 II ❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️ -
aglo wrote:Masakra. Ja robię w alabie i doczytałam na fb ze ostatnio ciagle takie opóźnienia..👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
Prog: 18,68 -
aglo wrote:Myślicie, że taki przyrost to znak na blizniaki?
Skoro mam potwierdzone że była podwójna owulacja…
Chyba muszę przestać się łudzić, że jest jedno 🤷🏼♀️aglo, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Ivka wrote:Na Śląsku zawsze robiłam w ŚLĄ, dzisiaj zrobiłam w Alabie w Łodzi i juz wiem że będę tęsknić za śląskimi
No i ja gdybym wiedziała to bym poszła gdzie indziej :p teraz już nie będę do nich więcej chodzić33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨⚕️ -
siesiepy wrote:Taki przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej ale nie musi. Bliźniaki potrafią być z przyrostów rzędu 70%, a ciąża pojedyncza potrafi być z przyrostu rzędu 200-400. Poza tym nawet jak będą dwa pęcherzyki, nie oznacza to że faktycznie dwa się rozwiną dalej. Jeden może zdegradować.
Wiem, wiem i właśnie strasznie mnie ta myśl przytłacza jak to będzie…
Proga nie badałam bo nie chcę się stresować, czy jest za niski itp. co ma być to będzie, po prostu
33l. 👧 35l.👦
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
aglo wrote:Myślicie, że taki przyrost to znak na blizniaki?
Skoro mam potwierdzone że była podwójna owulacja…
Chyba muszę przestać się łudzić, że jest jedno 🤷🏼♀️Kaliope, Księgowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
aszin wrote:Z bety nie wróży się bliźniaków 😉 ja pierwszy przyrost miałam ok 160% i ciąża mnoga. Potwierdzi to tylko i wyłącznie USG.
Wiadomo, narazie na usg i tak nic nie zobaczymy 😅33l. 👧 35l.👦
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
Dziewczyny chce wam życzyć zdrowych i spokojnych świąt. Dla tych co przyjdzie im testować na święta samych radosnych 🎁🎁🎁🎁 a dla tych co mają już ❄️❄️❄️ to szczęścia w nowym roku.
Odpowiednich przyrostow no i... Spełnienia też innych marzeń.snieżka, Darrika, avellana, Justa28, onalola, Siasi, Mardotka, Maniaaa., Pacynka, Sreberko, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, odłączam się na czas świąteczny od forum
- więc życzę Wam spokojnych Świąt, pełnych miłości 🥰
Spełnienia marzeń, a w szczególności tego jednego, pięknego marzenia, które dzielimy tu wszystkie 🌱🥹
Byście też w tych staraniach pamiętały o sobie, by siebie i swoich związków w tym nie zatracić ❤️
Ściski świąteczne 🦌🎅Loraa, avellana, Siasi, aglo, Darrika, Mardotka, Pacynka, Lisik, dailydamn, Sreberko, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
🔜histopatologia polipa i CD138
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Dziękuję za wszystkie życzenia jakie się tu pojawiły, z każdego mam nadzieję że sobie 'uszczknę" i nazbieram na spełnienie swojego marzenia )
Dla Was wspaniale silne, wytrwale i niezłomne grupowiczki - również ślę życzenia.
Byśmy nie zawsze musiały być takie super-women. Byśmy potrafiły chwilami odpuścić, wziąć oddech, zatrzymać się i podziwiać piękno chwili. By w pogoni za marzeniami nie zatracić życia Tu i Teraz, by rok 2025 był rokiem pod każdym względem satysfakcjonującym- i by udało nam się znaleźć równowagę pomiędzy staraniami (które niech się rychło zakończą II!), a zwykłym fajnym życiem, z mężami partnerami i bliskimi, którzy kochają wspierają i sluzą pomocą!
Tego życzę sobie I wam a za jutrzejsze testujące trzymam mocno kciuki )Siasi, aglo, avellana, Vergeet, Darrika, Maniaaa., Pacynka, Sreberko, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel
Lekarstwa:
👱♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2
⏳styczeń/luty- HSG -
U mnie chyba endometrioza się odzywa jak co miesiąc bo i plecy mnie bolą i prawa pachwina czy co tam, sama nie wiem ...
mam to praktycznie co miesiąc czasem mniej czasem bardziej i o ile początkowo się jarałam że to TO, no to niestety im więcej czytam o ten chorobie tym bardziej ogarniam że moje bóle w 2 połowie cyklu to niekoniecznie objaw comiesięcznej ciąży urojonej -,-
Aczkolwiek dolne plecy bolą mnie dość rzadko i chwytam się tej nadziei że może to jednak coś innego...
Dobrze ze jestem u rodzinki i jednak większość dnia glowa zajęta sprawami świątecznymi, jakoś zleci ten czas do testowania ...Sreberko, DreamBee lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel
Lekarstwa:
👱♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2
⏳styczeń/luty- HSG -
Cześć dziewczyny!
Ostatnio jest tu mnie mało. Dużo do ogarnięcia przed świętami. Zakupy, prezenty, odwiedzanie rodziny i przyjaciół, pomoc starszym i zwierzakom oraz tym którzy bardzo tego potrzebują. Z resztą kilkudniowa pauza od forum dobrze mi robi. Mniej fiksuje się nadchodzącymi dniami płodnymi. Spędzam z mężem super czas, wyciskam każdą chwilę. Od jutra będę wyciskać chwile z całą rodzinką, którą kocham nad życie.
Przyszłam Wam pożyczyć Zdrowych, Spokojnych Świąt. W cudownej Rodzinnej atmosferze, a tym z Was które spędzają Święta bez rodziny byście wspaniale czuły się w swoim towarzystwie. Za wszystkie 🤰 trzymam kciuki, a za ❄️ przytulam. Dziękuję za każde słowa wsparcia i dobre rady. Ponownie na kilka dni znikam łapać nowe baterie do życia. Myśleliśmy, że w te święta będziemy cieszyć się brzuszkiem. Nie ma brzuszka, ale jest dużo miłości i wiele pozytywów. Tego i Wam życzę moje towarzyszki niedoli 🙏🏻❤️PaulinKA, aglo, avellana, Darrika, Maniaaa., Ivka, Julia24, Pacynka, Lisik, Sreberko, Justa28, Kaliope, almost.there, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość
🧩 7cs naturalnych
🩸16.12
⏸️x0
✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziewczyny, wyjeżdżam na święta i obiecałam sobie spróbować odpocząć od obsesyjnego myślenia, który dpo jestem, wszystkie testy zostawiam w domu i wyjeżdżam na wieś 🤪
Życzę wam spokojnych, rodzinnych świąt, trochę odpoczynku od starań, za wszystkie testujące na dniach trzymam bardzo mocno kciuki, żeby z rana pojawił się ten wyczekiwany widok⏸️ 🥰 🎄🎅🏻Szczególnie trzymam kciuki za ciebie, Chochlik, oby męka soków pomidorowych zaowocowała 😃 🤞🏻Belia, PaulinKA, Loraa, Darrika, Płotka, avellana, Maniaaa., Ivka, Julia24, Pacynka, Paula6432, dailydamn, Sreberko, Justa28, Kaliope, almost.there, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
10 cs ✨ -
Ja również dołączam się do życzeń. Wieki nie piłam - dzisiaj odpuszczam. Śle Wam życzenia przy grzanym winku.
Wszystkiego najwspanialszego dla Was. Oby kolejny Rok był szczęśliwy, by nie zabrakło siły i zdrowia w pogoni za marzeniami.Darrika, avellana, Maniaaa., Ivka, Pacynka, dailydamn, Belia, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek)
Dieta 💪🏻 -
Ja też dziewczyny zrobię sobie reset od forum, chociaż te kilka dni do piątku 🤭 mam nadzieję, że ekipa okołomikolajkowa będzie łącznie ze mną świętować piękne owulację, a testujące posypią nam tu prezentami za co mocno trzymam kciuki 🤞🎁
Ja ze swojej strony życzę Wam wszystkim pełnych spokoju i radości mimo wszystko świąt, żeby ten piękny czas naładował Wasze akumulatorki na wejście z przytupem w nowy rok. Nieważne co nas spotyka, życie toczy się dalej i to w naszych rękach jest to, jak my sobie poradzimy z tymi przeszkodami i sukcesami i jak nimi zarządzimy aby dawały nam tylko wiatr w skrzydła, a nie ciągnęły na dno. Życzę nam siły i wytrwałości, żeby radzić sobie z emocjami, rozczarowaniami i lękami na drodze staraczek, ale też czujności i uwagi na to co tu i teraz, co niepozornie małe, ale dające ogrom nadziei i szczęście, żebyśmy umiały docenić te piękne wschody i zachody słońca, miłe słowa i gesty jakie otrzymujemy od innych, to, że jutro rano się znowu obudzimy i będziemy miały kolejny dzień, kolejne szanse na przeżycie czegoś pięknego ale też i czasem smutnego, niech wszystkie te doświadczenia złe i dobre pomagają nam w budowaniu wymarzonego życia, na którego końcu z dumą powiemy, nie żałuję, było pięknie ❤️Płotka, avellana, Ivka, Pacynka, dailydamn, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, Nayeli, almost.there, DreamBee, Marcia03, Siasi, kitka_, aglo, Aurora13 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
8dpo - prog + estradiol✅️
9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️ -
Dziewczyny, również chciałabym złożyć Wam najpiękniejsze życzenia na święta, żebyście spędziły je w gronie najbliższych, żeby to był dla Was magiczny czas - czas spokoju i odpoczynku od wszystkich trosk. Abyście spełniały swoje marzenia i nie oglądały się za siebie i żeby starania o ciążę były procesem, który szybko zakonczy się ciążą.
Wszystkiego najpiękniejszego dla Was na święta ❤️🎅🎄Darrika, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość
👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
@Sreberko, @aglo gratuluję pięknych przyrostów, niech kropki rosną w siłę
@ivka dlaje nie ma ?
Wesołych Świąt, aby Wasze marzenia się spełniły te małe i te wielkie, oraz to najważniejsze najbardziej upragnione czy to wyrażone głośno czy w skrytości własnej duszy, spokoju i miłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 23:24
avellana, Darrika, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, Siasi lubią tę wiadomość
-
avellana wrote:Ja mam plamienia w ostatnich dwóch miesiącach przed okresem i w tym cyklu też pojawiło się u mnie mini plamienie (dziś i wczoraj, czyli 9 i 10dpo). Ale takie plamienie w 7dpo może jak najbardziej być plamieniem implantacyjnym 😊 zależy też trochę jaki to był kolor plamienia.
Ale z tymi plamieniami to ciężko powiedzieć. Jak to mówi mój mąż - to jest objaw ChGW, bo nie wiadomo, czy to objaw na ciążę, czy objaw na @ - wszystkie objawy mogą być zarówno na jedno, jak i na drugie 😅 więc trzeba po prostu czekać -
Ja również dołączam się do życzeń, aby te Święta były dla każdej wytchnieniem od codziennych trosk, spędzone w spokoju i szczęściu w gronie najbliższych 🎄
A Nowy Rok, niech będzie tym rokiem, w którym wszystko się ułoży i niedługo wszystkie zagościmy na fioletowej stronieDarrika, avellana, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
4 cs ⌛
17.01.2025🩺
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Tarisal wrote:Ja tak miałam jak pojawił się mięśniak, na usg lekarz nic nie widział?
Szczerze mówiąc, mam nadzieję że nadrzerka sama się wchłonie i nie będzie konieczne jej usuwanie 😞👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny