X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Sreberko Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    @Sreberko, to jest przepiękna beta! Wiem dlaczego się stresujesz. Ciąża po stracie nie jest już taka sama jak człowiek jest nieświadomy. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Umawiałaś się już wstępnie na wizytę?
    @aglo podejrzewam, że z racji kilku dni przerwy w pracy labów dziś mogli mieć dużo zleceń. Mi kiedyś wynik przyszedł przed 21 dopiero. Czekamy razem z Tobą.
    Dziękuję ❤️ faktycznie po stratach człowiek boi się cieszyć i wyluzować. Do dr będę dzwonić dopiero po świętach. Jedynie co to będę musiała iść do rodzinnej po receptę na duphaston, bo nie starczy mi do wizyty, a boję się, że bez tego zaraz zacznie się krwawienie.

Belia lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024 cb 5tc 😢

17.12.2024 II ❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
  • Ivka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Masakra. Ja robię w alabie i doczytałam na fb ze ostatnio ciagle takie opóźnienia..
    Na Śląsku zawsze robiłam w ŚLĄ, dzisiaj zrobiłam w Alabie w Łodzi i juz wiem że będę tęsknić za śląskimi :(

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1 mlU/mL 🤞🏻
    23.12 beta 71mlU/ml - przyrost 275%
    Prog: 18,68
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Myślicie, że taki przyrost to znak na blizniaki?
    Skoro mam potwierdzone że była podwójna owulacja…
    Chyba muszę przestać się łudzić, że jest jedno 🤷🏼‍♀️
    Taki przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej ale nie musi. Bliźniaki potrafią być z przyrostów rzędu 70%, a ciąża pojedyncza potrafi być z przyrostu rzędu 200-400. Poza tym nawet jak będą dwa pęcherzyki, nie oznacza to że faktycznie dwa się rozwiną dalej. Jeden może zdegradować.

aglo, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Na Śląsku zawsze robiłam w ŚLĄ, dzisiaj zrobiłam w Alabie w Łodzi i juz wiem że będę tęsknić za śląskimi :(

No i ja gdybym wiedziała to bym poszła gdzie indziej :p teraz już nie będę do nich więcej chodzić

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża
    2020.11 - syn <3 (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
    Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml

Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨‍⚕️
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Taki przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej ale nie musi. Bliźniaki potrafią być z przyrostów rzędu 70%, a ciąża pojedyncza potrafi być z przyrostu rzędu 200-400. Poza tym nawet jak będą dwa pęcherzyki, nie oznacza to że faktycznie dwa się rozwiną dalej. Jeden może zdegradować.

Wiem, wiem i właśnie strasznie mnie ta myśl przytłacza jak to będzie…
    Proga nie badałam bo nie chcę się stresować, czy jest za niski itp. co ma być to będzie, po prostu

33l. 👧 35l.👦
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️

• aszin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Myślicie, że taki przyrost to znak na blizniaki?
    Skoro mam potwierdzone że była podwójna owulacja…
    Chyba muszę przestać się łudzić, że jest jedno 🤷🏼‍♀️
    Z bety nie wróży się bliźniaków 😉 ja pierwszy przyrost miałam ok 160% i ciąża mnoga. Potwierdzi to tylko i wyłącznie USG.

Kaliope, Księgowa lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Z bety nie wróży się bliźniaków 😉 ja pierwszy przyrost miałam ok 160% i ciąża mnoga. Potwierdzi to tylko i wyłącznie USG.

Wiadomo, narazie na usg i tak nic nie zobaczymy 😅

33l. 👧 35l.👦
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️

• Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce wam życzyć zdrowych i spokojnych świąt. Dla tych co przyjdzie im testować na święta samych radosnych 🎁🎁🎁🎁 a dla tych co mają już ❄️❄️❄️ to szczęścia w nowym roku.
    Odpowiednich przyrostow no i... Spełnienia też innych marzeń.

snieżka, Darrika, avellana, Justa28, onalola, Siasi, Mardotka, Maniaaa., Pacynka, Sreberko, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CIĄŻA BIOCHEMICZNA
    4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
    >TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odłączam się na czas świąteczny od forum

- więc życzę Wam spokojnych Świąt, pełnych miłości 🥰
    Spełnienia marzeń, a w szczególności tego jednego, pięknego marzenia, które dzielimy tu wszystkie 🌱🥹
    Byście też w tych staraniach pamiętały o sobie, by siebie i swoich związków w tym nie zatracić ❤️
    Ściski świąteczne 🦌🎅

Loraa, avellana, Siasi, aglo, Darrika, Mardotka, Pacynka, Lisik, dailydamn, Sreberko, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
    🔜histopatologia polipa i CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • PaulinKA Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia jakie się tu pojawiły, z każdego mam nadzieję że sobie 'uszczknę" i nazbieram na spełnienie swojego marzenia ;))

Dla Was wspaniale silne, wytrwale i niezłomne grupowiczki - również ślę życzenia.
    Byśmy nie zawsze musiały być takie super-women. Byśmy potrafiły chwilami odpuścić, wziąć oddech, zatrzymać się i podziwiać piękno chwili. By w pogoni za marzeniami nie zatracić życia Tu i Teraz, by rok 2025 był rokiem pod każdym względem satysfakcjonującym- i by udało nam się znaleźć równowagę pomiędzy staraniami (które niech się rychło zakończą II!), a zwykłym fajnym życiem, z mężami partnerami i bliskimi, którzy kochają wspierają i sluzą pomocą!

Tego życzę sobie I wam a za jutrzejsze testujące trzymam mocno kciuki :))

Siasi, aglo, avellana, Vergeet, Darrika, Maniaaa., Pacynka, Sreberko, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29
    Starania od 1.2024
    Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel

Lekarstwa:
    👱‍♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2

⏳styczeń/luty- HSG
  • PaulinKA Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba endometrioza się odzywa jak co miesiąc bo i plecy mnie bolą i prawa pachwina czy co tam, sama nie wiem ...
    mam to praktycznie co miesiąc czasem mniej czasem bardziej i o ile początkowo się jarałam że to TO, no to niestety im więcej czytam o ten chorobie tym bardziej ogarniam że moje bóle w 2 połowie cyklu to niekoniecznie objaw comiesięcznej ciąży urojonej -,-
    Aczkolwiek dolne plecy bolą mnie dość rzadko i chwytam się tej nadziei że może to jednak coś innego...
    Dobrze ze jestem u rodzinki i jednak większość dnia glowa zajęta sprawami świątecznymi, jakoś zleci ten czas do testowania ...

Sreberko, DreamBee lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29
    Starania od 1.2024
    Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel

Lekarstwa:
    👱‍♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2

⏳styczeń/luty- HSG
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ostatnio jest tu mnie mało. Dużo do ogarnięcia przed świętami. Zakupy, prezenty, odwiedzanie rodziny i przyjaciół, pomoc starszym i zwierzakom oraz tym którzy bardzo tego potrzebują. Z resztą kilkudniowa pauza od forum dobrze mi robi. Mniej fiksuje się nadchodzącymi dniami płodnymi. Spędzam z mężem super czas, wyciskam każdą chwilę. Od jutra będę wyciskać chwile z całą rodzinką, którą kocham nad życie.
    Przyszłam Wam pożyczyć Zdrowych, Spokojnych Świąt. W cudownej Rodzinnej atmosferze, a tym z Was które spędzają Święta bez rodziny byście wspaniale czuły się w swoim towarzystwie. Za wszystkie 🤰 trzymam kciuki, a za ❄️ przytulam. Dziękuję za każde słowa wsparcia i dobre rady. Ponownie na kilka dni znikam łapać nowe baterie do życia. Myśleliśmy, że w te święta będziemy cieszyć się brzuszkiem. Nie ma brzuszka, ale jest dużo miłości i wiele pozytywów. Tego i Wam życzę moje towarzyszki niedoli 🙏🏻❤️

PaulinKA, aglo, avellana, Darrika, Maniaaa., Ivka, Julia24, Pacynka, Lisik, Sreberko, Justa28, Kaliope, almost.there, DreamBee, Marcia03, kitka_ lubią tę wiadomość

🧩 7cs naturalnych
    🩸16.12
    ⏸️x0
    ✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • brilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyjeżdżam na święta i obiecałam sobie spróbować odpocząć od obsesyjnego myślenia, który dpo jestem, wszystkie testy zostawiam w domu i wyjeżdżam na wieś 🤪
    Życzę wam spokojnych, rodzinnych świąt, trochę odpoczynku od starań, za wszystkie testujące na dniach trzymam bardzo mocno kciuki, żeby z rana pojawił się ten wyczekiwany widok⏸️ 🥰 🎄🎅🏻Szczególnie trzymam kciuki za ciebie, Chochlik, oby męka soków pomidorowych zaowocowała 😃 🤞🏻

Belia, PaulinKA, Loraa, Darrika, Płotka, avellana, Maniaaa., Ivka, Julia24, Pacynka, Paula6432, dailydamn, Sreberko, Justa28, Kaliope, almost.there, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    10 cs ✨
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do życzeń. Wieki nie piłam - dzisiaj odpuszczam. Śle Wam życzenia przy grzanym winku.

Wszystkiego najwspanialszego dla Was. Oby kolejny Rok był szczęśliwy, by nie zabrakło siły i zdrowia w pogoni za marzeniami.

Darrika, avellana, Maniaaa., Ivka, Pacynka, dailydamn, Belia, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek)

Dieta 💪🏻
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny zrobię sobie reset od forum, chociaż te kilka dni do piątku 🤭 mam nadzieję, że ekipa okołomikolajkowa będzie łącznie ze mną świętować piękne owulację, a testujące posypią nam tu prezentami za co mocno trzymam kciuki 🤞🎁

Ja ze swojej strony życzę Wam wszystkim pełnych spokoju i radości mimo wszystko świąt, żeby ten piękny czas naładował Wasze akumulatorki na wejście z przytupem w nowy rok. Nieważne co nas spotyka, życie toczy się dalej i to w naszych rękach jest to, jak my sobie poradzimy z tymi przeszkodami i sukcesami i jak nimi zarządzimy aby dawały nam tylko wiatr w skrzydła, a nie ciągnęły na dno. Życzę nam siły i wytrwałości, żeby radzić sobie z emocjami, rozczarowaniami i lękami na drodze staraczek, ale też czujności i uwagi na to co tu i teraz, co niepozornie małe, ale dające ogrom nadziei i szczęście, żebyśmy umiały docenić te piękne wschody i zachody słońca, miłe słowa i gesty jakie otrzymujemy od innych, to, że jutro rano się znowu obudzimy i będziemy miały kolejny dzień, kolejne szanse na przeżycie czegoś pięknego ale też i czasem smutnego, niech wszystkie te doświadczenia złe i dobre pomagają nam w budowaniu wymarzonego życia, na którego końcu z dumą powiemy, nie żałuję, było pięknie ❤️

Płotka, avellana, Ivka, Pacynka, dailydamn, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, Nayeli, almost.there, DreamBee, Marcia03, Siasi, kitka_, aglo, Aurora13 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️
  • avellana Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, również chciałabym złożyć Wam najpiękniejsze życzenia na święta, żebyście spędziły je w gronie najbliższych, żeby to był dla Was magiczny czas - czas spokoju i odpoczynku od wszystkich trosk. Abyście spełniały swoje marzenia i nie oglądały się za siebie i żeby starania o ciążę były procesem, który szybko zakonczy się ciążą.
    Wszystkiego najpiękniejszego dla Was na święta ❤️🎅🎄

Darrika, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, kitka_, aglo lubią tę wiadomość

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • Tarisal Znajoma

Wysłany: 23 grudnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sreberko, @aglo gratuluję pięknych przyrostów, niech kropki rosną w siłę
    @ivka dlaje nie ma ?
    Wesołych Świąt, aby Wasze marzenia się spełniły te małe i te wielkie, oraz to najważniejsze najbardziej upragnione czy to wyrażone głośno czy w skrytości własnej duszy, spokoju i miłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 23:24

avellana, Darrika, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03, Siasi lubią tę wiadomość

• Tarisal Znajoma

Wysłany: 23 grudnia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    avellana wrote:
    Ja mam plamienia w ostatnich dwóch miesiącach przed okresem i w tym cyklu też pojawiło się u mnie mini plamienie (dziś i wczoraj, czyli 9 i 10dpo). Ale takie plamienie w 7dpo może jak najbardziej być plamieniem implantacyjnym 😊 zależy też trochę jaki to był kolor plamienia.
    Ale z tymi plamieniami to ciężko powiedzieć. Jak to mówi mój mąż - to jest objaw ChGW, bo nie wiadomo, czy to objaw na ciążę, czy objaw na @ - wszystkie objawy mogą być zarówno na jedno, jak i na drugie 😅 więc trzeba po prostu czekać
    Ja tak miałam jak pojawił się mięśniak, na usg lekarz nic nie widział?

• Loraa Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do życzeń, aby te Święta były dla każdej wytchnieniem od codziennych trosk, spędzone w spokoju i szczęściu w gronie najbliższych 🎄

A Nowy Rok, niech będzie tym rokiem, w którym wszystko się ułoży i niedługo wszystkie zagościmy na fioletowej stronie

Darrika, avellana, Pacynka, Sreberko, Anka96, Justa28, Kaliope, DreamBee, Marcia03 lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs ⌛

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • avellana Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    Ja tak miałam jak pojawił się mięśniak, na usg lekarz nic nie widział?
    Mięśniaka nie było, ale za to lekarz wykrył nadrzerkę 😞 w tym cyklu kazał normalnie się starać i zrobić badania proga 7dpo, a od następnego cyklu mam brać dupka, bo podejrzewamy też niedomogę lutealną.
    Szczerze mówiąc, mam nadzieję że nadrzerka sama się wchłonie i nie będzie konieczne jej usuwanie 😞

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
‹‹ 184 185 186 187 188
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ