Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@Deyansu to życzę Tobie tego, żeby kropek był waleczny po Tobie i został z Tobą na najbliższe 9 miesięcy i aby Nowy Rok wynagrodził z nawiązką wszelkie trudności z 2024
@siesiepy dziękuję za prowadzenie, dobrze potrafisz sprowadzić na ziemię i masz chłodna głowę, nadal czekam na tytuł tej książki co polecałaś 😉
Wszystkiego najlepszego w 2025, oby był szczęśliwszy niż obecny i spełnił Wasze marzeniaOna_39, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Dziewczyny,
Na tym wątku żegnam się z Wami nietypowo, bo chciałam dziś (25 dc, nie wiem ile po owulacji), po prostu sprawdzić, czy mogę pić....
Nie gratulujcie mi jeszcze, to może być kolejny biochem, bo why not? Nie piszę nawet do lekarza. Jak będzie przyrost dobry 2 stycznia (plus progesteron, bo i tak będę badać), to napiszę SMS, a i tak idę do Dr na 8 stycznia Mam te diagnozy, które mam i 38 lat na karku. Tu wszystko może się zjebać, choćby i jeszcze dziś, ot tak. Ale cieszę się, że mój organizm widzi coś, że są próby, że nie jestem zupełnie "nieprzepustowa".
Dziś od rana beczałam, bo sama na siebie nagadywałam, że jestem głupia, dlaczego sobie to robię, że lecę do alabu, ale byłam twarda, chciałam wiedzieć. I wzięłam do pracy ze sobą luteinę 50 (w duchu złorzecząc sobie, że się debilka nakręcam), właśnie wzięłam 2 tabletki i nadal płaczę.
Bo nawet jeśli to biochem, do którego gadałam już od kilku dni, żeby jeśli tam jest, to żeby walczył, to dziś wszyscy się raczej dowiedzą w rodzinie. Bo miałam ostro chlać (jak na mnie, czyli: szampan, a Tata ma przynieść wiśniówkę). Nie żałuję, że będę bez alko.... bo ja niemal nie piję, tylko tego, że chciałam raczej mieć to w tajemnicy. Tylko mój Mąż wie.
Bo oprócz tego snu ostatnio, było mi strasznie zimno, jestem zmarzluchem, ale nie takim, żeby w polarze i swetrze i skarpetkach spać przy 20 st. Brzuch mnie coś bolał, choć zrzucałam to na gastrofazę po świętach (kapusta, kapusta i jeszcze więcej kapusty), kilka razy dźgały mnie jajniki..
I dziś kilka osób tak mi dziwnie życzyło, że czy z alko czy bez alko żebym się dobrze bawiła. Obcy ludzi, klienci. I na dziś odmówił mi masażu fizjo... a to jest tecar, zakazany w ciąży.
Dziewczyny, Siesiepy szczególnie - dużo zdrowia, spokoju i nadziei-mimo-wszystko w Nowym Roku. Nie będę Wam życzyć, żeby Was nie przeorał, bo i tak to zrobi, bo takie życie. Jak nie urok to sraczka. Ale żebyście umiały przetrwać wszystko, wyciągnąć lekcje, tam gdzie można i nadal robić swoje. Żeby i tak było pięknie. Dla mnie ten rok był bardzo ciężki, nadal jest. Ale wyniosłam z niego ogrom lekcji, wiedzy.... Ściskam Was wszystkie mocno.
Mi tylko życzcie zdrowia i żeby te 7 miU na pokładzie walczyło :>
Buziaki
Kochana, zakręciły mi się łzy na widok Twojego posta. Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko toczyło się zgodnie z Twoimi pragnieniami ❤️
Kochanej Reszcie też (wyszczególniam Was w sercu). Wierzę, że Wam się uda. Nie traćcie wiary.Slava, Darrika, Tarisal, Płotka, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, od ponad tygodnia się nie odezwałam bo potrzebowałam trochę dystansu od forum. Chociaż przyznaję że czasem zaglądałam i lajkowałam bo byłam ciekawa kto jeszcze w tym roku zobaczy ⏸️. O powodach na razie nie piszę, może w nowym wątku. Na razie chciałam się dołączyć do życzeń - wiadomo czego życzę każdej z Was 😉 ale oprócz tego dużo spokoju, pozytywnych zdarzeń tak ogólnie w życiu niekoniecznie związanych z 🤰🏻i też rozwijania pasji żeby głowa miała odskocznię. Wszystkiego naj ❤️🥂
Slava, Darrika, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Tarisal wrote:@Deyansu to życzę Tobie tego, żeby kropek był waleczny po Tobie i został z Tobą na najbliższe 9 miesięcy i aby Nowy Rok wynagrodził z nawiązką wszelkie trudności z 2024
@siesiepy dziękuję za prowadzenie, dobrze potrafisz sprowadzić na ziemię i masz chłodna głowę, nadal czekam na tytuł tej książki co polecałaś 😉
Wszystkiego najlepszego w 2025, oby był szczęśliwszy niż obecny i spełnił Wasze marzeniawalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9🔜
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
hej dziewczyny!
ja trochę przespałam ostatnie dwa dni forum, gratuluję kresek ⏸️ i tulę za biele ❄️ i za małpy 🐒.
Ciasto na Sylwestra prawie zrobione, tylko jeszcze udekorować (robię wuzetkę, mąż - obcokrajowiec - wybrał po zdjęciach, mówiłam mu, że ciasto prlu).
Szampan zero zakupiony, oboje nie pijemy od paru miesięcy, bo chcemy być fit 😄
A głowa mnie dziś trochę boli, więc cieszę się, że alko 'nie muszę' pić. Sylwester spędzamy u teściów 😉
Wszystkim Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku i 'widzimy się' na nowym wątku 😘
Oby Nowy Rok przyniósł nam wszystkim upragnione dwie kreseczki ⏸️🍀🌱Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔 -
Dzięki Siesiepy za prowadzenie wątku 💖💪🏻
Paluszek007, Pogubiona, cysterka95 lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja sie na koncowke rowniez dolacze do wszystich zyczen.
@siespiepy rowniez dzieki za prowadzenie watku
@deyansu trzymam kciuki, zeby sie malenstwo dalej rozwijalo
Za biele tyle, za kreski ktore przeoczylam gratuluje. I widzimy sie na nowym watku ☺️
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Również dołączam się do podziękowań za grudzień. Za stworzenie miejsca pełnego ciepła, zrozumienia, wsparcia,za wspólne radości, ale i niestety smutki. Za to, że jesteście. Niesamowite jak kobiety mogą się zjednoczyć razem i tworzyć piękną społeczność bez hejtu. Mam nadzieję, że 2025 przyniesie spełnienie marzeń i da ukojenie każdej z Was. Mam nadzieję, że w styczniu i później będę mogła przesyłać ciążowe wiruski ❤️
Deyansu, Lisik, Pogubiona, DreamBee lubią tę wiadomość
-
@Deyansu mocno trzymam kciuki!!!
@siesiepy dzięki za prowadzenie pierwszego dla mnie wątku. Twoja wiedza, choć pewnie wolałabyś jej nie mieć jest dla nas na prawdę cenna. Za ciebie też trzymam kciuki żeby ten rok okazał się najlepszym.Deyansu, Ona_39 lubią tę wiadomość
9cs
👫26
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 42,80 (01.24)
Prolaktyna 451 (01.24)
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy?
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Sroki -
siesiepy wrote:Bożu święty, przypomnij o jaką chodzi bo mam pamięć złotej rybki 🤡
-
Tarisal wrote:I tu Cie zaskoczę, bo dokładnie nie pamiętam, bo też mam pamięć dobra, ale krotka jak moje nogi 🤣 jakąś fantasy, przygoda, young coś w ten deseń polecałaś tu na wątku, najwyżej przelecę pobieżnie te 127 stron od kiedy dołączyłam, ale len we mnie mówi tylko nie to 🫣
Siesiepy ❤️ tulę za biel i dzięki za grudzień. Widzimy się na styczniowym ⛄️ -
Tarisal wrote:I tu Cie zaskoczę, bo dokładnie nie pamiętam, bo też mam pamięć dobra, ale krotka jak moje nogi 🤣 jakąś fantasy, przygoda, young coś w ten deseń polecałaś tu na wątku, najwyżej przelecę pobieżnie te 127 stron od kiedy dołączyłam, ale len we mnie mówi tylko nie to 🫣
Tarisal lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Poleciałam Czwarte skrzydło, serie gdzie są tomy Przez Burze Ognia itd. i Angelfall 🤣 wincyj grzechów nie pamiętam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 20:16
-
Tarisal wrote:Ooo to to Czwarte skrzydło, a Angelfall nie kojarzę aż mnie namówiłaś idę zamawiać , dziękujęwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Sprzedają jeszcze?! Ja ponad rok temu sprzedałam za grube pieniądze bo były dostępne tylko na olx z drugiej ręki! 🙈
siesiepy lubi tę wiadomość
-