X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • flotek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Super ! ❤️🤞

Suzie tyle najmocniej 😢🫂🫂🫂

Ja używałam DL i sobie je chwałę
    Duma duma duma za wytrwałość 🍀🤞 Brawo!

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Blossomka Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina823 wrote:
    Zaraz minie rok starań już wszędzie się doszukuję znaków 🙈
    Tym bardziej jeszcze mocniej trzymam kciuki za dobrą przesłankę ✊

justina823 lubi tę wiadomość

👫🐶
    💎 4cs
    🩸 12.12
  • onalola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    Dziewczyny a od którego dnia po @ zaczynacie robić testy owu? Zakładając że cykle trwają 25 - 28 dni.

Ja z racji że u mnie w tym roku owu była różnie ( 11 -16 DC) to zaczynałam jakoś 2 dni po skończonej @

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, bardzo mi przykro 🫂 Daj sobie czas na żal i pozbieranie się. Rozumiem co czujesz, mnie na początku biel też nie ruszała a teraz z każdym kolejnym miesiącem coraz gorzej znoszę ten widok i coraz mniej we mnie wiary, że się uda.

Starania od 04/24
    11 cs ✨
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów owulacyjnych u mnie DL pokazywało piki po kilka razy ale takie słabe. W sensie apka do testów mi mówiła że to pik ale on dla mnie nie był wyraźnie dodatni. Za to horieny były bardzo negatywne - tam sie nawet nie pokazywała druga kreska ale jak już był rzeczywiście pik to było widać. Ja należę do tych z wysokim LH. W okresie kiedy robiłam owulaki miałam LH 2x wyższe niż FSH, więc takie wskazujące na PCOS. To było krótko po odstawieniu anty i po jakimś czasie suplementacji i dbania o siebie ten stosunek spadł do 1.5. 😌 Jak ktoś jest bardzo ciekawy to wstawię screeny z aplikacji jak te testy wyglądały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 08:09

98’👩🏻‍🔬👨🏻‍💻🐶
    Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
    Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔

✅Czynnik V Leiden (G1691) - Prawidłowy
    ✅Czynnik V R2 (H1299) - Prawidłowy
    ✅Czynnik II Protrombina (G20210) - Prawidłowy
    ✅PAI-1/SERPINE1 - Prawidłowy

❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
    ❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1

🔜 Kariotypy
    🔜 HLA-C
    🔜 Histeroskopia/biopsja
    🔜 Panel infekcji urogenitalnych
    🔜 Wizyta w klinice 14.01.2025
    🔜Konsultacja z dr Jarosz 13.01.2025

“God stood me up
    And I don't know why
    Lights are on
    But nobody's home”
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    Dziewczyny a od którego dnia po @ zaczynacie robić testy owu? Zakładając że cykle trwają 25 - 28 dni.

Na ulotkach testów jest mniej więcej napisane, kiedy zaczynać robić testy przy określonym czasie trwania standardowego cyklu. Ja ostatnio robię od 8/9 dnia, ale u mnie trochę ostatnio cykle wariują, dlatego wolę wcześniej zacząć

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Pierwszy raz od prawie roku starań negatywny test mnie złamał.

Tulę mocno 🫂 oby kolejny cykl był tym szczęśliwym, i Ty na pewno zobaczysz niedługo upragnione dwie kreski

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH

• flotek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    Ja mając 30 dniowe zaczynałam koło 12 dnia i tak aż do PIKU, w twoim przypadku myślę że 10 dzień liczyąc od pierwszego dnia miesiączki, pamiętaj że lepiej zacząć testować wcześniej niż za późno 🫣❤️🍀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 08:16

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Suzie, bardzo mi przykro 🫂 Daj sobie czas na żal i pozbieranie się. Rozumiem co czujesz, mnie na początku biel też nie ruszała a teraz z każdym kolejnym miesiącem coraz gorzej znoszę ten widok i coraz mniej we mnie wiary, że się uda.

Ja mam dokładnie tak samo... I z każdym miesiącem pomimo zeszlomiesięcznej porażki jest taka nadzieja: bo jakiś nowy lek, bo suple juz powinny zaskoczyć, bo jakiś nowy zabieg ...

Mam wrażenie, że znoszę ten czas czekania na test coraz gorzej z czasem.

Suzie, ściskam i wiem, że to beznadziejnie zabrzmi ale lepiej jak wychodzi prawdziwie negatywny test niż jak np. By wyszedł jakiś fałszywie pozytywny. Przynajmniej wiesz na czym stoisz. (Piszę, bo w zeszłym miesiącu miałam aż 3 fałszywie pozytywne testy i mnie to rozjechało następnego dnia jak wychodziły już negatywne i beta z krwi też poniżej 2 )

A Wy też tak macie, że jak już jesteście po negatywnym teście, to że przez kilka pierwszych dni kolejnego cyklu jest takie uczucie ulgi, że nie trzeba już liczyć tych dni i czekać na test? Ja mam takie chwilowe rozluźnienie co miesiąc po tym okropnym napięciu 2 tygodni po owu.

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z domowego laboratorium. Dwa cykle temu nie miałam wątpliwości co do piku natomiast w tym miesiącu gorzej mi się wybarwił ale wtedy na pewno pik byl bo na następny dzień owulka.
    Testy zaczynam robić około 10dc zakładając że pik uzyskuje od 13-16dc ale wolę nie przegapić.

flotek lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 będzie nasz!
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Głową do góry, u mnie po histeroskopii, od razu w pierwszym cyklu były ⏸️ więc trzymam kciuki żeby pomogła
    Bardzo bym chciała :) dziękuję za kciuki ;) ale ja jeszcze przed zabiegiem biorę ah … więc liczę że nie rozreguluje mi za bardzo cyklu … a czwartek wezmę ostatnia tab i w piątek dzień zabiegu już nie biorę , tak zalecał lekarz …

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

6.12.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi tulę za biel 🥹wiem co czujesz bo w tym cyklu też miałam spore nadzieje a jednak zderzyłam się znowu ze ścianą i bardzo to boli …

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

6.12.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo... I z każdym miesiącem pomimo zeszlomiesięcznej porażki jest taka nadzieja: bo jakiś nowy lek, bo suple juz powinny zaskoczyć, bo jakiś nowy zabieg ...

Suzie, ściskam i wiem, że to beznadziejnie zabrzmi ale lepiej jak wychodzi prawdziwie negatywny test niż jak np. By wyszedł jakiś fałszywie pozytywny. Przynajmniej wiesz na czym stoisz. (Piszę, bo w zeszłym miesiącu miałam aż 3 fałszywie pozytywne testy i mnie to rozjechało następnego dnia jak wychodziły już negatywne i beta z krwi też poniżej 2 )

A Wy też tak macie, że jak już jesteście po negatywnym teście, to że przez kilka pierwszych dni kolejnego cyklu jest takie uczucie ulgi, że nie trzeba już liczyć tych dni i czekać na test? Ja mam takie chwilowe rozluźnienie co miesiąc po tym okropnym napięciu 2 tygodni po owu.
    Oj żebyś wiedziała. W zeszłym cyklu się nie staraliśmy to nawet nie wiem kiedy minęły dwa tygodnie. Okres przyszedł poniekąd niespodziewanie bo jak w zegarku 14dpo. Pierwszy raz odkąd się staramy miałam normalny mój standardowy 30 dniowy cykl a nie jakieś opóźnienia, stresy itp. Dało mi to dużo do myślenia. Tak się cieszę, że w grudniu moje dwa tygodnie oczekiwania wypada na okres przedświąteczny (młyn w pracy, zakupy, prezenty, spotkania z rodziną, znajomymi) to może nie będę o tym myśleć.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 będzie nasz!
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

Mało za mną cyklów starań, ale faktycznie, w poprzednim cyklu mimo że byłam najbardziej nakręcona, że się uda, to po zobaczeniu bieli zamiast smutku, to czułam ulgę, że nie muszę już czekać

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Suzi tulę za biel 🥹wiem co czujesz bo w tym cyklu też miałam spore nadzieje a jednak zderzyłam się znowu ze ścianą i bardzo to boli …

Wcześniej to mogłam sobie tłumaczyć, że nie trafiłam, wyniki były nie, brak owulacji. A teraz znowu cykl gdzie rzekomo wszystko było idealnie, a i tak nic z tego 🤷🏻‍♀️ aż mąż stwierdził, że może miał słabsze nasienie i sam z siebie wraca do picia soku pomidorowego.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
    13.01 - cytologia
    14.01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

Ja drugiej kreski nigdy nie widziałam. Ani fałszywej ani prawdziwej 🤷🏻‍♀️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
    13.01 - cytologia
    14.01 - USG piersi
  • flotek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

Tulę najmocniej jak mogę ❤️

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • flotek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Ja korzystam z domowego laboratorium. Dwa cykle temu nie miałam wątpliwości co do piku natomiast w tym miesiącu gorzej mi się wybarwił ale wtedy na pewno pik byl bo na następny dzień owulka.
    Testy zaczynam robić około 10dc zakładając że pik uzyskuje od 13-16dc ale wolę nie przegapić.

W takim razie dodam jeszcze raz zdjęcie domowego i innego testu, dodam że sporo piłam więc wynik może być "zaniżony". Potrzebuję opinii osoby która używa domowego, żeby pomogła mi nauczyć się wyznaczać PIK

https://ibb.co/rtTQGN6

Belia lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

Ja nie mam takiego poczucia ulgi, bo jeszcze się zwykle do końca łudze, że może jednak późne zagnieżdżenie 😅 jak dostaje 🩸 to jest złość i rozczarowanie znowu, żal i smutek na raz, na drugi dzień dopiero ulga, że ok to mamy za sobą, jazda z nowym cyklem wtedy do owulacji mam w głowie chwilę wytchnienia potem znowu jazda i oczekiwanie na kolejne testowanie.

Pacynka, CrazyDaisy, kitka_, Loraa lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Pierwszy raz od prawie roku starań negatywny test mnie złamał.

przykro mi Suzie,
    starania to na prawdę ciężka sprawa i patrzenie jak innym się udaje, a mając cały czas biel na swoim teście nie jest przyjemne.
    Tulę za biel 🫂 obyś jak najszybciej cieszyła się ⏸️ kreskami 😗

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ