X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tak, że jak mam negatyw to się już nie łudzę. Czekam cierpliwie na okres i lecimy od nowa. Upadam, ale się podnoszę. Pytanie ile jeszcze dam radę.

kitka_, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️ 05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia
    14/01 - USG piersi
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj w sobie złość. Widzę u Was dziewczyny, które długo czekają na te dwie kreski negatywne testy i jestem zła, sfrustrowana I smutna na przemian. Dużo emocji dla których w pracy ciężko znaleźć miejsce.
    Sama jestem dopiero 4 DPO, ale tak, jak zawsze wierzyłam, że tym razem się uda, to teraz czuję tylko zrezygnowanie. Wolałabym już wiedzieć i się na tym nie skupiać przez kolejny tydzień.
    Chciałabym jeszcze powiedzieć, że jesteście super babkami 🦸🦸 i płakać mi się chcę, że musimy przez to przechodzić 🫂🫂🫂.

kitka_, Slava, AnMiPe, dailydamn, Darrika, Blossomka, Paulita, DreamBee, Olisska, Pacynka, Justa28, Saule, NinaB, Jadzia19, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    📆 20/01/25 Diagnoza endometriozy
    📆 24/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wcześniej to mogłam sobie tłumaczyć, że nie trafiłam, wyniki były nie, brak owulacji. A teraz znowu cykl gdzie rzekomo wszystko było idealnie, a i tak nic z tego 🤷🏻‍♀️ aż mąż stwierdził, że może miał słabsze nasienie i sam z siebie wraca do picia soku pomidorowego.
    Ehh mój rzucił palenie , alkohol wszystkie używki … ćwiczy, morsuje , pił swego czasu dużo soku ale od jakiego czasu odpuścił , i się nie dziwię bo ja zaczynam też mieć dość i już nie szaleje tak z suplementami jak szalałam … mam powoli dość i mam wrażenie że robimy co możemy a i tak nic z tego , liczę że ta histero coś pomoże , wykaże , cokolwiek bo idzie zwariować , zaraz dwa lata starań , dwie straty i mam wrażenie że powoli mnie to przerasta ..

Darrika lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

6.12.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    W takim razie dodam jeszcze raz zdjęcie domowego i innego testu, dodam że sporo piłam więc wynik może być "zaniżony". Potrzebuję opinii osoby która używa domowego, żeby pomogła mi nauczyć się wyznaczać PIK

https://ibb.co/rtTQGN6

To patrz, to moje testy z dwóch ostatnich cykli:
    IMG-8384.jpg

Jak widać cykl 1 październikowy: bez wątpienia pik w 15dc owulka była 16dc na pewno co potwierdził wzrost temperatury i pozytywny test ciążowy 11 dni później.
    Cykl listopadowy: pik w 14dc a owulka w 15dc co znowu potwierdził wzrost temperatury ale aplikacja nie odczytała już go jako pik ponieważ czyta od stosunku 1.0 tych dwóch kresek. Sama sobie ustawiłam jako pik. Chociaż dla mnie to kreska jest ciemniejsza natomiast nie tak jak w tym pierwszym cyklu.
    Ponadto, po Piku zawsze robię jeszcze testy żeby zobaczyć jak bledną.
    Polecam do testów wprowadzić jeszcze pomiar temperatury.

Patrząc na twoje zdjęcie proponuję jeszcze powtórzyć. Kiedy robiłaś testy? Jak widzisz ja w okolicach owulacji robię 2x dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 09:10

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 badania na trombofilię
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ehh mój rzucił palenie , alkohol wszystkie używki … ćwiczy, morsuje , pił swego czasu dużo soku ale od jakiego czasu odpuścił , i się nie dziwię bo ja zaczynam też mieć dość i już nie szaleje tak z suplementami jak szalałam … mam powoli dość i mam wrażenie że robimy co możemy a i tak nic z tego , liczę że ta histero coś pomoże , wykaże , cokolwiek bo idzie zwariować , zaraz dwa lata starań , dwie straty i mam wrażenie że powoli mnie to przerasta ..

u nas było na początku problemem słabe nasienie, ale teraz mamy super morfologie, bo 10% i nadal się nie udaje

Obecnie tj Ty Ccarolinaa jestem na AH i czekam na histeroskopie. I też mam nadzieję, że to będzie ten puzelek, który da mi upragnione ⏸️

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:

To jest bardzo przykre i niesprawiedliwe. :( mam wrażenie, że jak człowiek podejmuje decyzję o staraniach to organizm mówi "haha, w życiu!"

Blossomka lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️ 05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia
    14/01 - USG piersi
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    u nas było na początku problemem słabe nasienie, ale teraz mamy super morfologie, bo 10% i nadal się nie udaje

Obecnie tj Ty Ccarolinaa jestem na AH i czekam na histeroskopie. I też mam nadzieję, że to będzie ten puzelek, który da mi upragnione ⏸️
    U nas też podejrzewam przyczyną było słabsze nasienie , po pustym jaju płodowym mąż zbadał nasienie i miał morfologię 4% ale sporo wartości obniżonych jak ruch itp … zaczęliśmy suplementację odstawił alkohol itp zrobiliśmy powtórkę badań a tak 8% morfologia i żadnej strzałki w dół więc super , ale się nie udawało w końcu się udało i tak serduszko przestało bić …. Ostatnio się badał i morfologia spadła na 2% ale wzrosła ilość i żadnej strzałki w dół .. czemu pojęcia nie mam , mimo to lekarz mówi że nie jest źle i to raczej nie jest powód w tym momencie , także teraz zobaczymy co z tą histero bo może to we mnie jest problem .. liczę że jednak jakaś przyczyna się znajdzie bo na razie wszystkie badania wychodzą dobrze , no może poza moim niskim amh ale tutaj już zaczęłam brać koenzym q10 może coś pomoże . Widzę że nie jestem sama z tą antykoncepcja bo już myślałam że to tylko mój lekarz taki zdolny i mi zapisał bo wszędzie gdzie pytałam to nikt nie brał przed 🫣liczę że już w piątek nie będę musiała tego łykać :) trzymam za Ciebie kciuki 🤞kiedy masz histero ;)?

kitka_ lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

6.12.24 Histeroskopia?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Paulita Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To ja mam tak, że jak mam negatyw to się już nie łudzę. Czekam cierpliwie na okres i lecimy od nowa. Upadam, ale się podnoszę. Pytanie ile jeszcze dam radę.

Podziwiam Cię bardzo, za takie podejście i trwanie mimo wszystko w optymizmie <3 Tulę mocno!

Ja dzisiaj 36dc, więc teoretycznie @ już spóźniona. Rano robiłam kolejny test i kolejny negatyw (bez cienia cienia cienia...). Im bardziej przeciąga się mój cykl, w tym większą paranoję popadam, że być może testy się mylą (zrobiłam juz 6 każdego kolejnego dnia od 30dc i wszystkie były negatywne, więc zdaję sobie sprawę, że szanse nikłe). Podejrzewam, że @ się przedłuża przez to moje stresowanie się, ale też w tym miesiącu wróciłam na moją super zdrową dietę antyrefluksową i przy tej mieszance stres + dieta schudłam dośc gwałtownie (niby tylko 1.5kg, ale kto wie czy to też wpływu nie miało). Reasumując moją i tak już chaotyczną wypowiedź - chciałabym właśnie wyzbyć się złudzeń po pierwszych 2-3 negatywnych testach, uspokoić i czekać na @, a nie wkręcać się. :/

👱🏻‍♀️37 🧔🏻‍♂️36

Wznowione aktywne starania o pierwsze dziecko od 07.2024

6cs

07.2023 💔ciąża biochemiczna

AMH 4.58
    TSH 2.190

Ureaplasma ❌

Suplementy: Metafolin, Cytrynian magnezu + B6, Omega 3-6-9, Metylokobalamina 1000, wit D 4000j
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To jest bardzo przykre i niesprawiedliwe. :( mam wrażenie, że jak człowiek podejmuje decyzję o staraniach to organizm mówi "haha, w życiu!"
    Dokładnie chyba tak jest … 🥹 tym bardziej mnie boli bo o pierwsze nie musiałam się nawet starać .. pierwszy cykl dosłownie … z drugiej strony nie ma znaczenia, długie starania zawsze bolą 🥺

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%

6.12.24 Histeroskopia?

12.23 cb 💔
    09.24 cb💔
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulita wrote:
    Podziwiam Cię bardzo, za takie podejście i trwanie mimo wszystko w optymizmie <3 Tulę mocno!

Ja dzisiaj 36dc, więc teoretycznie @ już spóźniona. Rano robiłam kolejny test i kolejny negatyw (bez cienia cienia cienia...). Im bardziej przeciąga się mój cykl, w tym większą paranoję popadam, że być może testy się mylą (zrobiłam juz 6 każdego kolejnego dnia od 30dc i wszystkie były negatywne, więc zdaję sobie sprawę, że szanse nikłe). Podejrzewam, że @ się przedłuża przez to moje stresowanie się, ale też w tym miesiącu wróciłam na moją super zdrową dietę antyrefluksową i przy tej mieszance stres + dieta schudłam dośc gwałtownie (niby tylko 1.5kg, ale kto wie czy to też wpływu nie miało). Reasumując moją i tak już chaotyczną wypowiedź - chciałabym właśnie wyzbyć się złudzeń po pierwszych 2-3 negatywnych testach, uspokoić i czekać na @, a nie wkręcać się. :/

Z tym optymizmem to u mnie coraz gorzej, coraz częściej łapie mnie dół. Działam zadaniowo w codziennym życiu, pozwalam sobie na emocje i lecę dalej, bo nic innego mi nie zostało. :D A poza tym jest grudzień, nikt mi nie odbierze radości z przygotowań.

Paulita lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️ 05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia
    14/01 - USG piersi
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Melduję biel.

Przykro mi Kochana 🫂🫂🫂

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dokładnie chyba tak jest … 🥹 tym bardziej mnie boli bo o pierwsze nie musiałam się nawet starać .. pierwszy cykl dosłownie … z drugiej strony nie ma znaczenia, długie starania zawsze bolą 🥺

Nieważne czy pierwsze dziecko, drugie, trzecie czy piąte. Niemoc i bezsilność jest ta sama. Zwłaszcza jak mówisz, za pierwszym poszło szybko, jak za kolejnym się przeciąga to się nie dziwię, że człowiek załamany... :/

Ccarolinaa, Olo323 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️ 05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia
    14/01 - USG piersi
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam wczoraj badanie na betę dla lekarki i przy okazji toksoplazmozę. Ale zaczęło się plamienie, więc nie idę na badanie i jestem tylko poirytowana, że niepotrzebnie wydałam kasę🙄 Przynajmniej 🐵 się nie ociąga po odstawieniu duphastonu.

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    My kobiety nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak bardzo silne jesteśmy ❤️

Darrika, Ola_j, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Runnerka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Suzie, mnie to samo czeka zapewne w piątek. Niby się nie łudzę, ale jakaś resztka nadziei na cud się zawsze tli...

A co do stosunku do in vitro, myślę że wiele zależy od wieku. Gdybym była te parę lat młodsza pewnie dałabym sobie wiecej czasu i luzu na naturalne starania, a tak to czuje duza presję. A in vitro jednak zwiększa szanse znacząco.

Slava, flotek, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 ➡️ 13 cs IUI❔
    51c8db4999ca3cdfb11a0c590256b2bd.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    heh u mnie tak samo, do ostatniej chwili nadzieja, że może test wyszedł fałszywo negatywny, za dużo piłam itd, a plamienie w mojej głowie to zawsze było plamienie implantacyjne. Ostatnio dopiero się 'nauczyłam', że plamienie u mnie zawsze zwiastuje miesiączke i trochę się przywołuję do porządku, żeby nie wymyślać, że to na pewno ciąż.
    I tak pierwszy dzień okresu to zawsze spadek humoru, płacz i silne bóle menstruacyjne, ale już 2dc znów myślę, że wchodzę w nowy cykl i skoro dołożyłam suplement X to teraz już NA PEWNO się uda 😄
    Dobrze, że jestem w stanie wykrzesać ten optymizm, ale coś czuję, że już nie na długo mi go starczy

No ja mój optymizmu na pewno stracę jak w tyn cyklu się nie uda, zostaną już tylko strzępki więc liczę w razie co na ojojanie, żebym się nie załamała zupełnie 🤣

AnMiPe, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Ala1118 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele , i przytulam Was mocno na odległość 🥲

Dziewczyny czy takie skurcze w podbrzuszu to są całkiem normalne jak na 4tc? Czy to jest zwiastun czegoś nie dobrego?
    Krew oddana 🫡 trzymacie kciuki za wyniki!

• AnMiPe Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    My kobiety nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak bardzo silne jesteśmy ❤️

Z jednej strony silne, bo walczymy, ale z drugiej ja w sobie już widzę, jak bardzo to obciąża momentami - myśli, czy aby na pewno jakaś siła wyższa/Bóg/natura nie powstrzymuje mnie przed zajściem w ciążę, bo jestem za mało ok do tej roli?

Staram się przepędzać te myśli, ale coraz częściej prześwitują.

@Paulita rozumiem też doskonale, ja 38dc, testy białe, objawy na @ minęły tydzień temu, ostatnie ❤️10 listopada, więc wielka niewiadoma.

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Z jednej strony silne, bo walczymy, ale z drugiej ja w sobie już widzę, jak bardzo to obciąża momentami - myśli, czy aby na pewno jakaś siła wyższa/Bóg/natura nie powstrzymuje mnie przed zajściem w ciążę, bo jestem za mało ok do tej roli?

Staram się przepędzać te myśli, ale coraz częściej prześwitują.

@Paulita rozumiem też doskonale, ja 38dc, testy białe, objawy na @ minęły tydzień temu, ostatnie ❤️10 listopada, więc wielka niewiadoma.

Gdyby tak było to patologiczne rodziny nie miałyby 6 dzieci. Tak się "pocieszam"...

AnMiPe, Paulita, avellana, Deyansu lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️ 05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia
    14/01 - USG piersi
  • dailydamn Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko odnośnie szyjki macicy. Czy któraś z Was może ją bada? Wie na jakiej wysokości jest w każdym etapie cyklu?

Od 3 cykli badam szyjkę. Stopniowo do owulacji się unosi, kilka dni po owulacji zaczyna opadać. W dniach najwyższego położenia jestem w stanie dotknąć ją palcem i okrążyć wokoło. Śluz jest bardzo kremowy i gęsty widać w nim grudki. Później na 3-4 dni przed okresem jest znaczenie niżej - na wysokości połowy środkowego palca.

W tym cyklu jest inaczej, tzn. było tak jak zawsze do 29.11 czyli u mnie 7dpo. Szyjka od tego dnia jest tak wysoko, że nie jestem w stanie jej dotknąć. Nie wiem czy jest twarda czy miękka. Śluz po owulacji był biały i gęsty, od 29.11 jest biały, mleczny, bardziej rzadki.

Od 23.11 zażywam progesteron besins. I teraz zastanawiam się, co może mieć wpływ na tak wysokie uniesienie się szyjki. Czy samo działanie dodatkowego progesteronu czy może być jakaś inna przyczyna? Jeżeli chodzi o działanie dodatkowego proga nie powinna się unieść wcześniej po zażywaniu? Czy miała któraś z Was podobne obserwacje lub posiada jakąś większą wiedzę na ten temat o co tutaj może chodzić?

👩🏼26 🧔🏻‍♂️30

5cs po 8 latach AH

02.01🩸
    13.01 monitoring
    27.01 testuję 🤞🏻

💊prenacaps multi 1, dha, b12, cholina, d3 + od 11/24 olej z wiesiołka, l-arginine, prenacaps ovi, magb6, zioła ojca Sroki, fertistim, NAC

b708bdd9f95ec14dc2a8968ad78f8a54.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ