Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ciężko nadrobić zaległości z rana, czytałam wieczorem, a dzisiaj dopiero teraz w pracy mam chwilę 🤓
Tulę za wszystkie biele 😔
Testy owu do tej pory robiłam z domowe laboratorium kupowałam w hebe BTW u mnie w mieście leżały na najniższej półce mega zakurzone 🤣 w ostatnim cyklu wybarwiły mi się w ten sposób że długo były blade nagle jeden ciemniejszy a następnego dnia znowu blady, ale robiłam po jednym dziennie.
Kupiłam teraz na allegro one test pakę 25szt i będę od dziś sikać dwa razy dziennie 😝 zobaczę jak one się sprawdzą.
Moje dwie ciąże też były od jednego strzała i dostaliśmy teraz po pupie z mężem, że się nie udało od razu… w czerwcu to ja w głowie już w marcu rodziłam i myśleliśmy, że nigdzie dalej nie pojedziemy na wakacje itp a tu psikus i pół roku minęło a ciąży brak więc bez skrupułów teraz planujemy normalnie wyjazdy.
Macie rację druga połowa cyklu jest okropna to czekanie jest wykańczające.. ja mam młodego to szybciej mi lecą te dni bo ciągle jest coś do zrobienia czy załatwienia no i w miarę krótkie te cykle więc jakoś leci…33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 kijaneczka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 następna wizyta 👨⚕️ -
Siasi wrote:Dziewczyny dajcie znać co myślicie.
W sobotę popo ciemna krecha na owulaku a wieczorem PIK. Wczoraj rano i wieczorem dalej się utrzymywał. Dziś rano zrobiłam i dalej PIK… ja to rozumiem tak, że podchodzę cały czas do owu ale skoro utrzymuje się pik już ok 36h to dalej nie było owulki? Wrzucam zdj owulaka z rana
Ja bym chyba liczyła, że jeśli pierwszy raz PIK widziałaś w sobotę to owulacja była w ciągu 24-36 godzin od tego pierwszego wzrostu LH, czyli wczoraj (a może tej nocy).
Trzymam kciuki za owocne ❤️Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
W sobotę popo ciemna krecha na owulaku a wieczorem PIK. Wczoraj rano i wieczorem dalej się utrzymywał. Dziś rano zrobiłam i dalej PIK… ja to rozumiem tak, że podchodzę cały czas do owu ale skoro utrzymuje się pik już ok 36h to dalej nie było owulki? Wrzucam zdj owulaka z rana
Mega krecha. Dziwne że tak długo ale wszędzie w instrukcjach piszą że robi się do pierwszego pozytywnego, a później chyba może być dalej wysoki LH.. i już nie powinno się interpretować Piku 🤷🏼♀️Siasi, Justa28, Księgowa lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
Suzie wrote:Oj, mam takie zaległości w Wiedźminie 3, że masakra. 🤣
A doszły nowe questy w Velen. Redzi w końcu zrobili coś z diablim dołem Ja już przechodzę po raz drugi i niestety trochę za szybko bo bardzo dużo pamiętam ze swojego pierwszego przejścia z przed kilku lat, także szybciej mi się nudzi niż kiedyś.Darrika lubi tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Dziewczyny, jak wrócę do tematu kubeczka, bo już tu się przewinął.
Jak go używacie? Wkładacie go od razu po stosunku czy na luzie sobie foczkujecie, a potem zakładacie go w łazience?
Nigdy nie używałam kubeczka i zastanawiałam się jaki zamówić. Czy może być normalnie taki jak do okresu? Nie chce już wydawać kasy, a taki okresowy byc może i tak mi się przyda, jeśli w Mikołajki nie będzie niespodzianki 🤷♀️🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
U mnie też utrzymuje się pik 24-30 godzin. Traktuję wtedy ten pierwszy jako właściwy i czekam na skok temperatury ☺️.Siasi lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
Przytulam was dziewczyny mocno. Mi przy staraniach o córkę (prawie dwa lata trwały) pomagało uciekanie w książki. Z czasem było tak, że nie sprawiało mi przyjemności spotykanie się z przyjaciółmi, bo wokół było tyle ciąż, że po prostu było to bolesne.
Teraz poszło „szybko”, czego się nie spodziewałam, bo 6 miesięcy. Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze.aglo, Nayeli, AnMiPe, truskawki981, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Julia24 wrote:U mnie też utrzymuje się pik 24-30 godzin. Traktuję wtedy ten pierwszy jako właściwy i czekam na skok temperatury ☺️.🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Co do testów owulacyjnych to w tym miesiącu testowałam Ovy Ovulationstest z DM i chyba wybarwiały się lepiej niż easyhome, na pewno mam wrażenie, że są bardziej czułe od Facelle. Także 15szt około 10€ więc nie ma dramatu.
Suzie przytulam 🫂 przykro mi, że test pokazuje biel, mam nadzieję, że w kolejnym cyklu już zobaczysz dwie kreski. Nic mądrzejszego niestety nie napiszę 🙁
Dziewczyny tulę za @ 🫂
Co do IVF to wiadomo, żadna gwarancja zajścia w ciążę i urodzenia zdrowego dziecka ale szanse są zwielokrotnione w porównaniu do naturalnych starań i to jest właśnie ten czynnik który przemawia za pójściem w procedury.
Z miłych rzeczy to dzisiaj po robocie zaczynam pakowanie 😅
Raczej nie biorę testów na wyjazd i mam nadzieję, że moja lekarka nie każe mi iść na betę do jakiegokolwiek labu za granicą, bo chcę mieć beztroski wyjazd 😅
DreamBee, Siasi lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
Wiem co mi jeszcze pomaga. Muzyka
AnMiPe, DreamBee, Paulita, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952,0 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi
22/01 - ginekolog -
Ktoś tu wspominał, że wiara daje mu kopa do dalszej walki. Ja mam odwrotnie. Niestety..
Nie potrafię pojąć dlaczego dwoje zdrowo prowadzących sie ludzi pragnących mieć dziecko nie może go mieć w sumie nie wiadomo z jakich przyczyn. Nigdy nie pogodzę się z tym że prawdopodobnie nie będziemy mieć dziecka naturalnie a jak już z pomocą medyczna to będzie to okraszone walką. A pijusy, ćpuny i menele maja ogrom dzieci, najczęściej skrzywdzonych dzieci. Nie pogodzę się z tym nigdy. Na koniec jeszcze uslysze że in vitro to grzech. Mój mąż ma źle wyniki nasienia, bez złapania przyczyny, genetyka ok, hormony ok.. dziś mi się poprostu ulewa.
Życie nie jest i nie było sprawiedliwe, mimo że już się z tym pogodziłam to chyba już zawsze będę mieć żal do losu.Finch11, aglo, Annette, karczoch321, angieDream, Marcia03, Olisska, cysterka95, Loraa, almost.there, truskawki981, Jadzia19, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:U nas też podejrzewam przyczyną było słabsze nasienie , po pustym jaju płodowym mąż zbadał nasienie i miał morfologię 4% ale sporo wartości obniżonych jak ruch itp … zaczęliśmy suplementację odstawił alkohol itp zrobiliśmy powtórkę badań a tak 8% morfologia i żadnej strzałki w dół więc super , ale się nie udawało w końcu się udało i tak serduszko przestało bić …. Ostatnio się badał i morfologia spadła na 2% ale wzrosła ilość i żadnej strzałki w dół .. czemu pojęcia nie mam , mimo to lekarz mówi że nie jest źle i to raczej nie jest powód w tym momencie , także teraz zobaczymy co z tą histero bo może to we mnie jest problem .. liczę że jednak jakaś przyczyna się znajdzie bo na razie wszystkie badania wychodzą dobrze , no może poza moim niskim amh ale tutaj już zaczęłam brać koenzym q10 może coś pomoże . Widzę że nie jestem sama z tą antykoncepcja bo już myślałam że to tylko mój lekarz taki zdolny i mi zapisał bo wszędzie gdzie pytałam to nikt nie brał przed 🫣liczę że już w piątek nie będę musiała tego łykać trzymam za Ciebie kciuki 🤞kiedy masz histero ?
tak, ja też byłam wkurzona na to AH, ale to ponoć po to, żeby endometrium nie zgrubiało. Dostałam tylko jednoskładnikowe (dezogestrel, bez estrogenów), więc w sumie trzyma się to nawet kupy.
Ja mam 10tego histero.
Też trzymam kciuki za Twój zabieg, powodzenia 🍀
Masz ze znieczuleniem miejscowym? czy bez?
U mnie bez znieczulenia, tylko mam wziąć jakieś tabsy chyba na rozszerzenie szyjki i dwie tabletki przeciwbólowe.starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔 -
O borze szumiący! Człowiek na chwilę wypadnie z obiegu a tu już tyle stron nowego wątku do nadrobienia 😮
Witam się z wami w grudniu, mam nadzieję że zadzieje się magia 🎄
Gratuluję wszystkim dziewczyną które dostały już swój prezent 🎁 trzymam mocne kciuki żeby dalej wszystko szło gładko jak po lodzie 😁
Dla dziewczyn z bielami i wrednymi małpami przytulasy ❤️ silne z Was babeczki, damy radę 😉
@Siesiepy dzięki za przejęcie steru w tym miesiącu, życzę Ci z całego serca żeby przy Twoim nicku pojawił się 🎁.
Ja dziś teoretycznie 7 dpo, przyszła wcześniej niż się spodziewałam ale to dobrze, bo jeszcze podziałaliśmy z mężem przed wyjazdem 😅 z tych wszystkich sposobów na wspomaganie okresu poowulacyjnego u mnie w tym miesiącu nici, zamiast się wygrzewać, odpoczywać i jeść zdrowe rzeczy - pokonywałam kilometry zwiedzając chłodną Anglię, jedząc i pijąc rzeczy o których lepiej nie wspominać 🤣 więc cykl raczej spisuję na straty ale w razie "W" @Siesiepy wpisz mnie proszę na testowanie na 11 grudnia - 2 dni po spodziewanym terminie @
siesiepy, Darrika, DreamBee, Irynka lubią tę wiadomość
-
Mała.mi 93 wrote:A to ja mam pytanie. Moja siostra ciągle ma zapalenie pęcherza ale jeszcze nie współżyła czy może zrobić ten wymaz ? Czy to się tylko człowiek zaraża jak współżyje ?28 i 30 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
03/01 ? 🥚
17/01 testowanie 🤞🏻
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Hejka dziewczyny 🙋♀️
Ale dużo napisane od rana wow😅
Czy któraś jest przeziębiona i się stara lub starała kiedyś ? Dopadł mnie lekki katar i ból gardła . Przewidywana owulka 8 grudnia ALE wlansie nie wiem czy mi przejdzie 😅gorączki nie mam ok się nawet czuję jak normalny zdrowy dzień oprócz zawalonego nosa i gardła 🫠 -
Suzie wrote:Wiem co mi jeszcze pomaga. Muzyka28 i 30 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
03/01 ? 🥚
17/01 testowanie 🤞🏻
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Ja też tulę wszystkie biele. Bardzo mi przykro, że musicie przez to przechodzić i chciałabym mieć jakąś receptę na odstresowanie lub zajęcie głowy, ale to chyba na maxa indywidualna sprawa.
Mi w trudnych chwilach pomagają podkasty kryminalne
Jestem nowa i 4 cs to really powinien być pikuś glancuś, ale włączają mi się często różne obawy te związane ze zdrowiem głównie. Ja jakoś staram się je przekierować na złość taką na system, bo widzę ile pracy wkładacie w to żeby zobaczyć dwie kreski. Historia o dojazdach na monitoringi, kolejne pakiety badań i lekarze, czas poświęcony na zdobycie wiedzy i wypracowanie nowych nawyków ----> Tyle się mówi o niepłodności, ale w dalszym ciągu to temat tabu, a wsparcie w tym zakresie jest dalej nie wystarczające.
I to może kieruję do osób, które obwiniają siebie ---> jesteście super i jestem pewna, że już teraz macie cechy wspaniałych matek, bo co jak co, ale matkujemy tu sobie nawzajem udzielając sobie wsparcie i troszcząc się o siebieDarrika, DreamBee, avellana, adu, karczoch321, Siasi, Paulita, pelasia, Loraa, Jadzia19, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Sikoreczkaaa wrote:Ktoś tu wspominał, że wiara daje mu kopa do dalszej walki. Ja mam odwrotnie. Niestety..
Nie potrafię pojąć dlaczego dwoje zdrowo prowadzących sie ludzi pragnących mieć dziecko nie może go mieć w sumie nie wiadomo z jakich przyczyn. Nigdy nie pogodzę się z tym że prawdopodobnie nie będziemy mieć dziecka naturalnie a jak już z pomocą medyczna to będzie to okraszone walką. A pijusy, ćpuny i menele maja ogrom dzieci, najczęściej skrzywdzonych dzieci. Nie pogodzę się z tym nigdy. Na koniec jeszcze uslysze że in vitro to grzech. Mój mąż ma źle wyniki nasienia, bez złapania przyczyny, genetyka ok, hormony ok.. dziś mi się poprostu ulewa.
Życie nie jest i nie było sprawiedliwe, mimo że już się z tym pogodziłam to chyba już zawsze będę mieć żal do losu.
Dokładnie patusy mają ciążę od ręki a nie doceniają i potem tylko dzieci krzywdzą. Dwa lata temu byłam z synem w szpitalu na zapalenie płuc i była z nami na sali matka z dzieckiem 3 lata wtedy, a ona w 5msc ciąży z drugim dzieckiem, nie dość że zostawiła go na noc samego!! To następnego dnia przyszła najeb€&&, położyła się na łóżku i poszła spać, z tego co wiem to już miala niebieską karte i kuratora. Ja do tej pory myślę o tym chłopcu, tak mi go żal wtedy było. A to dzieciątko wtedy w brzuchu pewnie juz też skrzywdzone.
33l. 👧 35l.👦
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
Ja nadal uważam, że kary za krzywdzenie dzieci są za niskie. Nie ma odpowiedniego wymiaru sprawiedliwości do jakiegokolwiek złego czynu w stronę dzieci.
Darrika, DreamBee, Slava, adu, Sikoreczkaaa, Siasi, Paulita, Olisska, almost.there, Belia, Jadzia19, Deyansu lubią tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
CrazyDaisy wrote:A doszły nowe questy w Velen. Redzi w końcu zrobili coś z diablim dołem Ja już przechodzę po raz drugi i niestety trochę za szybko bo bardzo dużo pamiętam ze swojego pierwszego przejścia z przed kilku lat, także szybciej mi się nudzi niż kiedyś.
Jaaaaa akurat ostatnio za mną chodzi wiedzmin 3 żeby znowu przejść, jednak już parę lat minęło 😅 skyrim mi się marzy, ale gdzie tu czas na to wszystko jeszcze znaleźć, ale jak zajdę w ciążę i pójdę na l4 to na pewno granie wjedzie 🤭flotek, CrazyDaisy, kitka_ lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️