Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Tule wszystkie dziewczyny ktore dostaly dzisiaj 🐒 oraz te ktore zobaczyly ❄️ na tescie.
Niezmiernie trzymam kciuki i wierze ze wkrorce zobaczycie upragnione ⏸️
Ja mam ten tydzien tak zawalony roznymi nadprogramowymi zajeciami i rzeczami o ktorych musze pamietac, wiec mysle ze do piatku jakos przeleci i albo w jedna albo w druga.
Narazie jestem spokojna. Na nic nie licze, nie dopuszczam do siebie mysli ze moze sie udac, nie chce sie rozczarowac jak w zeszlym miesiacu, gdzie na luzie zrobilam test bo przeciez bylam przekonana ze beda dwie kreski. No jak, przeciez juz mialam wszystko zaplanowane, ze na swieta powiemy rodzinie, dziecko urodzi sie w wakacje a tu niestety, rzeczywistosc sprowadzila mnie brutalnie na ziemie. Takze no.
Ale jeszcze bedzie pieknie, dla kazdej z nas ❤️
PaulinKA, Katarena, Irynka, Olo323 lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
karczoch321 wrote:Dziewczyny, jak wrócę do tematu kubeczka, bo już tu się przewinął.
Jak go używacie? Wkładacie go od razu po stosunku czy na luzie sobie foczkujecie, a potem zakładacie go w łazience?
Nigdy nie używałam kubeczka i zastanawiałam się jaki zamówić. Czy może być normalnie taki jak do okresu? Nie chce już wydawać kasy, a taki okresowy byc może i tak mi się przyda, jeśli w Mikołajki nie będzie niespodzianki 🤷♀️
Ja wkladalam od razu po i dopiero szlam siusiu. 😊
Kupilam normalny, menstruacyjny.karczoch321 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Mam wyniki, czekam na gina
Beta 796.81 mIU/ml
Prog 10.8 ng/ ml
🤔 Ciekawe co zrobi z tym progiem czy w ogóle coś zrobiaglo, pelasia, Płotka, Justa28, PaulinKA, Katarena, Darrika, Olisska, cysterka95, Sunday_92, Blossomka, Slava, Podrożniczka, Sreberko, dailydamn, almost.there, Siasi, Nayeli, Jasmin1517, Wojcinka, Jadzia19, Ilka96, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
kitka_ wrote:tak, ja też byłam wkurzona na to AH, ale to ponoć po to, żeby endometrium nie zgrubiało. Dostałam tylko jednoskładnikowe (dezogestrel, bez estrogenów), więc w sumie trzyma się to nawet kupy.
Ja mam 10tego histero.
Też trzymam kciuki za Twój zabieg, powodzenia 🍀
Masz ze znieczuleniem miejscowym? czy bez?
U mnie bez znieczulenia, tylko mam wziąć jakieś tabsy chyba na rozszerzenie szyjki i dwie tabletki przeciwbólowe.
Ja w ogóle uważam, że AH nie jest żadnym rozwiązaniem w leczeniu problemów ginekologicznych.
Moja koleżanka dostała AH na bolesne miesiączki, nie pomogło więc zalecenie brać tabletki przeciwbólowe.Olo323 lubi tę wiadomość
PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
Suzie, tule mocno 🥰
Mnie czas oczekiwań najlepiej wypelnia.. praca. Jak do niej siądę, a zwykle tak mi okresy wypadają w terminach podatkowych, ze potrafię zapomnieć ile dpo jestem 😅 za to nienawidzę czekac az będzie owu.. Tak jak teraz 🙄Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Blossomka wrote:A skoro jesteśmy przy polecajkach, czy w tej fazie oczekiwania też jakoś pomagacie naturze, np. jedząc konkretne rzeczy, robiąc coś? Na pierwszej stronie na pewną są migdały i ananas… migdały wdrożyłam już ostatnio, polubiłam się z nimi nawet .
Ja zrobiłam sobie i zaczęłam pić zakwas z buraka. Wczoraj gdzieś tu na forum przeczytałam wątek o ananasie, też lubię, więc sądzę, że wprowadzę od następnego cyklu.
Dodatkowo dużo rozciągania mięśni dna miednicy u mnie wpadło plus jogi. Pomijając inne aspekty to bardzie fajnie mnie wycisza taki kwadransik na macie przed snem 😇Blossomka lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Księgowa wrote:Ja wkladalam od razu po i dopiero szlam siusiu. 😊
Kupilam normalny, menstruacyjny.
A polecasz jakiś konkretny? Myślałam o tym rossmanowym, bo ma dość spoko cenę.🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Cześć dziewczyny ❤️🔥 ale lecimy z tym wątkiem!
Gratulacje pierwszych świątecznych prezentów 🎁
U mnie skończyła się 🐒 i czekam z niecierpliwością na eksperyment foczkowania. 🦭🦭🦭
Zmieniliśmy dietę i dzisiaj wybijają nam 3 tygodnie, bezcukrowej (bezsłodyczowej, bez fastfoodowej), bardziej zbilansowanej - opartej na pełnych ziarnach, warzywkach, owocach, nabiale… i już kończą mi się pomysły na obiady / śniadania i kolację 😂 może macie jakieś polecane przepisy?kitka_, Darrika, Katarena, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzięki, za Waszą radą zrobiłam betę i proga. Mam diagnostykę pod pracą, zero kolejki. Z rozpędu poprosiłam jeszcze o TSH, dopiero w trakcie pobierania skumałam, że przecież to powinno być na czczo. A ja już po dwóch śniadaniach. I cztery dyszki w d...
Katarena, siesiepy, Wojcinka lubią tę wiadomość
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
02.12.24: beta - 205 mIU/ml, prog -20,5 ng/ml
04.12.24: beta - 480 mIU/ml, prog - 16,90 ng/ml
06.12.24: beta - 1508 mIU/ml, prog - 15,9
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i serduszko bijące w tempie 150/min. -
flotek wrote:Ja robię wieczorem, rano nie zbyt mam możliwość że względu na pośpiech 🙈 Dziś jak wrócę do domu postaram się zrobić test i porównam do tego z wczoraj (wykorzystam z obu firm), będę dawać znać 🍀🤞 swoją drogą, jak wstawiać zdjęcia żeby były widoczne?
Podzielę się, że w marcu i kwietniu monitorowałam cykl testami i na USG.
W obu miesiącach miałam piękne piki LH, ale pęcherzyki nie pękły (wiem z USG). Ostatecznie były z tego krwiaki, które się później wchłonęły.
Więc testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji, a tylko prawidłową czynność hormonu, który do niej doprowadza. Mogą być inne przyczyny cyklów bezowulacyjnych, poza poziomami LH.
Mi na dobrą owulację pomógł Fertistim. Miesiąc po rozpoczęciu suplementacji, moje owulacje wszystkie były prawidłowe. Potwierdzone na USG, a ostatnio też dobrym progesteronem 7dpo. Prawdą jest, że równolegle zdiagnozowałam hiperinsulinemię i dostałam Metforminę, która też wpływa na pęknięcia pęcherzyków.
Testów przestałam używać, bo w moim przypadku nie do końca miały sens.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 12:16
kitka_, Slava, Siasi, flotek, Olo323 lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
🔍(?) stan zapalny endometrium - 5 CD138+/10HPF
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
📆 13.01 wizyta kontrolna, kwalifikująca do in vitro (?) -
Nadziejka wrote:Ja w ogóle uważam, że AH nie jest żadnym rozwiązaniem w leczeniu problemów ginekologicznych.
Moja koleżanka dostała AH na bolesne miesiączki, nie pomogło więc zalecenie brać tabletki przeciwbólowe.
w naszym przypadku to nie leczenie, lekarka zobaczyła coś na usg, więc, żeby rosnące endo tego nie 'przykryło' zaleciła tabletki antykoncepcyjne, by w dniu zabiegu było dobrze widać.
Gdyby miała termin wcześniej to by nie zlecała tego AH, a że muszę czekać to przepisała
@CrazyDaisy dzięki za polecajke podcastu. Dziś posłucham Akademii Płodności.
Też gramy na steamie i battlenecie chyba to się nazywa. Mój w World of Warcraft, a ja ostatnio przeszłam Hogwarts Legacy, bardzo mi się podobało. A teraz wróciłam do Faraona i buduję miasta w Egipciestarania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Księgowa wrote:Suzie, tule mocno 🥰
Mnie czas oczekiwań najlepiej wypelnia.. praca. Jak do niej siądę, a zwykle tak mi okresy wypadają w terminach podatkowych, ze potrafię zapomnieć ile dpo jestem 😅 za to nienawidzę czekac az będzie owu.. Tak jak teraz 🙄
O właśnie. Ja też nie lubię na owu czekać, będzie czy nie będzie, a jak będzie to kiedy. Jak już jest po to w końcu mogę odetchnąć z ulgą i żyć swoim życiem.Księgowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Hej dziewczyny,
Ja z wątku listopadowego, na koniec miesiaca zobaczyłam ⏸️ dziś poszłam zrobić bete, oby wszystko było dobrze..🥹kitka_, Katarena, karczoch321, angieDream, Loraa, dailydamn, avellana, flotek, Wojcinka, Jadzia19, Ilka96, Olo323, Ola_j, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Syla30 wrote:Hejka dziewczyny 🙋♀️
Ale dużo napisane od rana wow😅
Czy któraś jest przeziębiona i się stara lub starała kiedyś ? Dopadł mnie lekki katar i ból gardła . Przewidywana owulka 8 grudnia ALE wlansie nie wiem czy mi przejdzie 😅gorączki nie mam ok się nawet czuję jak normalny zdrowy dzień oprócz zawalonego nosa i gardła 🫠 -
Blossomka wrote:A skoro jesteśmy przy polecajkach, czy w tej fazie oczekiwania też jakoś pomagacie naturze, np. jedząc konkretne rzeczy, robiąc coś? Na pierwszej stronie na pewną są migdały i ananas… migdały wdrożyłam już ostatnio, polubiłam się z nimi nawet .
ja dodałam 2-3 orzechy brazylijskie dziennie, jako źródło selenu,
a mają też np miedź, cynk, magnezBlossomka, karczoch321 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Sreberko, jak długo miałaś spiralke? Widzę w twoje stopcePCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice w lutym - czekanie❓️
🔹️wizyta u drugiego ginekologa koniec stycznia (opinia drugiego ginekologa)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
siesiepy wrote:Poproś następnym razem o eutrig HP, dokup sobie strzykawki i igłę domięśniowa oraz podskórną. Koszt jednego eutrigi to 70-100zl. W porównaniu do ovi to jednak robi różnicę. Jakbyś miała problem jak to przygotować to na pewno ci pomogę.
PaulinKA, siesiepy lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
karczoch321 wrote:A polecasz jakiś konkretny? Myślałam o tym rossmanowym, bo ma dość spoko cenę.
Właśnie ten mam i jestem zadowolona z niego. 😊karczoch321 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)