Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarena wrote:A masz jakieś plamienia?
Nie. Miałam pierwsze dwa dni jak miałam betę 6. Możliwe że implantacja. Ginekolog odpisał , że wyniki wyglądają prawidłowo. I za tydzień wizytaSiasi, Justa28 lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:Mam wyniki, czekam na gina
Beta 796.81 mIU/ml
Prog 10.8 ng/ ml
🤔 Ciekawe co zrobi z tym progiem czy w ogóle coś zrobi -
Sunday_92 wrote:Mój prog właśnie przyszedł 21ng/ml. W pierwszej ciąży też miałam koło 20 i lekarz włączył wtedy cyclogest. Jak powtórzę bete i będzie przyrost prawidłowy (bo z tym 18.8 nie będę zwracać mu głowy) to napiszę do mojego lekarza.
Może na wizycie da? Nie wiem, trzeba czekać2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
aśś wrote:Ja kupilam w tym tygodniu eutrig za 44 zl, wiec jakis maja wysyp leku i cene obniżyliwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
onalola wrote:Może na wizycie da? Nie wiem, trzeba czekać
Widzę, że też zaczynałaś od takiej niskiej bety, ja trochę siedzę jak na szpilkach czy będzie rosnąć u mnie czy to jakiś biochem, także Twój przyrost trochę mnie pociesza. -
Dziewczyny chciałam w tym miesiącu zapisać się na monitoring owu. Teoretycznie wypada 17 lub 18.
Myślicie że jak zapisze się na usg 16 i 19 to będzie ok? Wcześniej wypada weekendRozpoczynamy 4cs 💪
27,30 🐶🩷
Omega norsan, magnez, jod, colostrum, femme complex,Nac,wit D, ziola ojca sroki, olej z wiesiołka. -
ellevv wrote:Sreberko, jak długo miałaś spiralke? Widzę w twoje stopce
-
kitka_ wrote:ja dodałam 2-3 orzechy brazylijskie dziennie, jako źródło selenu,
a mają też np miedź, cynk, magnez
O, do mnie właśnie idą migdały, dynia i orzechy włoskie. Też będziemy skubać codziennie od jutra 🫣Blossomka, kitka_, Olo323 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dzień dobry w nowym tygodniu ☺️ tulę za dzisiejsze biele oraz @ 🫂🫂🫂
Ja codziennie jem po kilka orzechów brazylijskich i migdałów. Do tego morele suszone, bo podobno mają korzystny wpływ na endometrium.
Mam wyniki z soboty, czekam jeszcze na dzisiejszą betę 🥹🥰
Beta 171,1
Prog 27,5Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 13:17
Sreberko, Slava, Marcia03, Loraa, aglo, karczoch321, onalola, dailydamn, Darrika, Księgowa, Azalea 🌸, almost.there, Katarena, Siasi, Płotka, cysterka95, Nayeli, avellana, DreamBee, Olisska, Justa28, Wojcinka, Jadzia19, Ilka96, Olo323, Ola_j lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Paulina66 wrote:Dzień dobry w nowym tygodniu ☺️ tulę za dzisiejsze biele oraz @ 🫂🫂🫂
Ja codziennie jem po kilka orzechów brazylijskich i migdałów. Do tego morele suszone, bo podobno mają korzystny wpływ na endometrium.
Mam wyniki z soboty, czekam jeszcze na dzisiejszą betę 🥹🥰
Beta 171,1
Prog 27,5Paulina66, karczoch321, Jadzia19 lubią tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Blossomka wrote:O tak, morele też wyłapałam z pierwszego posta! Nawet mi zasmakowały dzisiaj złapię tego ananasa, brazylijskich nie znalazłam u mnie w pobliżu… jakiś rarytas 😂
Orzechy polecam zamówić na allegro, są kilogramowe opakowania w całkiem korzystnej cenieAnMiPe, Blossomka, Olo323 lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Sunday_92 wrote:Lekarze mają chyba różne podejście w tej kwestii (jak ze wszystkim z resztą)
Widzę, że też zaczynałaś od takiej niskiej bety, ja trochę siedzę jak na szpilkach czy będzie rosnąć u mnie czy to jakiś biochem, także Twój przyrost trochę mnie pociesza.
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, i super przyrosty ! 🤞❤️Sunday_92 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Paulines wrote:Dziewczyny chciałam w tym miesiącu zapisać się na monitoring owu. Teoretycznie wypada 17 lub 18.
Myślicie że jak zapisze się na usg 16 i 19 to będzie ok? Wcześniej wypada weekendwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
Syla30 wrote:Bierzecie jakieś suple przed staraniami ? Bo ja tak ☺️
Leki: Glucophage XR 2x1000, Euthyrox 5x50/2x75, acard 150, lametta, ovitrelle (lub inne), luteina po owu, heparyna w gotowości od pozytywnego testu.
Suple: D 4000 + K 150 µg, fertistim, B12 500µg metylowane, resweratrol 500mg, magnez+B6 chelat, kwasy omega 3 forte, maca, melatonina 3mg, koenzym Q10 ubichinon 300mg, cynk, witamina e+selen, w dniach płodnych ACC Optima 2x1, zioła ojca klimuszki, NAC od nowego cyklu 1200mg codziennie będzie, l-karnityna
Stary: Wit D3 4000 + K 150, kwasy Omega 3 forte, Metylofolian 0,6-08mg, magnez + b6, cynk, selenwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
What I was made for
What was I made for?" -
onalola wrote:Nie. Miałam pierwsze dwa dni jak miałam betę 6. Możliwe że implantacja. Ginekolog odpisał , że wyniki wyglądają prawidłowo. I za tydzień wizyta
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:🤡
Leki: Glucophage XR 2x1000, Euthyrox 5x50/2x75, acard 150, lametta, ovitrelle (lub inne), luteina po owu, heparyna w gotowości od pozytywnego testu.
Suple: D 4000 + K 150 µg, fertistim, B12 500µg metylowane, resweratrol 500mg, magnez+B6 chelat, kwasy omega 3 forte, maca, melatonina 3mg, koenzym Q10 ubichinon 300mg, cynk, witamina e+selen, w dniach płodnych ACC Optima 2x1, zioła ojca klimuszki, NAC od nowego cyklu 1200mg codziennie będzie, l-karnityna
Stary: Wit D3 4000 + K 150, kwasy Omega 3 forte, Metylofolian 0,6-08mg, magnez + b6, cynk, selen
Dużo 😃ja też połowę z tych biorę ale jak patrzę z boku to ci co nie biorą łatwiej zachodzą albo ok z ciążami niż ci co walczą , suplementują się itp 😅 albo diety 😅 -
Syla30 wrote:Bierzecie jakieś suple przed staraniami ? Bo ja tak ☺️
Zdecydowanie, myślę, że większość z nas tutaj nieźle jedzie z suplami. 😄
A Ty jakie bierzesz?PaulinKA, Darka101, Olo323 lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Syla30 wrote:Dużo 😃ja też połowę z tych biorę ale jak patrzę z boku to ci co nie biorą łatwiej zachodzą albo ok z ciążami niż ci co walczą , suplementują się itp 😅 albo diety 😅
Niestety każdy przypadek jest inny, nie ma zasad i reguł w tym temacie. Należy ułożyć suplementację pod siebie 😜
Ja na początku suplementowałam z mężem jedynie foliany, a z miesiąca na miesiąc przychodziło coraz więcej więcej supli, a po ostatnich badaniach nasienia to już w ogóle. Warto porobić badania krwi i zerknąć na braki.Siasi, Slava, kitka_, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥