Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
avellana wrote:Heh, mam dokładnie te same obawy, dołączając w nowym wątku :v
Ale nastawiam się bardziej na wyluzowanie w tym cyklu i zdobycie trochę wiedzy od dziewczyn, które bardzo dużo wiedzą + zrobienie badań, niż na spinę o ciążę jak w poprzednich cyklach, bo źle mi to robiło na głowę
I ja tak samo! Dołączam właśnie żebyście mnie na ziemi trzymały z tymi objawami. Wszystkie ostatnie cykle to co miesiąc byłam już w ciąży… i to rozczarowanie przy białym teście.
Najgorsze że wiem że samo zajście to jeszcze nie happy end i potem miesiące zmartwień i życie od usg do usg. Po stracie i porodzie przedwczesnym to chyba zwariuje już.
Potrzeba mi koleżanek w tej niedoli 😘Blossomka, avellana, PaulinKA, Darrika, angieDream, Siasi, Mimi🌸, dailydamn lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨⚕️ -
PaulinKA wrote:A wiecie jakie mam jeszcze obawy (głupi kobiecy umysl analityka!)
Że przecież jakby jednak ten cykl okazało się szczęśliwym to wyjdę na głupią piczkę która przyszła tu pochwalić się dwiema kreskami 🫠
I wręcz odmawiam sobie tej możliwości by być fair wobec Was, staraczek z długim stażem na forum 😅PaulinKA, aglo, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Hej
Ja póki co proszę o wolnego strzelca
W poniedziałek mam monitoring to się okaże czy mam po co testować 😅Belia, DreamBee, Mimi🌸, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka
4cs 👶🏼
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
aglo wrote:I ja tak samo! Dołączam właśnie żebyście mnie na ziemi trzymały z tymi objawami. Wszystkie ostatnie cykle to co miesiąc byłam już w ciąży… i to rozczarowanie przy białym teście.
Najgorsze że wiem że samo zajście to jeszcze nie happy end i potem miesiące zmartwień i życie od usg do usg. Po stracie i porodzie przedwczesnym to chyba zwariuje już.
Potrzeba mi koleżanek w tej niedoli 😘PaulinKA lubi tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Ale przepiękny tytuł wątku! 🥹😍 Wpadłam troszkę Was pozarażać 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Trzymam kciuki za każdą z Was, abyście sprawiły sobie najpiękniejszy prezent na te święta! 🎄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 13:41
PaulinKA, Darrika, Kinia92, karczoch321, Jadzia19, Olalexa, Blossomka, almost.there, DreamBee, Siasi, cysterka95, Annette, Migotka96, onalola, Pacynka, Slava, Mimi🌸, dailydamn, Wojcinka, siesiepy, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
aglo wrote:I ja tak samo! Dołączam właśnie żebyście mnie na ziemi trzymały z tymi objawami. Wszystkie ostatnie cykle to co miesiąc byłam już w ciąży… i to rozczarowanie przy białym teście.
Potrzeba mi koleżanek w tej niedoli 😘
O Jezu ja to też co miesiąc w ciazy urojonej... a w tym mscu jakoś wyjątkowo łagodnie przechodzę PMS (w sensie mam po prostu dobry humor, nie płacze, nie warczę na chłopa, mam mało bóli i oczywiście że to również jest dla mnie objawem ciaży 🤣🤣♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel
Lekarstwa:
👱♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2
⏳styczeń/luty- HSG -
PaulinKA wrote:Rok temu w lipcu byłam na "przegladzie" jeszcze przed rozpoczęciem staran- lekarz potwierdził wtedy owulacje i orzekł ze w ciążę zajdę bez problemowo! Zresztą w przeszłości każdy tak mowil- co za piękne jajniki! Nic tylko rodzic...
Niemal co do dnia, 3 lata temu byłam w szpitalu na kompleksowych badaniach pod kątem niepłodności. I gdy poszłam do mojej gin z wynikami usłyszałam, że wszystko jest idealnie, nic, tylko zachodzić w ciążę, bo z takimi wynikami to powinnam być wiatropylna - dosłownie tak powiedziała 🤣
W lipcu postanowiłam odświeżyć badania, już na własną rękę. Teraz jedynie wyszło, że lekko niedomaga mi tarczyca, dostałam Euthyrox 25 i tak sobie go łykam od paru miesięcy 🙃 Reszta wyników jest w normie.
Jednak... Obiecałam sobie, że jeżeli teraz znowu nic nie wyjdzie, to w styczniu zgłosimy się po konkretną pomoc do kliniki, w której we wrześniu sprawdzałam drożność jajowodów.🐷32 🐗34
Starania (z 2-letnią przerwą) od 2019 r. -
@Annette bardzo Ci współczuję bo sama wiem, że po takich słowach potem rozczarowanie boli jeszcze bardziej...
Kiedy myślisz dobra, teraz to już się staramy... za 3 msce będę w ciazy, więc nie będę kupować tej obcisłej sukienki!
Ja w tym roku już nawet nie planowałam wakacji, bo przecież będę leżeć z brzuchem na kanapie... I co.. pojechaliśmy we wspaniała podróż a ja każdego dnia myślałam że aktualnie wolałabym mieć głowę uwieszona nad toaletą niż oglądać te piękne miejsca.
A w rodzinie, mimo ogromnego wsparcia jakie mamy, trafi się czasem komentarz- nic tylko jeździcie, siedzieć w domu i dzieci robić! A gdyby nie wyjazdy to pewnie zeswirowałabym już całkowicie.
Chce dziecka, lecz póki moge- korzystam z przywilejów bezdzietności... trudno się chwilami w tym odnaleźć ale staram się jak mogę.♀️&♂️ 29
Starania od 1.2024
Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel
Lekarstwa:
👱♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2
⏳styczeń/luty- HSG -
Trudno u mnie o wzrusz, a jednak @siesiepy to Twoje "serce pod sercem" z pierwszej strony to był trochę wzrusz 🥹
Tchórz ze mnie i plan miałam zapisać się na wolnego strzelca, bo nie chciałam testować i się rozczarować. Ale zapiszę się na 6 grudnia, będzie już 2-3 dni po terminie spodziewanej miesiaczki i powód do testowania 🫣🎁
Powodzenia wszystkim 🦭Ona_39, DreamBee, Siasi, Mimi🌸, kitka_, Wojcinka, siesiepy lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
🔜histopatologia polipa i CD138
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
PaulinKA wrote:O Jezu ja to też co miesiąc w ciazy urojonej... a w tym mscu jakoś wyjątkowo łagodnie przechodzę PMS (w sensie mam po prostu dobry humor, nie płacze, nie warczę na chłopa, mam mało bóli i oczywiście że to również jest dla mnie objawem ciaży 🤣🤣
Haha piątka! U mnie identyko, chociaz poza brakiem objawów pms’a mam dodatkowo kilka takich których nie miałam do tej pory.
Więc aktualnie żyją we mnie dwa wilki 😆 z jednej strony w głowie mam takie „a może to to…”, a z drugiej „stara, uspokój się i nic sobie nie wmawiaj” i gdzieś tam mentalnie szykuje się na kolejny miesiąc starań.
Myślę tak sobie, że nowe objawy których nie miałam do tej pory to może kwestia wszystkich tych supli, ziółek itd które od jakiegoś czasu biorę i to na pewno też wpływa na organizm, zmienia i łagodzi odczuwanie pewnych przedokresowych dolegliwości.PaulinKA, almost.there lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
🧪7dpo
progesteron 19,2
estriadol 107 -
Witajcie dziewczyny w nowym wątku. Darrika dziękuję za poprzednie 2 wątki - wspaniałe poprowadzone ,oby klątwa była już za rogiem.🤞
Z racji na małe nadzieję na świąteczny cud dołączam na ten miesiąc, ale dopiero jak wyłapię owulację to dam znać na kiedy testowanie. I tak bym do was zaglądała, więc zostanę jeszcze trochę. W końcu zanim jakiekolwiek procedury z in vitro się zaczną( o ile się dostaniemy 🙈)to miną jeszcze moze z dwa cykle naturalne, a wiemy po naszych koleżankach ze cuda się zdarzają.
Siesiepy - super, że zgodziłaś się poprowadzić ten wątek. Wstęp jest pięknie napisany także przycupuję i może obie się miło zaskoczymy w tym cyklu.Darrika, DreamBee, Siasi, aszin, cysterka95, Ona_39, brilka, Jadzia19, Mimi🌸, kitka_, dailydamn, Loraa, siesiepy, Mała.mi 93, Deyansu lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 01.2025 IUI
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy" -
Moniaa88 wrote:Siesiepy 😈 tak jak zapowiadałam, przypinam pinezkę na miesięczny 📌
Witam się z wami dziewczyny, kciuki i braku dram w grudniowym miesiącu 😁
W poniedziałek 9 grudnia idę na monitoring, póki co jestem na CLO .Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
No to lecimy z tym grudniem dziewczyny 😁 ten tytuł to był mój faworyt i oby jak największej ilości kobiet w tym miesiącu przyniósł właśnie ten prezent 🎁
Fajnie, że dołączyło dużo nowych staraczek 😃
Siesiepy wpisz mnie proszę na testowanie 11.12, liczę na prezent urodzinowy 🎁 będę wtedy 15 dpo, więc w tym miesiącu testuję swoją cierpliwość, no chyba że 🐒 będzie wcześniej 😅
Siasi, PaulinKA, Ona_39, Darrika, Mimi🌸, dailydamn, siesiepy, DreamBee lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 12cs o rodzeństwo 🙌 -
@Julia24
Wrzucam test owu ten u góry to facelle a ten na dole to horien, badane z tego samego moczu i zobacz jaka różnica.
Horienom podziękuję i mam nadzieję, że wieczorem będzie PiK bo jeszcze troszkę brakuje według mnie. Zaraz wrzucę do Premom
Ps. Z przyzwyczajenia wrzuciłam najpierw na listopadowy wątek 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 15:10
Julia24 lubi tę wiadomość
🧩 7cs naturalnych
🩸16.12
⏸️x0
✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:@Julia24
Wrzucam test owu ten u góry to facelle a ten na dole to horien, badane z tego samego moczu i zobacz jaka różnica.
Horienom podziękuję i mam nadzieję, że wieczorem będzie PiK bo jeszcze troszkę brakuje według mnie. Zaraz wrzucę do Premom
Ps. Z przyzwyczajenia wrzuciłam najpierw na listopadowy wątek 😅
Dlatego Cię ostrzegałam 🫣🫣. U mnie to podobnie wygląda...
Dobrze, że się zorientowałaś w porę. Wydaję się, że pik będzie dzisiaj wieczór albo jutro. Powodzenia! 🫶🤞
Siasi lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Witam dziewczyny w grudniowym wątku 🫡 Życzę nam wszystkim aby ten magiczny miesiąc przyniósł mnóstwo pozytywnych testów
@siesiepy proszę o wpisanie testowania na 3.12
Miałam testować jutro ale dam sobie jeszcze 2 dni na wstrzymanie żeby czasem za wcześniej nie odstawić leków:Dsiesiepy, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
Córeczka 29/01/2022
Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.
Starania o drugie dziecko
07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Hej dziewczyny!
Czytuje już od jakiegoś czasu grupy, jednak nie było powodu dołączać - nie planowaliśmy 😅 obecnie to nasz pierwszy cykl starań, pierwsze o czym pomyślałam po podjęciu decyzji to o dołączeniu do wątku 🥰 czuje że z wami będzie mi łatwiej, a jednocześnie dacie mi nadzieję, że w ciążę na prawdę można zajść hahaha (to będzie nasza pierwsza) 😂
Owulacja powinna być w okolicy Mikołaja 🤶🏻 więc proszę wpisać mnie na testowanie 23.12 💞
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞🏻
Siasi, Darrika, Blossomka, Mimi🌸, siesiepy, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fovufriend.pl%2Fgraph%2F72e6bb751ce44fb00072023d777708c8] -
Julia24 wrote:
Dzięki za rade! ❤️ w porę mi ja dałaś i szczerze miałam wczoraj kryzys, że w tym cyklu nici z owulacji, bo strasznie blade te horieny. Dziś ten facelle dał nadzieję, tym bardziej że dziś już 16dc. A ostatnio owulacje mam właśnie w przedziale 15-17dc (odkąd sprawdzam testami).
Dziś na pewno podziałamy wieczorem bo są duże chęci z dwóch stron i plemniczki od 5 dni niewykorzystane więc może chociaż jeden znajdzie się dobry 🙏🏻Ona_39, Julia24 lubią tę wiadomość
🧩 7cs naturalnych
🩸16.12
⏸️x0
✅ badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Nie zdazylam podziekowac w poprzednim watku, dlatego @Darrika bardzo dziekuje za prowadzenie listopada. Podczytywalam Was juz dluzszy czas a pod koniec miesiaca postanowilam dolaczyc. Mam nadzieje ze w grudniu na krotko w postaci staraczka, czego sobie i Wam dziewczyny zycze 😁
@Siesiepy Tobie tez dziekuje ze zgodzilas sie poprowadzic grudzien. Oby okazal sie dla Ciebie, @Darriki i nas wszystkich szczesliwy i obfitujacy w same 🎁 w postaci ⏸️, szybujacych bet i bijacych ❤️
U mnie 🐒 chcialaby przyjsc 05.12, ale sie nie zgadzam 😝 prosze wpisz mnie na testowanie 06.12, moze Mikolaj zechce mi przyniesc 🎁
Widze ze juz duzo nas jest wpisanych na 06.12. W grupie 💪, nie damy sie! 😁karczoch321, Darrika, Mimi🌸, dailydamn, siesiepy, DreamBee lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024