Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was w tym grudniowym wątku , trzymam za każdą z Was ogromne kciuki i życzę każdej z Was upragnionych kresek ⏸️⏸️⏸️
Ja wysyłam Wam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Przyjmujcie , starczy dla każdej z Was ❤️
Mój "CUD" czuję że ma ogromną moc i zarazi każdy brzuszek 🦠🦠🦠🦠🦠🦠❤️🤰🏼🤰🏼🤰🏼🤰🏼Annette, Finch11, almost.there, kitka_, Mimi🌸, Darrika, Migotka96, dailydamn, Ona_39, Olalexa, cysterka95, Kinia92, Pacynka, angieDream, Siasi, Belia, Slava, siesiepy, DreamBee, Lena93, AnMiPe, Ilka96, Mała.mi 93, Deyansu, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:A ja zmienie troszkę temat i bardzo proszę o polecenie mi jakiegoś NAC, planuje w tym cyklu wprowadzić dużą dawkę w 3-7dc więc muszę "na gwałt" coś zamówić 😀
-
Vergeet wrote:A ja zmienie troszkę temat i bardzo proszę o polecenie mi jakiegoś NAC, planuje w tym cyklu wprowadzić dużą dawkę w 3-7dc więc muszę "na gwałt" coś zamówić 😀
Ja biorę z Now Foods ☺️Kinia92 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Zależy też jaka chcesz brać dawkę NAC. Ja biorę czasem nawet 1800 i łatwiej mi dawkować bo Swanson ma tabletki po 609 mg a czasem można dostać nawet i 1000 mg. Więc nie trzeba tyle łykać 🤪 ale wszystkie te firmy które dziewczyny polecały są dobre, więc może zobacz sobie z której firmy masz najwięcej swoich supli i przy okazji domów NAC żeby za jedną przesyłką przyszło
Migotka96 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
też mam zamiar wprowadzić NAC 3-7 dc w dawce 1800
a bierzecie też w pozostałe dni cyklu? po 600mg czy w jakiej dawce?
warto brać przez cały cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 18:12
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔 -
kitka_ wrote:też mam zamiar wprowadzić NAC 3-7 dc w dawce 1800
a bierzecie też w pozostałe dni cyklu? po 600mg czy w jakiej dawce?
warto brać przez cały cykl?
Ja z zalecenia dietetyczki od kwietnia brałam (odstawiłam w zeszłym tyg) 1200 mg cały czas (800mg rano, 400mg wieczorem), aby poprawić jakość owulacji - miałam niedobory zarówno estrogenu jak i proga. U nas w sumie nie pomogło w staraniach naturalnych bo mąż ma dramatycznie niskie wyniki, ale pomogło na jakość komórek w procedurze invitro. Mąż też bierze NAC w dawce 600mg.kitka_, siesiepy, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
28.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 -
Finch11 wrote:Ja biorę ze Swansona i ten polecała mi moja lekarka i dietetyczka kliniczna👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
Cześć dziewczyny. Jako świeżak witam się z Wami. Znalazłam forum kilka dni temu i stwierdziłam, że potrzebuję dołączyć do tak empatycznej i cudownej społeczności jaką wspólnie tworzycie. Jestem mamą dwóch dziewczynek i staram się z mężem o 3 cud od kwietnia. W lipcu pojawiły się upragnione II kreski, ale niestety ciąża okazała się pozamaciczna. 2 tygodnie w szpitalu zakończono laparoskopią. Było ciężko i żałuję, że wtedy nie trafiłam na forum. Teraz w listopadzie pojawiły się kolejne II kreski, ale beta nie urosła 😢 tydzień po pozytywnym teście zaczęło się krwawienie. W głowie i sercu burza myśli. Rana, która się ciężko goi. Chcę walczyć dalej. W poniedziałek wizyta u ginekologa i mam nadzieję, że podpowie co zrobić. Jeśli nic się nie zmieniło w moim cyklu to 21.12 powinna być miesiączka i wtedy będę testować. Trzymam kciuki za wszystkie z Nas. Niech w grudniu zadzieje się magią ❤️
almost.there, Wojcinka, NinaB, Siasi, aglo, siesiepy, DreamBee, Ilka96, Płotka, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024 cb 5tc 😢
17.12.2024 II ❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️ -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Jako świeżak witam się z Wami. Znalazłam forum kilka dni temu i stwierdziłam, że potrzebuję dołączyć do tak empatycznej i cudownej społeczności jaką wspólnie tworzycie. Jestem mamą dwóch dziewczynek i staram się z mężem o 3 cud od kwietnia. W lipcu pojawiły się upragnione II kreski, ale niestety ciąża okazała się pozamaciczna. 2 tygodnie w szpitalu zakończono laparoskopią. Było ciężko i żałuję, że wtedy nie trafiłam na forum. Teraz w listopadzie pojawiły się kolejne II kreski, ale beta nie urosła 😢 tydzień po pozytywnym teście zaczęło się krwawienie. W głowie i sercu burza myśli. Rana, która się ciężko goi. Chcę walczyć dalej. W poniedziałek wizyta u ginekologa i mam nadzieję, że podpowie co zrobić. Jeśli nic się nie zmieniło w moim cyklu to 21.12 powinna być miesiączka i wtedy będę testować. Trzymam kciuki za wszystkie z Nas. Niech w grudniu zadzieje się magią ❤️
Jejku, dużo przeszłaś, bardzo mi przykro, że Cię takie straty spotkały to musi być trudne, ale Ty nadal walczysz, jesteś mega silną babeczka. Fajnie, że odnalazłaś forum, tutaj wsparcia I ciepłych słów nie zabraknie, możesz się chwalić i wyżalić, przytulimy, poklepiemy po ramieniu, ale i sprowadzimy na ziemię jak będzie trzeba 😉😁Sreberko lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
8dpo - prog + estradiol✅️
9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️ -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Jako świeżak witam się z Wami. Znalazłam forum kilka dni temu i stwierdziłam, że potrzebuję dołączyć do tak empatycznej i cudownej społeczności jaką wspólnie tworzycie. Jestem mamą dwóch dziewczynek i staram się z mężem o 3 cud od kwietnia. W lipcu pojawiły się upragnione II kreski, ale niestety ciąża okazała się pozamaciczna. 2 tygodnie w szpitalu zakończono laparoskopią. Było ciężko i żałuję, że wtedy nie trafiłam na forum. Teraz w listopadzie pojawiły się kolejne II kreski, ale beta nie urosła 😢 tydzień po pozytywnym teście zaczęło się krwawienie. W głowie i sercu burza myśli. Rana, która się ciężko goi. Chcę walczyć dalej. W poniedziałek wizyta u ginekologa i mam nadzieję, że podpowie co zrobić. Jeśli nic się nie zmieniło w moim cyklu to 21.12 powinna być miesiączka i wtedy będę testować. Trzymam kciuki za wszystkie z Nas. Niech w grudniu zadzieje się magią ❤️
Witaj Sreberko! Tulę mocno za Twoje straty 🫂🫂🫂 Życzę, aby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy! 🤞🏻🍀💚 Trzymam też kciuki za wizytę u lekarza.Sreberko lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
40 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna, kwasy omega3 ultra, cholina. -
Dziękuję ❤️ samo to, że można się wygadać komuś kto rozumie i przeszedł podobną drogę jest bardzo budujące.
Mimi🌸, Darrika, Intimacy92 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024 cb 5tc 😢
17.12.2024 II ❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️ -
Hej dziewczyny nadrobilam was.
Tez uwazam ze poczatek watku jest super @siesiepy
My wrocilismy z urodzin kolegi naszej corki. I wiecie co, byl tam pol roczny bobas i nasza mala tak sie do niego przytulala, glaskala az slodko bylo na to patrzec. No ale kazdy od razu, zeby drugie ze pewnie chce rodzenstwo a ja dzisiaj po negatywnym tescia i troche mnie to wytracilo z rownowagi 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 20:03
Darrika lubi tę wiadomość
-
Ja dawno temu analizowałam ilości tabletek i ceny NAC i wtedy najkorzystniej wyszedł mi FOREST VITAMIN NAC 600mg. Czy nadal tak jest to już się nie orientuję 😁98’👩🏻🔬👨🏻💻🐶
Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024
I IVF sierpień 2024
13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔
Ostatni maluch czeka na feriach ❄️ -
Cześć! Ja w tym miesiącu debiutuję jako aktywna uczestniczka forum. @siesepa dzięki za piękny wpis.
Poproszę o zapisanie na 20 grudnia, choć czuję że po przeglądzie u gino, którą mam w przyszłym tygodniu coś się może zmienić w rej kwestii.
Witałam się już w listopadzie, ale jeszcze raz: Cześć dziewczyny!angieDream, cysterka95, Mimi🌸, siesiepy, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Izkawik wrote:My wrocilismy z urodzin kolegi naszej corki. I wiecie co, byl tam pol misieczny bobas i nasza mala tak sie do niego przytulala, glaskala az slodko bylo na to patrzec. No ale kazdy od razu, zeby drugie ze pewnie chce rodzenstwo a ja dzisiaj po negatywnym tescia i troche mnie to wytracilo z rownowagi 😒
Nie dziwie sie, na pewno byla to dla Ciebie przykra sytuacja. Pewnie nie mieli nic zlego na mysli, nikt z tych osob nie wie przez co przechodzisz, ale wiem jak to jest robic dobra mine do zlej gry.
Ale bedzie jeszcze dobrze i niedlugo Ty bedziesz tulila takiego bobaska, a corka bedzie miala rodzenstwo 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 19:29
angieDream lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Księgowa wrote:No nie! Juz 5 stron? To ja chyba nie ogarnę 🙈
Ale Siesiepy, jak zapowiedziałam tak proszę o wpisanie na.. 19.12.2024.
Teoretycznie dzien spodziewanej, jak sie cos przesunie to dam znac.
Rozwazalam testowanie w dzień PTP synka, ale to juz za pozno. Logicznym będzie, ze jak @ nie przyjdzie to coś jest na rzeczy, a jednak nie na tym polega zabawa 😉Księgowa lubi tę wiadomość
-
Slava wrote:Cześć dziewczyny ☺️
Siesiepy - piękny wstęp, naprawdę się wzruszyłam jak napisałaś o sercu pod sercem ❤️ i ten pomysł z ikonka prezentu jest mega! Życzę, że w tym miesiącu sama sobie wpiszesz taką ikonkę 🤞🎁
Dziewczyny, za nas również trzymam kciuki, jak już jedna z nas pisała - we wrześniu rodzi się najwięcej dzieci, więc niech moc będzie z nami 🤞❤️
Proszę o wpisanie na test 12 to będzie 14dpo. Jak wcześniej będę robić betę dla kliniki to dam znać. ❤️Slava lubi tę wiadomość
-
Jak siesiepy prowadzi wątek to nie ma **uja we wsi 🤪
A tak serio witam się z Wami, może cześć mnie kojarzy z innych wątków. U nas minęło 2 lata starań i nigdy nic się nie zadziało
Nie nastawiam się że to się zmieni ale spróbujmy. W tym miesiącu zapisze się na testowanie, siesiepy zrób to na 21.12 idealnie przed świętami, teoretycznie 10dpo 😉aszin, Darrika, Slava, siesiepy, DreamBee, BuBu90, Deyansu lubią tę wiadomość
26 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Valie05 wrote:Ja z zalecenia dietetyczki od kwietnia brałam (odstawiłam w zeszłym tyg) 1200 mg cały czas (800mg rano, 400mg wieczorem), aby poprawić jakość owulacji - miałam niedobory zarówno estrogenu jak i proga. U nas w sumie nie pomogło w staraniach naturalnych bo mąż ma dramatycznie niskie wyniki, ale pomogło na jakość komórek w procedurze invitro. Mąż też bierze NAC w dawce 600mg.
karczoch321 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
01/25 będziemy próbować naturalnie 💛
23.12 🩸
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-Homocysteina 7.2
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.711
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
Alysa wrote:Jak siesiepy prowadzi wątek to nie ma **uja we wsi 🤪
A tak serio witam się z Wami, może cześć mnie kojarzy z innych wątków. U nas minęło 2 lata starań i nigdy nic się nie zadziało
Nie nastawiam się że to się zmieni ale spróbujmy. W tym miesiącu zapisze się na testowanie, siesiepy zrób to na 21.12 idealnie przed świętami, teoretycznie 10dpo 😉Alysa, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌