Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pustynia wrote:Hej, między 2-7 dni, nie wiem czy to ma większe znaczenie ile dokładnie. Z tego co mi mówiła gin, to np jak jest krótka abstynencja to ilość zazwyczaj też jest trochę mniejsza, a ruchliwość lepsza. Z kolei jak abstynencja długa, to ruchliwość może spaść. Na morfologię raczej nie ma to wpływu, chociaż nie jestem pewna na sto procent. W każdym razie nie sądzę, żeby 1-2 dni różnicy abstynencji z wyników beznadziejnych zrobiły super i na odwrót.
Najważniejsze to zachować tyle samo dni abstynencji gdybyście musieli powtarzać testy, żeby to było miarodajne
Fajnie rozpisane i wydaje się bardzo logiczne! Dzięki, zrobiłam screena, bo pewnie po nowym roku czekają nas badania nasienia ☺️Pustynia lubi tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dzień dobry 😊
W pogodzie zapowiadali dzisiaj możliwy ❄️❄️❄️ ale tutaj miałam nadzieję na mnóstwo radości i tak szybko przeleciałam kilka stron od wczorajszego wieczoru a tu nic?
Halo, Mikołaju!
Może faktycznie obskoczy wszystkie dzieci a do Was dotrze trochę później...
🧑🏼🎄🧑🏼🎄🧑🏼🎄
@Darrika byłam pewna, że Twoje objawy przyniosą Ci dzisiaj piękny prezent ale póki nie ma @ to wszystko jest możliwe 🤞🏼
Tule za 🐒 i za śnieżynki!Ilka96, Siasi, Darrika, Marcia03 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle
USG 10.03 - pęcherzyki nie pękły
następne USG -> 13.03 -
Jasmin1517 wrote:Truskawki przeniosła już się na sierpniówki i dzisiaj bada drugą betę 🙂
Siasi, izzou97, Darrika, Loraa, DreamBee, angieDream, Justa28, Olisska, Finch11 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
IMSI:
27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚 -
Pisałyście tu wcześniej o organizacji pracy w domu. Ja lubię ugotować raz w tygodniu rosół i ten wywar porozlewać do pojemników i zamrozić. Zimą lubimy jeść zupy kremy i wtedy to już moment żeby taka zupa powstała. Od czasu do czasu trę też świeże warzywa (marchew, pietruszkę, seler) i mrożę tak żeby było szybciej jak będę potrzebowała użyć. Mam tez rozpiskę na lodówce co powinno się znaleźć na talerzu wspierającym płodność i szybciej komponuję przez to posiłki.
Sprzątanie raz na tygodniu i co sobotę takie generalne, mój mąż mówi, że to jest ,,dzień niewolnika" 😆😆 a ja lubię sprzątać i mieć czysto, tym bardziej że mamy kota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 11:02
Siasi, DreamBee, angieDream, Justa28, kitka_, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
badanie nasienia ✓
następne USG -> 13.03 -
Ilka96 wrote:@crazydaisy dzięki za informację, nawet kojarzę laboratorium które to dobrze robi, bo wynik podają od razu, to chyba jest istotne, co nie?
Natomiast słyszałam że leczenie jest bardzo trudne 😥 i często ma skutki uboczne. Jak Ty to wspominasz?
.
Tak, wyniki są od razu, co jest mega wygodne, bo nie trzeba w napięciu czekać.
Leczenie jest upierdliwe. Można to robić szybciej bardzo mocnym antybiotykiem pylera (prawie 400 pln), gdzie bierzesz 4 razy dziennie po 3 tabletki oraz dodatkowo tabletki na odkwaszenie żołądka. Ogólnie powoduje to spory dyskomfort żołądka i ja liczyłam te 10 dni, żeby jak najszybciej się już to leczenie skończyło. Antybiotyk jest bardzo mocny więc trzeba bardzo mocno wspierać jelita probiotykami i tutaj też można brać probiotyki konkurujące z helico, co tam go dodatkowo zwalcza. Ja też wspierałam się dietoterapią od dietetyk, jaką miałam rozpisaną, ale ona trwa aż 3 miesiące prawie, a ja potrzebowałam pozbyć się tego dziadostwa szybciej, więc poszłam też w antybiotyk. Wdrożyłam więc z dietoterapii tylko zioła antyhelico, tłoczony sok z żurawiny i te probiotyki, żeby ewidentnie podobijać niedobitki. Ja też brałam antybiotyk na początku cyklu, bo nie można go stosować w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 11:06
Ilka96 lubi tę wiadomość
28 lat
1 rok i 10 miesięcy starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto -
Siasi wrote:Fajnie rozpisane i wydaje się bardzo logiczne! Dzięki, zrobiłam screena, bo pewnie po nowym roku czekają nas badania nasienia ☺️
Trzymam w takim razie kciuki za jak najlepsze wyniki! 🤞Siasi lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Suzie wrote:Ja też jestem introwertykiem ale takim mega zorganizowanym, na wszystko plan. Z tym że u mnie plus jest taki, że moje biuro jest w całości introwertyczne. Są dni kiedy nikt nic nie mówi.
OMG, praca w ciszy, daj mi namiary 🥰😂Suzie, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Migotka96 wrote:Mój mąż we wtorek badanie nasienia i tez właśnie test HBA, Mar i chromatyne DNA
Liczyłam ze ten wydatek i stres nas ominie jak pojawią się w ten weekend dwie kreski ale już dziś się podłamałam po ❄️ i czuje że 🐒 nadchodzi
Jeśli mogę spytać to kiedy ostatnie ❤️ przed badaniem nasienia ? Ja myślałam o 3 dniach przed ;> nie wiem jak ta długość może wpłynąć na wyniki, ktoś cos wie w tej kwesti ?
Zalecana abstynencja to 2-7 dni, najlepiej około 3-4
👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
Hej. Nie wierzę że Mikołaj żadnych kresek nie przyniósł 😱
Ale tak jak piszecie póki @ nie ma to jest nadzieja
Ja już bez sensu patrzę w te apki ze następne dni płodne prawdopodobnie sylwester/nowy rok to jak w tym cyklu się nie uda to przynajmniej sobie coś wypije 🤡 i jak prawdziwe patusy po % pójdzie 🤣
karczoch321, Marcia03, almost.there lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Hej Dziewczyny! Zagladnelam z nadzieją na te piękne prezenty... Przytulam Was wszystkie za ❄️
Darrika, Loraa, Marcia03, Ilka96 lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
AMH
03.2024 - 0,530
10.2024 - 0,211
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g Kokosika 💙, 2. 225 g Kokosika 💙
04.03.2025 1. 413 g Liska 💙 2. 369 g Liska 💙
29.03.2025 wizyta 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Migotka96 wrote:Mój mąż we wtorek badanie nasienia i tez właśnie test HBA, Mar i chromatyne DNA
Liczyłam ze ten wydatek i stres nas ominie jak pojawią się w ten weekend dwie kreski ale już dziś się podłamałam po ❄️ i czuje że 🐒 nadchodzi
Jeśli mogę spytać to kiedy ostatnie ❤️ przed badaniem nasienia ? Ja myślałam o 3 dniach przed ;> nie wiem jak ta długość może wpłynąć na wyniki, ktoś cos wie w tej kwesti ?🏃🏻♀️ 35
TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
-
Nayeli wrote:Dzień dobry 😊
W pogodzie zapowiadali dzisiaj możliwy ❄️❄️❄️ ale tutaj miałam nadzieję na mnóstwo radości i tak szybko przeleciałam kilka stron od wczorajszego wieczoru a tu nic?
Halo, Mikołaju!
Może faktycznie obskoczy wszystkie dzieci a do Was dotrze trochę później...
🧑🏼🎄🧑🏼🎄🧑🏼🎄
@Darrika byłam pewna, że Twoje objawy przyniosą Ci dzisiaj piękny prezent ale póki nie ma @ to wszystko jest możliwe 🤞🏼
Tule za 🐒 i za śnieżynki!
Aj tam zaraz objawy 😅 w sumie tyle, że mam dobre wyniki, potwierdzona owu na usg, a jakby się uprzeć to w poprzednich cyklach również mogę się dopatrzeć podobieństw a myśl, o tym, z emoze przed wczoraj się vos zagniezdzalo to chyba tylko dlatego, żeby potrzymać ta nadzieje to @😅Nayeli lubi tę wiadomość
-
Uf, nadrobiłam te mało optymistyczne newsy. Foch na Mikołaja chyba poleci za brak kreseczek.
U mnie ani @ ani ciąży nadal, chociaż 42 dc.
Dla pocieszenia objadłam się pierniczków i mandarynek na firmowych mikołajkach, a co!Siasi, Nayeli, izzou97, DreamBee, Darrika, Migotka96, Justa28, almost.there, Nadziejka@, cysterka95, Marcia03, avellana, hakorośl, Olisska, Kirby, Chochlik12, Deyansu lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Uf, nadrobiłam te mało optymistyczne newsy. Foch na Mikołaja chyba poleci za brak kreseczek.
U mnie ani @ ani ciąży nadal, chociaż 42 dc.
Dla pocieszenia objadłam się pierniczków i mandarynek na firmowych mikołajkach, a co!
Pysznie pocieszenie 😁
zróbcie sobie coś dla siebie miłego dzisiaj. Taki prezent od siebie dla siebie❤️Siasi, DreamBee, Darrika, Marcia03, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
badanie nasienia ✓
następne USG -> 13.03 -
izzou97 wrote:Podziwiam Was dziewczyny za energię i organizację 😅 ja po pracy jestem dętka, ale myślę, że to też dlatego, że jestem introwertykiem, a pracuję z ludźmi i bardzo łatwo sie przebodźcowuję 🫠 chociaż w weekendy nadrabiam i wtedy ogarniam rzeczy z całego tygodnia 😅 a jedzenie też zazwyczaj na 2 dni ogarniam
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Kurczę dziewczyny, tak czekałam dziś na wasze kreski
Ale nic straconego, jestem pewna, że grudzień jeszcze się zazieleni - a jeśli nie - to od stycznia wchodzimy w nowy rok pełną parą
My dziś z mężem idziemy na randkę - kolacja, jakieś drinki i potem winko w domu. Dziś 14dc, owulacje miałam albo wczoraj albo dzisiaj, więc trzeba zakończyć trzeci dzień foczkowania z przytupem. 🤣 Myślę, że jeszcze maksymalnie w niedzielę takie staraniowe przytulanki, a potem to już tylko czekanie czy coś z tego będzie.
21dc wybieram się na proga pierwszy raz w życiu i jestem bardzo ciekawa jaka jakość tej mojej komórki, bo ostatnie miesiące starałam się bardzo nad tym pracować… mam nadzieję, że nie dostanę plaska w twarz przed świętami 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 12:32
DreamBee, Siasi, Darrika, angieDream, CrazyDaisy, Loraa, Justa28, Nadziejka@, cysterka95, Marcia03, almost.there, avellana, karczoch321, Olisska, Kaliope, Chochlik12, Pacynka, Deyansu lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
11 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
03.2025 Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
A i jeszcze dodam, że w tym cyklu tak wyszło że staramy się codziennie trzy dni pod rząd. Zazwyczaj było co 2 dni. Trochę myślałam, czy to nie za często, ale wydaje mi się że przy dobrych wynikach podstawowych męża (nasienie), nie powinno to jakoś źle wpłynąć na żołnierzy, a może wręcz trochę polepszy ruchliwość. Okaże się za 2 tyg
Nadziejka@, DreamBee, Chochlik12, Deyansu lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
11 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
03.2025 Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
O nie, tak mi przykro dziewczyny!! 😓 Statystycznie nie wiem, jak to możliwe, że ani jednego testu pozytywnego nie mamy 🙀.
Tulę Was mocno i wiedząc, że wiele z Was robiło dosyć wcześnie testy, to dalej trzymam kciuki 🤞🤞.
Mnie też kusiło dzisiaj trochę 😆, ale jestem dopiero 8DPO i zarówno dzisiaj, jak i jutro mam tyle na głowie, że nie miałabym przestrzeni na przeżywanie emocji z tym związanych. Zatestuje w niedzielę, ale tylko dlatego, że nie lubię w tygodniu 😬.
Wczoraj wyszedł mi piękny próg 22,40ng/ml, ale od wieczora 3DPO biorę luteinę, więc nie wiem, czy faktycznie była taka ładna owulka 🤷🤷.
Życzę wszystkim miłego piąteczku!! Nie przepracowujcie się za bardzo! 🤗Darrika, Pogubiona, DreamBee, Siasi, Marcia03, almost.there, Slava, karczoch321, Olisska, Deyansu lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Plan:
✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
✨ 04-05/25 2-3 IUI
✨ 07/25 kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Nayeli wrote:Pysznie pocieszenie 😁
zróbcie sobie coś dla siebie miłego dzisiaj. Taki prezent od siebie dla siebie❤️
Oj, ja dzisiaj w końcu bez planów, żadnych lekarzy, badań, zakupów popołudniu, także dzisiaj będę malować obraz dalej 😁AnMiPe, Marcia03, Nayeli, almost.there, karczoch321, Olisska, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Julia24 wrote:Mnie też kusiło dzisiaj trochę 😆, ale jestem dopiero 8DPO i zarówno dzisiaj, jak i jutro mam tyle na głowie, że nie miałabym przestrzeni na przeżywanie emocji z tym związanych
Julia24, oj doskonale rozumiem! U mnie dziś 10dpo (cykl monitorowany) i korciło jak diabli żeby do dołączyć do testowania (jestem tu ostatnie dni często, ale jako bardziej słuchacz z powodu mętliku w głowie).
Ja w tym cyklu miałam.objawy ciążowe jeszcze przed ♥️🤣
ale to Lametta + Orvitelle już zaczęło u mnie objawiać się nudnościami porannymi. Po ♥️ doszedł Dupek i pierwszy raz Neoparina (mam trombofilię wrodzoną). Lekarz zaleciła zrobić test dopiero w 16dpo, czyli 11 grudnia, czyli dzień po moich urodzinach.
Powiem szczerze, że trochę boję się zrobić ten test, bo po ostatnich bio-chemach najdłużej w ciaży dotrwałam do 38dc((( tym razem wiem, że jest Neoparin, więc szanse są większe, ale wciąż pozostaje ten strach z tyłu głowy...
Dziś nie chciałam się testować żeby nie przepłakać weekendu i moich urodzin w razie czegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 12:47
DreamBee, almost.there lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..."