Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Szamanka wrote:Dziewczyny, a mam jeszcze pytanie.
Do trackowania korzystam z Flo, sumiennie wpisuje codziennie wszystko poza waga (wole nie sprawdzać za często 🤣).
W tym miesiącu po raz pierwszy wykres wydarzen wyznaczył mi owulację na inny dzień niż teoretycznie jest zapisana w apce (w apce 2.12, wykres 30.11). Apka chyba zrobiła to na podstawie pierwszego pozytywnego testu owulacyjnego (1.12), a skąd wykres wpadł na tego 30.11? 😶 niby tam przed był mały spadek temperatury, ale potem następnego dnia po wzroście znów mały spadek więc wątpię, żeby 30.11 miał sens, ALE na wizycie u ginekologa 2.12 dowiedziałam się, że owulacja już była 🤷🏻♀️
Czy ktoś korzysta z Flo i miał tak ze były dwie daty? W sumie nie jest to jakieś super istotne ale 12.12 mam imprezę i chciałabym zrobić test przed żeby z czystym sumieniem się napić i stąd zastanawiam się ile mogę być dpo…
Btw mam krótkie cykle 24-26 dni (okazjonalnie przy stresie zdarza się 23 🥹)
Aplikacje nie są nieomylne, a Flo to juz w ogóle Ja bym sie nią nie sugerowała za bardzo Tak naprawdę 100% pewności daje usg i/lub badanie hormonów.35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Treaclynat wrote:A i jeszcze dodam, że w tym cyklu tak wyszło że staramy się codziennie trzy dni pod rząd. Zazwyczaj było co 2 dni. Trochę myślałam, czy to nie za często, ale wydaje mi się że przy dobrych wynikach podstawowych męża (nasienie), nie powinno to jakoś źle wpłynąć na żołnierzy, a może wręcz trochę polepszy ruchliwość. Okaże się za 2 tyg
Miałam dzisiaj tą samą rozkminę. U nas z żołnierzami jest cienko, może warto sprowadzić system - co 2 dni. Bo w tych najbardziej płodnych to lecimy codziennie 🤣Treaclynat, Nadziejka@ lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Kaliope wrote:Dziewczyny, a tu można o dupie maryni? Bo ja bym dziś bardzo, bardzo potrzebowała... Można się śmiać
Zahaczyłam przy wyjeździe z parkingu o bolec przyczepy. Cały bok i nadkole auta zarysowane. Ale tak zahaczyłam, że nie umiałam z 10 minut wyjechać, bo ten bolec się zaklinował między nadkolem. Takiej adrenaliny dostałam, że sama przesunęłam tą przyczepkę- z blokadą na kole! w prawo, żeby się uwolnić. Nikt nie pomógł Na przyczepie ani śladu, ale kartkę z moimi danymi i tak zostawiłam. Teraz myślę, że może powinnam była wezwać policję i mam trochę stracha.
Jakieś 2 miesiące temu zaparkowałam w klinice na podziemnym między dwoma kolumnami, gdzie żeby wjechać, trzeba było złożyć lusterka. Przy wjeździe złożyłam, przy wyjeździe zapomniałam i uwaliłam lusterko
Dziś mi przyszły dwa mandaty, piękne zdjęcia Też zrobione jak jechałam z i do kliniki leczenia bezpłodności.
Jeżdżę od tylu lat na motocyklu i autem i powiem Wam, że nigdy przenigdy nie miałam nawet lekkiej szkody parkingowej ze swojej winy. Te hormony mi na mózg albo na oczy siadają. A najgorsze, że moje dziecko (jak już w końcu zajdę) będzie jeździło porysowanym autem
Weź ktoś przytul, bo mam ochotę się roznieść na strzępy. Nawet kieliszka wina się nie napiję.
🫂 przytulam
z tego co mówisz tylko ostatnio masz problem z jeżdżeniem, przez hormony
ja mam problemy zawsze, jestem strasznie słabym kierowcą 🤣 jak wyjeżdżam to ostrzegam najbliższych, żeby nie wychodzili z domu 🤭Miś, Kaliope, angieDream, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Kaliope wrote:Dziewczyny, a tu można o dupie maryni? Bo ja bym dziś bardzo, bardzo potrzebowała... Można się śmiać
Zahaczyłam przy wyjeździe z parkingu o bolec przyczepy. Cały bok i nadkole auta zarysowane. Ale tak zahaczyłam, że nie umiałam z 10 minut wyjechać, bo ten bolec się zaklinował między nadkolem. Takiej adrenaliny dostałam, że sama przesunęłam tą przyczepkę- z blokadą na kole! w prawo, żeby się uwolnić. Nikt nie pomógł Na przyczepie ani śladu, ale kartkę z moimi danymi i tak zostawiłam. Teraz myślę, że może powinnam była wezwać policję i mam trochę stracha.
Jakieś 2 miesiące temu zaparkowałam w klinice na podziemnym między dwoma kolumnami, gdzie żeby wjechać, trzeba było złożyć lusterka. Przy wjeździe złożyłam, przy wyjeździe zapomniałam i uwaliłam lusterko
Dziś mi przyszły dwa mandaty, piękne zdjęcia Też zrobione jak jechałam z i do kliniki leczenia bezpłodności.
Jeżdżę od tylu lat na motocyklu i autem i powiem Wam, że nigdy przenigdy nie miałam nawet lekkiej szkody parkingowej ze swojej winy. Te hormony mi na mózg albo na oczy siadają. A najgorsze, że moje dziecko (jak już w końcu zajdę) będzie jeździło porysowanym autem
Weź ktoś przytul, bo mam ochotę się roznieść na strzępy. Nawet kieliszka wina się nie napiję.
Polubiłam nie za sytuację, a w ramach tego, że tak można tu o dupie Maryni, czasem wręcz to wskazane. :p ale nie zazdroszczę bi ogólnie masz za sobą niezły festiwal pecha 🤣
W ramach pocieszenia ja chyba 2 miesiące temu jak wyjeżdżałam z podjazdu najechałam ten uchwyt od bramy, w którym ona się zatrzymuje i cyk usłyszałam tylko pssssst i opona rozcięta, plus przerysowane nadkole 😅 mąż kupil nowe opony, pojechał zmienić, jak wracał musiał gdzieś albo rozciąć oponę albo nam bubla wysłali i za godzinę flak, oczywiście reklamacja nie uznana xD sąsiadka tego samego tygodnia zahaczyła i bramę i przeorała cały próg z jednej strony auta. Teściowa ustępując karetce wjechała do takiej dziury, że ja ludzie wypychali i też orypane auto 😅 po prostu chyba takiej okres dla kobiet 😆Kaliope, kitka_, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
kitka_ wrote:🫂 przytulam
z tego co mówisz tylko ostatnio masz problem z jeżdżeniem, przez hormony
ja mam problemy zawsze, jestem strasznie słabym kierowcą 🤣 jak wyjeżdżam to ostrzegam najbliższych, żeby nie wychodzili z domu 🤭
Dziękuję :*
Jeju, ja mam nadzieję, że przez nie... żeby mi tak tylko nie zostało, bo strach na motocykl wsiadać
Dzwonię do męża i mu mówię, a on: no co? przecież zawsze chciałaś zobaczyć, jak wygląda komisariat
Przepraszam Was Dziewczyny za spamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 17:18
kitka_, Pustynia, DreamBee, Lisik lubią tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
Darrika wrote:Polubiłam nie za sytuację, a w ramach tego, że tak można tu o dupie Maryni, czasem wręcz to wskazane. :p ale nie zazdroszczę bi ogólnie masz za sobą niezły festiwal pecha 🤣
W ramach pocieszenia ja chyba 2 miesiące temu jak wyjeżdżałam z podjazdu najechałam ten uchwyt od bramy, w którym ona się zatrzymuje i cyk usłyszałam tylko pssssst i opona rozcięta, plus przerysowane nadkole 😅 mąż kupil nowe opony, pojechał zmienić, jak wracał musiał gdzieś albo rozciąć oponę albo nam bubla wysłali i za godzinę flak, oczywiście reklamacja nie uznana xD sąsiadka tego samego tygodnia zahaczyła i bramę i przeorała cały próg z jednej strony auta. Teściowa ustępując karetce wjechała do takiej dziury, że ja ludzie wypychali i też orypane auto 😅 po prostu chyba takiej okres dla kobiet 😆
Nie cieszy mnie cudze nieszczęście, ale dziekuję za historie opowiedziane z humorem jakoś mi teraz lżejPogubiona, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
35 lat
AMH 22 ng/ml
❌Hiperandrogenizm
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
Nadrobiłam dzisiejszy dzień 🤣
Mikołaj to powinien po pupie 🍑dostać, jego rolą dzisiaj było dostawanie prezentów, a tu co 🎅 🤣🤣
Przytulam Was dziewczyny za ❄️Loraa, kitka_, Darrika, DreamBee, Marcia03, Olisska, Deyansu, Ilka96, dailydamn lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Miałam dzisiaj tą samą rozkminę. U nas z żołnierzami jest cienko, może warto sprowadzić system - co 2 dni. Bo w tych najbardziej płodnych to lecimy codziennie 🤣
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
4 cs 🤞🍀
17.01.2025🩺
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Chochlik12 wrote:Nadrobiłam dzisiejszy dzień 🤣
Mikołaj to powinien po pupie 🍑dostać, jego rolą dzisiaj było dostawanie prezentów, a tu co 🎅 🤣🤣
Przytulam Was dziewczyny za ❄️
mamy chyba 7 bieli ❄️ z dzisiaj, przynajmniej część z nich musi się jeszcze przemienić w 🎁
A póki czekamy ja trzymam kciuki, żeby wszystkie te biele okazały się ⏸️ kreseczkamiDarrika, DreamBee, Marcia03, Loraa, Olisska lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
O matko, Kaliope, przytulam!
Ja kiedyś wjechałam w dupe gościowi ze stania. Dosłownie gość stał przede mną, ja za nim i nie wiedzieć czemu nagle ruszyłam 😂😂😂 Także wiem co to znaczy hormonalne odmóżdżenie.
Najgorzej że podobno w ciąży też jest nieźle odmóżdżenie, aż strach pomyśleć, chyba lepiej siedzieć w domu haha
Także przytulam mocno mocno, samochód rzecz nabyta!😂🩷DreamBee, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
@Kaliope 🤣🤣🤣 przytulam za pecha! Drogie te wizyty, oj drogie.
Tylko nie opowiadaj tej historii przy wigilijnym stole, bo faceci podłapią i będzie, że kobiety nie patrafia w samochody 🤪Kaliope lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Miś wrote:nie mam. Jak widać siedzę w necie i odświeżam jak jakiś wariat . Ale realnie to one pewnie ok. 21 będą, bo dzisiaj byłam później.
Ps. Twoj wynik bety to będzie mikołajkowy prezent dla naszej grupy 🎁🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 18:03
Darrika, Miś, Kaliope lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Nadrobiłam wątek z dziś i tulę mocno za biele
@darrika piękny wschód! Te widzialm dziś rano
@siasi ja zawsze testuje pinka ale te płytkowe i bardzo sobie je chwale
@Treaclynat pewnie ze nie powinno wpłynąć negatywnie! Najważniejsze żeby wtedy kiedy ma się ochotę i zbey nie było to wymuszone bo czasem i takie historie słyszałam cały miesiąc abstynencja a w dni płodne nagle partner potrzebny tylko do zapłodnienia..
@pogubiona mam nadzieję, ze testowanie z nami przyniesie ci szczęście!
odpowiedziałabym najchętniej każdej z Was ale ten wątek idzie wyjątkowo szybko i nie jestem w stanie podpowiadać na wszystko tak lecicie z wiadomościami hahahhaDarrika, Pogubiona, Treaclynat lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
Starania o pierwszego maluszka 🥹
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
01/25 naturalny cykl 19 dniowy nieudany ❌
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia -
w środę idę potwierdzić owulacje ale jesli będzie, to chyba moje testowanie się przesunie na 21.12 ale potwierdzę jeszcze w środę żeby ewentualnie poprosić o przepisanie pisałam do mojej lekarki w sprawie tego Ovitrelle co myśli o wzięciu dziś i napisała ze powinno się brać jeśli pęcherzyk jest w granicach 18-22 mm a przy takim wzroście szybkim dziś powinien mieć już minimum 20 mm na wieczór, więc nie powinno to robić dużej różnicy.
chciałam wziąć jutro wieczorem tak jak radziłaś mi @siesiepku ale stwierdziłam ze weekend bardziej sprzyja staraniom i wyluzowaniu i jak wezmę dziś zastrzyk przed snem to będziemy mieli cały tydzień żeby działać hahaDarrika, siesiepy lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
Miś wrote:nie mam. Jak widać siedzę w necie i odświeżam jak jakiś wariat . Ale realnie to one pewnie ok. 21 będą, bo dzisiaj byłam później.
Miś lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
Siasi wrote:Ściskam 🤞🤞🤞 i czekam razem z Tobą!
Ps. Twoj wynik bety to będzie mikołajkowy prezent dla naszej grupy 🎁🍀
To jest takie piękne co napisałaś 🥺.
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Mój największy % przyrost 🙏🥺
Kinia92, Julia24, Cel95, aglo, Sunday_92, Pogubiona, izzou97, Blossomka, DreamBee, Darrika, Marcia03, aszin, almost.there, onalola, Annette, Dahlia, Iga1707, Loraa, Ona_39, Pustynia, Kaliope, angieDream, Olisska, Siasi, Katarena, Anka96, Migotka96, ConteBis, Nayeli, hakorośl, Deyansu, Księgowa, Darka101, Sanana, Hope🍀, cysterka95, kitka_, Pacynka, AnMiPe, Kłębuszek, Treaclynat, Ilka96, Slava, avellana, dailydamn, Lisik, Justa28, Joasia3201 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:To jest takie piękne co napisałaś 🥺.
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Pięknie 🤩 🎁 gratulacje i oby już mniej zmartwień 😘Miś lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. -
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Mój największy % przyrost 🙏🥺Miś lubi tę wiadomość
-
@Miś - Ty nasz Mikołaju!
Gratulacje!
@Finch11. dziękuję za miłe słowa! Bez względu na wtorkowy wynik - dziś były mi potrzebne
edit: środowe testowanie miało być - dziś głowa nie taWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 19:07
Finch11, Miś, Ona_39 lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej -
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
edit: WASZEWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 19:02
Miś, Pogubiona, kitka_ lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
01/25 znowu naturalnie ❓
7 cs
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml