Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś wrote:To jest takie piękne co napisałaś 🥺.
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Mój największy % przyrost 🙏🥺
I to są wieści na osłodę dnia! Pięknie teraz już kochana z górki tylko, rośnijcie zdrowo i nudnej ciąży ❤️Miś lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Gratulacje Mis ❤️ chciaz Ty zalapalas sie na 🎁 trzymam kciuki zeby od teraz juz wszystko szlo z gorki 🤞almost.there, Miś lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Miś gratulacje! Rozchmurzyłaś nam te mikołajki na koniec dnia 😃
Ja mam jutro testować, niby będę 11 dpo, ale teraz patrzę te testy co mam z horien bo zamówiłam w pakiecie z tymi owu, są czułości powyżej 25, także nie nastawiam się na nic. Entuzjazm opadł, zamówiłam dziś fertistim i olej z wiesiołka więc będę gotowa na nowy cykl jak przyjdzie 🐒🤞Miś, Darrika, angieDream, almost.there, Loraa lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 12cs o rodzeństwo 🙌 -
Miś gratulacje przepięknie 💐 cudownie się czyta takie wiadomości na koniec dnia ❤️
Tak sobie nieśmiało podczytuję inne wątki i historie. Czytam Wasze stopki. To niesamowite, jak wszystkie jesteście silne i mimo różnych przejść dalej idziecie uparcie do celu. To naprawdę budujące i w gorszych chwilach bardzo podnosi na duchu.
@Pustynia jesteś najlepszą ❤️🤣 tego jeszcze nie słyszałam 😂To po prostu Twoja wewnętrzna Domina kazała Ci jechać, kiedy wszyscy inni stoją 😄 dobrze, że czołgiem nie jechałaś 😂
@Siasi dziękuję nie będę opowiadać. Co się wydarzyło w Vegas, zostaje w Vegas 😅Pogubiona, DreamBee, Miś, Pustynia lubią tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
🥹🥹🥹 Piękny prezent! 💝Miś lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Dziękuję Wam Dziewczyny.
Wynik bety:
06.12.2024 2271
04.12.2024 był 1155
Gratulacje! Cieszymy się z Tobą ☺️ dzień zaczął się dosyć smutno a kończy wspaniałą informacją.
Dużo zdrówka dla Was 😀Miś lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Ja też gratuluję!
Dziś ubrałam choinkę, bo w przyszłym tygodniu robimy taką wigilię dla przyjaciół z naszego miasta, a 20 grudnia wyjeżdżamy na dłużej do moich rodziców. Bardzo dawno ich nie widziałam i cieszę się z powrotu na stare śmieci.
Taki jakoś miałam gorszy nastrój, bo dużo rozmyślałam. I nawet nie miało to związku z planowaniem dziecka, co bardziej z pracą i z tym w jakim kierunku chciałabym się rozwijać. Wiecie ja jestem z tych (mam 33 lata), która utożsamiała się z pracą i zawodowymi sukcesami. Praca była najwazniesza, a że mam dosyć konkurencyjny zawód to dodatkowo adrenalina była podkręcana przez ciągła rywalizację. Od jakiś dwóch lat zmieniły mi się priorytety. Myśle że to kwestia super związku i poczucia bezpieczeństwa, dlatego też marzymy o dziecku i oczywiście cieszę się tą chwilą i spokojem. Doceniam i nie chce w Waszych oczach wyjść na marudę, ale też rozumiem że kiedy ja sobie ubieram choinkę i piję ciepłą herbatkę, moje koleżanki ogarniają kolejne stypendia i inne super rzeczy. Straciłam jakiś taki fokus na te sprawy, wypaliłam się zawodowo i myślę co teraz.
Może jak już urodzę i dziecko trochę podrośnie to zupełnie zmienię zawód?
Tak tylko rzucam w eter i przepraszam, że Was spamuję.
Moje Drogie, ten Mikołaj nas trochę zawiódł, ale mam nadzieję, że z każdym tygodniem będzie nas tutaj mniej i mniejizzou97, angieDream, Marcia03, Dahlia, Loraa, Siasi, Darrika, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Hej dziewczyny. Ja chyba oszaleje, @ spóźnia mi się już tydzień. Cykle mam dosyć regularne, zazwyczaj 27-29 dni. Bolą mnie piersi, chociaż dzisiaj już mniej i w podbrzuszu kłuje. A testy wychodzą negatywne. Kłuje mnie w podbrzuszu. Jestem pewna, że @ przyjdzie, ale gdzieś tam nadal się tli iskierka nadziei, że jednak to ciąża.
-
Mis, ekstra! 😍 To teraz czekamy na wizytę?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Saule wrote:Taki jakoś miałam gorszy nastrój, bo dużo rozmyślałam. I nawet nie miało to związku z planowaniem dziecka, co bardziej z pracą i z tym w jakim kierunku chciałabym się rozwijać. Wiecie ja jestem z tych (mam 33 lata), która utożsamiała się z pracą i zawodowymi sukcesami. Praca była najwazniesza, a że mam dosyć konkurencyjny zawód to dodatkowo adrenalina była podkręcana przez ciągła rywalizację. Od jakiś dwóch lat zmieniły mi się priorytety. Myśle że to kwestia super związku i poczucia bezpieczeństwa, dlatego też marzymy o dziecku i oczywiście cieszę się tą chwilą i spokojem. Doceniam i nie chce w Waszych oczach wyjść na marudę, ale też rozumiem że kiedy ja sobie ubieram choinkę i piję ciepłą herbatkę, moje koleżanki ogarniają kolejne stypendia i inne super rzeczy. Straciłam jakiś taki fokus na te sprawy, wypaliłam się zawodowo i myślę co teraz.
)
Same here, znam to uczucie wypalenia. Planowałam i nadal planuję przekwalifikowanie się, ale decyzja o rozpoczęciu starań sprawiła, że zdjęłam z siebie trochę tę presję, że muszę wiedzieć, co chcę w życiu robić i być spełnioną zawodowo - nadal chcę, ale nie skupiam się teraz tylko na tym.
Chociaż wiadomo, to dopiero początki starań, więc jeśli ten okres się przeciągnie (a u nas tak może być ze względu na parametry nasienia), to wtedy pewnie temat pracy znów wróci na tapet.
Kiedyś podporządkowałabym pracy większość życia, ale szczególnie w tym roku przez różne zawirowania zawodowe trochę zmieniły mi się priorytety 💁🏼♀️👩🏼🦱 27 🧔🏻♂️ 29 🐈
3 cs
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨ -
@Miś ale się cieszę. W końcu mamy tu jakieś dobre wieści. Jutro idziesz do ginekologa czy w poniedziałek? Mam nadzieję, że już będzie pięknie widoczny pęcherzyk tam gdzie ma być ☺️ ja dziś również napiję się za twoje zdrowie ponieważ rozpoczynam sezon na grzaniec pod ten opad śniegu. 🍷
Stwierdzam dziewczyny, że jednak w tym miesiącu chyba do głosu dojdzie lewy jajnik. Czasem mnie zakłuje w ciągu dnia a prawy się nic nie odzywa. Testy owu zaczynają ciemnieć więc owulka za rogiem. Trochę już pofoczkowalam także powiem wam, że mam duże nadzieje na ten cykl. Tylko oby się nie napalać za bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 21:21
Siasi, angieDream, Darrika, Marcia03, DreamBee, Miś lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
NinaB wrote:Miś mocno trzymam kciuki! Koniecznie powtórz betę za 2 dni.
A u mnie co, tragedia.
Byłam wczoraj u tej nowej gin, babeczka bardzo spoko, bardzo miła, konkretna i to tyle z pozytywnych informacji.
Miałam robiona histeroskopie w październiku, 2 dni byłam w szpitalu, w końcu mi nic nie wycięli bo stwierdzili że za mały ten polip.
Wczoraj babeczka mówi że no koniecznie do wycięcia bo jest w takim miejscu że może wpływać na płodność + ryzykowny podczas ciąży. Skierowała mnie do innego szpitala w którym terminy są na luty/marzec. Inne szpitale w Warszawie? Maj/czerwiec. Do czasu zabiegu zakaz starań.
To już drugi lekarz co mówi że źle zrobili w tym szpitalu że mi tego nie wycięli.
Czuję się oszukana, czuję się że straciłam pół roku od diagnozy pod koniec sierpnia. Że mój ból był na darmo itp.
I chyba tym razem pierdolę NFZ i ich terminy i idę prywatnie na operację za kilka tys.
Także na pewno będę się udzielać mniej, staraniowo dołączę do wątku pewnie lutowego najwcześniej.
Mam nadzieję że z obecnych tutaj już nikogo tam nie będzie ❤️🩹♥️
Odpisuje bardzo późno, bo nadrabiam kilka dni na raz, ale załatwiałam histeroskopie w Waw kilka miesięcy temu, więc może coś Ci się z moich doświadczeń przyda. U mnie gin przez 3 msc próbował polipa "złuszczyć" proverą, co jest dziwne i się nie powiodło, ale w końcu zalecił wycięcie. Na Karowej, Madalińskiego i Żelaznej były terminy 5-6 miesięcy. Po research tutaj i na grupach fejsowych wyszło, że najbardziej polecany jest dr Doniec, który robi histeroskopię prywatnie w Novum oraz na NFZ na Saszerów. Robi ich ok. 1000 rocznie, ogromne doświadczenie. Na Saszerów nie dzwoniłam, bo podałam się z NFZ.
W Novum dr robi głównie zabiegi w pon popołudniu (potem daje L4), recepcja umawia zabiegi w I połowie cyklu.
Wymagane badania: posiew z kanału szyjki macicy w kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych i grzybów (ważny 1 miesiąc od daty wyniku), wymaz z kanału szyjki macicy na obecność chlamydii trachomatis PCR (ważny 1 rok od daty wyniku); cytologia LBC (ważna 1 rok od daty wyniku), morfologia krwi (ważna 1 rok od daty wyniku); grupa krwi. Zabieg kosztuje 4000 zł. Dodatkowo można dopłacić za pobranie wycinka endo, aby oznaczyć cd138 czy nie ma zapalenia endometrium.Dahlia, Darrika, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905 -
Muszę się Wam pochwalić dziewczyny 💖 byliśmy dzisiaj z mężem na siłowni - zaczęliśmy od spokojnego vibe marszu-truchtu na bieżni, ale jesteśmy z siebie mega dumni, bo już od 2 lat planowaliśmy się wybrać. 🤣
Także wdrażanie zdrowszego żyćka na dobrych torach 🥰 zdrowia posiłków też się staramy trzymać i mamy już miesiąc bezsłodoczowo, bezfastfoodowej diety 😄
Trzymamy kciuki za siebie, żeby wytrwać w postanowieniach i począć bejbika🤣Siasi, angieDream, Darrika, Darka101, Marcia03, Belia, DreamBee, PaulinKA, Kłębuszek, Deyansu, Ona_39, Treaclynat, Pogubiona, Kaliope, karczoch321, Miś, Slava, Blossomka, Pustynia, Anka96, brilka, Wojcinka, Liliuszka_2024, avellana, Finch11, Mała.mi 93, Pacynka, Lisik, kitka_, Justa28 lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lena23 wrote:Hejka, u mnie dziś mikołajkowa 🩸🤦
🫂🫂🫂33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Saule wrote:Ja też gratuluję!
Dziś ubrałam choinkę, bo w przyszłym tygodniu robimy taką wigilię dla przyjaciół z naszego miasta, a 20 grudnia wyjeżdżamy na dłużej do moich rodziców. Bardzo dawno ich nie widziałam i cieszę się z powrotu na stare śmieci.
Taki jakoś miałam gorszy nastrój, bo dużo rozmyślałam. I nawet nie miało to związku z planowaniem dziecka, co bardziej z pracą i z tym w jakim kierunku chciałabym się rozwijać. Wiecie ja jestem z tych (mam 33 lata), która utożsamiała się z pracą i zawodowymi sukcesami. Praca była najwazniesza, a że mam dosyć konkurencyjny zawód to dodatkowo adrenalina była podkręcana przez ciągła rywalizację. Od jakiś dwóch lat zmieniły mi się priorytety. Myśle że to kwestia super związku i poczucia bezpieczeństwa, dlatego też marzymy o dziecku i oczywiście cieszę się tą chwilą i spokojem. Doceniam i nie chce w Waszych oczach wyjść na marudę, ale też rozumiem że kiedy ja sobie ubieram choinkę i piję ciepłą herbatkę, moje koleżanki ogarniają kolejne stypendia i inne super rzeczy. Straciłam jakiś taki fokus na te sprawy, wypaliłam się zawodowo i myślę co teraz.
Moje Drogie, ten Mikołaj nas trochę zawiódł, ale mam nadzieję, że z każdym tygodniem będzie nas tutaj mniej i mniej
Wiele z nas myślę, że ma takie rozterki, zwłaszcza na jakoś późniejszych, dojrzalszych etapach życia. Ja w lutym będę mieć 34. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę to miałam w glowie zawodowo różne aspiracje, myślałam, że może kiedyś jakieś managerskie stanowisko, dobra pensja, później mi się zmieniło. Rynek jest bardzo konkurencyjny, ja jestem typem wszystkoogarniacza, lubię rozwiązywać problemy i mieć różnorodne zadania, ale nie mam żadnych wąskich specjalizacji, kwalifikacji ani nic takiego na papierze, z wykształcenia jestem ogrodnikiem ze specjalizacja kształtowania terenów zieleni, doświadczenie moje zawodowe to obsługa klienta i e commerce taki podstawowy ogólny, teraz pracuje jako copywriter ale też po prostu opisy produktów i tak wszystko z czatem gpt, więc odkąd to weszło już w ogóle mój rozwój wręcz idzie wstecz, czuję, że marnuje swój potencjał... aleeeee no właśnie co z tego w sumie? Ano nic, spełniam się jako żona i mama, mam swoje pasje i ambicje pozapracowe, plany na drugie dziecko więc jakoś tak powiem walnęłam to w kąt, nie zależy mi na wysokim stanowisku ani super wypłacie, zaczęłam bardzo cenić spokój, brak presji i stresu, swobodę i to, że o 16 zamykam laptopa i mam w tyłku pracę 🤷♀️ czy mi z tym źle? Ogólnie nie, kilka razy w roku czuje jakiś przypływ ambicji, ale to głównie za sprawą niskiej pensji, bo tylko to mnie w pracy uwiera.
Później przychodzi zderzenie z rzeczywistością, że rynek jest bezlitosny i przebranżowienie się to jakiś kosmos, bo co mnie interesuje, że bym na studia poszła czy coś, to finalnie za wiele więcej nie zarobie i tak, na własną działalność się nie nadaje, nie czuje tego dla siebie, mam za dużo tu w domu i z dzieckiem na głowie, żeby móc w pełni się poświęcić biznesowi jakiemuś, a jeszcze nawet nie wiem co bym miała robić 😅
Więc ja coraz bardziej skupiam się na tym, żeby mieć prace i dołożyć cokolwiek do budżetu, dać czas staraniom bo to najlepszy moment i tu działać, a później, jeżeli się uda o wrócę do pracy, to póki bobas mały to jeszcze kilka lat na pewno w obecnej firmie a później może samo coś przyjdzie, może los coś zrzuci pod nogi jakąś ofertę pracy czy pomysł i jakoś to będzie 😁Siasi, PaulinKA, angieDream, Marcia03, cysterka95 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
@Miś, byłaś pierwszą dobrą wieścią na tym forum, na której się skupiłam i bardzo mocno podświadomie Wam kibicuję, teraz mam nadzieję, że każdy dzień będzie dla Ciebie tylko piękniejszy.
BTW, byłam dziś z mężem pierwszy raz w życiu na balecie, Dziadku do orzechów akurat, tak Mikołajkowo. Te piękne, lekkie tańczące baletnice jakoś mnie uskrzydliły, otuliły, bardzo polecam.Siasi, DreamBee, Chochlik12, Darrika, Księgowa, Belia, Pogubiona, Kaliope, Miś, Slava, Marcia03, Pacynka lubią tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL