Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, tule za dzisiejsze biele, do konca dnia mialam nadzieję. Nie tracę jej, bo jeszcze macie chwilę czasu, moze za wcześnie testowane, a wiemy, ze bywa roznie ❤️🍀
Ja sie odneldowuje na weekend, postaram sie zajrzeć, ale nie wiem czy bede miala jak i kiedy odpisać cokolwiek, bo mamy w sobotę roczek mlodszej, a w niedziele imprezkę u najstarszego z rodu 😍
Powodzenia na weekend, myslami jestem z Wami 🥰siesiepy, Darrika, DreamBee, Anka96, Marcia03 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Cześć, Dziewczyny! Powracam na Ovu po paru latach przerwy.
4.12 w okolicach owulacji miałam wyjmowaną mirenę, 6.12 dostałam czegoś, co wygląda jak okres stulecia.
Nie jestem pewna, czy to miesiączka, choć to bardzo możliwe.
Edit. Testować będę w styczniu
Pozdrawiam z Chin!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 05:57
Darrika, Belia, Miś, DreamBee, Wojcinka, Pogubiona, Deyansu, Pacynka, Księgowa, Nadziejka@ lubią tę wiadomość
❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Oczekiwanie na USG macicy (17.12?), które rozstrzygnie, kiedy można wznowić starania. 🤞🏻 -
Dzień dobry piękne, trzymam kciuki za weekendowe testujące niech nam się tu coś zadzieje🤞🎁
Ja do późna wczoraj malowałam, ale na szczęście jestem wyspana. Dzisiaj basen z młodą, później zakupy trzeba ogarnąć, a popołudniu wpadam do taty, jutro do leśnej bazy na warsztaty wioska mikołaja wiec młoda się wybawi, ja wypije ciepła herbatkę przy ognisku i tak weekend zleci. Od poniedziałku już przygotowania do świąt, zaraz wypłata, więc muszę dla chrześniaka prezent kupić i foremki silikonowe na kule z czekolady bo w tym roku postanowiłam, że takie coś dla rodzinki zrobię, do środka dam krem kinder Bueno własnej roboty z wierzchu może jakieś dekoracje z czekolady i niech mają 🤪 no i codziennie jakieś porządki, mąż też ma 21 urodziny chciałam mu torcika małego upiec, więc będzie Ci robić 🤭
Miłego dnia !izzou97, DreamBee, Slava, Loraa, almost.there, angieDream, Siasi, Kaliope, CrazyDaisy, Deyansu, Lisik, Księgowa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej 🙋♀️ jestem zła bo w ogóle mi się nie wybarwiają testy owu - jakiś szit kupiłam bo chciałam przecebulic 🤣 no i albo mi się cykl wydłuży w tym miesiącu albo przegapię pik 😅 albo w ogole owu nie będzie 🤯33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. -
Olisska wrote:U mnie tak jak się spodziewałam ❄️…
Przytulam33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
Olisska wrote:U mnie tak jak się spodziewałam ❄️…
🫂🫂🫂 Ale nadal kciuki za Ciebie i mas wszystkie, może jeszcze za wcześnie było na testowanie dla nas 🤞🤞🤞Olisska lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Dzień dobry. Ja dzisiaj powtarzałam testowanie i znowu chyba testeo z allegro próbują mnie oszukać, bo wyszedl z drugą cienką kreską i to na pewno w ciągu 5 minut bo siedziałam z zegarkiem.
Test z Dr Max nie potwierdza tej teorii i biła od niego biel. Oba testy niby z tą samą czułością 10ml.
Jakoś więcej zaufania mam do dr Max więc na razie twierdzę, że w ciąży nie jestem ale wzięłam prewencyjnie jeszcze jedną dawkę cyclogestu.
U mnie w tym cyklu była taka dziwna sytuacja, że według obserwacji śluzu, do 15 dc miałam płodny śluz, tego dnia byłam na monitoringu a tam było ciało zolte I to podobno takie na pewno nie z tego dnia ale tez raczej nie z poprzedniego. Więc przy pomocy temperatury wyznaczyłam, że w sumie spadek miałam 12dc i gdyby tak było to dzisiaj byłby dzisiaj 14dpo. No ale jeśli moje kłucie po prawej stronie podbrzusza z 14dc nie było złośliwością mojego jelita tylko owulacją, a lekarz się mylił to byłby dzisiaj dopiero 12dpo więc stestuję się jeszcze jutro i pojutrze dr. Maxem. Ale nie robie sobie nadziei, bo po tym, co było na poprzednim cyklu, (3 fałszywie pozytywne testy z testeo) nie ufam i nie cieszę się dopóki nie potwierdzę tego innym testem.
Oto moja pełna plot twistów historia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 09:04
almost.there, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
CrazyDaisy wrote:Dzień dobry. Ja dzisiaj powtarzałam testowanie i znowu chyba testeo z allegro próbują mnie oszukać, bo wyszedl z drugą cienką kreską i to na pewno w ciągu 5 minut bo siedziałam z zegarkiem.
Test z Dr Max nie potwierdza tej teorii i biła od niego biel. Oba testy niby z tą samą czułością 10ml.
Jakoś więcej zaufania mam do dr Max więc na razie twierdzę, że w ciąży nie jestem ale wzięłam prewencyjnie jeszcze jedną dawkę cyclogestu.
U mnie w tym cyklu była taka dziwna sytuacja, że według obserwacji śluzu, do 15 dc miałam płodny śluz, tego dnia byłam na monitoringu a tam było ciało zolte I to podobno takie na pewno nie z tego dnia ale tez raczej nie z poprzedniego. Więc przy pomocy temperatury wyznaczyłam, że w sumie spadek miałam 12dc i gdyby tak było to dzisiaj byłby dzisiaj 14dpo. No ale jeśli moje kucie po prawej stronie podbrzusza z 14dc nie było złośliwością mojego jelita tylko owulacją, a lekarz się mylił to byłby dzisiaj dopiero 12dpo więc stestuję się jeszcze jutro i pojutrze dr. Maxem. Ale nie robie sobie nadziei, bo po tym, co było na poprzednim cyklu, (3 fałszywie pozytywne testy z testeo) nie ufam i nie cieszę się dopóki nie potwierdzę tego innym testem.
Oto moja pełna plot twistów historia.
Ojaaa!
Dawaj koniecznie znać co wyjdzie!CrazyDaisy lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
Cześć dziewczyny !
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
wczoraj zrobiłam test, wyszedł taki cień cienia ze widziany tylko w oknie- z mieszanką myśli czy to nie moja wyobraźnia.
Dzisiaj kolejny test- wklejam- w domu był tylko o czułości 25.
Laski! To chyba się dzieje 🥹
Jutro mam cały wolny dzień z mężem i zamierzam
Mu wtedy powiedzieć i pokazać już mam nadzieję mocniej zabarwiony test. Mieszkam za granica i niestety nie mam jak iść na betę. 13.12 mam wizytę u ginekologa w sprawie mojej „bezpłodności” to może on wtedy ewentualnie potwierdzi ciążę ♥️
Co o nim myślicie? Na żywo jest bardziej różowy
https://zapodaj.net/plik-YldIwLnZSoCrazyDaisy, Pustynia, izzou97, almost.there, Wojcinka, Jasmin1517, angieDream, Siasi, Belia, Płotka, Migotka96, PaulinKA, Darrika, avellana, Olalexa, Kłębuszek, Cel95, cysterka95, AnMiPe, Pogubiona, Kaliope, Katarena, DreamBee, dailydamn, Deyansu, Mała.mi 93, Pacynka, Loraa, Lisik, Lena93, Księgowa, Justa28, Nadziejka@ lubią tę wiadomość
-
Domel98 wrote:Cześć dziewczyny !
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
wczoraj zrobiłam test, wyszedł taki cień cienia ze widziany tylko w oknie- z mieszanką myśli czy to nie moja wyobraźnia.
Mu wtedy powiedzieć i pokazać już mam nadzieję mocniej zabarwiony test. Mieszkam za granica i niestety nie mam jak iść na betę. 13.12 mam wizytę u ginekologa w sprawie mojej „bezpłodności” to może on wtedy ewentualnie potwierdzi ciążę ♥️
https://zapodaj.net/plik-YldIwLnZSo
No wygląda to nieźle! Trzymam kciuki!💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
Gratulacje ja coś tam widzę ❤️❤️🤞
Powtórzyłabym test jeszcze jutro rano.
Lekarz na tak wczesnym etapie nic nie zobaczy, dopiero tak za dwa, trzy tygodnie będzie mógł potwierdzić zarodek i bicie serduszka. Teraz nic nie będzie widział, więc jedyne co możesz sprawdzić to przyrost bety.👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
Widać myślę że to pozytyw - gratulacje 🥳Domel98 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
Wspaniale! Chociaż Ty postawisz prezencik 🎁 na tej górze śniegu ❄️, którą usypałyśmy do tej pory w grudniu 🫣Domel98 lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
🔍(?) stan zapalny endometrium - 5 CD138+/10HPF
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
📆 13.01 wizyta kontrolna, kwalifikująca do in vitro (?) -
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
https://zapodaj.net/plik-YldIwLnZSo33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
aglo wrote:Hej 🙋♀️ jestem zła bo w ogóle mi się nie wybarwiają testy owu - jakiś szit kupiłam bo chciałam przecebulic 🤣 no i albo mi się cykl wydłuży w tym miesiącu albo przegapię pik 😅 albo w ogole owu nie będzie 🤯
Ja tez mialam testy i ktore mi nie wybarwialy. I mnie to zdziwilo bo w pierwszej ciazy tez uzywalam Ale wlasnie z innej firmy. Po pierwszym „zmarnowanym“ cyklu kupilam od razu z innej firmy. Teraz mam z easyhome i sa ok -
Ja dzisiaj 10dpo
Uff..
No wyglada niezle. Ktory tydzien od ostatniej miesiaczki mialabys tego 13.12? Moze bedzie juz pecherzykDomel98 lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Nareszcie weekend i postanowiłam do was wrócić. A tu widzę nowy wątek i tyle się działo u was.
Dobrze, że są jakieś sukcesy.
Znów pod koniec cyklu kiepsko się czułam i trochę zrobiło mi to nadziei, że coś może się udało, ale niestety. W dodatku dostałam okres dwa dni wcześniej niż się spodziewałam, miałam cykl 22 dni tylko. Nowy cykl zaczęłam 25 listopada. Potem w pracy nastał ciężki czas i nawet nie miałam kiedy się smucić tak naprawdę.
Biłam się z myślami i postanowiłam jechać do ginekologa na kontrole sprawdzić czy wszystko dobrze. Już prawie rok od cytologii, a poza tym miałam zupełnie inny ból niż zwykle przed owulacją i chciałam się upewnić, że jest ok.
Tak się zlozylo, że mogłam jechać akurat w 9dc, a patrząc na objawy i długość cykli to owu jeśli jest to tak 9-11 dc. Także liczyłam, że jeśli coś się dzieje to akurat to zobaczymy. W badaniu gin wszystko dobrze. No i w usg - brak obrazu policystycznych jajników 💪 i na prawym jajniku duży pęcherzyk dominujący, który powinien następnego dnia, maksymalnie pojutrze pęknąć.
Dało mi to mnóstwo nadziei i radości, że mój organizm współpracuje. Działaliśmy z mężem tego dnia i następnego, a właśnie dzień później bliżej wieczora dołączył do kłucia typowy ból owulacyjny i po wszystkim ustąpił, także mam wrażenie, że dobrze, się wystrzeliliśmy.
Przepraszam za taki długi wywód.
Będę testować między 16 a 18 grudnia.
Poproszę o wpisanie na 16 grudnia (nie ma co się oszukiwać, że wytrzymam dłużej).almost.there, PaulinKA, Darrika, Kłębuszek, angieDream, Siilike, Kaliope, DreamBee, Deyansu, Chochlik12, Olisska, Loraa, Lisik, Marcia03, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Hej dawno mnie nie było zaglądam co jakiś czas... my na grudzień daliśmy sobie spokój po ostatnich zawirowaniach z nowym rokiem wrócimy do tematu... w pracy mam taki młyn,że odliczam dni do świąt bo w tedy będę miała parę dni wolnego. 🫣
almost.there, angieDream, DreamBee lubią tę wiadomość