Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Wojcinka wrote:Miłego dnia dziewczyny!
Trzymam kciuki za dalszy wysyp 🎁🤞
Ja się mało odzywam bo jest weekend F1 w abu dhabi i spędzamy całe dnie na torze.
Wczoraj poszłam na koncert Eminema po kwalifikacjach 🙈 ja fanką nie jestem jakąś wielka ale mój mąż baaaardzo chciał iść. Było spoko, zwłaszcza na koniec jak kilka starych hiciorow poleciało które pamiętam ze szkolnych lat
Ale zazdroszczę! Jestem fanką F1, a Eminem im starszy, tym lepszy💪👌 baw się cudownieWojcinka lubi tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Darka101 wrote:Zrobiłam test, a nawet dwa, jest cień, cienia, ale obawiam się, że to pozostałość po Ovitrelle.
https://ibb.co/G005WHr
https://ibb.co/Jp5SK91
Mam dziś 14dpo (15d po zastrzyku).
Chyba w poniedziałek pójdę po prostu na betę.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:A ile do tej pory utrzymywał się ovi? Trzymam kciuki 🍀
Tak do końca nie wiem, wcześniej zawsze robiłam betę tylko jakoś w 15-17 dpo i zazwyczaj wtedy już sytuacja była jasna.
Dziękuję za kciuki 😉almost.there lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej. Trochę sama niedowierzam, ale można dołączyć na wolnego strzelca do Was? 🙆🏼♀️
Dla tych, które mnie nie znają, to ponad 2 lata temu spędziłam sporo czasu na tym forum, obecnie mam prawie 17-miesięczną córkę. Jestem KP, moje cykle są mega długie w porównaniu do tych sprzed pierwszej ciąży, trochę ich nie ogarniam.
Co do samych starań, to nie są one sprecyzowane w czasie, ale jesteśmy na etapie, że po burzliwym i trudnym etapie, gdy pojawiła się mała, dopiero niedawno zaczęliśmy o tym rozmawiać. Tak ogólnie lepiej rozmawiać. I rozmawiać o rodzeństwie dla córy. Ja chciałam drugie dzieciątko, mąż przez długi czas był raczej na nie.
Wszystkim, które zobaczyły prezenty w tym miesiącu - gratuluje, za resztę trzymam kciuki i tulę 🥰
Ja tu na wątku tylko tak z doskoku ale wpadam napisać że cieszę się bardzo że udało się wstepnie dojść do proozumienia z chłopem 😍🙌 No i życzę Wam żeby się moje przewidywania sprzed x miesięcy o kolejności zachodzenia w kolejną ciążę dziewczyn z naszych starych wątków niechybnie sprawdziły 😏🤞🥰Idawoll lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ooo to ja kiedyś też tak miałam z tym slodkim czy czipsami, że czasem już rano myślałam, że ooo po całym dniu jak sobie wieczorem coś chrupnę to będzie mi lepiej, bo zasłużyłam, bo na pocieszenie😅 odkąd mi z tej glukozy i insulina na czczo wyszło IO to się nawet nieźle trzymam, wiadomo coś tam sobie czasem podjem co któryś dzień, ale zdecydowanie jest lepiej (nie jestem wyznawca całkowitej eliminacji czegokolwiek, bo to potem wraca z nawiązką) dokupiłam pelnoziarniste makarony, ryż też brązowy jem, zamiast zamieniać na biały, poeczywko też ciemne i nie ma tragedii, nawet mi waga poleciała prawie kg, albo już kg ale wiadomo przed @ to mi się woda zbiera trochę. Ja siebie trochę biczuje za brak ruchu, udaje mi się te 5-6 tysięcy kroków mimo pracy zdalnej cisnąć, ale wolałabym z 10k albo się zmusić na jakoś trening w domu chociaż krótkie coś, a tu co chwilę coś, tu dentysta, ginekolog, z dzieckiem na jakieś zajęcia, zakupy, sprzątanie, a to zły dzień milion wymówek. Na szczęście koniec na razie planowych takich akcji, więc od jutra spróbuję ruszyć już żeby na piechotę ją odbierać.
U mnie widzę flo w standardzie mi @ planuje na 10 stycznia, może mi jakiś król też przyniesie prezent 🤪🎁 kiedyś nam się musi kurde udać no, ja bardzo chciałam ten cykl, bo mi zależy na tym, żeby drugie bobo dostało w przedszkolu te same ciocie co ma mloda. Ale w sumie rocznikowo chyba dzieciaki chodzą wiec mam jeszcze 4 cykle na splodzenie potomka, żeby się na ten rocznik załapał 😆
Dzisiaj mam już lepszy dzień, pewnie jak jeszcze małpa wnkoncu uderzy ti też będzie chwilą doła, ale tak jak @PaulinKA piszesz, te pojedyncze dni są takie z dupy, a później przychodzi ta nowa energia i nadzieja I jazda dalej 😁
Ja od roku, po diagnozie calkowicie odstawilam cukier. Łatwo nie było, na pewno zdarzyły mi się jakieś wpadki, typu kawałek niby gorzkiej czekolady 70%, ale w składzie jednak był cukier. Teraz na szczęście już mnie tak nie ciągnie, a nawet jeśli to potrafię się powstrzymać. Pomaga mi też to, że mój mąż jest bardzo zero-jedynkowy i jak mam okazję "zgrzeszyć" to zawsze sobie wyobrażam, jak byłby na mnie zły gdyby się dowiedział i to mnie powstrzymuje 😆
Ze swoich patentów mogę jeszcze doradzić tak:
1. Nie kupuj słodyczy. Nie miej ich po prostu w domu. Wtedy jak najdzie ochota to nic nie ma pod ręką.
2. Piecz co jakiś czas ciasta, które mają w składzie zamiast zwykłej mąki to pełnoziarnistą, a zamaist cukru ksylitol lub erytrytol.
Moim zdaniem lepiej zjeść takie zdrowsze ciasto niż cokolwiek ze sklepu co oprócz cukru ma w składzie pełno innego syfu.Darrika, angieDream, Dahlia, Deyansu lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
4cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D -
Darka101 wrote:Zrobiłam test, a nawet dwa, jest cień, cienia, ale obawiam się, że to pozostałość po Ovitrelle.
https://ibb.co/G005WHr
https://ibb.co/Jp5SK91
Mam dziś 14dpo (15d po zastrzyku).
Chyba w poniedziałek pójdę po prostu na betę.
Ja też widzę coś przebija kciuki żeby to było to😘
Darrika to co piszesz to jakbym czytała o sobie 😅 tez chce dziecko z rocznika 2025zeby poszlo do przedszkola do grupy po synu 🤣 u nas biorą juz od 2,5lat wiec max w marcu 2026 jakby sie urodziło to pójdzie xD wiem ze to mega głupie..
do tego najlepiej bym chciała zeby 5lat różnicy pomiędzy nimi było, więc czas do lutego… Ale to tylko takie moje małe „marzenia”. Wiem że nic nie da się zaplanować 🥲Darka101 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. -
Kłębuszek wrote:Ja od roku, po diagnozie calkowicie odstawilam cukier. Łatwo nie było, na pewno zdarzyły mi się jakieś wpadki, typu kawałek niby gorzkiej czekolady 70%, ale w składzie jednak był cukier. Teraz na szczęście już mnie tak nie ciągnie, a nawet jeśli to potrafię się powstrzymać. Pomaga mi też to, że mój mąż jest bardzo zero-jedynkowy i jak mam okazję "zgrzeszyć" to zawsze sobie wyobrażam, jak byłby na mnie zły gdyby się dowiedział i to mnie powstrzymuje 😆
Ze swoich patentów mogę jeszcze doradzić tak:
1. Nie kupuj słodyczy. Nie miej ich po prostu w domu. Wtedy jak najdzie ochota to nic nie ma pod ręką.
2. Piecz co jakiś czas ciasta, które mają w składzie zamiast zwykłej mąki to pełnoziarnistą, a zamaist cukru ksylitol lub erytrytol.
Moim zdaniem lepiej zjeść takie zdrowsze ciasto niż cokolwiek ze sklepu co oprócz cukru ma w składzie pełno innego syfu.
Na ze słodkim nie mam aż takiego problemu, jak mam to zjem, jak nie ma to mi starczy nawet skiba chleba z twarogiem i miodem, ale czipsy i orzeszki wszelkiej maści solone prażone albo w panierce to zło złe, tego sobie nie umiem odmówić, chociaż tych 30 g czipsow z 2 razy w tygodniu 😅Kłębuszek lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
aglo wrote:Ja też widzę coś przebija kciuki żeby to było to😘
Darrika to co piszesz to jakbym czytała o sobie 😅 tez chce dziecko z rocznika 2025zeby poszlo do przedszkola do grupy po synu 🤣 u nas biorą juz od 2,5lat wiec max w marcu 2026 jakby sie urodziło to pójdzie xD wiem ze to mega głupie..
do tego najlepiej bym chciała zeby 5lat różnicy pomiędzy nimi było, więc czas do lutego… Ale to tylko takie moje małe „marzenia”. Wiem że nic nie da się zaplanować 🥲
E tam głupie, może się to tak z boku wydawać, ale dla Ciebie czy dla mnie to jest ważne a jak ktoś tego nie rozumie, jego problem. :p ja chciałam max 5,5 roku różnicy ale to był właśnie ostatni cykl tej szansy a małpa już puka do drzwi tak czuje. No ale i tak chce urodzić do 35 roku życia, więc na mecie tego terminu wyjdzie 6 lat różnicy, trochę dużo może może nie, ale już te 5,5 a 6 bez różnicy 😅33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darka, najlepiej będzie siknac jutro lub za dwa dni i porównać. Betę jak będziesz robić to też dwie należy zrobić, bo ovi wyjdzie w krwi i trzeba zbadać czy rosnie, czy spada.
Darka101 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Namisa wrote:Ja tu na wątku tylko tak z doskoku ale wpadam napisać że cieszę się bardzo że udało się wstepnie dojść do proozumienia z chłopem 😍🙌 No i życzę Wam żeby się moje przewidywania sprzed x miesięcy o kolejności zachodzenia w kolejną ciążę dziewczyn z naszych starych wątków niechybnie sprawdziły 😏🤞🥰
❤️❤️❤️
To było bardzo intensywne „godzenie” naszych spraw 😅
Ale tak serio, to chyba dotarłam do granicy trzymania w sobie wszystkiego i jak zaczęłam wyrzucać z siebie to, co mnie bolało, to poszło jak z procy. Pewna byłam, że go tym zbombardowałam, a okazało się, że on to przyjął ze stoickim spokojem. 😮
Także ten.
Widziałam też Twój wpis na wątku o karmieniu. Trzymam kciuki za te pół roku 🤞🏻
Btw do wątku dołączyłam w idealnym momencie, żeby mi sumienie ruszyć - bo widzę tu akurat temat słodyczy.
Po ciąży z Niną - serio - cukier to moje drugie imię. A karmienie trochę maskuje konsekwencje jedzenia ton słodyczy, więc nie czuję się z tym tak źle, jak powinnam. 🙆🏼♀️Julia24, Namisa, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:E tam głupie, może się to tak z boku wydawać, ale dla Ciebie czy dla mnie to jest ważne a jak ktoś tego nie rozumie, jego problem. :p ja chciałam max 5,5 roku różnicy ale to był właśnie ostatni cykl tej szansy a małpa już puka do drzwi tak czuje. No ale i tak chce urodzić do 35 roku życia, więc na mecie tego terminu wyjdzie 6 lat różnicy, trochę dużo może może nie, ale już te 5,5 a 6 bez różnicy 😅
Ja w kwietniu kończę 34lata więc do 35 żeby urodzić to też by mi pasowało idealne🥹 m
Tak czy siak testy owu ciemnieją w końcu, trochę mnie jajnik któryś zrobił w jajo! Dobrze że tyle tych testów mam to sikam sobie dla sportu, bo gdyby nie to, to pewnie dziś byśmy odpuścili sobie 😛Darrika lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
@Darka101, trzymam kciuki żeby to było to! 😁
@Kłębuszek, witam w klubie bezcukrowym. U mnie dopiero 2 tygodnie i idealnie nie jest, ale jestem zdeterminowana! Do Twoich patentów dodałabym jeszcze kubek gorącego mleka z odrobiną miodku jak już mnie "nosi" na słodkie, że nie mogę. Ale staram się nie mi też wystarczy poczytać najnowsze badania łączące Alzheimera z cukrzycą typu III - po tym, co przeżyłam ostatnie lata opiekując się dziadkiem, ta metoda też skutkuje
Powiem Wam, że dochodzę wciąż do siebie po dużej ilości pogrzebów i innych przykrych wydarzeń rodzinnych (wszystko od początku lata prawie na raz) + Dupek już drugi tydzień, który daje mi w tym cyklu milion mieszanych symptomów i burze hormonalną.
Ostatnio przez to popłakuje sobie trochę w sypialni tak żeby mąż nie widział i się dodatkowo nie martwił.
Wczoraj on przysnął na kanapie oglądając serial, a jakoś mnie tak mocno wzięło i płakałam cichutko do 4 rano w drugim pokoju...
Pierwsza myśl: standardowy dołek przed okresem, czyli w tym cyklu zapewne nici
Druga myśl: a jeżeli jednak się udało i zrobię tym jakoś krzywdę zagnieżdżajacej się fasolce? Trochę mnie to postawiło na nogi i udało się zasnąć.
W nocy miałam sen, że byłam na placu zabaw z dwójką dzieci (chłopiec i dziewczynka ).
Ale rano wręcz biegiem do łazienki żeby sprawdzić, czy @ nie przyszła.
Póki nie ma 🩸jest jakaś nadzieja jeszcze
Darka101, almost.there, aglo, Idawoll, Kłębuszek lubią tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej -
Dobra usiadłam sobie i po przeanalizowaniu kalendarza proszę siesiepy wpisz mnie na testowanie na 20grudnia
almost.there, siesiepy, Idawoll lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
Cześć dziewczyny, jak wam się udaje nie myśleć ?
Ja mam 4 cykl starań..
Ten cykl jakiś dziwny a mianowicie
Zero bólu piersi, w tamtym tyg 3x bol jajnikow dwa razy mocny raz delikatny
Jutro powinnam dostac okres a piersi zaczęły dziś boleć delikatnie i podbrzusze co jakiś czas
Sluz mam taki dziwny nie taki jak zawsze że bialy gęsty
Już wiem że okres dostanę czuje to a z drugiej strony jestem dziwnie spokojna
Pogubiona lubi tę wiadomość
-
Ans16 wrote:Cześć dziewczyny, jak wam się udaje nie myśleć ?
Ja mam 4 cykl starań..
Ten cykl jakiś dziwny a mianowicie
Zero bólu piersi, w tamtym tyg 3x bol jajnikow dwa razy mocny raz delikatny
Jutro powinnam dostac okres a piersi zaczęły dziś boleć delikatnie i podbrzusze co jakiś czas
Sluz mam taki dziwny nie taki jak zawsze że bialy gęsty
Już wiem że okres dostanę czuje to a z drugiej strony jestem dziwnie spokojnaJulia24, avellana, angieDream, Darrika, grazka0022 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Ja myślę o tym codziennie 😉
Jakby tak nie było, to by nas tu nie było 🤷🤷🤷.Pogubiona, Loraa, avellana, angieDream, Darrika, izzou97, Slava lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
❌ Okropne przeszywające, promieniujące bóle brzucha 😣
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
Dokładnie, każda musi myśleć chociażby codziennie o suplementach 😉 chyba nie da się nie myśleć o tym🤔
Pogubiona, Loraa, angieDream lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
13.01.2025 ➡️ USG piersi
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.