Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
almost.there wrote:Robię to samo 😅 ja co okres sobie obiecuję, że nie będę testować przed terminem, ale co okres oczywiście nie wytrzymuje 🤦♀️
Ja to już nawet sobie nie obiecuję 🤣🤣12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hejka po weekendzie 🙌🏻 zregenerowana, właśnie wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu i zaczynam oczekiwanie na małpę. Jak tylko dostanę to się zapisuję na drożność. Od wczoraj bierzemy obydwoje suple według nowej rozpiski także lecimy z tym, niech żołnierze się porządnie odżywiają 😎
Widzę że temat choinki się przewinął, też planuję ubrać może w kolejnym tygodniu. Ogólnie coś mnie w tym roku bardziej naszło na świąteczne dekorowanie 🤩Loraa, Siasi, Chochlik12, Darrika lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Finch11 wrote:Wiem mam dokładnie tak samo. Póki okres nie przyjdzie to jednak ten 1% szans zawsze jest 🫣
Ja w tym cyklu się nie nastawiałam i tak do kilku dni przed było dość spokojnie i niby wiem, że marne szanse z tymi wynikami nasienia, ale no ten 1% nadziei zawsze jest 🤣😅 -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny.
Co u Was słychać? Ja miałam super weekend. Wczoraj parapetówka i spotkanie z rodzinką. Wyszliśmy jako ostatni, mocno po północy. Dziś masaż z mężem i fajna randka.
Dziś 25dc, 🐒 planowo w sobotę/niedziele. Mam solidny zapas testów, ale postanowiłam, że nie doszukuję się objawów i nie robię testów wcześniej jak w sobotę.
Życzę sobie żeby mi się udało! W tygodniu praca, mam zamiar ubrać choinkę i przystroić świątecznie cały dom.
A jak Wasze weekendy? Mam nadzieję, że choć trochę odpoczęłyście i jutro rozwalicie poniedziałek pozytywna energią 💣
Przyznam szczerze, że przez weekend tu nie zaglądałam, ale właśnie wszystko nadrabiam.
Siasi super weekend 🙌
U mnie równie dobrze jeszcze w piątek partner zabrał mnie do filharmonii, a w sobotę randka i spędziliśmy dzień na jarmarku, więc w niedzielę stwierdziliśmy, że wspólnie sobie poleniuchujemy przy serialu - ahh tego mi było trzeba po ciężkim tygodniu. Teraz na dniach wypada mi owulacja, więc ❤️ również nie zabrakło 😅
Dzień dobry w nowy dzień!
Życzę wam aby nowo rozpoczęty tydzień był dla was spokojny i radosny. Trzymam kciuki cały czas za każdą z was 🙌🤞 miłego dnia kobietki!Siasi, Pogubiona, almost.there, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam wizytę kontrolną po 🐒 czy mam tego polipa czy nie, oby jednak nie bo będzie się trzeba zapisywać na zabieg i starania się wydłuża👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
20.01 ginekolog endokrynolog
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊duphaston w drugiej fazie cyklu
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki
🧔🏽♂️ 10.01 rozszerzone badanie nasienia
💊folian, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca Sroki -
Belia wrote:Hejka dziewczyny. Nie odzywałam się przez weekend bo było intensywnie: góry, porządki przedświąteczne i ubieranie choinki. Od wczoraj już stoi i świeci. Ale klimat. 🎄
Porobiłam testy owulacyjne. Niestety cały czas są blade więc nie wiem czy mi się owulka przesuwa czy coś mnie robi w bambuko. Temperatura też mi się rozjechała - wczoraj mierzyłam o 4 rano a wieczór przed piłam winko, dziś znowu zaspałam więc pomiar był o 7 więc chyba pomiar do kosza. Nie ważne, przytulanki+🦭🦭🦭 co dwa dni więc chyba będzie dobrze. 🤞🏼
Dziś zaczynam przedostatni tydzień pracy przed dluuugim urlopem. Ale się cieszę.
Powodzenia !!!
Odpoczynku na urlopie życzę! Ja musze czekać jeszcze 2 tygodnie do swojego 😅Siasi lubi tę wiadomość
-
Olisska wrote:I co dalej z tą torbielą? Wchłonęła się sama? Pytam bo właśnie się okazało że moja siostra ma torbiel 4 cm a miesiąc wcześniej była u giną i było wszystko ok, cytologia też wyszła dobrze
Wiem, że nie do mnie pytanie, ale mi się wchłonęła trochę większa torbiel sama.35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Justa28 wrote:Też jestem na etapie robienia testów owulacyjnych, ale tak samo cały czas wychodzą blade nie wiedząc czemu, a patrząc na zeszły cykl to teraz powinnam mieć owulację, więc zobaczymy może jeszcze coś zaskoczy 🤷♀️ przytulanki również co dwa dni nie patrząc na te testy więc trzymam za nas kciuki 🤞
Odpoczynku na urlopie życzę! Ja musze czekać jeszcze 2 tygodnie do swojego 😅
Widzę, że wielu z nas się przesunęła owulacja. U mnie również. 😁
Ostatnio czytałam artykuł o tym, że cykle zimowe mogą być nieco dłuższe i ciekawe bo u mnie tak to totalnie działa - lato okolice 29, zima okolice 31,32 😄
Pojęcia nie mam z czego to wynika…Justa28 lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Widzę, że wielu z nas się przesunęła owulacja. U mnie również. 😁
Ostatnio czytałam artykuł o tym, że cykle zimowe mogą być nieco dłuższe i ciekawe bo u mnie tak to totalnie działa - lato okolice 29, zima okolice 31,32 😄
Pojęcia nie mam z czego to wynika…
Poprzedni jak na mnie bardzo krótki 26dni z owu w 15dc.
Obecny owu dopiero w 18dc, dziś jestem w 26dc i nawet na @ się nie zanosi. Więc podejrzewam że będzie trwał 30-32dni.
Wiele razy dziewczyny pisały, że przy staraniach wszystko się kiełbasi.🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Ja miałam zawsze co 28 dni dopóki nie zaczęliśmy starań 😂 Zawsze dostawałam co 28dni w piątki i się cieszyłam, że w weekend mam te najgorsze dni, a w poniedziałek już luzik. Mama moja śmiała się z tych piątków, że mam jak z zegarkiem w ręku i że jak kiedyś spóźni mi się dwa dni tzn że jestem w ciąży 😅 Teraz też mam bardzo w normie, aleee…
Poprzedni jak na mnie bardzo krótki 26dni z owu w 15dc.
Obecny owu dopiero w 18dc, dziś jestem w 26dc i nawet na @ się nie zanosi. Więc podejrzewam że będzie trwał 30-32dni.
Wiele razy dziewczyny pisały, że przy staraniach wszystko się kiełbasi.
Bez kitu też jestem tym przypadkiem, przed staraniami jak w zegarku, a teraz 🤷🏼♀️
Siasi lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Ja nawet w maju mówiłam mojej lekarce, że cykle dłuższe, ale regularne, a potem ahoj przygodo
Siasi lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
Oj, coś jest z tymi cyklami dłuższymi. Mój ostatni 35dc, przy zazwyczaj 25-27.
Dziś 29dc, a ginekolog mówiła, żeby nie testować wczesniej niż 31dc... Ciężko wytrzymać, ale mąż mnie wspiera w tej kwestii i mówi, żeby zaczekać, żebym znów się nie zawiodła po zobaczeniu dwóch kresek i okresie chwilę potem.
Poza tym, jutro mam urodziny, więc nie chciałabym zobaczyć tego dnia bieli...
Co nie zmienia faktu, że sprawdzam parę razy dziennie, czy ta okropna 🙈 nie przyszła...
Ostatnie dni delikatne bóle jak na okres + kłuje mnie od wczoraj prawy jajnik (owu była z lewego w tym cyklu), więc różnie może być ((Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:56
Siasi lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Miło mieć aż tak regularne cykle co 4 piąteczek 😱
Ciekawe, u mnie dopiero przy staraniach cykl się uregulował, przed staraniami, i w przygotowaniach - mega nieregularne miałam, czasem 38-40 dniowe 😑
Kij wie, czy to było bezowulacyjne, czy co. W przygotowaniach do starań uzupełniłam braki witamin, zadbałam o ruch i dietę i nagłe cykle się poprawiły i teraz są w miarę regularne 🥳😱 (takie 2-3 dni obsówki się zdarzają max.)
Mam aż takie podejrzenie, że być może mam niepotwierdzony PCOS (o policystycznej budowanie jajników wiedziałam, ale nigdy wcześniej szczegółowo nie badałam hormonów itp.) i weszło ono w remisję przy staraniach, bo na maxa zadbałam o te braki dla mojego organizmu, wyregulowałam spożycie cukru i tu nagle okres jak w zegarku. 🤩
Widzę wiele różnic - chociażby wyniki tarczycy, mniej i słabsze włoski w niektórych miejscach, z którymi się kiedyś mierzyłam itp. 🤔
Ale to tylko teoria.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:00
Deyansu lubi tę wiadomość
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele 🫂 oby ten grudzień w końcu ruszył z kopyta
@truskawki981 przytulam 🫂 daj sobie czas i nie tłum emocji
@Belia @Marcia03 u mnie również przedostatni tydzień pracy przed długim weekendem (z tą różnicą, że będę miała teraz sobotę pracującą, nawał pracy...) i ja już sobie odliczam, ile razy trzeba wstać do pracy, żeby mieć już urlop, także u mnie zostało już tylko 10 wstawanek do urlopu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:10
Siasi, Marcia03 lubią tę wiadomość
👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
Chochlik12 wrote:Siasi, cykl się zestresował 🤣
Miło mieć aż tak regularne cykle co 4 piąteczek 😱
Ciekawe, u mnie dopiero przy staraniach cykl się uregulował, przed staraniami, i w przygotowaniach - mega nieregularne miałam, czasem 38-40 dniowe 😑
Kij wie, czy to było bezowulacyjne, czy co. W przygotowaniach do starań uzupełniłam braki witamin, zadbałam o ruch i dietę i nagłe cykle się poprawiły i teraz są w miarę regularne 🥳😱 (takie 2-3 dni obsówki się zdarzają max.)
Mam aż takie podejrzenie, że być może mam niepotwierdzony PCOS (o policystycznej budowanie jajników wiedziałam, ale nigdy wcześniej szczegółowo nie badałam hormonów itp.) i weszło ono w remisję przy staraniach, bo na maxa zadbałam o te braki dla mojego organizmu, wyregulowałam spożycie cukru i tu nagle okres jak w zegarku. 🤩
Widzę wiele różnic - chociażby wyniki tarczycy, mniej i słabsze włoski w niektórych miejscach, z którymi się kiedyś mierzyłam itp. 🤔
Ale to tylko teoria.
Cieszę się, że u Ciebie się unormowało! Oby tak cały czasChochlik12 lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Czy chciałybyście dziewczyny zerknąć na moje wyniki badań 5dc? Generalnie widzę, że wyniki chyba wyszły w miarę okej z drobnymi odchyleniami😄?
Testosteron przy górnej granicy, lekko za duża prolaktyna (tu mam podejrzenie, że to przez stres związany z pracą), androgesterion też przy górnej granicy, progesteron 17-OH - lekko przekroczony 🤔
Anty- TG
1.10 (0 - 4,11 IU/ml)
Anty-TPO
0.96 (0 - 5,61 IU/ml)
TSH (mój najlepszy życiowy wynik 💪 zazwyczaj miałam około 2.8😱)
1.465 (0,35 - 4,94)
FT3
2.62 (1,58 - 3,91)
FT4
0.88 (0,7 - 1,48)
Estradiol
23,10 pg/mL
(faza folikularna 21-251
środkowa faza cyklu 38-649
faza lutealna 21-312)
17-OH Progesteron
1,23 ng/mL
(Faza folikularna: >1,05
Faza owulacyjna: 0,13-1,46
Faza lutealna: 0,27-2,41)
FSH
5,59 mIU/mL
(Faza folikularna 3,03-8,08
Szczyt w środku cyklu 2,55-16,69
Faza lutealna 1,38-5,47
Kobiety po menopauzie 26,72-133,41)
LH
6,20 mIU/mL
(F.Folikularna 1,80-11,78
Szczyt w środku cyklu 7,59-89,08
F. Lutealna 0,56-14,0
Kobiety po menopauzie bez HTZ 5,16-61,99)
Prolaktyna
29.90
(5,18 - 26,53 ng/mL)
SHBG
68.42 (11,7 - 137,2 nmol/L)
DHEA-SO4
260.00 (95,8 - 511,7 ug/dL)
Androstendion
3,30 ng/mL
(Kobiety przed menopauzą: 0,4-3,4 ng/mL
Kobiety po menopauzie: 0,1-2,10 ng/mL)
Testosteron
1.68 (0,48 - 1,85 nmol/L)12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
Pogubiona wrote:Oj, coś jest z tymi cyklami dłuższymi. Mój ostatni 35dc, przy zazwyczaj 25-27.
Dziś 29dc, a ginekolog mówiła, żeby nie testować wczesniej niż 31dc... Ciężko wytrzymać, ale mąż mnie wspiera w tej kwestii i mówi, żeby zaczekać, żebym znów się nie zawiodła po zobaczeniu dwóch kresek i okresie chwilę potem.
Poza tym, jutro mam urodziny, więc nie chciałabym zobaczyć tego dnia bieli...
Co nie zmienia faktu, że sprawdzam parę razy dziennie, czy ta okropna 🙈 nie przyszła...
Ostatnie dni delikatne bóle jak na okres + kłuje mnie od wczoraj prawy jajnik (owu była z lewego w tym cyklu), więc różnie może być ((
Ja wysikałam z synem dwie kreski w swoje urodziny chyba bym nie wytrzymała na twoim miejscu 🥴 ale nie namawiam 😅Pogubiona lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Ans16 wrote:Cykle 28-32 dni
Dziś 31 dzień cyklu niby dziś powinnam dostać @ ale @brak
Brak boli podbrzusza, brak bolu piersi
Sluz lepki
2 tyg temu dziwne bole jajnikow wczoraj uczucie ciągnięcia w podbrzuszu
MIAL KTOS TAAAK ?
Zrób test lub poczekaj, czy okres przyjdzie 😄
Ja tak niestety miałam wiele razy, okres zawsze przychodził, ale nie ma reguły 🤣 u niektórych może to być ciąża, a u niektórych nie xdPaulinKA, Siasi lubią tę wiadomość
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
Ans16 wrote:Cykle 28-32 dni
Dziś 31 dzień cyklu niby dziś powinnam dostać @ ale @brak
Brak boli podbrzusza, brak bolu piersi
Sluz lepki
2 tyg temu dziwne bole jajnikow wczoraj uczucie ciągnięcia w podbrzuszu
MIAL KTOS TAAAK ?
Zrób test albo czekaj👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
4 cs 🤞🍀
17.01.2025🩺
👱♀️
Podejrzenie endometriozy