X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)

U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny :P Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór ;)

Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣

Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.

Polecam pieczenie chleba samemu. Nie jest to oczywiście ten sam smak co jasna bułka (też tęsknie, a najbardziej za bagietką czosnkowa z lida 🤣), ale masz pewność chociaż że skład jest ok. Ja piekę na zakwasie, pół na pół z mąki pełnoziarnistej pszennej i żytniej i dodaje sobie płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia i słonecznik. O wiele lepiej smakuje niż chleb z pseudo niskim IG. Samo przyzwyczajenie się do ciemnego pieczywa chwilę zajmuje, ale warto. Ja na co dzień już nie myślę o białym pieczywie. Dodatkowo też mam satysfakcję, że sama mogę upiec taki chlebek.

Pustynia lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    4cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D
  • Hope🍀 Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę że tutaj jest dynamika. Starałam się nadrobić wątek. Tulę również za wszystkie biele i trzymam kciuki za wytrwałość i kolejne testy 🤞.
    Pustynia wrote:
    Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)

U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny :P Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór ;)

Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣

Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.

Jeśli chodzi o eliminację mleka krowiego z kawy to ja również przerzuciłam się na mleko migdałowe, ale zauważyłam, że mleka z różnych firm są wyraźnie różne w smaku - mi podszedł z alpro, co prawda chyba jeden z droższych, ale też wystarczy mi go trochę dodać i kawa mi smakuje (nadmienię, że z krowim mlekiem potrafiłam pół na pół pić 🙈 )
    A jeśli chodzi o pieczywo to też uwielbiam białe, szczególnie świeże bułki, ale jeśli masz gdzieś Putkę w okolicy to keto bułki nie są złe (bardziej mi smakują niż ciemne), a węgli mają też wyraźnie mniej.

A jeśli chodzi o obiecywanie nietestowania przed terminem to ja jestem tą osobą, która tego nie praktykuje, ale wtedy 2-3 dni przed są najgorsze (chyba jak u wszystkich) i właśnie zamierzam w przyszłym miesiącu zatestować i sprawdzić, czy przypadkiem ujrzenie wcześniej bieli przed najgorszym oczekiwaniem nie pozwoli uniknąć zbędnego nakręcania się 😁

👶 2020 (13cs)
    Starania o rodzeństwo (32cs)
    👧
    - hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - sHSG ✅️
    - histeroskopia z biopsją ?

🧑
    - badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️)
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Yay... forum wróciło! Z pozytywów to przynajmniej w pracy coś popracowałam zamiast czytać wątki w stresie przed testowaniem ;D)

almost.there, Vergeet, kicia_kocia, Annette, avellana, Saule, Siasi, Darka101, Idawoll, Loraa, Kłębuszek, angieDream, izzou97, cysterka95 lubią tę wiadomość

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 9 grudnia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    @truskawki - tule 🫂 pamiętaj, że tak się po prostu zdarza, nie było to od Ciebie w żaden sposób zależne.
    @Finch, organizm różnie reaguje, plemniki trochę żyją w drogach rodnych, dużo zdrówka!

U mnie w domu lekka epidemia, najpierw syn miał bostonke, ale przeszedł lekko. Dorośli rzadko się zarażają, ale jak już złapią to przechodzą dużo gorzej niż dzieci. Mąż ma tak opuchnięte dłonie i stopy, że nie może chodzić ani niczego dotknąć, twarz też całą zsypana, musiał po 14 latach zgolić brodę, bo pęcherze się nadkazily bakteryjnie. Modlę się żebym ja nie złapała i żeby młody już nic nie przyniósł ze żłobka. Byle do świąt.

Właśnie nadrabiam i widzę.. nawet nie przypominaj bostonki! Mam traume po niej.... najpierw choroba a potem skończyło się że stopy i ręce mnie tak swędziały że w rękawiczkach chodziłam bo o wszystko mogłabym się drapać.. polecam po prostu jakiś taki tłusty krem. Lżej się robiło. Młody miał tylko kilka kropek na udach 😅

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam tylko napisać, że mamy wyniki posiewu nasienia męża i wszystko ujemne, posiew moczu też ujemny więc zostaje zdrowe zycko i spr wyników za trzy miesiące 🤞🏼

kicia_kocia, Pogubiona, Siasi, Sreberko, Finch11, Saule, siesiepy, Darrika, Księgowa, Idawoll, Loraa, Kłębuszek, izzou97, cysterka95, ellevv, Kaliope, Deyansu, Justa28 lubią tę wiadomość

• Lilinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na to, że wyszła mi bakteria e.coli odłożyłam póki co starania.
    Dzisiaj dostałam okres w 21 dniu cyklu, gdzie zawsze mam cykle co najmniej trwające 25 dni :(
    Czy to może być przez tą bakterię? Nigdy tak szybko nie dostałam...

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czy chciałybyście dziewczyny zerknąć na moje wyniki badań 5dc? Generalnie widzę, że wyniki chyba wyszły w miarę okej z drobnymi odchyleniami😄?

Testosteron przy górnej granicy, lekko za duża prolaktyna (tu mam podejrzenie, że to przez stres związany z pracą), androgesterion też przy górnej granicy, progesteron 17-OH - lekko przekroczony 🤔

Anty- TG
    1.10 (0 - 4,11 IU/ml)

Anty-TPO
    0.96 (0 - 5,61 IU/ml)

TSH (mój najlepszy życiowy wynik 💪 zazwyczaj miałam około 2.8😱)
    1.465 (0,35 - 4,94)

FT3
    2.62 (1,58 - 3,91)

FT4
    0.88 (0,7 - 1,48)

Estradiol
    23,10 pg/mL
    (faza folikularna 21-251
    środkowa faza cyklu 38-649
    faza lutealna 21-312)

17-OH Progesteron
    1,23 ng/mL
    (Faza folikularna: >1,05
    Faza owulacyjna: 0,13-1,46
    Faza lutealna: 0,27-2,41)

FSH
    5,59 mIU/mL
    (Faza folikularna 3,03-8,08
    Szczyt w środku cyklu 2,55-16,69
    Faza lutealna 1,38-5,47
    Kobiety po menopauzie 26,72-133,41)

LH
    6,20 mIU/mL
    (F.Folikularna 1,80-11,78
    Szczyt w środku cyklu 7,59-89,08
    F. Lutealna 0,56-14,0
    Kobiety po menopauzie bez HTZ 5,16-61,99)

Prolaktyna
    29.90
    (5,18 - 26,53 ng/mL)

SHBG
    68.42 (11,7 - 137,2 nmol/L)

DHEA-SO4
    260.00 (95,8 - 511,7 ug/dL)

Androstendion
    3,30 ng/mL
    (Kobiety przed menopauzą: 0,4-3,4 ng/mL
    Kobiety po menopauzie: 0,1-2,10 ng/mL)

Testosteron
    1.68 (0,48 - 1,85 nmol/L)

Ja w Twoich wynikach upatruje trochę PCO / PCOS, które jak widzę w stopce masz. Wyniki w górnej granicy progesteronu, testosteronu i androstedionu wskazują na możliwe występowanie hiperandrogenizmu (np. trądzik, nadmierne owłosienie), które jest typowe dla PCOS. Estradiol ok, można popracować aby był wyższy. Oczywiście wynik z jednego miesiąca o niczym nie świadczy. Prolaktyna to wiadomo - mógł być stresy. Reszta wygląda pięknie :)

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905
  • Sreberko Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzało się Wam, że nie mogłyście wejść na forum? Ponad 4 dni nie chciała mi się strona załadować 🫤 mnie chyba w tym miesiącu organizm robi w konia po biochemie. Owu na testach brak, za to jakieś dziwne plamienie w tym czasie było. Jakoś nie nastawiam się zbytnio na ten cykl i tak trochę smutno.

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024💔 cb 5tc 😢

17.12.2024 II ❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️
    10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
    21.01.2025 kontrola

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaS1111 wrote:
    Przykro mi 🫂 Podglądałam Twój wykres i wyglądał naprawdę obiecująco 😞

U mnie dzisiaj 10dpo. Przez ostatnie dni temp ciągle delikatnie spadała, więc już się zdążyłam pogodzić z tym, że raczej nic z tego nie będzie. Aczkolwiek dzisiaj minimalnie odbiła także może za szybko wszystko spisałam na straty 🤷‍♀️
    Z doświadczenia powiem że niestety obiecujące wykresy nie znaczą zupełnie nic. Nie obiecujący wykres częściej daje ciąże niż te książkowe. Dlatego z reguły ja osobiście ignoruje komentarze pt "książkowy wykres! Na pewno będzie zielony!" bo moje wszystkie były książkowe, jak były owulacyjne. 😅

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Z doświadczenia powiem że niestety obiecujące wykresy nie znaczą zupełnie nic. Nie obiecujący wykres częściej daje ciąże niż te książkowe. Dlatego z reguły ja osobiście ignoruje komentarze pt "książkowy wykres! Na pewno będzie zielony!" bo moje wszystkie były książkowe, jak były owulacyjne. 😅
    Dołożę do tego jeszcze wysoki prog 🫣

almost.there, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Zioła Ojca Klimuszki najlepiej zacząć pić w jakimś określonym dniu cyklu? Czy to nie ma większego znaczenia?

P.S. mi bardziej smakują zioła Klimuszki niż Sroki. Kiedyś tak dla próby smaku spróbowałam ich
    Nie wiem, ja w sumie zaczęłam pić w poprzednim cyklu po owulacji, żeby organizm miał miesiąc czasu na przystosowanie się a nie parę dni, żeby mi nie zablokowały owulacji przez to. 😅

Loraa lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    I czy mozna cały cykl?

Ja też już wczoraj zamówiłam z allegro 😅
    No tak, pije się miesiąc, 3 razy dziennie. Potem tydzień przerwy. Potem znowu miesiąc picia i dwa tygodnie przerwy.

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Zdarzało się Wam, że nie mogłyście wejść na forum? Ponad 4 dni nie chciała mi się strona załadować 🫤 mnie chyba w tym miesiącu organizm robi w konia po biochemie. Owu na testach brak, za to jakieś dziwne plamienie w tym czasie było. Jakoś nie nastawiam się zbytnio na ten cykl i tak trochę smutno.
    Ja dziś miałam taki problem przez kilka godzin, ani na telefonie ani na laptopie :D

Darrika, Pogubiona lubią tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Widzę, że wielu z nas się przesunęła owulacja. U mnie również. 😁
    Ostatnio czytałam artykuł o tym, że cykle zimowe mogą być nieco dłuższe i ciekawe bo u mnie tak to totalnie działa - lato okolice 29, zima okolice 31,32 😄
    Pojęcia nie mam z czego to wynika…
    Witamina D i jej ewentualny niedobór zima? :) suplementacja witaminy D zima powinna być minimum 4000. Latem 2000.

Chochlik12 lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepku przesuń mi proszę testowanie na 20 grudnia 👏🏻

siesiepy lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czy chciałybyście dziewczyny zerknąć na moje wyniki badań 5dc? Generalnie widzę, że wyniki chyba wyszły w miarę okej z drobnymi odchyleniami😄?

Testosteron przy górnej granicy, lekko za duża prolaktyna (tu mam podejrzenie, że to przez stres związany z pracą), androgesterion też przy górnej granicy, progesteron 17-OH - lekko przekroczony 🤔

Anty- TG
    1.10 (0 - 4,11 IU/ml)

Anty-TPO
    0.96 (0 - 5,61 IU/ml)

TSH (mój najlepszy życiowy wynik 💪 zazwyczaj miałam około 2.8😱)
    1.465 (0,35 - 4,94)

FT3
    2.62 (1,58 - 3,91)

FT4
    0.88 (0,7 - 1,48)

Estradiol
    23,10 pg/mL
    (faza folikularna 21-251
    środkowa faza cyklu 38-649
    faza lutealna 21-312)

17-OH Progesteron
    1,23 ng/mL
    (Faza folikularna: >1,05
    Faza owulacyjna: 0,13-1,46
    Faza lutealna: 0,27-2,41)

FSH
    5,59 mIU/mL
    (Faza folikularna 3,03-8,08
    Szczyt w środku cyklu 2,55-16,69
    Faza lutealna 1,38-5,47
    Kobiety po menopauzie 26,72-133,41)

LH
    6,20 mIU/mL
    (F.Folikularna 1,80-11,78
    Szczyt w środku cyklu 7,59-89,08
    F. Lutealna 0,56-14,0
    Kobiety po menopauzie bez HTZ 5,16-61,99)

Prolaktyna
    29.90
    (5,18 - 26,53 ng/mL)

SHBG
    68.42 (11,7 - 137,2 nmol/L)

DHEA-SO4
    260.00 (95,8 - 511,7 ug/dL)

Androstendion
    3,30 ng/mL
    (Kobiety przed menopauzą: 0,4-3,4 ng/mL
    Kobiety po menopauzie: 0,1-2,10 ng/mL)

Testosteron
    1.68 (0,48 - 1,85 nmol/L)
    Generalnie androgeny bliżej górnej granicy, może to świadczyć o PCOS mimo że niby dalej w normach. Prolaktynę zbadaj sobie jeszcze raz w spokojniejszym czasie żeby mieć ogląd na to czy dalej będzie zbyt wysoka. Estradiol też wygląda na dość niski, nie wiem czy nie powinien być 30-50 w tych dniach. 17-oh proga nie potrafię zinterpretować inaczej niż szukając w necie.

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 49%

What I was made for
    What was I made for?"
  • Darka101 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem z forum, musieli mieć jakieś awaria albo co 🤷🏻‍♀️

Po 17:00 dostałam wyniki i beta 24,5 więc… coś się dzieje, zobaczymy za 48h jak sprawa będzie wyglądać, bo ta beta trochę niska mi się wydaje, ale zobaczymy🤷🏻‍♀️

almost.there, Idawoll, Loraa, Kłębuszek, Siasi, avellana, kicia_kocia, aglo, Sunday_92, Katarena, cysterka95, Deyansu, Ilka96, Kaliope, ellevv, Marcia03, Sreberko, karczoch321, kitka_, Siilike, Paulina66, Justa28, Pustynia, Olisska lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb

age.png
  • JustaS1111 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Tej myśli będę się teraz trzymać, bo mojemu w tym cyklu daleko do książkowego 😅
    Im dłużej tu Was czytam to chyba po prostu nie ma co się doszukiwać żadnych wzorów i pewnie to jest w tym najtrudniejsze bo to daje poczucie braku jakiejkolwiek kontroli 🤷‍♀️

🙋🏼‍♀️29🙋🏻35 🐶
    3 cs o pierwsze 👶🏼
    07.2024 Konizacja szyjki macicy (rak in situ)
  • Runnerka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, dzisiaj był chyba jakiś problem techniczny z forum, bo tez nie mogłam wejść. Ale już nadrobiłam zaległości, liczyłam że będą jakieś dwie kreski 😥
    A co co długości cykli - również zawsze miałam jak w zegarku 28 dni, a po pierwszych 2 miesiącach starań nagle zaczęły się różnić, bywało nawet 25 dni 😱 nie wiem czy to suple, czy starość.
    My dzisiaj poczyniliśmy kolejne kroki - mąż zrobił pakiet badań nasienia, a ja powtórzyłam sobie AMH. Teraz czekamy na wyniki i się stresujemy.
    A za tydzień wizyta w klinice - będziemy chyba planować inseminację, jeśli badania wyjdą jako tako...

Siasi, Ilka96, Darrika lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

13.01.2025 ➡️ 13 cs IUI ✊🏼
    51c8db4999ca3cdfb11a0c590256b2bd.png
  • truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!

Ogromnie Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️ właśnie czekam na wizytę do ginekologa, chociaż oczyszczanie już się rozpoczęło.

Z tego co widziałam to rozmawiałyście o zamiennikach mleka. Ostatnio odkryłam mleko owsiane o smaku karmelowym z Alpro. Uważam że jest wspaniałe do kawy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 20:45

Siasi, Pogubiona, Marcia03 lubią tę wiadomość

12.2024 - cb (2cs)

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    17.01 - wizyta 🏥
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ