Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Pustynia wrote:Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)
U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór
Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣
Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.Pogubiona lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
siesiepy wrote:Nie wiem, ja w sumie zaczęłam pić w poprzednim cyklu po owulacji, żeby organizm miał miesiąc czasu na przystosowanie się a nie parę dni, żeby mi nie zablokowały owulacji przez to. 😅28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
🔴 PCOS -
truskawki981 wrote:Dzień dobry Dziewczyny!
Ogromnie Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️ właśnie czekam na wizytę do ginekologa, chociaż oczyszczanie już się rozpoczęło.
Z tego co widziałam to rozmawiałyście o zamiennikach mleka. Ostatnio odkryłam mleko owsiane o smaku karmelowym z Alpro. Uważam że jest wspaniałe do kawy!
Czekam na informacje co u Ciebie. Ja chyba powoli kończę oczyszczanie2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Siesiepy, ja też poproszę o zmianę z 13.12 na 20.12 😃
Wczoraj na jarmarku wleciał grzaniec, dzisiaj praktykuję wygrzewanie się w wannie i chyba zaraz kakao zrobię, już wieki nie piłam, gdzieś na forum mi mignęło i teraz za mną chodzi cały dzień 😜Siasi, Finch11, siesiepy, kitka_, Justa28 lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
6cs o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (Laktoferyna, Sanprobi IBS) 11->16,5
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Badanie nasienia 🗓️ 13.01.2025
Wizyta u gin-endo 🗓️ 15.01.2025
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
Valie05 wrote:Ja w Twoich wynikach upatruje trochę PCO / PCOS, które jak widzę w stopce masz. Wyniki w górnej granicy progesteronu, testosteronu i androstedionu wskazują na możliwe występowanie hiperandrogenizmu (np. trądzik, nadmierne owłosienie), które jest typowe dla PCOS. Estradiol ok, można popracować aby był wyższy. Oczywiście wynik z jednego miesiąca o niczym nie świadczy. Prolaktyna to wiadomo - mógł być stresy. Reszta wygląda pięknie
Dokładnie tak jest, PCO na pewno mam, odnośnie PCOS - mam wrażenie, że odkąd zaczęłam suplementację i weszłam w zdrowszy styl życia, zaczęłam mieć regularne owulacje i ładne cykle. Także czy PCOS mam, to do końca nie wiem… podejrzewam, że coś może być na rzeczy. 🙈12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
siesiepy wrote:Generalnie androgeny bliżej górnej granicy, może to świadczyć o PCOS mimo że niby dalej w normach. Prolaktynę zbadaj sobie jeszcze raz w spokojniejszym czasie żeby mieć ogląd na to czy dalej będzie zbyt wysoka. Estradiol też wygląda na dość niski, nie wiem czy nie powinien być 30-50 w tych dniach. 17-oh proga nie potrafię zinterpretować inaczej niż szukając w necie.
siesiepy - widzę, że podobnie interpretujesz jak Valie. Odnośnie 17-OH progesteronu… ja sama nie potrafię tego zinterpretować i nie wiem, dlaczego dostałam na to skierowanie. 🤣
Historia jest taka, że umówiłam się do Luxmeda do bardzo miłej endokrynolog (właśnie Ona dała mi skierowanie i chciała mnie przebadać wzdłuż i wszerz), a później okazało się, że przestała pracować dla Luxmedu i zostałam przekierowana do kogoś innego, kto totalnie nie potrafił wytłumaczyć mi od czego jest ten parametr i generalnie powiedział: wszystko w normie, następny… 😑12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Darka101 wrote:Ja też miałam problem z forum, musieli mieć jakieś awaria albo co 🤷🏻♀️
Po 17:00 dostałam wyniki i beta 24,5 więc… coś się dzieje, zobaczymy za 48h jak sprawa będzie wyglądać, bo ta beta trochę niska mi się wydaje, ale zobaczymy🤷🏻♀️
Kciuki za rozwój bety 😘
U mnie też nie dało się wejść całe popołudnie.
Zacznę w takim razie od nowego cyklu pić te ziółka ale że aż 3 razy dziennie to jak tu robić testy owu jak się trzeba opić tyle kubków 😆 będzie mi jeszcze trudniej 😅Darka101 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Pacynka wrote:Siesiepy, ja też poproszę o zmianę z 13.12 na 20.12 😃
Wczoraj na jarmarku wleciał grzaniec, dzisiaj praktykuję wygrzewanie się w wannie i chyba zaraz kakao zrobię, już wieki nie piłam, gdzieś na forum mi mignęło i teraz za mną chodzi cały dzień 😜
To przeze mnie ja pisałam o kakao 🤣
Chyba też sobie zrobię zaraz 😀
Pacynka lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ❓czekamy na wyniki
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
17.01.2025 ➡️ badania lab.
28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne -
Darka101 wrote:Ja też miałam problem z forum, musieli mieć jakieś awaria albo co 🤷🏻♀️
Po 17:00 dostałam wyniki i beta 24,5 więc… coś się dzieje, zobaczymy za 48h jak sprawa będzie wyglądać, bo ta beta trochę niska mi się wydaje, ale zobaczymy🤷🏻♀️Darka101 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:siesiepy - widzę, że podobnie interpretujesz jak Valie. Odnośnie 17-OH progesteronu… ja sama nie potrafię tego zinterpretować i nie wiem, dlaczego dostałam na to skierowanie. 🤣
Historia jest taka, że umówiłam się do Luxmeda do bardzo miłej endokrynolog (właśnie Ona dała mi skierowanie i chciała mnie przebadać wzdłuż i wszerz), a później okazało się, że przestała pracować dla Luxmedu i zostałam przekierowana do kogoś innego, kto totalnie nie potrafił wytłumaczyć mi od czego jest ten parametr i generalnie powiedział: wszystko w normie, następny… 😑
Z tego, co kojarzę z rozmów z moją starą gin to 17-OH Progesteron zleca się, aby ocenić funkcjonowanie nadnerczy. Jest to prekursor kortyzolu i innych hormonów. Wysoki poziom OH progesteronu daje objawy typowe dla wysokich androgenów jak trądzik lub nadmierne owłosienie i jest silnie skorelowany z wysokimi androgenami. Robi się też go w diagnostyce przerostu nadnerczy.👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905 -
Finch11 wrote:@pustynia a próbowałaś zamiast migdałowego owsiane? Ja teraz się przerzuciłam na owsiane i uwielbiam! Tez jest słodziutkie mimo że bez cukru 🤭28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
CrazyDaisy wrote:Owsiane niestety ma bardzo wysoki indeks glikemiczny :< Też bardzo lubiłam jako zamiennik mleka ale jak się tego dowiedziłam, to przestałam kupować.
CrazyDaisy, kitka_ lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle -
Dziewczyny tak lecimy z tym wątkiem, że wywaliło dziś korki na apce 🤣 to była moja pierwsza myśl jak się nie mogłam zalogować. 3 razy wyłączałam tel bo myślałam, że paka mi się zacięła
Finch11, Idawoll, almost.there, kicia_kocia, Justa28, Kaliope lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
aglo wrote:To przeze mnie ja pisałam o kakao 🤣
Chyba też sobie zrobię zaraz 😀Pacynka lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
🔴 PCOS -
Chochlik12 wrote:siesiepy - widzę, że podobnie interpretujesz jak Valie. Odnośnie 17-OH progesteronu… ja sama nie potrafię tego zinterpretować i nie wiem, dlaczego dostałam na to skierowanie. 🤣
Historia jest taka, że umówiłam się do Luxmeda do bardzo miłej endokrynolog (właśnie Ona dała mi skierowanie i chciała mnie przebadać wzdłuż i wszerz), a później okazało się, że przestała pracować dla Luxmedu i zostałam przekierowana do kogoś innego, kto totalnie nie potrafił wytłumaczyć mi od czego jest ten parametr i generalnie powiedział: wszystko w normie, następny… 😑Chochlik12 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Finch11 wrote:A ogólnie dziewczyny pijecie zioła cały cykl? Czy tylko w pierwszej fazie?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
No forum ewidentnie miało jakąś glebę dzisiaj, bo ja też popolduniu nie mogłam wejść 😅
Młoda dzisiaj marudziła na ucho, także opieka do czwartku, jutro @ ma przyjść, dziecko w domu, czarno to widzę 😬 ale już czekam, niech ten nowy cykl się zacznie i jazda, może do 10 razy sztuka, owulka wypada w święta, może magia świąt się udzieli i przyjdzie opóźniony prezentNayeli, almost.there, Pogubiona, kicia_kocia, Siasi, Księgowa, Justa28, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Finch11 wrote:A ogólnie dziewczyny pijecie zioła cały cykl? Czy tylko w pierwszej fazie?
Są jeszcze zioła Ojca Sroki, to je pije się raz dziennie od pierwszego dnia cyklu do owulacji👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
4 cs 🤞🍀
17.01.2025🩺
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Loraa wrote:Zioła Ojca Klimuszki pije się tak jak pisała @Siesiepy.
Są jeszcze zioła Ojca Sroki, to je pije się raz dziennie od pierwszego dnia cyklu do owulacji
Czyli odstawiam teraz, a szkoda bo bardzo je lubię 🥲🤣angieDream lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
🔴 PCOS -
Truskawki przykro mi 🫂PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀