X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)

U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny :P Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór ;)

Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣

Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.
    @pustynia a próbowałaś zamiast migdałowego owsiane? Ja teraz się przerzuciłam na owsiane i uwielbiam! Tez jest słodziutkie mimo że bez cukru 🤭

Pogubiona lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nie wiem, ja w sumie zaczęłam pić w poprzednim cyklu po owulacji, żeby organizm miał miesiąc czasu na przystosowanie się a nie parę dni, żeby mi nie zablokowały owulacji przez to. 😅
    A ogólnie dziewczyny pijecie zioła cały cykl? Czy tylko w pierwszej fazie?

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60

🔴 PCOS
  • onalola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!

Ogromnie Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️ właśnie czekam na wizytę do ginekologa, chociaż oczyszczanie już się rozpoczęło.

Z tego co widziałam to rozmawiałyście o zamiennikach mleka. Ostatnio odkryłam mleko owsiane o smaku karmelowym z Alpro. Uważam że jest wspaniałe do kawy!

Czekam na informacje co u Ciebie. Ja chyba powoli kończę oczyszczanie

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, ja też poproszę o zmianę z 13.12 na 20.12 😃

Wczoraj na jarmarku wleciał grzaniec, dzisiaj praktykuję wygrzewanie się w wannie i chyba zaraz kakao zrobię, już wieki nie piłam, gdzieś na forum mi mignęło i teraz za mną chodzi cały dzień 😜

Siasi, Finch11, siesiepy, kitka_, Justa28 lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    6cs o pierwsze 👶🏻

Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (Laktoferyna, Sanprobi IBS) 11->16,5
    TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
    Anty TPO ✅ Anty TG ❌

Badanie nasienia 🗓️ 13.01.2025
    Wizyta u gin-endo 🗓️ 15.01.2025

Wyniki 7dpo:
    progesteron 16,7 ng/ml
    estradiol 209 pg/ml
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ja w Twoich wynikach upatruje trochę PCO / PCOS, które jak widzę w stopce masz. Wyniki w górnej granicy progesteronu, testosteronu i androstedionu wskazują na możliwe występowanie hiperandrogenizmu (np. trądzik, nadmierne owłosienie), które jest typowe dla PCOS. Estradiol ok, można popracować aby był wyższy. Oczywiście wynik z jednego miesiąca o niczym nie świadczy. Prolaktyna to wiadomo - mógł być stresy. Reszta wygląda pięknie :)

Dokładnie tak jest, PCO na pewno mam, odnośnie PCOS - mam wrażenie, że odkąd zaczęłam suplementację i weszłam w zdrowszy styl życia, zaczęłam mieć regularne owulacje i ładne cykle. Także czy PCOS mam, to do końca nie wiem… podejrzewam, że coś może być na rzeczy. 🙈

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Generalnie androgeny bliżej górnej granicy, może to świadczyć o PCOS mimo że niby dalej w normach. Prolaktynę zbadaj sobie jeszcze raz w spokojniejszym czasie żeby mieć ogląd na to czy dalej będzie zbyt wysoka. Estradiol też wygląda na dość niski, nie wiem czy nie powinien być 30-50 w tych dniach. 17-oh proga nie potrafię zinterpretować inaczej niż szukając w necie.

siesiepy - widzę, że podobnie interpretujesz jak Valie. Odnośnie 17-OH progesteronu… ja sama nie potrafię tego zinterpretować i nie wiem, dlaczego dostałam na to skierowanie. 🤣
    Historia jest taka, że umówiłam się do Luxmeda do bardzo miłej endokrynolog (właśnie Ona dała mi skierowanie i chciała mnie przebadać wzdłuż i wszerz), a później okazało się, że przestała pracować dla Luxmedu i zostałam przekierowana do kogoś innego, kto totalnie nie potrafił wytłumaczyć mi od czego jest ten parametr i generalnie powiedział: wszystko w normie, następny… 😑

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Ja też miałam problem z forum, musieli mieć jakieś awaria albo co 🤷🏻‍♀️

Po 17:00 dostałam wyniki i beta 24,5 więc… coś się dzieje, zobaczymy za 48h jak sprawa będzie wyglądać, bo ta beta trochę niska mi się wydaje, ale zobaczymy🤷🏻‍♀️

Kciuki za rozwój bety 😘

U mnie też nie dało się wejść całe popołudnie.

Zacznę w takim razie od nowego cyklu pić te ziółka ale że aż 3 razy dziennie to jak tu robić testy owu jak się trzeba opić tyle kubków 😆 będzie mi jeszcze trudniej 😅

Darka101 lubi tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    17.01.2025 ➡️ badania lab.
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Siesiepy, ja też poproszę o zmianę z 13.12 na 20.12 😃

Wczoraj na jarmarku wleciał grzaniec, dzisiaj praktykuję wygrzewanie się w wannie i chyba zaraz kakao zrobię, już wieki nie piłam, gdzieś na forum mi mignęło i teraz za mną chodzi cały dzień 😜

To przeze mnie ja pisałam o kakao 🤣
    Chyba też sobie zrobię zaraz 😀

Pacynka lubi tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ❓czekamy na wyniki

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    17.01.2025 ➡️ badania lab.
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin.
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Ja też miałam problem z forum, musieli mieć jakieś awaria albo co 🤷🏻‍♀️

Po 17:00 dostałam wyniki i beta 24,5 więc… coś się dzieje, zobaczymy za 48h jak sprawa będzie wyglądać, bo ta beta trochę niska mi się wydaje, ale zobaczymy🤷🏻‍♀️
    Tylko przyrost prawdę powie 🤷🏻‍♀️ trzymam kciuki! 🤞

Darka101 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    siesiepy - widzę, że podobnie interpretujesz jak Valie. Odnośnie 17-OH progesteronu… ja sama nie potrafię tego zinterpretować i nie wiem, dlaczego dostałam na to skierowanie. 🤣
    Historia jest taka, że umówiłam się do Luxmeda do bardzo miłej endokrynolog (właśnie Ona dała mi skierowanie i chciała mnie przebadać wzdłuż i wszerz), a później okazało się, że przestała pracować dla Luxmedu i zostałam przekierowana do kogoś innego, kto totalnie nie potrafił wytłumaczyć mi od czego jest ten parametr i generalnie powiedział: wszystko w normie, następny… 😑

Z tego, co kojarzę z rozmów z moją starą gin to 17-OH Progesteron zleca się, aby ocenić funkcjonowanie nadnerczy. Jest to prekursor kortyzolu i innych hormonów. Wysoki poziom OH progesteronu daje objawy typowe dla wysokich androgenów jak trądzik lub nadmierne owłosienie i jest silnie skorelowany z wysokimi androgenami. Robi się też go w diagnostyce przerostu nadnerczy.

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    @pustynia a próbowałaś zamiast migdałowego owsiane? Ja teraz się przerzuciłam na owsiane i uwielbiam! Tez jest słodziutkie mimo że bez cukru 🤭
    Owsiane niestety ma bardzo wysoki indeks glikemiczny :< Też bardzo lubiłam jako zamiennik mleka ale jak się tego dowiedziłam, to przestałam kupować.

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • brilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Owsiane niestety ma bardzo wysoki indeks glikemiczny :< Też bardzo lubiłam jako zamiennik mleka ale jak się tego dowiedziłam, to przestałam kupować.
    Ja też uwielbiałam mleko owsiane do kawy, ale zawsze po nim miałam straszny zjazd i robiłam się głodna. Odkąd przerzuciłam się na kokosowe, orzechowe i migdałowe to o wiele lepiej się czuję. Ja polecam mleka roślinne marki Auchan (te bio), maja czysty skład i są smaczne ☺️

CrazyDaisy, kitka_ lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak lecimy z tym wątkiem, że wywaliło dziś korki na apce 🤣 to była moja pierwsza myśl jak się nie mogłam zalogować. 3 razy wyłączałam tel bo myślałam, że paka mi się zacięła

Finch11, Idawoll, almost.there, kicia_kocia, Justa28, Kaliope lubią tę wiadomość

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    To przeze mnie ja pisałam o kakao 🤣
    Chyba też sobie zrobię zaraz 😀
    A co z tym kakao?! Na co pijecie? Ja uwielbiam 🤩 szczególnie w okresie świątecznym

Pacynka lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60

🔴 PCOS
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Przyznaję bez bicia że post Valie przeczytałam później niż odpowiadałam na Twój, więc się zdublowałam. :)

Chochlik12 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    3 raz już to pisze, te zioła pije się miesiąc, odstawia na tydzień, potem znowu miesiąc, 2 tygodnie przerwy. 🤪 Więc pije się niezależnie od dni cyklu. 3 razy dziennie. Oczywiście w ciąży się odstawia.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No forum ewidentnie miało jakąś glebę dzisiaj, bo ja też popolduniu nie mogłam wejść 😅

Młoda dzisiaj marudziła na ucho, także opieka do czwartku, jutro @ ma przyjść, dziecko w domu, czarno to widzę 😬 ale już czekam, niech ten nowy cykl się zacznie i jazda, może do 10 razy sztuka, owulka wypada w święta, może magia świąt się udzieli i przyjdzie opóźniony prezent

Nayeli, almost.there, Pogubiona, kicia_kocia, Siasi, Księgowa, Justa28, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Zioła Ojca Klimuszki pije się tak jak pisała @Siesiepy.
    Są jeszcze zioła Ojca Sroki, to je pije się raz dziennie od pierwszego dnia cyklu do owulacji

👱‍♀️❤️👨28&37

Starania o pierwsze 👶

4 cs 🤞🍀

17.01.2025🩺

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Zioła Ojca Klimuszki pije się tak jak pisała @Siesiepy.
    Są jeszcze zioła Ojca Sroki, to je pije się raz dziennie od pierwszego dnia cyklu do owulacji
    O właśnie ja pisałam o ziołach sroki, zapomniałam dodać 😅 nie mam Klimuszki
    Czyli odstawiam teraz, a szkoda bo bardzo je lubię 🥲🤣

angieDream lubi tę wiadomość

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60

🔴 PCOS
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki przykro mi 🫂

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ