X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest w tym braniem Progesteronu lub Duphastonu?
    Czy to bez różnicy które z nich bierze się w fazie lutealnej?
    Chciałabym zmierzyć proga w 7 dpo w tym cyklu, a wiem, ze duphaston nie wychodzi w krwi, więc zastanawiam się czy byłaby opcja przenieść się z progesteronu besins na duphaston?
    Mają takie samo działania i też wspomagają pracę ciałka żółtego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:49

Vergeet lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 6 cm zdrowej córeczki 💛
    29.05 🧬 połówkowe i 380 g zdrowej Pszczółki 🐝💛
    01.08 3 prenatalne - 1550 g miłości 💛

preg.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Ja wysikałam z synem dwie kreski w swoje urodziny :) chyba bym nie wytrzymała na twoim miejscu 🥴 ale nie namawiam 😅

@aglo, Ty 😈 😘

No właśnie te dwie kreseczki byłyby super prezentem, ale przy bieli bym chodziła cały dzień jak smutas :(

Mąż akurat w dzień testowania wyjeżdża na parę dni, więc jakbym się rozkleiła wieczorem, to wolałabym to zrobić jak nie widzi, bo już się martwi i jest mega opiekuńczy.

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
    21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
    01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam upuścić trochę krwi, wyniki pewnie będą wieczorem, bo udało nam się wyjść dopiero po 11, więc dam znać.

Moja choinka też już czeka na ustrojenie, ale z 1,5 roczniakiem na pokładzie to nie takie łatwe 😅

U nas weekend minął pod znakiem Mikołaja, jarmarku i spacerku w świetlistej scenerii, w parku koło nas przystrojono drzewka i postawiono świecące ozdoby, lubię ten klimat, mimo tej szarugi za oknem.

Mały dostał sanki od Mikołaja, takie wiecie na wypasie, ciekawa jestem czy będzie okazja użyć ich w tym roku 😅 na razie dziadostwo stoi na balkonie, bo wielkie to jak nie wiem.

Darrika lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cykli, to ja mam cały rok około 31-33 dni 😉

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ans16 wrote:
    Cykle 28-32 dni
    Dziś 31 dzień cyklu niby dziś powinnam dostać @ ale @brak
    Brak boli podbrzusza, brak bolu piersi
    Sluz lepki
    2 tyg temu dziwne bole jajnikow wczoraj uczucie ciągnięcia w podbrzuszu

MIAL KTOS TAAAK ?
    Pewnie wiele z nas. U niektórych zwiastowało to ciążę, a u mnie zawsze @. Przed @ taki właśnie mam śluz i brzuch zaczyna boleć na chwilę przed rozpoczęciem @. Zrób test lub betę to się dowiesz co to 😄

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czy chciałybyście dziewczyny zerknąć na moje wyniki badań 5dc? Generalnie widzę, że wyniki chyba wyszły w miarę okej z drobnymi odchyleniami😄?

Testosteron przy górnej granicy, lekko za duża prolaktyna (tu mam podejrzenie, że to przez stres związany z pracą), androgesterion też przy górnej granicy, progesteron 17-OH - lekko przekroczony

Piękne wyniki według mnie.
    Tarczyca super 🙌
    Stosunek LH-FSH bliski 1 więc też super
    Prolaktyna troszkę ponad normę, ja mam podobnie, bo niestety jest bardzo czuła na stres
    Estradiol też mam podobny i lekarz mówi, że jest oki gorzej jakby był za nisko. Kazał się nie przejmować.
    Także piękne wyniki 👊

Chochlik12 lubi tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Tak, miałam tak kilka razy, okres przyszedł spóźniony 🤷🏼‍♀️

Zrób test albo czekaj

No właśnie nie wiem co robić
    Najbardziej dziwi mnie brak bolu piersi

• Ans16 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Pewnie wiele z nas. U niektórych zwiastowało to ciążę, a u mnie zawsze @. Przed @ taki właśnie mam śluz i brzuch zaczyna boleć na chwilę przed rozpoczęciem @. Zrób test lub betę to się dowiesz co to 😄

Mnie zawsze piersi bolą z 2 tyg przed i podbrzusze boli a teraz nic

Mam nadzieję, że mój mlody wiek (23l ) tu dużo pomoże

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi dziękuję 💖 właśnie w podobny sposób bym to interpretowała 😄 Thanks 💪

Siasi lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)

U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny :P Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór ;)

Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣

Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.

Hope🍀, Idawoll, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Ja miałam zawsze co 28 dni dopóki nie zaczęliśmy starań 😂 Zawsze dostawałam co 28dni w piątki i się cieszyłam, że w weekend mam te najgorsze dni, a w poniedziałek już luzik. Mama moja śmiała się z tych piątków, że mam jak z zegarkiem w ręku i że jak kiedyś spóźni mi się dwa dni tzn że jestem w ciąży 😅 Teraz też mam bardzo w normie, aleee…
    Poprzedni jak na mnie bardzo krótki 26dni z owu w 15dc.
    Obecny owu dopiero w 18dc, dziś jestem w 26dc i nawet na @ się nie zanosi. Więc podejrzewam że będzie trwał 30-32dni.
    Wiele razy dziewczyny pisały, że przy staraniach wszystko się kiełbasi.
    Dokladnie u mnie Tak bylo przy pierwszych staraniach i teraz tez sie rozjezdzaja 🤷‍♀️

6cs

09.2022 👧
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ans16 wrote:
    No właśnie nie wiem co robić
    Najbardziej dziwi mnie brak bolu piersi

Mialam teraz to samo. Absolutny brak bolu, nie byly nabrzmiale tak jak zawsze i co? I dupa 😅

Ale Tobie zycze zeby to byl dobry objaw 😊

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)

U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny :P Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór ;)

Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣

Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.

Świeży chlebek z masełkiem to również moje marzenie 🤣😍💪

Pustynia lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia03 wrote:
    Mialam teraz to samo. Absolutny brak bolu, nie byly nabrzmiale tak jak zawsze i co? I dupa 😅

Ale Tobie zycze zeby to byl dobry objaw 😊

Czyli się nie nastawiam
    Czyli chyba znów lipa

• kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, happy Monday 😉 oby to był owocny tydzień dla wielu z nas 🎁 Przytulam wszystkie te, które zobaczyły biel🫂
    U mnie dziś byl grany monitoring, są 2 pecherzyki, wiec w środę będziemy działać z IUI. Oby były tego efekty🤞

Zgadzam się z wami, że końcówka cyklu to zawsze jest męczarnia. Szczególnie jak z nieznanych przyczyn @ sie spóźnia a już wiadomo że testy negatywny. Nic mi wtedy tak nie napędza PMSa jak czekanie 🙃

A propos diety, przy poprzednich staraniach zrobilam sobie badania na nietolerancje pokarmowe i podeszłam do ich wynikow bardzo serio, eliminując nabial i niektóre owoce. I powiem Wam ze po pierwsze przez rok męczyłam się nie mogąc jeść ulubionych rzeczy a w ciążę zaszłam dopiero jak wróciłam do jedzenia tego wszystkiego 🙃 Wiec wierzę, że pewnie najlepsza opcja to 80:20, 80% zdrowa dieta przeciwzapalna, 20% przyjemnosci dla serduszka żeby nie zwariować ;)

Siasi, PaulinKA, Darka101, Olisska, Pustynia lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer
    14.08 - transfer ⏳️
    19.08 - betaHCG ⏳️
    Zostało 7 ❄️
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    @Darka101, trzymam kciuki żeby to było to! 😁

@Kłębuszek, witam w klubie bezcukrowym. U mnie dopiero 2 tygodnie i idealnie nie jest, ale jestem zdeterminowana! Do Twoich patentów dodałabym jeszcze kubek gorącego mleka z odrobiną miodku jak już mnie "nosi" na słodkie, że nie mogę. Ale staram się nie :) mi też wystarczy poczytać najnowsze badania łączące Alzheimera z cukrzycą typu III - po tym, co przeżyłam ostatnie lata opiekując się dziadkiem, ta metoda też skutkuje ;D

Powiem Wam, że dochodzę wciąż do siebie po dużej ilości pogrzebów i innych przykrych wydarzeń rodzinnych (wszystko od początku lata prawie na raz) + Dupek już drugi tydzień, który daje mi w tym cyklu milion mieszanych symptomów i burze hormonalną.

Ostatnio przez to popłakuje sobie trochę w sypialni tak żeby mąż nie widział i się dodatkowo nie martwił.
    Wczoraj on przysnął na kanapie oglądając serial, a jakoś mnie tak mocno wzięło i płakałam cichutko do 4 rano w drugim pokoju...

Pierwsza myśl: standardowy dołek przed okresem, czyli w tym cyklu zapewne nici :(

Druga myśl: a jeżeli jednak się udało i zrobię tym jakoś krzywdę zagnieżdżajacej się fasolce? Trochę mnie to postawiło na nogi i udało się zasnąć.

W nocy miałam sen, że byłam na placu zabaw z dwójką dzieci (chłopiec i dziewczynka <3).

Ale rano wręcz biegiem do łazienki żeby sprawdzić, czy @ nie przyszła.

Póki nie ma 🩸jest jakaś nadzieja jeszcze :)

Przykro mi, że masz teraz tak ciężki czas 😢 przytulam ❤️ a jeszcze dodatkowo bierzesz hormony - bądź dla siebie wyrozumiała 😍

A co do kubka gorącego mleka z miodem - miód powyżej 40 a
    St Celsjusza traci swoje właściwości lecznicze. I zostaje... Tylko cukier, przykro mi. To nie jest niestety żaden patent na słodkie, taki posiłek jest bardzo pobudzający dla insuliny.... Zresztą sam miód mimo swoich właściwości ma bardzo wysoki IG 😐
    Też uwielbiam miody... No ale...🤷🏻😮‍💨

Pogubiona lubi tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    Obróć się, Gościu na główkę 🤪

preg.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Przykro mi, że masz teraz tak ciężki czas 😢 przytulam ❤️ a jeszcze dodatkowo bierzesz hormony - bądź dla siebie wyrozumiała 😍
    Dziękuje za miłe słowa - zdecydowanie potrzebne :) chociaż już chyba ciut lepiej zaczyna być ze mną - dalej trochę płaczliwa, ale wczoraj takie tylko małe momenty i udało się ogarnąć szybko.
    Deyansu wrote:
    A co do kubka gorącego mleka z miodem - miód powyżej 40 a
    St Celsjusza traci swoje właściwości lecznicze. I zostaje... Tylko cukier, przykro mi. To nie jest niestety żaden patent na słodkie, taki posiłek jest bardzo pobudzający dla insuliny.... Zresztą sam miód mimo swoich właściwości ma bardzo wysoki IG 😐
    Też uwielbiam miody... No ale...🤷🏻😮‍💨

Kurczaki, dzięki za oświecenie! Nie jestem wielką fanką miodu, ale myślałam, że to choć odrobinę lepsza alternatywa na kryzys. Człowiek uczy się całe życie :)

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
    21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
    01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, bacznie Was podczytuje i wciąż trzymam mocne kciuki za każdą z Was ❤️

Co do objawów nie ma się co sugerować , ja w cyklach bez owulacyjnych nie miałam objawowo typu ból piersi , ból brzucha , nic kompletnie. W cyklach owulacyjnych zaraz po owu bolały mnie piersi , były nabrzmiałe i bardzo wrażliwe, brzuch też bolał . A w cyklu w którym się udało miałam brak objawowo i byłam pewna że cykl bezowulacyjny. Zrobiłam test dla świętego spokoju ,bo chciałam się pod weekend napić piwa z siostrą. A tu niespodzianka,bo dwie kreski 😁 także obawy @ mogą być takie same jak ciążowe, brak objawowo również 😅 a w pierwszych 3 ciążach miałam objawy typowo na @ tylko ona się nie pojawiała

almost.there, Pacynka, Siasi, Vergeet lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również w tym cyklu mam spore przesunięcia 🙈 owulację mam prawie tydzień później, więc nie będę jednak testować 13.12, a dopiero 20.12. Podejrzewam, że NAC maczał w tym palce.

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    13 cs starań o pierwsze 👶🏻

07.2025 - Ovitrelle
    kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
    08.2025 - wizyta u immunologa ⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
    MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
    Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach

Badanie nasienia, posiew, USG ✅
  • Kłębuszek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:

Polecam pieczenie chleba samemu. Nie jest to oczywiście ten sam smak co jasna bułka (też tęsknie, a najbardziej za bagietką czosnkowa z lida 🤣), ale masz pewność chociaż że skład jest ok. Ja piekę na zakwasie, pół na pół z mąki pełnoziarnistej pszennej i żytniej i dodaje sobie płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia i słonecznik. O wiele lepiej smakuje niż chleb z pseudo niskim IG. Samo przyzwyczajenie się do ciemnego pieczywa chwilę zajmuje, ale warto. Ja na co dzień już nie myślę o białym pieczywie. Dodatkowo też mam satysfakcję, że sama mogę upiec taki chlebek.

Pustynia lubi tę wiadomość

30 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    🔬 20.08 - badania krwi
    🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
    🩺 08.09 - wizyta (prywatna)

preg.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ