Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, dobrego poniedziałku i całego tygodnia! Niech nam spadnie trochę prezentów .
Ja trochę się wyciszyłam, ale czytam regularnie. Ostatni czas bardzo mi się dłuży, zdecydowanie wolę pierwszą fazę i podejście zadaniowe. Czekam na okres w piątek/sobotę, testować nie zamierzam. Nie zamierzam też wmawiać sobie objawów 😂👌.
Przytulam za biele, ale z tego co wyłapałam to jeszcze kilka z Was może się miło zaskoczyć. Oby tak było! Niespodzianki mile widziane ☺️.Pogubiona, Loraa, Siasi lubią tę wiadomość
👫🐶
💎 4cs
🩸 12.12 -
Dziewczyny a jak to jest w tym braniem Progesteronu lub Duphastonu?
Czy to bez różnicy które z nich bierze się w fazie lutealnej?
Chciałabym zmierzyć proga w 7 dpo w tym cyklu, a wiem, ze duphaston nie wychodzi w krwi, więc zastanawiam się czy byłaby opcja przenieść się z progesteronu besins na duphaston?
Mają takie samo działania i też wspomagają pracę ciałka żółtego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:49
Vergeet lubi tę wiadomość
28 i 30 lat
starania od lipca 2024r.
6 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
WYNIKI:
-witamina B12 488 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-witamina D 54 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
🔴 PCOS -
aglo wrote:Ja wysikałam z synem dwie kreski w swoje urodziny chyba bym nie wytrzymała na twoim miejscu 🥴 ale nie namawiam 😅
@aglo, Ty 😈 😘
No właśnie te dwie kreseczki byłyby super prezentem, ale przy bieli bym chodziła cały dzień jak smutas
Mąż akurat w dzień testowania wyjeżdża na parę dni, więc jakbym się rozkleiła wieczorem, to wolałabym to zrobić jak nie widzi, bo już się martwi i jest mega opiekuńczy.👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Moja choinka też już czeka na ustrojenie, ale z 1,5 roczniakiem na pokładzie to nie takie łatwe 😅
U nas weekend minął pod znakiem Mikołaja, jarmarku i spacerku w świetlistej scenerii, w parku koło nas przystrojono drzewka i postawiono świecące ozdoby, lubię ten klimat, mimo tej szarugi za oknem.
Mały dostał sanki od Mikołaja, takie wiecie na wypasie, ciekawa jestem czy będzie okazja użyć ich w tym roku 😅 na razie dziadostwo stoi na balkonie, bo wielkie to jak nie wiem.Darrika lubi tę wiadomość
-
Ans16 wrote:Cykle 28-32 dni
Dziś 31 dzień cyklu niby dziś powinnam dostać @ ale @brak
Brak boli podbrzusza, brak bolu piersi
Sluz lepki
2 tyg temu dziwne bole jajnikow wczoraj uczucie ciągnięcia w podbrzuszu
MIAL KTOS TAAAK ?🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Chochlik12 wrote:Czy chciałybyście dziewczyny zerknąć na moje wyniki badań 5dc? Generalnie widzę, że wyniki chyba wyszły w miarę okej z drobnymi odchyleniami😄?
Testosteron przy górnej granicy, lekko za duża prolaktyna (tu mam podejrzenie, że to przez stres związany z pracą), androgesterion też przy górnej granicy, progesteron 17-OH - lekko przekroczony
Piękne wyniki według mnie.
Tarczyca super 🙌
Stosunek LH-FSH bliski 1 więc też super
Prolaktyna troszkę ponad normę, ja mam podobnie, bo niestety jest bardzo czuła na stres
Estradiol też mam podobny i lekarz mówi, że jest oki gorzej jakby był za nisko. Kazał się nie przejmować.
Także piękne wyniki 👊Chochlik12 lubi tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Pewnie wiele z nas. U niektórych zwiastowało to ciążę, a u mnie zawsze @. Przed @ taki właśnie mam śluz i brzuch zaczyna boleć na chwilę przed rozpoczęciem @. Zrób test lub betę to się dowiesz co to 😄
Mnie zawsze piersi bolą z 2 tyg przed i podbrzusze boli a teraz nic
Mam nadzieję, że mój mlody wiek (23l ) tu dużo pomoże -
Siasi dziękuję 💖 właśnie w podobny sposób bym to interpretowała 😄 Thanks 💪
Siasi lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)
U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór
Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣
Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.Hope🍀, Idawoll, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
Siasi wrote:Ja miałam zawsze co 28 dni dopóki nie zaczęliśmy starań 😂 Zawsze dostawałam co 28dni w piątki i się cieszyłam, że w weekend mam te najgorsze dni, a w poniedziałek już luzik. Mama moja śmiała się z tych piątków, że mam jak z zegarkiem w ręku i że jak kiedyś spóźni mi się dwa dni tzn że jestem w ciąży 😅 Teraz też mam bardzo w normie, aleee…
Poprzedni jak na mnie bardzo krótki 26dni z owu w 15dc.
Obecny owu dopiero w 18dc, dziś jestem w 26dc i nawet na @ się nie zanosi. Więc podejrzewam że będzie trwał 30-32dni.
Wiele razy dziewczyny pisały, że przy staraniach wszystko się kiełbasi. -
Ans16 wrote:No właśnie nie wiem co robić
Najbardziej dziwi mnie brak bolu piersi
Mialam teraz to samo. Absolutny brak bolu, nie byly nabrzmiale tak jak zawsze i co? I dupa 😅
Ale Tobie zycze zeby to byl dobry objaw 😊34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Pustynia wrote:Dziewczyny, przytulam za wszystkie biele i dołki. Dla mnie też końcówka cyklu jest zawsze bardzo przykra, myślę, że tutaj nie ma żadnej rady… To są wielkie emocje, do których wszystkie mamy prawo:)
U mnie dziś 27 dzień cyklu i zatestowałam tylko na wszelki wypadek, bo mam wieczorem imprezę firmową i rozważałam trochę wina. Test oczywiście negatywny Ale niczego innego się nie spodziewałam, to było tylko dla spokojnej głowy na wieczór
Jeszcze nawiążę do wątku o diecie - ja mam duży problem z odcięciem zupełnie cukru, zaczęłam od słodyczy, słodzenia napojów itd, to wyeliminowałam całkowicie. I odkryłam nową obsesję - suszone daktyle. Także kolejny produkt na listę rzeczy zakazanych w wózku sklepowym 🤣 Przerzuciłam się też na mleko migdałowe, ale kawa z nim nie jest tak satysfakcjonująca jak ta z mleczkiem krowim bez laktozy (one są słodsze od normalnego). W każdym razie jakoś to ogarniam, natomiast to, co jest dla mnie najgorsze, to moja słabość do pieczywka… jasnej świeżej bułeczki z masełkiem… no masakra ile dałabym za taką 🥲🥲🥲 Ratuje się jakimiś chlebami low IG Ale wydaje mi sie, że to ściema sieciówek (są dostępne w Buczku i Awiteksie). Generalnie pieczywko to życie, nie wiem czy dam radę z tego zrezygnować. Do tego u mnie się pojawia jeszcze taka złość, że inni sobie jedzą co chcą i mają dzieci a ja to nawet sobie świeżej kromeczki z masełkiem nie mogę zjeść 🤣🤣🤣🤣 Co te starania z nami robią 🤣🤣
Dlatego zdecydowałam, że jak będę miała dziś ochotę na kieliszek wina i kawałek ciasta, to sobie wezmę wypije zjem i pośmieję się z koleżankami i tyle. Takie zaszycie się i myślenie 0-1 jeśli chodzi o dietę to jest masakra dla głowy.
Świeży chlebek z masełkiem to również moje marzenie 🤣😍💪Pustynia lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej dziewczyny, happy Monday 😉 oby to był owocny tydzień dla wielu z nas 🎁 Przytulam wszystkie te, które zobaczyły biel🫂
U mnie dziś byl grany monitoring, są 2 pecherzyki, wiec w środę będziemy działać z IUI. Oby były tego efekty🤞
Zgadzam się z wami, że końcówka cyklu to zawsze jest męczarnia. Szczególnie jak z nieznanych przyczyn @ sie spóźnia a już wiadomo że testy negatywny. Nic mi wtedy tak nie napędza PMSa jak czekanie 🙃
A propos diety, przy poprzednich staraniach zrobilam sobie badania na nietolerancje pokarmowe i podeszłam do ich wynikow bardzo serio, eliminując nabial i niektóre owoce. I powiem Wam ze po pierwsze przez rok męczyłam się nie mogąc jeść ulubionych rzeczy a w ciążę zaszłam dopiero jak wróciłam do jedzenia tego wszystkiego 🙃 Wiec wierzę, że pewnie najlepsza opcja to 80:20, 80% zdrowa dieta przeciwzapalna, 20% przyjemnosci dla serduszka żeby nie zwariowaćSiasi, PaulinKA, Darka101, Olisska, Pustynia lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Pogubiona wrote:@Darka101, trzymam kciuki żeby to było to! 😁
@Kłębuszek, witam w klubie bezcukrowym. U mnie dopiero 2 tygodnie i idealnie nie jest, ale jestem zdeterminowana! Do Twoich patentów dodałabym jeszcze kubek gorącego mleka z odrobiną miodku jak już mnie "nosi" na słodkie, że nie mogę. Ale staram się nie mi też wystarczy poczytać najnowsze badania łączące Alzheimera z cukrzycą typu III - po tym, co przeżyłam ostatnie lata opiekując się dziadkiem, ta metoda też skutkuje
Powiem Wam, że dochodzę wciąż do siebie po dużej ilości pogrzebów i innych przykrych wydarzeń rodzinnych (wszystko od początku lata prawie na raz) + Dupek już drugi tydzień, który daje mi w tym cyklu milion mieszanych symptomów i burze hormonalną.
Ostatnio przez to popłakuje sobie trochę w sypialni tak żeby mąż nie widział i się dodatkowo nie martwił.
Wczoraj on przysnął na kanapie oglądając serial, a jakoś mnie tak mocno wzięło i płakałam cichutko do 4 rano w drugim pokoju...
Pierwsza myśl: standardowy dołek przed okresem, czyli w tym cyklu zapewne nici
Druga myśl: a jeżeli jednak się udało i zrobię tym jakoś krzywdę zagnieżdżajacej się fasolce? Trochę mnie to postawiło na nogi i udało się zasnąć.
W nocy miałam sen, że byłam na placu zabaw z dwójką dzieci (chłopiec i dziewczynka ).
Ale rano wręcz biegiem do łazienki żeby sprawdzić, czy @ nie przyszła.
Póki nie ma 🩸jest jakaś nadzieja jeszcze
Przykro mi, że masz teraz tak ciężki czas 😢 przytulam ❤️ a jeszcze dodatkowo bierzesz hormony - bądź dla siebie wyrozumiała 😍
A co do kubka gorącego mleka z miodem - miód powyżej 40 a
St Celsjusza traci swoje właściwości lecznicze. I zostaje... Tylko cukier, przykro mi. To nie jest niestety żaden patent na słodkie, taki posiłek jest bardzo pobudzający dla insuliny.... Zresztą sam miód mimo swoich właściwości ma bardzo wysoki IG 😐
Też uwielbiam miody... No ale...🤷🏻😮💨Pogubiona lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
13.01. beta 3307,5 prog 37,10
17.01 USG 🤞🏻🤞🏻 -
Deyansu wrote:Przykro mi, że masz teraz tak ciężki czas 😢 przytulam ❤️ a jeszcze dodatkowo bierzesz hormony - bądź dla siebie wyrozumiała 😍
Deyansu wrote:A co do kubka gorącego mleka z miodem - miód powyżej 40 a
St Celsjusza traci swoje właściwości lecznicze. I zostaje... Tylko cukier, przykro mi. To nie jest niestety żaden patent na słodkie, taki posiłek jest bardzo pobudzający dla insuliny.... Zresztą sam miód mimo swoich właściwości ma bardzo wysoki IG 😐
Też uwielbiam miody... No ale...🤷🏻😮💨
Kurczaki, dzięki za oświecenie! Nie jestem wielką fanką miodu, ale myślałam, że to choć odrobinę lepsza alternatywa na kryzys. Człowiek uczy się całe życie
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Co do objawów nie ma się co sugerować , ja w cyklach bez owulacyjnych nie miałam objawowo typu ból piersi , ból brzucha , nic kompletnie. W cyklach owulacyjnych zaraz po owu bolały mnie piersi , były nabrzmiałe i bardzo wrażliwe, brzuch też bolał . A w cyklu w którym się udało miałam brak objawowo i byłam pewna że cykl bezowulacyjny. Zrobiłam test dla świętego spokoju ,bo chciałam się pod weekend napić piwa z siostrą. A tu niespodzianka,bo dwie kreski 😁 także obawy @ mogą być takie same jak ciążowe, brak objawowo również 😅 a w pierwszych 3 ciążach miałam objawy typowo na @ tylko ona się nie pojawiałaalmost.there, Pacynka, Siasi, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Ja również w tym cyklu mam spore przesunięcia 🙈 owulację mam prawie tydzień później, więc nie będę jednak testować 13.12, a dopiero 20.12. Podejrzewam, że NAC maczał w tym palce.
Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
6cs o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (Laktoferyna, Sanprobi IBS) 11->16,5
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Badanie nasienia 🗓️ 13.01.2025
Wizyta u gin-endo 🗓️ 15.01.2025
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml