X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja chciałam tylko powiedzieć że słabo coś wypada ten eksperyment foczkowania, ma strasznie niska skuteczność ten sposób. 🤪

Ja w poprzednim cyklu i foczkowalam i leżałam z nogami w górze i nic tak czy tak to nie dało 🤣

siesiepy, angieDream, almost.there, Kaliope, Justa28, Olisska lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej dziewczyny, dziękuję bardzo za dyskusje na temat nasienia i tego co robicie. Już sobie obczaiłam tych lekarzy których polecałyście i będziemy próbowali się do niech umówić, screeny porobione 😀
    Widziałam że są też chyba wątki o badaniach nasienia więc jakby tu już było za dużo to możemy się tam przenieść 😃 bardzo czekam na update jak wypadły wasze wizyty i ewentualnie dalsze badania.
    Mam jeszcze pytanie czy oprócz badań nasienia myślicie że warto coś jeszcze zbadać przed? Tak żeby mieć jak najwięcej na wizytę.
    Ja myślę o tych posiewach wszystkich, tylko nie wiem czy czekać na wizytę żeby zobaczyć co on zleci czy robić wszytsko teraz. myślicie że to ma znaczenie które z nas zrobi wymazy mucha?
    Może to głupie pytanie ale zastanawiam się czy skoro u męża kiepskie wyniki to on powinien czy obojętnie?

Zmartwiłyście mnie też tym amh powyżej 5. Ją miałam takie amh dokładnie 2 lata temu. Mam problem z tymi podwyższonymi androgenami, więc są jakieś zalążki ewentualnego pcos, ale przy milionie USG które miałam nikt mi tego nawet nie zasugerował! Myślicie że to możliwe że żaden lekarz tego nigdy nie zauważył i nie zdiagnozował?

Warto na wizytę u andro porobić jeszcze hormony.
    My zrobiliśmy:
    Estradiol
    FSH
    LH
    Prolaktyna
    Progesteron
    Testosteron

Machnęliśmy się jeszcze na:
    DHEA-SO4
    SHBG
    Testosteron wolny

angieDream, Kaliope lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, malo sie udzielam ale was czytam regularnie. Rzeczywiscie jakos duzo bieli i 🐒 w tym miesiacu. U nas dzisiaj 10dc, jajnikow nie czuje owulaki jeszcze jasne, w tamtym cyklu juz mnie jajniki bolaly, ale to tez byl bardzo krotki moze dlatego. Na testowanie wpisze sie jak bede mniej wiecej wiedziala kiedy byla owulacja. Zycze wam milego dnia

DreamBee lubi tę wiadomość

• Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Warto na wizytę u andro porobić jeszcze hormony.
    My zrobiliśmy:
    Estradiol
    FSH
    LH
    Prolaktyna
    Progesteron
    Testosteron

Machnęliśmy się jeszcze na:
    DHEA-SO4
    SHBG
    Testosteron wolny
    A to mówisz o mnie, a nie o mężu prawda? 😀 ja niedanwo robiłam właśnie taki pakiet, także mam aktualne.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    A to mówisz o mnie, a nie o mężu prawda? 😀 ja niedanwo robiłam właśnie taki pakiet, także mam aktualne.

O mężu 🤣😁

Ilka96 lubi tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki, bo właśnie jadę na pogotowie ginekologiczne z krwotokiem. 4.12 wyjęta Mirena. 6.12 zaczęłam bardzo mocno krwawić. Do dziś leci ze mnie świeża krew i skrzepy i teraz już w takiej ilości, że duży podkład na łóżko wsadzony w majtki po 1,5 h jest kompletnie przemoczony. Boję się. Tym bardziej, że to inny kraj, bariera językowa. Mało kto mówi tu w jakimkolwiek języku obcym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 08:58

❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.

4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.

6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.

Oczekiwanie na USG macicy (17.12?), które rozstrzygnie, kiedy można wznowić starania. 🤞🏻
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka ja jakoś nie mogę się przekonać do owsianego zwykłego ale pokochałam owsiane waniliowe z alpro! Jest cudowne, nadaje kawie pyszny waniliowy smak, a daje go naprawdę odrobinkę- zwykłego mleka dawałam zwykle 1/3 kubka albo i więcej 😂

Ja właśnie wywnioskowałam z różnych dyskusji o foczkowaniu że ono jest lepsze dla osób z tyłozgięciem, także ja przy zwyczajnej budowie- świecuję i czekam na świąteczny cud 😂

DreamBee, Siasi, Katarena, Slava lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki, bo właśnie jadę na pogotowie ginekologiczne z krwotokiem. 4.1w wyjęta Mirena. 6.12 zaczęłam bardzo mocno krwawić. Do dziś leci ze mnie świeża krew i skrzepy i teraz już w takiej ilości, że duży podkład na łóżko wsadzony w majtki po 1,5 h jest kompletnie przemoczony. Boję się. Tym bardziej, że to inny kraj, bariera językowa. Mało kto mówi tu w jakimkolwiek języku obcym.

Trzymam kciuki Kochana, wszystko będzie dobrze ✊🫂

Siilike lubi tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki, bo właśnie jadę na pogotowie ginekologiczne z krwotokiem. 4.1w wyjęta Mirena. 6.12 zaczęłam bardzo mocno krwawić. Do dziś leci ze mnie świeża krew i skrzepy i teraz już w takiej ilości, że duży podkład na łóżko wsadzony w majtki po 1,5 h jest kompletnie przemoczony. Boję się. Tym bardziej, że to inny kraj, bariera językowa. Mało kto mówi tu w jakimkolwiek języku obcym.
    O kurcze faktycznie nie jest to chyba w normie, trzymam kciuki i daj znać 🤞🏻♥️

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki, bo właśnie jadę na pogotowie ginekologiczne z krwotokiem. 4.12 wyjęta Mirena. 6.12 zaczęłam bardzo mocno krwawić. Do dziś leci ze mnie świeża krew i skrzepy i teraz już w takiej ilości, że duży podkład na łóżko wsadzony w majtki po 1,5 h jest kompletnie przemoczony. Boję się. Tym bardziej, że to inny kraj, bariera językowa. Mało kto mówi tu w jakimkolwiek języku obcym.
    Przykro mi bardzo 😢 Trzymam kciuki!!! Dobra decyzja, nawet pomimo bariery językowej. Zawsze jest coś takiego jak translate. Najgorzej to nie prosić o pomoc w takich przypadkach. Mam nadzieje, że pomogą 🙏🏻 Daj nam znac

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Odwrotniścią foczkowania to chyba będzie świecowanie 😅

Zawsze można być też naleśnikiem, raz na brzuchu, raz na plecach 😂

cysterka95, DreamBee, Katarena, Idawoll, Darka101, siesiepy lubią tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

• Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję ❄️ :(

31dc, 15do, więc raczej bez szans.

Zastanawiam się, czy iść znów na monitorowanie, ale to sporo kasy i urywanie się z pracy. Jak widać z w tym cyklu nie pomogło.

Ech, poczekam na wredną 🙈 i może jeszcze ten rok okaże się szczęśliwy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 09:46

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

Dżizas.. aż mnie ciarki przeszły. Trzymaj się dzielnie! 🤞💕

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
  • Pogubiona Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

Trzymam mocno kciuki! 🤞niektóre szpitale zza granicą mają tłumaczy, ale dostępnych przez telefon.

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Zawsze można być też naleśnikiem, raz na brzuchu, raz na plecach 😂

To może być opcja dla mnie, lekarze do tej pory pisali mi że mam tyłozgięcie, a ta moja teraz że przodozgiecie 😅 i bądź człowieku mądry, czy to się może zmienić?

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • Marcia03 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

Trzymamy kciuki bardzo mocno i przytulamy 🫂 jak tylko bedziesz miala chwile to daj znac co i jak. Jezykiem sie nie przejmuj, beda wiedzieli co robic, a zdrowie najwazniejsze.

34 👩 39 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    O mężu 🤣😁
    Omg nawet nie wiedziałam że oni produkują te hormony też 🤣🤦‍♀️

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:

Brzmi to faktycznie alarmująco 😔 dobra decyzja, trzymamy kciuki 🤞🏻

👫 29 & 30
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli

Badania I etapu ✅
    MUCHa, biocenoza - czysto ✅

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania

📆 plan na styczeń:
    ▪️Drożność jajowodów
    ▪️Powtórka badań endo

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!! 🤗
    Nie wiem, co tu się dzieje, że tylko śnieżek sypie! Trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach! 🤞

Dużo z nas właśnie rozpoczyna nowe cykle, ja mam w planie trochę "wyluzować", nawet napić się w końcu jakiegoś drineczka (od kwietnia była kompletna abstynencja, ale już mam dość 😏) i może na ile to możliwe, to przestać analizować wszystko 😅🤣.
    Przy moim ADHD "wyluzowanie" nie jest łatwe, tym bardziej jak mi na czymś tak bardzo zależy, ale może zadziała magia świąt ✨✨✨.
    Ja na leżenie na plecach po mówię leniwcowanie 🦥 i będę dalej praktykować w tym cyklu 😆.
    @Aszin jakby chociaż mała grupa "amerykańskich naukowców" opublikowała badania, że stanie na głowie zwiększa szanse, to może i tego bym spróbowała 🤣🤣.

@Siillike trzymam kciuki 🤞 informuj nas koniecznie, co u Ciebie 😓.

Siilike, Siasi, DreamBee, Kaliope, Darrika, Katarena, avellana, Darka101, kitka_, Slava lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆22/01/25

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Omg nawet nie wiedziałam że oni produkują te hormony też 🤣🤦‍♀️

Jeszcze jak 😂
    Niektórych nawet więcej niż my - chociażby testosteron 😁 w tych wynikach również można odkryć odchylenia, które mogą mocno wpływać na płodność - czy to problemy hormonalne, czy nie wydajne jądra itp. Dlatego warto zrobić je przed wizytą u lekarza, On by pewnie i tak skierował na badania krwi, a tak jest się o krok dalej.

Ilka96 lubi tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ