Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie klamka zapadła, wróciłam z kliniki, podpisałam papiery o zmianę realizatora programu. Panie dziwnie się popatrzyły i uśmiechnęły jak zobaczyły gdzie idę i nie wiem czy dlatego, że tam będzie tak źle czy dlatego, że znowu ktoś tam ucieka 😅 powtarzam sobie, że zawsze została jeszcze jedna zmiana, a ja już sama się tak zdiagnozowałam, że nie będzie co kombinować 🙂 staram się widzieć więcej plusów tej sytuacji.
I tak odnośnie ostatnio mojego przyciągania dobrych rzeczy, którego cały czas się uczę, dostałam ciekawą propozycję wyjazdu na tydzień do Chorwacji w ramach zielonej szkoły jako opiekun 😅 siedzę teraz pół dnia i też rozkładam to na czynniki pierwsze bo do jutra muszę się zdecydować. Musiałabym przesunąć tylko pierwszą wizytę w nowej klinice 🙂
I tak jak Aurora13 pisze, też każdy dzień staram się kończyć ze stwierdzeniem, że był dobry (bo był 🙂) i leżąc w łóżku myśleć tylko o tym co mi się udało i co wprawiło mnie w dobry nastrójDEWG lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Kiry, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨❌
Zmiana kliniki ⏳w toku
IVF II - start listopad/grudzień?? -
Marz91 wrote:U mnie klamka zapadła, wróciłam z kliniki, podpisałam papiery o zmianę realizatora programu. Panie dziwnie się popatrzyły i uśmiechnęły jak zobaczyły gdzie idę i nie wiem czy dlatego, że tam będzie tak źle czy dlatego, że znowu ktoś tam ucieka 😅 powtarzam sobie, że zawsze została jeszcze jedna zmiana, a ja już sama się tak zdiagnozowałam, że nie będzie co kombinować 🙂 staram się widzieć więcej plusów tej sytuacji.
I tak odnośnie ostatnio mojego przyciągania dobrych rzeczy, którego cały czas się uczę, dostałam ciekawą propozycję wyjazdu na tydzień do Chorwacji w ramach zielonej szkoły jako opiekun 😅 siedzę teraz pół dnia i też rozkładam to na czynniki pierwsze bo do jutra muszę się zdecydować. Musiałabym przesunąć tylko pierwszą wizytę w nowej klinice 🙂
I tak jak Aurora13 pisze, też każdy dzień staram się kończyć ze stwierdzeniem, że był dobry (bo był 🙂) i leżąc w łóżku myśleć tylko o tym co mi się udało i co wprawiło mnie w dobry nastrój
Marz uwazam że zmiana kliniki to dobre posunięciejeżeli czułaś się niezaopiekowana to tym bardziej. 💜 w tej drugiej klinice są środki?
Marz91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Sikoreczkaaa tak są,i nie wiem czy to dobrze czy źle bo może mają tak mało pacjentów nikt tam nie chce przyjść 😅 już mam umówione wizyty wstępne, na których zrobią nam wszystkie badania. Jak zobaczyłam listę to ja połowy w tamtej klinice nie miałam robionych. Wstępnie zrobili na mnie dobre wrażenie. Nie chce też nakręcać się opiniami innych dlatego nie czytam, zerknelam tylko na ogólne opinie i raczej nie słyszałam na innych wątkach, żeby ktoś miał problemy z tą kliniką. Dla mnie też na plus bo skończą się moje rozjazdy, że część rzeczy we Wrocławiu a część w Katowicach, jak ja do Wrocławia już mam ok. 2 godzin drogi. Teraz wszystko będzie na miejscuStarania od 2020
🧑🦱 30 👱 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Kiry, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨❌
Zmiana kliniki ⏳w toku
Marz, a jakie badania tam proponują?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
@Aurora, to kciuki za rychłe nadejscie @! A potem oczywiscie za stymulacje🥹
@Marz, czyli gdzie teraz będziecie? Wroclaw?? Ktora klinika?22 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
▶️9 cykli stymulowanych, 4 owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%,
"Zes*am się, a nie dam się." -
Hej Dziewczyny, przepraszam, że się tak wbijam, ale tyle się dzieje, że nie mam kiedy nawet przeczytać…
Byliśmy dziś w klinice i jeśli nic nie zaskoczy do końca roku to zaczynamy od stycznia in vitro. Póki co moje przewlekłe zapalenie endometrium jest do zweryfikowania, a dziś dupa, bo znów mam infekcję.
Czy któraś z Was miała inseminacje? Dziś obgadałam to z lekarzem, że koszt duży, a prawdopodobieństwo bardzo niewielkie i sama nie wiem czy dobrze robimy nie podchodząc do niej, ale mówiąc krótko to dużo kasy.
Powiedzcie mi, czy warto jakoś się „przygotowywać” do procedury już teraz? Normalny człowiek by powiedział, że na pewno pójdzie w kolejne 3 miesiące, ale już oszczędzę sobie bicia piany 😅🫣Starania od 02.2024
klinika leczenia niepłodności od 07.2025
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
Przewlekłe zapalenie endometrium - w trakcie leczenia
Drożność jajowodów - czekam
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty
On 34l.
Seminogram w normie, jedynie morfologia 2%
HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
Chromatyna - 22% -
@aszin teraz tak z głowy wszystkiego nie zacytuję bo w pracy też rozmawiałam, wiem że się zdziwiłam bo ja w tamtej klinice miałam robione tylko amh i wirusy a partnera nawet nie badali bo mieliśmy jakieś dawne wyniki nasienia i teraz przed 2 stymulacją po ponad roku nic nie chcieli powtarzać, ja mam chyba cytologię ostatnią robioną 1,5 roku temu bo ostatnio sprawdzałam.
@PaulinKA ja najbliżej mam do Wrocławia, bo ja bardziej w stronę Karpacza mieszkam 🙂 i cały czas byłam we Wrocławiu tyle, że punkcje i zabiegi miałam robione w Katowicach jako placówce wiodącej.Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨❌
Zmiana kliniki ⏳w toku
Marz91 wrote:@aszin teraz tak z głowy wszystkiego nie zacytuję bo w pracy też rozmawiałam, wiem że się zdziwiłam bo ja w tamtej klinice miałam robione tylko amh i wirusy a partnera nawet nie badali bo mieliśmy jakieś dawne wyniki nasienia i teraz przed 2 stymulacją po ponad roku nic nie chcieli powtarzać, ja mam chyba cytologię ostatnią robioną 1,5 roku temu bo ostatnio sprawdzałam.
@PaulinKA ja najbliżej mam do Wrocławia, bo ja bardziej w stronę Karpacza mieszkam 🙂 i cały czas byłam we Wrocławiu tyle, że punkcje i zabiegi miałam robione w Katowicach jako placówce wiodącej.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa wrote:Czyżby to była klinika Gyncentum?
TakStarania od 2020
🧑🦱 30 👱 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨❌
Zmiana kliniki ⏳w toku
Hejka dziewczyny 🙂
@sikorka kciuki za zarodka niech ładnie się wgryza 🤞
@loraa oj ja to bym chyba chciała od razu wiedziec jaki wynik, takze równiez podziwiam 🙂
@julka super to już niedlugo transfer kciuki 🤞
@aurora kciuki za stymulacje 🤞
@cukrzyk jak tam samopoczucie na stymulacji? Coś juz czujesz?
@siesiepy gratulację widziałam w stopce że maluchowi pięknie serducho bije 🥳
@mallow tak jak dziewczyny radzą, zrób krzywą cukrzycową, IO bardzo rozwala płodność. Do tego homocysteina, ana, a jak masz zapas gotówki to można poszalec z kariotypem i kirami. Robisz raz i już masz spokój chociaż z nimi🙂
@oczekujaca jakbym miała płacić za IUI to bym jednak ta kasę przeznaczyła na suple. 3 miesiące przed warto zacząć boostować jajeczka do procedury.
@marz skoro tamci średnio się starali to faktycznie szkoda marnować czas 🙂
Mam już wyniki badań i u faceta wyszło ze niewiadomo skąd ma tą aglutynację. Posiewy ok, Mucha czysto, mar ujemny 🫣 Zastanawiam się czy mu nac nie zaszkodził. Teoretycznie powinien rozrzedzać, ale przez długi czas go braliśmy i nie wiem czy nie zadziałał odwrotnie. Na razie będę go ścigać, aby więcej pił wody i czekamy co lekarz wymyśli. A ja mam wynik biopsji i powiedzcie czy dobrze rozumiem. Nie ma zapalenia endo co nie? 1 na 1 czyli rozumiem ze w próbce znaleźli 1 komórkę w polu widzenia? No i komórki nk, skoro w pierwszej fazie są wysoko, to w drugiej zawsze rosną? Czy w takim razie jest sens robić immunofenotyp skoro tu jest za dużo nk to w krwi pewnie wyjdzie też za dużo, albo jeszcze więcej rzeczy rozjechanych 😕
Julia24 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
07/25 - IV stymulacja letrozolem ❌
Monitoring - 15/09 ⏳
Wizyta 25/09 ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -