Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo to rozumiem i tym bardziej mam nadzieję, że wszystko jutro się uda ✊🏻❤️
Dziewczyny a czy moglybyście mi polecić jakąś naprawdę dobrą omegę? Taką która ma epa i dha i co tam jeszcze ważne pod transfer? Może mi się odbijać rybą, byleby był niski totox. Na razie zamówiłam sobie complex B i NAC. Do tego mam glicynian magnezu i witaminę E. Czy coś jeszcze dodajecie szczególnie pod przygotowania do transferu? Jak mam jedną szansę, to chciałabym zrobić wszystko co w mojej mocy.Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️ -
Iskiereczka00 wrote:Aurora wspaniały wynik! ❤️😍 Czekamy teraz na środę ✊🏻❤️
Carrie przykro mi, że jednak nie pękł, jeśli są jeszcze szanse, to przesyłam moc ciepłych myśli.
Brilka nie wiedziałam, że są próbne transfery 😯 będę jutro mocno trzymać kciuki. No i jestem w ekscytacji, że to już 😍
Frajda jestem myślami przy Tobie ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Dziękuję Kochana za ciepłe myśli ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Udało się pobrać 9 kumulusów, jutro mamy dzwonić, żeby dowiedzieć się więcej. Z AMH 4 miałam może nadzieję na lepszy wynik, ale liczy się jakość, nie ilość i mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀🍀🍀✨✊🏻
A co do omegi to mam zleconą bardzo dużą dawkę, bo 2000 DHA i biorę Now FOODS DHA 1000 w jednej kapsułce, wcześniej miałam polecany na forum Norsan Arktis, ale pani dr powiedziała, żeby lepiej nie było witaminy A, a tam była i zmieniłam 🙂 nacięłam się też na Prenacaps DHA, tam w jednej kapsułce jest tylko 300 mg DHA i przy mojej dawce to się nie opłacało.
Carrie12, brilka, Iskiereczka00, Aurora13, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
Iskiereczka - Ja biorę kapsułkową PRENACAPS. Od niej zaczęłam swoją suplementację i jestem zadowolona. Wskaźnik TOTOX ma 9,3 więc nie najgorzej ale wiadomo, są też lepsze preparaty.
Słuchajcie, mam dobry poniedziałek! Byłam na monitoringu i okazało się, że pęcherzyk pękł!!! Jest za późno na inseminację ale to daje mi trochę nadziei na kolejny cykl.
Jaki jest plan? Kolejny cykl z lamettą i próba wyhodowania dwóch pęcherzyków. Dostałam lek na obniżenie prolaktyny w bardzo małej dawce (której nie mam wysokiej ALE możliwe, że występują skoki prolaktyny i warto temu zapobiec).
Jestem bardzo tym wzruszona. Głównie dlatego, że się tego nie spodziewałam. Może w listopadzie będę miała szansę na inseminację z dwoma pęcherzykami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 11:22
Iskiereczka00, brilka, Księgowa, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Frajda cudownie! 😍❤️ Jak się czujesz? Czekam z niecierpliwością na dalsze informacje ❤️ Tak bym chciała żebyśmy już wszystkie były w ciąży i zamknęły ten trudny etap starań 🥹
Carrie wspaniałe, że pęcherzyk pękł! Tym bardziej, że podziałaliście z mężem 🥰
Frajda a czemu masz zalecenie 1000 DHA? I jak to łączyć z EPA? Czy w ogóle trzeba łączyć? Czuję się zielona w tym 🤦🏼♀️Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️ -
Ja podobnie jak Carrie biorę prenacaps.
Fajda, piękny wynik, trzymam mocno kciuki za zarodki! Przypomnisz czy zapładniacie wszystkie komórki czy 6?Frajda, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Iskiereczko, mam zalecone 2000 DHA, z tego co myślę to na wyciszenie stanów zapalnych w organizmie, mam Hashi i IO. Taką dawkę zaleciła mi dr, ale to naprawdę duża dawka. Jak nie masz potrzeby aż takich dawek to wydaje mi się, że Prenacaps jest spoko tak jak piszą Carrie i Brillka 😉
Po punkcji czuję się dobrze, szybko doszłam do siebie po narkozie, tylko trochę boli podbrzusze, ale nie jest źle😁
Brillka, nie wiem ile będzie dojrzałych komórek, ale jeśli będzie więcej niż 6 to postanowiliśmy wszystkie zapłodnić. Teraz najgorsze czyli oczekiwanie na wyniki ⏳Carrie12, Iskiereczka00, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌czerwiec IUI -
Aaa Frajda - znalazłam chwilę żeby wejść i sprawdzić co u Ciebie, bardzo się cieszę, że już po. 9 to świetny wynik i masz rację, najważniejsze żeby były dobrej jakości, czekam na jutro na wieści 🍀 u mnie już pierwszy telefon był. 5 godzin po punkcji z tym ile zapładniają. Ale co emlab to pewnie inaczej.
Carrie - dobra wiadomość że pękł, dobrze że nie zrobiła się torbiel. Ja jak brałam lamette to miałam raz 2 pęcherzyki tylko, że bez jednego jajowodu to i tak liczyła się jak na jednym 🙈 życzę Ci tego, jesli tego byś chciała w przyszłym cyklu 😘✊🏻
Ale cichą nadzieję mam, że już nie będzie potrzebny ten nowy cykl 🤭✊🏻
Sikorko - u mnie w środę transfer, jeśli wszystko pójdzie dobrze - ostatnio zadzwonili godzinę przed, że nic z tego… więc tak naprawdę chyba nie będę pewna aż nie będę leżała na fotelu z cewnikiem między nogami 🙈🙈🙈
Brilko - oby się udało przeprowadzić cewnik przez szyjkę, chciałabym żebyś mogła być świadomą kiedy będą Ci lokowali kropeczka w brzuszku🤭🤭 trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -IMSI - 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
Frajda wrote:Dziękuję Kochana za ciepłe myśli ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Udało się pobrać 9 kumulusów, jutro mamy dzwonić, żeby dowiedzieć się więcej. Z AMH 4 miałam może nadzieję na lepszy wynik, ale liczy się jakość, nie ilość i mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀🍀🍀✨✊🏻
A co do omegi to mam zleconą bardzo dużą dawkę, bo 2000 DHA i biorę Now FOODS DHA 1000 w jednej kapsułce, wcześniej miałam polecany na forum Norsan Arktis, ale pani dr powiedziała, żeby lepiej nie było witaminy A, a tam była i zmieniłam 🙂 nacięłam się też na Prenacaps DHA, tam w jednej kapsułce jest tylko 300 mg DHA i przy mojej dawce to się nie opłacało.
Frajda a podeślesz link do tych omega? Bo patrzę omega 1000 z now foods i tam w 1 kapsułce jest 240 dha. Czy ty na prawde masz zlecone 2000?😵 bierzesz 10 kapsułek?
Ja tran mialam norsan total teraz, i niby super ale moj maz tego nie pije I chyba teraz zamowie kapsułki 🤣
Mysle ze nawet jesli z kapsułek wchłania sie mniej to i tak z branych kapsułek wchłonie sie więcej niz z nieużywanego plynu 😄
No i oczywiście trzymam kciuki za zarodeczki!🥹✨️🫶🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 14:27
Frajda lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
https://www.ceneo.pl/111374256?srsltid=AfmBOorOIq1osEUl3kEu8BRsaUYxLqra-TWdmJ6skNTf6jFYy_yK-qwS
Biorę dwie kapsułki 😉 nie odbijają się rybą i są łatwe do połknięcia.PaulinKA lubi tę wiadomość
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌czerwiec IUI -
Frakda a czy dodatkowo bierzesz EPA? Czy samo DHA?Starania od 10.2022
👩🏼 34
Kir AA
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
brilka wrote:Sikoreczka, ja mam jutro monitoring przed transferem i próbny transfer czy cewnik przechodzi przez szyjkę 🙈 Strasznie się boję, że znowu dostanę tytuł drama queen 😅 Jutro powinnam też przyjąć pierwszą dawkę accofilu ale czekam jeszcze na zielone światło od dr Jarosz, bo wczoraj miałam pierwsze objawy przeziębienia i pytałam spanikowana co robić 🤡
Brilka super opcja że robią taki próbny transfer. Bo gdyby rozmrozili zarodek i potem by sie okazało że jest problem to pewnie takie ponowne mrożenie mogłoby go osłabić. Masz info od dr. Jarosz?Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Frajda wrote:Dziękuję Kochana za ciepłe myśli ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Udało się pobrać 9 kumulusów, jutro mamy dzwonić, żeby dowiedzieć się więcej. Z AMH 4 miałam może nadzieję na lepszy wynik, ale liczy się jakość, nie ilość i mam nadzieję, że będzie dobrze 🍀🍀🍀✨✊🏻Frajda lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Carrie12 wrote:Iskiereczka - Ja biorę kapsułkową PRENACAPS. Od niej zaczęłam swoją suplementację i jestem zadowolona. Wskaźnik TOTOX ma 9,3 więc nie najgorzej ale wiadomo, są też lepsze preparaty.
Słuchajcie, mam dobry poniedziałek! Byłam na monitoringu i okazało się, że pęcherzyk pękł!!! Jest za późno na inseminację ale to daje mi trochę nadziei na kolejny cykl.
Jaki jest plan? Kolejny cykl z lamettą i próba wyhodowania dwóch pęcherzyków. Dostałam lek na obniżenie prolaktyny w bardzo małej dawce (której nie mam wysokiej ALE możliwe, że występują skoki prolaktyny i warto temu zapobiec).
Jestem bardzo tym wzruszona. Głównie dlatego, że się tego nie spodziewałam. Może w listopadzie będę miała szansę na inseminację z dwoma pęcherzykami?
Ale podziałaliście troche wiec nawet jest szansa na ustrzelenie naturalnie w tym cyklu ✊️😃 dobrze że pęknął i nie ma torbieli i można działać. Ale upierdliwe te pęcherzyki masz takie nieprzewidywalne. 😅Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Aurora13 wrote:Sikorko - u mnie w środę transfer, jeśli wszystko pójdzie dobrze - ostatnio zadzwonili godzinę przed, że nic z tego… więc tak naprawdę chyba nie będę pewna aż nie będę leżała na fotelu z cewnikiem między nogami 🙈🙈🙈
Oj nie dziwie sie. Człowiek po tym wszystkim nie nastawia się na nic żeby sie potem nie rozczarować. Ale Aurora koniec już tych złych rzeczy w środę bedzie sie działo! ✊️ zapodajesz sobie juz arbuza i buraki? 😅
Ja to na przykład ledwo co wchodze w moje spodnie a że jestem pokoleniem 30+ to lubię obcisłe spodnie wiec teraz wszędzie chodzę z rozpiętym guzikiem bo po progesteronie wywaliło mi brzuch. I postanowiłam sobie, że póki nie byłam na usg serduszkowym to nowych spodni nie kupię. 😂
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Sikoreczkaaa wrote:Brilka super opcja że robią taki próbny transfer. Bo gdyby rozmrozili zarodek i potem by sie okazało że jest problem to pewnie takie ponowne mrożenie mogłoby go osłabić. Masz info od dr. Jarosz?Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
brilka wrote:Kurczę, odpowiadałam ci na post i zniknął! Albo ja nie kliknęłam „odpowiedz”? 🙈 Tak, dr Jarosz odpisała ekspresowo, mam przyjąć accofil bez zmian.
Już po? Jak się czujesz?Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
@carrie zawsze jest szansa trzymam za to kciuki 😃
Która teraz ma pierwsza transfer? Chwalic się😁 @brilka @julka @cukrzyk @iskiereczka? Czy kogoś pominęłam? 🙂
@frajda piękny wynik ☺️
@sikoreczka ja mam monitoring w czwartek trochę się cykam co tam się dzieje. Dzisiaj kończę brać letrozol, cieszę się bo jednak głowa mnie po nim boli. 3 tabsy dziennie to dla mnie za dużo, w następnym cyklu będę prosić albo o 2 tabl dziennie albo zmianę na clo😕 a jutro pierwszy w kariererze zastrzyk z menopuru 😛Carrie12 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 10/25 🙏 letrozol + menopur
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Sikoreczkaaa wrote:Już po? Jak się czujesz?
Motylku, trzymam kciuki żeby twoje cierpienie z bólami głowy po letrozolu się opłaciło 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 18:03
Motylek93, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Iskiereczka00 wrote:Frakda a czy dodatkowo bierzesz EPA? Czy samo DHA?Starania o pierwsze🤱 od I 2022
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌czerwiec IUI -
Sikoreczkaaa wrote:Oj nie dziwie sie. Człowiek po tym wszystkim nie nastawia się na nic żeby sie potem nie rozczarować. Ale Aurora koniec już tych złych rzeczy w środę bedzie sie działo! ✊️ zapodajesz sobie juz arbuza i buraki? 😅
Ja to na przykład ledwo co wchodze w moje spodnie a że jestem pokoleniem 30+ to lubię obcisłe spodnie wiec teraz wszędzie chodzę z rozpiętym guzikiem bo po progesteronie wywaliło mi brzuch. I postanowiłam sobie, że póki nie byłam na usg serduszkowym to nowych spodni nie kupię. 😂
Od jutra zaczynam z arbuzem i burakami 😂 Po tym jak ostatnim razem stłukłam cały koktajl w kuchni i od razu pomyślałam, że to zły omen to sie trochę boję 😅
Motylek93 wrote:Która teraz ma pierwsza transfer? Chwalic się😁 @brilka @julka @cukrzyk @iskiereczka? Czy kogoś pominęłam? 🙂brilka, Carrie12, Motylek93 lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -IMSI - 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️