Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Brilko - najważniejsze, że jest taka opcja, też bym się zdecydowała na narkozę jeśli byłby taki problem, ja to nawet zwykłego transferu się boję, bo jedna inseminacje miałam taką że mnie bardzo bolało. Czekam w takim razie na przyszłą środę 🍀✊🏻 mam nadzieję że środy będą dla nas szczęśliwe 🤭
Ja zaczynam się bardzo denerwować, złe scenariusze zalewają moje myśli, nawet zaczęłam książkę, na którą tak czekałam i łapie się na tym że co chwilę gubię wątek i uciekam myślami. 🥺 ta poprzednia procedura mnie tak załatwiła, że się tak mocno boję.👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -IMSI - 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
Marz, muszę w takim razie odszukać te pozytywne zakończenia 🥹
Aurora, ten cewnik jest naprawdę cieniutki, bez porównania z drożnością, jak go zobaczyłam to odetchnęłam z ulgą! Niestety moje ujscie szyjki jest jeszcze mniejsze więc nadzieja była krótko 😆Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Pielęgniarka mówiła, że o 21 mogę zacząć sprawdzać czy są wyniki, co robię ja o 19 zanim kurier odbierze próbki? Sprawdzam czy jakimś cudem już są 😂😅Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
brilka wrote:Pielęgniarka mówiła, że o 21 mogę zacząć sprawdzać czy są wyniki, co robię ja o 19 zanim kurier odbierze próbki? Sprawdzam czy jakimś cudem już są 😂😅
Kto tak nie robił niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣🤣brilka, Sikoreczkaaa, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,48
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Kiry, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki ⏳w toku
IVF II - start listopad/grudzień?? -
Aurora!!!!! piękny wynik ❤️❤️ trzymam kciuki za mrozaczki ✊
Sorki, że tak wbijam, ale nie mogłam przejść obojętnie obok takiej informacji 🫂❤️Aurora13, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Aurora!!!!! piękny wynik ❤️❤️ trzymam kciuki za mrozaczki ✊
Sorki, że tak wbijam, ale nie mogłam przejść obojętnie obok takiej informacji 🫂❤️Cukruś, Carrie12 lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Brilka, tak jak napisały już dziewczny. Jeśli to byłoby niebezpieczne to lakarze by tego nie proponowali.
Aurora, trzymam mocno kciuki za jutro 🍀👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
@aurora kciuki oby wszystko obyło się bez przeszkód ☺️🤞
@brilko dobrze że się nie zgodziłaś, po pierwsze bez sensu cierpienie a po drugie ingernencja na szyjce może w przyszłości negatywnie odbić się na ciąży. Zreszta tyle robisz dla maluszka nie przejmuj się narkozą. Lekarze napewno użyją tych łagodniejszych anestetyków 🙂 znam historię kolezanki znajoma miała usuwany wyrostek robaczkowy i w tym momencie też była już w ciąży lub dochodziło do implantacji. Dziecko zdrowe się urodziło także glowa do góry 😉
Pochwalę się skonczyłam letrozol, dziś wjechał 1 zastrzyk z menopuru. Boziu jaki miałam stres ukłuć brzuch, chyba z pól godziny siedziałam ze strzykawką i próbowałam się przełamać. A jak zrobilam to nic nie bolało, byłam aż zdziwiona😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 22:29
Iskiereczka00, Carrie12 lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 10/25 🙏 letrozol + menopur
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Motylku, akurat mojej szyjce ingerencja już nie szkodzi, miałam w tym roku dwa razy hegarowaną i nie ma po tym śladu 😂
Nie wolałaś żeby mąż ci zrobił zastrzyk? Ja bym nie dała rady sobie wbić sama igły 😱
Myślałam, że będą dziś wyniki proga, niestety nie ma więc wzięłam accofil w ciemno, z nadzieją że nie będzie to na marne. Trzęsły mi się nogi przy tym ze stresu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 22:59
Motylek93 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
@brilka nie chcialam go zmuszać, zreszta nie lubi igieł. Śmiałam się że trenuje przed podawaniem clexanów jakby kiedyś się w końcu udało 😃 no to juz zaczęłas przygotowania tak na poważnie dzieje się ☺️ pierwsza dawka accofilu? Czy wcześniej już brałaś? Zawsze mam stresik jak zaczynam brać nowy lek, jak zadziała, jak będę sie czuć, czy nie uczuli, a potem wcinam po 15 tabsów letrozolu czy innych szajsów 😂32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 10/25 🙏 letrozol + menopur
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny -
Progesteron <0,05, za tydzień transfer!!!! 😍
Motylku, brałam accofil pierwszy raz więc to było przeżycie 😆 Doszukiwałam się skutków ubocznych 5 min po podaniu, na szczęście póki co totalnie nic mi nie jest. Moj mąż na szczęście sam zaproponował bycie moją pielęgniarką, jego takie rzeczy nie przerażają 😂PaulinKA, Frajda, Motylek93, aszin, Carrie12, Iskiereczka00, Marz91 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
@brilko, super! Za tydzien będziesz miała w brzuchu swój zarodeczek...🫶
Kochana a powiedz, czyli ty masz na cyklu naturalnym i jesteś przed owu, tak? Czy lekarz zakłada ze będziesz miała owulacje równo za 2 dni? Kiedy włączasz proga? Napiszesz mi jak to wyglada? Zbieram info)
Mam nadzieje ze nie będziesz miała skutkow ubocznych acco i trzymam kciuki bys brala go przez kolejne 11 tygodni regularnie!❤️❤️❤️⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się." -
Paulinko, tak, transfer na cyklu naturalnym. Wczoraj pęcherzyk miał 19 mm (w 10 dc 😆), dzisiaj mam zrobić ovitrelle i transfer jest 7 dni po zastrzyku. Proga mam włączyć w sobotę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 08:08
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Aurora! 🍀🍍❤️🍟
brilka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
brilka wrote:Paulinko, tak, transfer na cyklu naturalnym. Wczoraj pęcherzyk miał 19 mm (w 10 dc 😆), dzisiaj mam zrobić ovitrelle i transfer jest 7 dni po zastrzyku. Proga mam włączyć w sobotę.
Ok, rozumiem! 🥰
Zastanawiam sie czy doktor u mnie , z moimi "owulacjami" nie zechce zaryzykować transferem naturalnym... no i co w przypadku jak wzięłabym ovitrelle a pecherzyk nie pękł?
Miala któraś z Was doświadczenie z taką akcja? Czy wtedy odwołują transfer, czy po prostu ładują proga w opór i tyle?🫣
Sorki za niedyskretne pytanie ale jesteś teraz moją starszą invitrową siostrą z kliniki, w watku miesięcznym IVF jest zadanie z gwiazdka, seksy przed transferem. Czy ty (ale pytanie tez do reszty ekipy IVF) uskuteczniacie tę poradę czy to jednak troche szamanstwo i lepiej nie pobudzac macicy dzień przed?🤭🙄
@Aurora!🍀🤞✨️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 08:52
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych, niskie bialko S
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
Aurora, już tylko kilka godzin! 🥹💖
Paulinko, dr nie kazał mi sprawdzać czy była owulacja, dopytywałam czy mam przyjść jeszcze na USG i mówił, że nie. Poczytałam potem i dowiedziałam się z forum, że to nie ma znaczenia - chodzi o to żeby endometrium było odpowiedniej grubości, a w razie gdyby pęcherzyk nie pękł to dodaje się proga.
Co do drugiego pytania to nie zastanawiałam się nad tym jeszcze 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 08:48
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Brilka piekny wynik.
mój lekarz nie chciał mi dać na cyklu naturalnym zastrzyku i miałam monit aż na usg była widoczna owulacja. A że czuje owulki to juz przed wizytą wiedziałam że jest ok. Ale ile lekarzy tyle postępowań.
Paulinka niby jest zalecenie ale myśmy tego nie stosowali ze względu na globulki i bałam się że złapie przy tym wszystkim infekcji. Wiec posucha z przytulankami straszna.
Aurora! ✊️💚Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
brilka wrote:Aurora, już tylko kilka godzin! 🥹💖
Paulinko, dr nie kazał mi sprawdzać czy była owulacja, dopytywałam czy mam przyjść jeszcze na USG i mówił, że nie. Poczytałam potem i dowiedziałam się z forum, że to nie ma znaczenia - chodzi o to żeby endometrium było odpowiedniej grubości, a w razie gdyby pęcherzyk nie pękł to dodaje się proga.
Co do drugiego pytania to nie zastanawiałam się nad tym jeszcze 😅😅
Uff to mnie uspokoiłaś troche, bo jakbym miała zawierzyć mojemu LUFowi to słabo 😅⏳️01.2024
🔜 IVF 🙏
brilka wrote:Progesteron <0,05, za tydzień transfer!!!! 😍
Oh Brilka, CUDOWNIE 😍
Paulinko, podoba mi się Twoje podejście, jak wiedziałam, że podchodzimy do IUI a potem do IVF to też godzinami w ciągu dnia chłonęłam wszelkie informacje 😅Carrie12, PaulinKA lubią tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
@Aurora, jak sie masz? Fryteczki zjedzone? Czy sa jakies mrożaczki na rodzenstwo??❤️✨️🍀 kiedy masz zamiar testować?
Mam nadzieje ze spędzisz dzis mily relaksujacy dzionek i ze jak nadłuzej uda ci sie utrzymać względny spokoj 🤞🥰
Wiesz, mysle ze my , dziewczyny z forum, nawet przed procedura IVF wiedziałyśmy o niej więcej niz niektóre kobiety po transferach, ale to juz takie nasze staraczkowe skrzywienie 🤭 teraz to juz niuanse, rozpisałam sobie na kartce plan dzialania na stymulacje, transfer no i bede dopytywać i realizować. Dalej mi to jakies poczucie sprawczosciWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 12:28
Carrie12 lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
🔜 IVF 🙏
"Zes*am się, a nie dam się."