Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:KONIEC DZIEWCZYNY. NIE CHCEMY TU DRAM. KONIEC.
Dajcie nam normalnie rozmawiać w naszym wątku. Przenieście sie prosze na prywatne wiadomości.
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️
Już sobie idę. Przepraszam was za zaśmiecanie wątku, jest to kopalnia wiedzy i podczytuje was czasami, ale po prostu uruchomiło mnie jak co poniektóre dziewczyny wjechały na Cukrzyk z jakimś takim poczuciem moralnej wyższości. Szczególnie jedna wypowiedź. Ale już zmykamwszystkiego dobrego!
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
starania od 08.2024
👀 -
@Sikoreczko, ja chyba nawet nie pisałam co mam do stymulacji takze no worries
Mam bemfola 300j. I po pierwszym monicie lekarz nic nie zmieniał, wiec chyba git to idzie.
Orangutan nie taki straszny, lekko piekl i tyle
W mojej klinice nie bada sie hormonow na wstepie, ale mam wrazenie ze estradiol rosnie bo śluzu mam tyle ze szok 🤭 i chcice na starego 🤪
Mamy z brilka tego samego doktorka , takze troszkę korzystam z jej doświadczenia i współpracy;)⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych,
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
11/10- start stymulacji 🫧💉
"Zes*am się, a nie dam się." -
Jejku Paulinko, ja to chyba przegapiłam wgl że zaczęłaś stymulację. 😳 jak to się stało, 🤷 ale cieszę się bardzo- kurniczek wygląda obiecująco, mocne kciuki za jajeczka ✊🏻🍀🍍
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋 starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
Kariotypy ⏳
Fragmentacja DNA, HBA, test MAR ⏳ -
PaulinKA wrote:@Sikoreczko, ja chyba nawet nie pisałam co mam do stymulacji takze no worries
Mam bemfola 300j. I po pierwszym monicie lekarz nic nie zmieniał, wiec chyba git to idzie.
Orangutan nie taki straszny, lekko piekl i tyle
W mojej klinice nie bada sie hormonow na wstepie, ale mam wrazenie ze estradiol rosnie bo śluzu mam tyle ze szok 🤭 i chcice na starego 🤪
Mamy z brilka tego samego doktorka , takze troszkę korzystam z jej doświadczenia i współpracy;)
Tak chcica na starego i taki jakiś bardziej przystojny i elokwentny sie zrobił? 😂 to bardzo dobry objaw. 😁😁😁PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Sikoreczko, dzisiaj w nocy i rano jeszcze mnie bolało gardło, teraz tylko lekko drapie więc liczę że do wieczora zapomnę, że w ogóle mi coś było ☺️
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
15/10 - FET 4.2.2.🍀✨🙏🏻 -
Sikoreczkaaa wrote:Tak chcica na starego i taki jakiś bardziej przystojny i elokwentny sie zrobił? 😂 to bardzo dobry objaw. 😁😁😁
To to xDD
I jakos jego wyciągnięte dresy przestały mi wadzić??
@Aurora, kochana, rozpoczelam w sobote. Miałaś wtedy swoja stymulacje i bardzo przykre rzeczy do przełknięcia, dziękuję za kciuki teraz, to wystarczy ❤️
Aurora13, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO, brak KIR implantacyjnych,
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🔜 IVF 🙏
11/10- start stymulacji 🫧💉
"Zes*am się, a nie dam się." -
Wróciłam właśnie od endokrynologa, guzki na tarczycy nie urosły w ciągu pół roku, dalej do obserwacji.
TSH 1,5
Mam trochę wapń za niski, muszę oznaczyć poziom wapnia z dobowej próbki moczu.
PaulinKA lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Lora super wiadomość z tymi guzkami. 😀 jaki lekarz zlecił Ci badanie wapnia?Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Lora też jestem ciekawa, badanie zlecił Ci endokrynolog? Zaciekawiłaś mnie bo nie wiem czy sama kiedykolwiek wapń badałam. Wiem że osoby z usuniętą tarczycą na pewno muszą kontrolować jego poziom i często suplementować, nie sądziłam że z niedoczynnością też.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Endokrynolog mi zlecił, białko i fosfor w normie. Ja nie mam niedoczynności, tylko zapalenie. Na razie bez leków, bo TSH i FT4 mam dobre. Ale co 6 tygodni muszę kontrolować👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
⏳CD138
A ch*j z tym wszystkim! -
Uwaga może być długo 🙂
Jestem w końcu w domu 😅 u mnie jak zawsze wyjazd do kliniki to cały dzień. Wyjechałam o 9 i teraz wróciłam. Na początku miałam rozmowę z anestezjolog, standardowy wywiad. Mega fajnie bo oprowadziła mnie po wszystkim, pokazała sale zabiegową, sale gdzie będę "leżakować" później, tak żeby w dniu punkcji już się nie stresować nowym miejscem.
Później miałam wizytę u lekarza. Chwilę zapoznawał się z dokumentacją, bo trochę tego mam 😅 (oczywiście mój już foch, że mógł zrobić to wcześniej 🤣), wyniki narzeczonego skomentował, że bardzo dobre i nie ma sensu pogłębiać badań. Później ja miałam usg. No i tu zaczyna robić się wesoło bo potwierdzają się w dalszym ciągu moje szybkie owulacje. Doktor dopytywał czy dzisiaj na pewno 2dc, no ale ciężko się pomylić jak wczoraj zaczęłam rano krwawić 😅 w 2dc mój pęcherzyk dominujący ma jakieś ok 13mm, więc sporo. Po cichu liczyłam na rozpoczęcie dzisiaj stymulacji, ale przez to się nie udało, bo estradiol na pewno już mam wysoko, do tego wyszło coś w biocenozie i muszę przeleczyć. Więc stymulacja od listopada. Mam się pojawić najpóźniej właśnie w 2dc będziemy badać hormony i usg i doktor raczej przewiduje plan taki, że rozpoczniemy stymulację niestandardowo w drugiej fazie cyklu. Fajnie bo tu mi będę za każdym razem badać estradiol i hormony, w poprzedniej klinice nie mialam badanych nigdy. Do stymulacji przewiduje Menopur, ale jak to powiedział, nie bawimy się w półśrodki. Mam dobre amh, ogólnie brak schorzeń i powiedział, że chce mnie potraktować z grubej rury, żebym więcej nie musiała podchodzić do stymulacji 🙂 do tego oczywiście zapładniamy wszystko co się będzie nadawało do zapłodnienia. Mówił też o sterydach do stymulacji, że dobrze by było spróbować, bo działa to na komórki. No i później będziemy omawiać transfer. Zapytałam tylko czy możemy podchodzić na takich samych lekach, bo mam w domu 10 opakowań progesteronu, do tego kilka opakowań estrofemu itp. to powiedział, że nie ma problemu mam zrobić rozpiskę ile czego mam i będziemy dopasowywać. Pytał też jak u mnie z progesteronem, i mówiłam że przy pierwszych transferach miałam nisko, ale bensis 200 ładnie mi podnosił. Bo się zaczął zastanawiać czy mi w zastrzyku nie dołożyć. A ja na to tylko nie prolutex, bo ciężko dostępny w aptekach i wg. To się tylko śmiał, chyba zobaczył, że "trochę" wiem i nie będzie łatwo 🤣 ogólnie mam się umówić w 1-2dc w listopadzie na wszelki wypadek, że jakby się okazało, że wyjątkowo owulacja będzie później to żeby cyklu nie stracić i wtedy zaczniemy od 2dc stymulację.
Ja mam ogólnie wrażenia dobre, ale wiadomo podchodzę dalej na chłodno, ciężko już tu o euforię 🙂
Mój narzeczony też nie wiem czego się spodziewał, bo skomentował tylko: "znowu wszystko to samo czyli transferujemy i loteria albo się uda albo nie" 🤣 chyba myślał, że są jeszcze jakieś magiczne inne sposoby niż tylko czekać 🤣brilka lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad -
Marz, wow, jestem pod wrażeniem że miałaś oprócz wizyty także rozmowę z anestezjologiem i oprowadzenie po klinice! Fajnie, że w nowej klinice mają takie opiekuńcze podejście. Mam nadzieję, że plan lekarza „z grubej rury” i „żebyś nie musiała więcej przechodzić stymulacji” zakłada bezpieczne podejście do stymulacji 😅 Listopad już za rogiem, mam nadzieję że stymulacja da piękne efekty i jeszcze w tym roku będziesz się cieszyć ciążą 🥰
Marz91 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
immunosupresja 💊
15/10 - FET 4.2.2.🍀✨🙏🏻 -
Marz brzmi rozsądnie. Czym byłaś stymulowana przy pierwszym podejściu?Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀
-
Sikoreczkaaa Bemfola 225 i później dołożone Cetrotide.
brilka rozmowę z anestezjolog miałam specjalnie umówioną jednego dnia żeby tyle nie jeździć. Ja się ciągle czuje jak dziecko we mgle, jakbym pierwszy raz do wszystkiego podchodziła, jest tyle nowych rzeczy, gdzie niby wszystko dalej w programie 🙂 a co do stymulacji to zrozumiałam, że będzie w granicach rozsądku, ale nie będzie też taka leciutka sprawdzająca. Mnie to cieszy, może uda się uzyskać więcej zarodków 🙂Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start listopad -
Marz, zazdroszczę takiej rozmowy z anestezjologiem, mi np nikt nie powiedział że przed znieczuleniem ogólnym powinnam odstawić metforminę i dowiedziałam się tego od anestezjologa wczoraj tuż przed transferem 🙈Taki wywiad lekarski powinien być wcześniej niż tuż przed zabiegiem.Starania od 04/24
immunosupresja 💊
15/10 - FET 4.2.2.🍀✨🙏🏻 -