X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alyska - bardzo mi przykro, że się rozczarowałaś, przesyłam Ci dużo siły. Sama też chciała bym jakoś przeżyć te święta także ściskam Cię mocno.

Naszym dobitym dobitkom gratuluję i życzę dużo zdrówka. Będziecie miały na pewno magiczne święta.

Marz - dobrze, że narzeczonemu nic się nie stało.! teraz trzeba na drogach tak uważać. Miejmy nadzieję, że to już koniec "niespodzianek' dla Was na ten rok.

Marz91, Czajnik lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Ostatnio mówiłam, żeby ten rok się skończył bo ciągle coś, myślałam że już będzie spokój a tu wczoraj kolejne coś. Mój narzeczony miał wypadek, na szczęście nic mu się nie stało, ale spotkał się z autobusem 🙈 auto do kasacji, także chyba urlop oddala się z horyzontu i się zastanawiam co jeszcze się wydarzy bo do końca roku trochę zostało 😞

Marz najważniejsza informacja że jest cały. 🫂 stresu macie co niemiara a co krok coś.. mam nadzieje że rok 2026 bedzie Wasz a to już tak blisko.. 💛

Marz91 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Czajnik Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz, na pewno teraz przeżywasz mocny stres, ale dobrze że mieliście widocznie dobry samochód. Taka jego rola żeby oprócz wozić dupki, to ma chronić pasazerow i najpierw sam się rozwalić bo rzeczy materialnych nie szkoda!
    Nie wiem czy na pocieszenie, ale dodam że my miesiąc temu mieliśmy też mocny problem z samochodem. Na środku 1600km trasy, pierwsza podróż z szczeniakiem, auto nagle przestało jechać... Ileż to było z tym cyrków, laweta,hotel, auto zastępcze, do tej pory nie wiemy ile wyjdzie za naprawdę ale grube kilka tysięcy.
    Ale już teraz się z tej całej akcji śmiejemy! Trochę stresu i nic więcej :) będzie dobrze!

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022

Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 50, kwas foliowy metylowany, aspiryna 100mg, żelazo, witamina B i D

JA (31)
    09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
    Zespół lepkiej płytki krwi, jednoczesnie jeden czynnik wskazujacy na niska krzepliwosc (???)

05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
    04.2025 ferrytyna do poprawy, reszta ok
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1

On: 32 lata
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ♥️ wczoraj był stres, dzisiaj już myślimy jak to ogarnąć wszystko. Człowiek jest tylko zmęczony tym, że nic nie można zaplanować, tak żeby mieć na co czekać, czego się trzymać bo zawsze coś 😞 mój już też jest zrezygnowany tym wszystkim, bo wczoraj tylko stwierdził, że skoro ostatnio mamy taką "dobrą passę", to on już się nstawia, że w styczniu znowu będzie jakiś problem z kliniką

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Czajnik Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech się nastawia jak mu lepiej, może się pozytywnie zaskoczy! Niejedna z nas tutaj też woli się na wszelki wypadek przygotować na to, że może być gorzej - znany trik 😂

Marz91, Sikoreczkaaa, Carrie12, aszin lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 50, kwas foliowy metylowany, aspiryna 100mg, żelazo, witamina B i D

JA (31)
    09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
    Zespół lepkiej płytki krwi, jednoczesnie jeden czynnik wskazujacy na niska krzepliwosc (???)

05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
    04.2025 ferrytyna do poprawy, reszta ok
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1

On: 32 lata
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było i tak myślałam, że to zwiastuje chociaż w połowie dobre wieści! Nasze dobite niedobitki - gratuluję! Piękne święta przed Wami 😍

Marz - bardzo mi przykro z powodu samochodu i ogólnego „nastawienia”. Ten świat to potrafi dać czasem w dupe, dlatego przesyłam Ci mnóstwo ciepełka 🩷

Alysa - kochana, tak bardzo Cię rozumiem, ile razy byłam w tym miejscu… :( Niby z czasem powinno mniej boleć, ale według mnie wcale tak nie jest. Dlatego pozwól sobie na wszystkie uczucia, niczego tam nie tłum, jesteśmy tutaj gdybyś potrzebowała trochę spuścić z siebie powietrza 🩷

A u mnie jak zwykle samowolka. Okres przyszedł 3 dni temu i nie zaczęłam tej antykoncepcji jak się umawiałam z lekarką 😂 Wszystko przez badania mojego męża, które wyszły najlepiej w naszej historii. Gość wykręcił koncentrację ponad 60 mln, a ogólną ilość ponad 130 ml!! A wisienką na torcie okazały się wyniki DFI plemnika, czyli ta nieszczęsna fragmentacja, przez którą wszyscy nam dawali malutkie szanse i wysyłali na in vitro - spadła do 20%, a więc jesteśmy już w normie! Miałam łzy w oczach jak to zobaczyłam, bo nie sądziłam, że to się uda. To rok ciężkiej pracy mojego męża, muszę mu przyznać. Bardzo jestem z Niego dumna. No i przez to wszystko postanowiliśmy dać sobie jeszcze jedną szansę przed moim wyjazdem 🩷 Skoro i tak ewentualne stymulacje rozpoczniemy dopiero w lutym. Nie stymuluje się tym razem Lamettą, lecimy all natural, zamówiłam adaptogeny + pilnuje reszty supli, będę próbować jeść jak najlepiej mimo świąt i ruszać się - zobaczymy co ten mój cykl nawywija tym razem :)

Czajnik, Marz91, Carrie12, Loraa, aszin, Frajda lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ wrzesień

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 17,31/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 72,70 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 11,5%
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 74%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

Styczeń 2026 ➡️ IVF
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Chwilę mnie nie było i tak myślałam, że to zwiastuje chociaż w połowie dobre wieści! Nasze dobite niedobitki - gratuluję! Piękne święta przed Wami 😍

Marz - bardzo mi przykro z powodu samochodu i ogólnego „nastawienia”. Ten świat to potrafi dać czasem w dupe, dlatego przesyłam Ci mnóstwo ciepełka 🩷

Alysa - kochana, tak bardzo Cię rozumiem, ile razy byłam w tym miejscu… :( Niby z czasem powinno mniej boleć, ale według mnie wcale tak nie jest. Dlatego pozwól sobie na wszystkie uczucia, niczego tam nie tłum, jesteśmy tutaj gdybyś potrzebowała trochę spuścić z siebie powietrza 🩷

A u mnie jak zwykle samowolka. Okres przyszedł 3 dni temu i nie zaczęłam tej antykoncepcji jak się umawiałam z lekarką 😂 Wszystko przez badania mojego męża, które wyszły najlepiej w naszej historii. Gość wykręcił koncentrację ponad 60 mln, a ogólną ilość ponad 130 ml!! A wisienką na torcie okazały się wyniki DFI plemnika, czyli ta nieszczęsna fragmentacja, przez którą wszyscy nam dawali malutkie szanse i wysyłali na in vitro - spadła do 20%, a więc jesteśmy już w normie! Miałam łzy w oczach jak to zobaczyłam, bo nie sądziłam, że to się uda. To rok ciężkiej pracy mojego męża, muszę mu przyznać. Bardzo jestem z Niego dumna. No i przez to wszystko postanowiliśmy dać sobie jeszcze jedną szansę przed moim wyjazdem 🩷 Skoro i tak ewentualne stymulacje rozpoczniemy dopiero w lutym. Nie stymuluje się tym razem Lamettą, lecimy all natural, zamówiłam adaptogeny + pilnuje reszty supli, będę próbować jeść jak najlepiej mimo świąt i ruszać się - zobaczymy co ten mój cykl nawywija tym razem :)

Pustynia! Kojarzę twój nick z męskiego tematu a tu taka poprawa! Chłop zasługuje na brawa 😀 piekny wynik! 🧡

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z porcją informacji dla głodnych wiedzy. Otóż według Pani Doktor translokacja wzajemna zrównoważona w 11% metafaz jest wynikiem normalnym. „ prawie Prawidłowym”. Mówiła też że miała podobny wynik u innego pacjenta niedawno i osobiście się konsultowała z genetykiem, który też tak uważa. Jedynie co to informuje o tym, że mimo wszystko występuje ryzyko poronień, bo zawsze może się trafić ten „niezrównoważony” plemnik. Powiedziałam, że nie chcemy dalszej diagnostyki genetycznej ani badań pgt. Powiedziała, że rozumie i sama też nie naciska, ponieważ podczas pgt jako nieprawidłowe wychodzą też zarodki, które dają zdrowe dziecko, ale są nosicielami takiej translokacji jak w przypadku męża. Właściwie powiedziała, że nie mogli by transferować takiego zarodka, z powodu samego nosicielstwa, a przecież mąż jest nosicielem i jest zdrowy. Mam nadzieję że dobrze to tłumaczę 🤭🙈
    Udało mi się złapać wizytę u tej doktor genetyk, która poleciła mi lekarka prowadzącą jeszcze przed świętami, mam tylko jej wysłać zaświadczenie od genetyka i jak tylko dostanę okresu to działamy. Przepisała mi już ten sam zestaw leków co poprzednio bo mieliśmy ładny wynik w dojrzałych komórkach. Ale jest jedno - skoro ta translokacja nie ma wpływu, badania nasienia są okej to prawdopodobnie do tej pory moje komórki były do kitu. Co znaczy, że sytuacja może się powtórzyć mimo przygotowań. Jeśli tak jest, będziemy musieli rozważyć dawczynię. Ale pani doktor kazała być dobrej myśli, bo mamy jeszcze 2 stymulację i mam tak nie skreślać łatwo swoich oocytów 🙈 cieszę się że ma to samo podejście co ja- czyli póki możemy walczyć o swoje to walczymy.
    Kurczę - chyba trochę ulga. Tylko czemu to człowiek się musi uczyć coraz to nowych rzeczy na własnej skórze 🤦🏽‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:40

aszin, Motylek93, Frajda lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅

3 x IUI - 2025r. ❌
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz, kurcze, całe szczęście, że narzeczonemu nic się nie stało! Ja będę myśleć, że wyczerpaliście już limit pecha i początek nowego roku mile Was zaskoczy 🍀

Aurora, tak się cieszę, że w końcu widzisz jakieś światełko w tunelu i poczułaś ulgę. Lekarka brzmi sensownie i dobrze, że ten kariotyp nic w Waszym przypadku nie zmienia. Cały czas trzymam kciuki, żeby następna procedura była udana 🤞🏻

Alysa, po prostu przytulam 🫂

Marz91 lubi tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, czyli nie jest tak zle - to dobrze. ☺️
    Oby kolejne etapy przyniosły juz tylko dobre wyniki i udana procedurę 😭

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora czyli dobre wieści :)

Nie rozwazaliscie zmiany kliniki lub lekarza? Niekiedy jest to dobre rozwiązanie gdy wcześniejsze procedury sa nieudane.

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Aurora czyli dobre wieści :)

Nie rozwazaliscie zmiany kliniki lub lekarza? Niekiedy jest to dobre rozwiązanie gdy wcześniejsze procedury sa nieudane.
    Nie, kliniki nie chcemy zmieniać, a lekarza właśnie zmieniłam, bo dwie pierwsze procedury prowadził mi inny lekarz.

starania od 01.2023
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅

3 x IUI - 2025r. ❌
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Nowy lekarz to też nowe spojrzenie na Waszą sytuacje. 💚💚💚

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 233 234 235 236 237
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ