Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow Carrie, nie chwaliłas się! Fajnie, życzę Tobie i Frajdzie miłych wizyt! Ja wtedy (o ile polecę) to będę w Gruzji w górach ze znajomymi. Narazie nic nie odwołuje bo nie wiem jeszcze jak będzie, ale jak coś to sprawdziłam że można do samolotu zastrzyki z heparyną 😅
Jeszcze nie wiem jak będzie z moim tatą (dlatego też wyjazd stoi pod znakiem zapytania), jutro ma zabieg ale już jest bardzo słabo. Przyjmuje to ze spokojem bo wykorzystałam jak mogłam czas kiedy czuł się jeszcze w miarę ok w tamtym tygodniu.
Dzięki Sikoreczka! Ta faktycznie pocieszające, ja ciągle sobie uciskam piersi żeby sprawdzić czy dalej bolą 🤣 i dwa dni nie bolały w ogóle, dzisiaj CALE SZCZĘŚCIE cos wróciło. I też mam kilka testów które robię raz na kilka dni sprawdzać czy kreska jest 😅wizytę to mi wyznaczyli dopiero na 22 stycznia, a do tego jeszcze duuuzo może się zdarzyć... Jak będzie ok i będę w PL to i tak pójdę wcześniej, nie chce tego planować bo się boje 😐
Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 50, kwas foliowy metylowany, aspiryna 100mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, jednoczesnie jeden czynnik wskazujacy na niska krzepliwosc (???)
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy, reszta ok
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -
Z tego co zrozumiałam to nosiciele są zaliczani do nieprawidłowych, ale rodzą się z tego zdrowe dzieci, bardziej chodzi o nie powielanie tych translokacji w kolejnych pokoleniach, ale u nas odrzucenie nosicieli znacznie by uszczerbiło szanse na uzyskanie zarodków i ciąży. Myślę, że mój mąż mimo translokacji ma całkiem fajne geny 🙈🙈Carrie12 wrote:Aurora13 - Miałam właśnie pisać, że trafiłam na bardzo dobry materiał dotyczący badania zarodków. Że czasem, z tych nieprawidłowych rodzą się zdrowe dzieci. Zarodki potrafią ulegać również "samo naprawieniu" więc może warto zaryzykować?Nie pytałam, ale na pewno dopytam na kontroli w styczniu. Poprzedni lekarz mówił, że dwie próby nieskuteczne są już wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek. Pytanie, czy uda mi się wyhodować więcej? 🤔Frajda wrote:Aurora, fajnie, że się odezwałaś i jednak ta nieprawidłowość nie powinna być dużą przeszkodą 🙂 mam nadzieję, że pod skrzydłami nowej lekarki efekty będą dużo lepsze niż ostatnio. Pytałaś czy będzie możliwość zapłodnienia więcej niż 6 komórek jeśli uda się tyle uzyskać?To raczej kwestie indywidualne, zależne od rodzaju translokacji i jej odsetku w stosunku do prawidłowych metafaz. Pewnie w przypadku innych translokacji są większe ryzyka chorób i poronień, a wtedy pewnie lekarze zalecają te badania, żeby ograniczyć to ryzyko. W naszym przypadku podobno ryzyko jest minimalnie większe niż u zdrowych osób, że ciąża się zatrzyma. Oczywiście oboje musimy się zdeklarować, że to ryzyko akceptujemy.Czajnik wrote:Aurora, ładna dawka wiedzy! Zastanawia mnie tylko po co te wszystkie badania, skoro nieważne od ich wyniku - tak czy siak może wyjść dobrze 😀 ale budujące, fajny plan, dobrze że się udało załapać na wizyty i trzymam kciuki!
Sikoreczko - jak to 17 tc! kiedy!? Odpoczywaj i rośnijcie zdrowo ❤️
Frajda, Czajnik, Carrie - nie puszczam kciuków za wasze bobaski !starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ✅
🧔31l.
Ogólne badanie nasienia - OK
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
Czajnik ile razy ja płakałam mężowi przed wizytami że już nic z tego bo mam miekkie cycki. 🫠🤪 dobrze że on z tych cierpliwych bo życie z taką baba to ciężki chleb. 😁
Aurora jeżeli chodzi o tą translokacje to obstawiam że dużo ludzi taką ma ale kto bada kariotyp? Tylko my staraczki z historią. A geny mąż musi mieć fajne bo przecież go wybrałaś. 😀
Na też nie wiem kiedy to zleciało. Ale niech leci szybko bo początek roku na niedobitkach szykuje się ekscytujący! ✊️❤️
Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk