X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Czajnik Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Carrie, nie chwaliłas się! Fajnie, życzę Tobie i Frajdzie miłych wizyt! Ja wtedy (o ile polecę) to będę w Gruzji w górach ze znajomymi. Narazie nic nie odwołuje bo nie wiem jeszcze jak będzie, ale jak coś to sprawdziłam że można do samolotu zastrzyki z heparyną 😅
    Jeszcze nie wiem jak będzie z moim tatą (dlatego też wyjazd stoi pod znakiem zapytania), jutro ma zabieg ale już jest bardzo słabo. Przyjmuje to ze spokojem bo wykorzystałam jak mogłam czas kiedy czuł się jeszcze w miarę ok w tamtym tygodniu.

Dzięki Sikoreczka! Ta faktycznie pocieszające, ja ciągle sobie uciskam piersi żeby sprawdzić czy dalej bolą 🤣 i dwa dni nie bolały w ogóle, dzisiaj CALE SZCZĘŚCIE cos wróciło. I też mam kilka testów które robię raz na kilka dni sprawdzać czy kreska jest 😅wizytę to mi wyznaczyli dopiero na 22 stycznia, a do tego jeszcze duuuzo może się zdarzyć... Jak będzie ok i będę w PL to i tak pójdę wcześniej, nie chce tego planować bo się boje 😐

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022

Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 50, kwas foliowy metylowany, aspiryna 100mg, żelazo, witamina B i D

JA (31)
    09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
    Zespół lepkiej płytki krwi, jednoczesnie jeden czynnik wskazujacy na niska krzepliwosc (???)

05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
    04.2025 ferrytyna do poprawy, reszta ok
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1

On: 32 lata
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Aurora13 - Miałam właśnie pisać, że trafiłam na bardzo dobry materiał dotyczący badania zarodków. Że czasem, z tych nieprawidłowych rodzą się zdrowe dzieci. Zarodki potrafią ulegać również "samo naprawieniu" więc może warto zaryzykować?
    Z tego co zrozumiałam to nosiciele są zaliczani do nieprawidłowych, ale rodzą się z tego zdrowe dzieci, bardziej chodzi o nie powielanie tych translokacji w kolejnych pokoleniach, ale u nas odrzucenie nosicieli znacznie by uszczerbiło szanse na uzyskanie zarodków i ciąży. Myślę, że mój mąż mimo translokacji ma całkiem fajne geny 🙈🙈
    Frajda wrote:
    Aurora, fajnie, że się odezwałaś i jednak ta nieprawidłowość nie powinna być dużą przeszkodą 🙂 mam nadzieję, że pod skrzydłami nowej lekarki efekty będą dużo lepsze niż ostatnio. Pytałaś czy będzie możliwość zapłodnienia więcej niż 6 komórek jeśli uda się tyle uzyskać?
    Nie pytałam, ale na pewno dopytam na kontroli w styczniu. Poprzedni lekarz mówił, że dwie próby nieskuteczne są już wskazaniem do zapłodnienia wszystkich komórek. Pytanie, czy uda mi się wyhodować więcej? 🤔
    Czajnik wrote:
    Aurora, ładna dawka wiedzy! Zastanawia mnie tylko po co te wszystkie badania, skoro nieważne od ich wyniku - tak czy siak może wyjść dobrze 😀 ale budujące, fajny plan, dobrze że się udało załapać na wizyty i trzymam kciuki!
    To raczej kwestie indywidualne, zależne od rodzaju translokacji i jej odsetku w stosunku do prawidłowych metafaz. Pewnie w przypadku innych translokacji są większe ryzyka chorób i poronień, a wtedy pewnie lekarze zalecają te badania, żeby ograniczyć to ryzyko. W naszym przypadku podobno ryzyko jest minimalnie większe niż u zdrowych osób, że ciąża się zatrzyma. Oczywiście oboje musimy się zdeklarować, że to ryzyko akceptujemy.

Sikoreczko - jak to 17 tc! kiedy!? Odpoczywaj i rośnijcie zdrowo ❤️

Frajda, Czajnik, Carrie - nie puszczam kciuków za wasze bobaski !

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik ile razy ja płakałam mężowi przed wizytami że już nic z tego bo mam miekkie cycki. 🫠🤪 dobrze że on z tych cierpliwych bo życie z taką baba to ciężki chleb. 😁

Aurora jeżeli chodzi o tą translokacje to obstawiam że dużo ludzi taką ma ale kto bada kariotyp? Tylko my staraczki z historią. A geny mąż musi mieć fajne bo przecież go wybrałaś. 😀

Na też nie wiem kiedy to zleciało. Ale niech leci szybko bo początek roku na niedobitkach szykuje się ekscytujący! ✊️❤️

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 234 235 236 237 238
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ