Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
@ksiegowa finansowe nie powiem w lutym myślałam o wczasach pod gruszą i będzie mi przysługiwać dofinansowanie do okularów. Od stycznia pare groszy wpadnie za stażowe. I najważniejsze jak w domu będę sama siedzieć to boję się że będę nadmiernie się zamartwiać, a w pracy czas leci, jest jakoś inaczej. Obawiam się zarazków, w pracy chodzę w maseczcze, ale równie dobrze w sklepie tez można coś złapać.32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Rozumiem Motylku. W takim razie niech Ci ten czas minie w spokoju 🥰
Ja po wizycie. Dziś 10dc. Endo trojlinijne, 6,1-6,9mm. Dwa pecherzyki dominujące na obu jajnikach (13mm i 14mm), ale Pani doktora uwaza (a ja sie z nia zgadzam, ze ostatecznie dojrzeje ten 14mm). Wlewu nie mialam.
Motylek93, aszin, Czajnik, Sikoreczkaaa, Carrie12, brilka, Pustynia, Frajda lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@ksiegowa to ładne endo wyhodowałaś, super to wygląda 🙂 będziesz jeszcze na jakiejś wizycie w tym cyklu? I
Księgowa, Carrie12 lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏

-
Ksiegowa piekne endo! Wiec świąteczny czas wykorzystajcie z mężem dobrze. 😁✊️
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Hej. Dziękuję Wam dziewczyny za całe wsparcie i zrozumienie
Bo kto jak Niedobitki zrozumieją innego Niedobitka. Trochę musiałam przetrawić, dla pewności zrobić jeszcze jeden test, swoje morze łez wylać. No ale jest lepiej, ulepiłam wczoraj setkę pierogów jak pięść, spakowałam prezenty, a dziś mam zapitol w pracy taki, że od rana pisze Wam post xD Mój mąz potrzebował chwili żeby ogarnąć na chłopski rozum czemu nie wyszło, trochę pogadaliśmy i myślę, że jest ok. Teraz przeżyć święta a po nich pierwszy od 8 lat urlop na Sylwestra i żadne z nas nie idzie w tym okresie do pracy 
Jeszcze nie wiemy z mężem kiedy i czy podchodzimy do kolejnego IUI. Na pewno nie w tym cyklu bo owu wypada w okolicach 1-2 stycznia, zatem czas na bajlando
Aaaaa no i idę jutro na rozmowę o pracę na 8 rano xD Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Marz całe szczęście, że narzeczonemu nic się nie stało. Samochód to tylko rzecz, zdrowie i życie najważniejsze. Mam nadzieje, że już nic złego się u Was nie wydarzy. No a klinika niech nie leci w ciula
Pustynia no mężowi należą się pochwały, wykonał kawał dobrej pracy. Nie dziwię się, że nie wzięłaś anty. Mamy podobne parametry co do ilości i mamy się tego nie czepiać jako problem xD Morfo pamiętaj że to tylko losowe 500 sztuk
Aurora cieszę się, że wyjaśniło się u Was z tą translokacją i nie jest to nic złego. Myślę, że u Was to PGT mogłoby faktycznie zmarnować zarodki, z których byłyby zdrowie dzieci. No i podejście lekarki co do Twoich oocytów też chwalę. Ma racje kobieta. Koksuj witaminkami te komórki i czekamy na kolejną stymulację
Frajda myślę nad badaniem kirów. Nie wiem jeszcze czy będziemy podchodzić znowu do IUI, czy zrobić to ewentualnie przed drugim podejściem czy po. Musze to ogarnąć. Mi się wydaje że ta IUI mogła być nie zgrana dobrze w czasie. Bo IUI było w czwartek rano a owu była najprawdopodobniej po ponad 24 h dopiero - wtedy czułam ze wszystko tam pękło i aż ciężko było mi chodzić. A czytałam, że plemniki po przygotowaniu do inseminacji żyją krócej niż normalnie, przeważnie 12-24 godz. U mnie to Ovi nie działa przewidywalnie raz pęcherzyk nie pękł po nim, raz pękł sam przed jego podaniem – musze pogadać może o zmianie tego na coś innego.
Motylku nie strasz tak ciotek, zaczęłam czytać Tw3ój wpis o krwawieniu i już miałam serce w gardle, dobrze że z dzieciem wszystko w porządku
Do 5 stycznia szybko zleci, a potem szybko do końca stycznia i czas na l4 i szykowanie się na maluszka 
Księgowa wypatrywałam wpisu od Ciebie. Endo bardzo ładne jak na 10 dc
Ja myślę ze oka pęcherzyki mają szansę, w końcu 1 mm to może być błąd pomiaru tylko.
Księgowa, Marz91, Pustynia lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
• USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Motylek93 wrote:@ksiegowa to ładne endo wyhodowałaś, super to wygląda 🙂 będziesz jeszcze na jakiejś wizycie w tym cyklu? I
Tak. Ide w poniedzialek na podglad jeszcze i ewentualnie dołożymy leki jak bedzie potrzeba.
Alysa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, to trzymamy dalej kciuki ale nieźle się zapowiada

Alysa bawcie się dobrze w sylwestra! Jak poszła rozmowa o pracę?
Ja zrobiłam dzisiaj betę i jestem przerażona
mam wrażenie że te objawy nawet co miałam to minęły (no wiem wiem nie musi ich być) ale zmierzyłam temperature i tylko 36.7, a była 37 wcześniej... Nie chcę znowu tego samego przeżywać, trzeci raz w tym roku...
Księgowa, Carrie12, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 150mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
12.02 - 7.1 cm, prenatalne
16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

-
Alysa - bardzo mi przykro
. Czy może warto byłoby spróbować IUI na pękniętym pęcherzyku?
Czajniczku - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Czajnik lubi tę wiadomość
-
Czajniku trzymam kciuki za tą betę, pamiętaj że objaw to tylko objaw. Może być, może go nie być 🍀🤞
Carrie u mnie to mój cykl musiałby się tak zgrać. Bo poradnia IUI robi tylko rano, mój lekarz jest tylko w niektóre dni (np 2-3 dni w tygodniu) a inny mnie nie przyjmie.
Byłam na bardzo miłej rozmowie kwalifikacyjnej, siedziałam tam jakieś 25 minut a niby ludzie byli co 15 minut umówieni. Babeczki miłe, sporo mnie wypytały, też o rękodzieło 😜 odpowiedziały o stanowisku pracy. Zgrzytem jest trochę mój okres wypowiedzenia w obecnej pracy. Zobaczymy co będzie, po 29. 12 mają się odzywać bo wtedy jeszcze mają druga część kandydatów
Czajnik, Księgowa, Sikoreczkaaa, Marz91 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Beta 909! Osobisty rekord! ale TSH 3.15, muszę zwiększyć dawkę euthyroxu. Progesteron 24
Wyniki dobre, ale pamiętacie historię z moim tatą? Miał operację i prawie nie mówi, wycięli mu kawałek guza i zaczyna chemioterapie paliatywną.
Za to moja mama będzie mieć operację serca 🤡
Myślę żeby przegadać z mężem powrót do Polski na stałe...
I wiecie co, tak sobie myślę że się słyszy tyle historii (na które my szczególnie jesteśmy wyczulone), że ktoś się o ciąży dowiedział, że tak fajnie, gratulacje, itd... A jaka jest prawdziwa historia tych kobiet i ile problemów każda z nich doświadcza? Tego zazwyczaj nie bierzemy pod uwagę. Oczywiście dalej będę się martwić czy wszystko dobrze przyrasta, za długi staż niedobitkowy żeby po pierwszym sukcesie spocząć 👍
Carrie12, aszin, Motylek93, Księgowa, Pustynia lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 150mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
12.02 - 7.1 cm, prenatalne
16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

-
Czajnik piekny wynik! 💙 Mi też wywaliło TSH przy ciazy około 3,2 i zwiększyłam Letrox z 25 na 50 i teraz pieknie przy 1 sie kształtuje. Niekiedy wlasnie tak jest że ciąża przychodzi w okresie kiedy człowiek sie nie spodziewa. Przytulam Cie mocno bo wiem, że choroba najbliższych jest mocno obciazajaca. 🫂
Nadzieja pewnie, że tak
rozgość się.
Czajnik, Nadzieja 🧚🏼♀️ lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Czajnik widzisz, jest dobrze i trgo się trzymajmy 😉🍀 pomodlę się za Twoich rodziców. Życie jest nieprzewidywalne i idzie nie po naszej myśli, ale musimy brać co nam daje.
W ogóle to Wy wykrakałyście bo panie interesowały się głównie moim rękodziełem - ponoć praca jest strikte manualna i trzeba mieć sprytne rączki xD mogłam te pierniczki wrzucić 😜
Nadzieja zapraszamy 😉
Czajnik, Carrie12, Nadzieja 🧚🏼♀️ lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Alysa wrote:Czajnik widzisz, jest dobrze i trgo się trzymajmy 😉🍀 pomodlę się za Twoich rodziców. Życie jest nieprzewidywalne i idzie nie po naszej myśli, ale musimy brać co nam daje.
W ogóle to Wy wykrakałyście bo panie interesowały się głównie moim rękodziełem - ponoć praca jest strikte manualna i trzeba mieć sprytne rączki xD mogłam te pierniczki wrzucić 😜
Nadzieja zapraszamy 😉
Ja to zawsze lubiłam jak ktoś dobre ciasto, ciastka, jedzonko zostawił w kuchni w biurze. 😀
Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Dzięki dziewczyny ! A więc od owu w środę biorę proga dopochwowo i dupka .. po świętach zrobię betę ale powiem wam że już mam dosyć i coraz bardziej się podłamuje co miesiąc … jestem zdrowa mąż też .. więc lekarze nie widzą problemu … tylko się starać no i wdrażaliśmy proga to 3 cykl z nim i tyle , boję się że negatywny wynik na koniec roku mnie już totalnie zdołuje ..Przebadani - zdrowi

starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
@alysa 🫂🫂 przykro mi, liczyłam że te bladziochy ściemnieją 😕 jaki macie plan teraz kolejne IUI? Mam nadzieję ze przyjmą cię do nowej pracy 🙂 myślę ze zrobiłaś dobre wrażenie szczególnie rękodziełem 😉
@czajnik super gratuluję 😁 rozumiem to poczucie bycia wieczną staraczką, mam tak samo boję się cały czas, ale liczę że z czasem będzie łatwiej 🙂
Czajnik lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏

-
Dziewczynki, nadrobię Was w wolnej chwili. 💕 Cały tydzień jestem zalatana. Wtorek 9h w aucie, wyprawa po zakup przez pół Polski. Środa kleilismy prawie 400 uszek i padłam 😆 wczoraj i dzisiaj jakieś sprzątanie uskuteczniam i chociaż nie jest go dużo, to głównie sprzątam, śpię albo jem. Ewentualnie pakuję prezenty pt. "W tym roku nie robimy prezentów". 🤡 Zawsze wiem jak to się skończy. Zawsze.
Czajniczku, ja w pierwszą ciążę zaszłam w momencie gdy mama miała diagnozę nawrotu raka piersi. Nie będę ukrywać, ale zapadło mi w pamięci coś, co moja mama powiedziała: "może ta ciąża ma być właśnie taką iskierka nadziei w tym trudnym czasie". Wyszło jak wyszło, każdy wie. Ale pamiętaj, że dla bliskich Twoja ciąża właśnie może być takim pocieszeniem w tym trudnym czasie. I dla Ciebie również. Ogromnie oczywiście trzymam kciuki, aby finał tej historii był szczęśliwy. 🍀
A tu muszę, po prostu muszę wkleić siebie po uszkach xD

I choinkę pt. "W tym roku nie robimy prezentów". A to nie wszystkie. 😆 Bo przyjedzie dzisiaj mama i jeszcze swoje wsadzi + ja mam dwa w paczkomacie ostatnie.
Sikoreczkaaa, Carrie12, Czajnik, PaulinKA, aszin, Motylek93, Frajda, Pustynia, Loraa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
Nadzieja a chodzisz do kliniki czy do zwykłego lekarza? Plus bierzecie pod uwagę np. IUI?

Siesiepy podziwiam. Mnie póki co stać na zrobienie obiadu i zjedzenie go. Główny czas to mam spanko. 😀musze sie ogarnąć bo jak chodziłam do pracy to jakiś taki żywszy był człowiek.
Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Siesiepy! Jaki klimacik!
Odpoczywaj teraz!
-
Motylku kolejne IUI wypadałoby teraz idealnie w nowy rok więc odpada. A co z kolejnym to zobaczymy. Gdyby mnie przyjęli do nowej pracy no to pierwsze trzy miesiące okres próbny, wtedy pewnie byśmy trochę odpuścili starania. A potem to w zależności, jakbym dostała umowę na 3 lata jak mówiły babeczki to myślę że o kolejnych krokach byśmy myśleli. No ale o czym my mówimy, tam jest jeszcze ponad 10 kandydatów xD
Siesiepy 400 uszek? Oszaleliscie 😆 podziwiam za determinację w ich lepieniu, bo ja wolę pierogi. My w tym roku też zrobiliśmy prezenty, głównie dla dzieci i rodziców, w pewnym momencie na liście miałam 10 paczek do odbioru 😜Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...