X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ksiegowa finansowe nie powiem w lutym myślałam o wczasach pod gruszą i będzie mi przysługiwać dofinansowanie do okularów. Od stycznia pare groszy wpadnie za stażowe. I najważniejsze jak w domu będę sama siedzieć to boję się że będę nadmiernie się zamartwiać, a w pracy czas leci, jest jakoś inaczej. Obawiam się zarazków, w pracy chodzę w maseczcze, ale równie dobrze w sklepie tez można coś złapać.

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Motylku. W takim razie niech Ci ten czas minie w spokoju 🥰

Ja po wizycie. Dziś 10dc. Endo trojlinijne, 6,1-6,9mm. Dwa pecherzyki dominujące na obu jajnikach (13mm i 14mm), ale Pani doktora uwaza (a ja sie z nia zgadzam, ze ostatecznie dojrzeje ten 14mm). Wlewu nie mialam.

Motylek93, aszin, Czajnik, Sikoreczkaaa, Carrie12, brilka, Pustynia lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ksiegowa to ładne endo wyhodowałaś, super to wygląda 🙂 będziesz jeszcze na jakiejś wizycie w tym cyklu? I

Księgowa, Carrie12 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiegowa piekne endo! Wiec świąteczny czas wykorzystajcie z mężem dobrze. 😁✊️

Księgowa lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziękuję Wam dziewczyny za całe wsparcie i zrozumienie ;) Bo kto jak Niedobitki zrozumieją innego Niedobitka. Trochę musiałam przetrawić, dla pewności zrobić jeszcze jeden test, swoje morze łez wylać. No ale jest lepiej, ulepiłam wczoraj setkę pierogów jak pięść, spakowałam prezenty, a dziś mam zapitol w pracy taki, że od rana pisze Wam post xD Mój mąz potrzebował chwili żeby ogarnąć na chłopski rozum czemu nie wyszło, trochę pogadaliśmy i myślę, że jest ok. Teraz przeżyć święta a po nich pierwszy od 8 lat urlop na Sylwestra i żadne z nas nie idzie w tym okresie do pracy :D
    Jeszcze nie wiemy z mężem kiedy i czy podchodzimy do kolejnego IUI. Na pewno nie w tym cyklu bo owu wypada w okolicach 1-2 stycznia, zatem czas na bajlando :D Aaaaa no i idę jutro na rozmowę o pracę na 8 rano xD Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Marz całe szczęście, że narzeczonemu nic się nie stało. Samochód to tylko rzecz, zdrowie i życie najważniejsze. Mam nadzieje, że już nic złego się u Was nie wydarzy. No a klinika niech nie leci w ciula :D

Pustynia no mężowi należą się pochwały, wykonał kawał dobrej pracy. Nie dziwię się, że nie wzięłaś anty. Mamy podobne parametry co do ilości i mamy się tego nie czepiać jako problem xD Morfo pamiętaj że to tylko losowe 500 sztuk ;)

Aurora cieszę się, że wyjaśniło się u Was z tą translokacją i nie jest to nic złego. Myślę, że u Was to PGT mogłoby faktycznie zmarnować zarodki, z których byłyby zdrowie dzieci. No i podejście lekarki co do Twoich oocytów też chwalę. Ma racje kobieta. Koksuj witaminkami te komórki i czekamy na kolejną stymulację :D

Frajda myślę nad badaniem kirów. Nie wiem jeszcze czy będziemy podchodzić znowu do IUI, czy zrobić to ewentualnie przed drugim podejściem czy po. Musze to ogarnąć. Mi się wydaje że ta IUI mogła być nie zgrana dobrze w czasie. Bo IUI było w czwartek rano a owu była najprawdopodobniej po ponad 24 h dopiero - wtedy czułam ze wszystko tam pękło i aż ciężko było mi chodzić. A czytałam, że plemniki po przygotowaniu do inseminacji żyją krócej niż normalnie, przeważnie 12-24 godz. U mnie to Ovi nie działa przewidywalnie raz pęcherzyk nie pękł po nim, raz pękł sam przed jego podaniem – musze pogadać może o zmianie tego na coś innego.

Motylku nie strasz tak ciotek, zaczęłam czytać Tw3ój wpis o krwawieniu i już miałam serce w gardle, dobrze że z dzieciem wszystko w porządku ;) Do 5 stycznia szybko zleci, a potem szybko do końca stycznia i czas na l4 i szykowanie się na maluszka :D
    Księgowa wypatrywałam wpisu od Ciebie. Endo bardzo ładne jak na 10 dc ;) Ja myślę ze oka pęcherzyki mają szansę, w końcu 1 mm to może być błąd pomiaru tylko.

Księgowa, Marz91, Pustynia lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @ksiegowa to ładne endo wyhodowałaś, super to wygląda 🙂 będziesz jeszcze na jakiejś wizycie w tym cyklu? I

Tak. Ide w poniedzialek na podglad jeszcze i ewentualnie dołożymy leki jak bedzie potrzeba.

Alysa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 235 236 237 238 239
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ