Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Boże... jaki brak wyczucia 🙈. Ja dobrze pamiętam, że historie typu - "staraliśmy się X czasu, ale w końcu się udało" nie były dla mnie pocieszające. Oczywiście, cieszyłam się że komuś innemu wyszło, i że możliwe że też przeszedł długą i ciężką drogę ale... to wciąż bolało bo u mnie nie było widać ani cienia nadziei.

Ja wszystko rozumiem, że ona się cieszy, tylko ja nie wpadła bym na pomysł, jakby mi się udało zobaczyć dwie kreski, odezwać się do koleżanki z którą się pokłóciłam X lat temu, żeby się tym pochwalić. Nam się kontakt urwał bo też jakaś dziwna się robiła i widzę, że nic się nie zmieniło 😅 ale to ona wybrała mojego "wroga" na przyjaciółkę, żeby mnie obgadywac, a teraz pisze sory i zostaniesz ciocią 😅 ja mam wrażenie że jej się dawno w głowie przestawiło, rzuciła pracę z dnia na dzień, z dnia na dzień rzuciła narzeczonego z którym była 10 lat i miał być ślub, zamieszkała z jakimś dziwnym gościem i w tych wiadomościach wyczułam że tam dalej nie ma tej fajnej dziewczyny z którą się przyjaźniłam 🤷 no nic wczoraj chwilę zabolało, ale przyjaźni z tego nie będzie znowu 😅

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
    cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅

Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
    Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - start 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
    IVF III ⏳ marzec?
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz, co za akcja. Ja totalnie nie rozumiem takich ludzi. Skoro się starała 2 lata, to powinna chyba widzieć co czujesz jak jej napisałaś, że masz problem.
    Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wyluzować i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.

Aurora, trzymam kciuki za piękne jajeczka 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 19:52

aszin, Marz91, Carrie12, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Marz, co za akcja. Ja totalnie nie rozumiem takich ludzi. Skoro się starała 2 lata, to powinna chyba widzieć co czujesz jak jej napisałaś, że masz problem.
    Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wylizowac i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.

O dokładnie tam padło coś w stylu zobaczysz przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak do nas 😅

Loraa a u Ciebie jak sytuacja? Jak samopoczucie po świętach? Dawno temu podczytywałam Wasz wątek, jak miałam luzy w pracy. I wiem, że chcieliście spędzić je w swoim gronie.

Aurora13 ja również dołączam się do kciuków 🤞🍀

Loraa lubi tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wylizowac i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.

Ja nie sledze wątków IVF ale serio mam taka sama obserwacje- ze nie we wszystkich kobietach dlugie starania wyrabiają jakis tam takt i delikatność. Cos na zasadzie "Były zle doświadczenia, to byly, teraz mi się udalo wiec o tym zapominam i sypie radami ktore w przeszłości mnie frustrowaly" wrr

@marz, Jezu, az mi sie nóż w kieszeni otworzył czytając tą przygodę. Zasmuciło Cie to czy bardziej wkurzyło? A moze pomyślałaś po prostu jak mozna byc tak nie mądrym?xD

@Aurora13... trzymam kciuki za Twoje jajeczka...✊️
    @aszin, za Twoje też ale to wies z miesięcznego:)) 💕

aszin, Marz91, siesiepy, Loraa lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA to był taki miks emocji, na początku o wow w końcu dojrzała do pogodzenia się, potem druga wiadomość żal i smutek nawet łzy w oczach, potem jak napisała że też długo się starali to było takie zrozumienie, a potem jak nie dało się porozmawiać o niczym innym to było takie wtf czy hormony już uderzyły do głowy? Czy tak jak pisałam wcześniej do Carrie12 już dawno jej się w głowie przestawiło i chyba nie wróciło na normalne tory. No mi by nie przyszło nic takiego do głowy, pisać do kogoś z kim się pokłóciłam X lat temu, że mi się udało.

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aurora 7 niezły wynik 🙂 a po ile mm mniej więcej mają? W takim razie trzymam kciuki za czwartek 🤞
    @marz ja bym na twoim miejscu nie odzywała się do niej. Narcyz lub egoistka, a jeśli wcześniej jakieś kłótnie były to tym bardziej dałabym sobie spokój. Szkoda wprowadzać negatywnę energię w otoczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 16:29

Marz91 lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora czasem lepiej poczekać i przykoksować jajeczka dłużej na lepszy efekt. ❤️ kciuki zaciśnięte.

Niestety w dużej mierze gdybyśmy same nie cisnęły a odpuściły i przestały wierzyć to niestety nic by sie nie wydarzyło. I nic mnie bardziej nie wkurza jak słowa odpuść wyjedź na wakacje. U mnie raczej wakacje 365 dni w roku nie spowodowałoby poprawy jakości nasienia. 💀

siesiepy, Marz91, Carrie12 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Ja wszystko rozumiem, że ona się cieszy, tylko ja nie wpadła bym na pomysł, jakby mi się udało zobaczyć dwie kreski, odezwać się do koleżanki z którą się pokłóciłam X lat temu, żeby się tym pochwalić. Nam się kontakt urwał bo też jakaś dziwna się robiła i widzę, że nic się nie zmieniło 😅 ale to ona wybrała mojego "wroga" na przyjaciółkę, żeby mnie obgadywac, a teraz pisze sory i zostaniesz ciocią 😅 ja mam wrażenie że jej się dawno w głowie przestawiło, rzuciła pracę z dnia na dzień, z dnia na dzień rzuciła narzeczonego z którym była 10 lat i miał być ślub, zamieszkała z jakimś dziwnym gościem i w tych wiadomościach wyczułam że tam dalej nie ma tej fajnej dziewczyny z którą się przyjaźniłam 🤷 no nic wczoraj chwilę zabolało, ale przyjaźni z tego nie będzie znowu 😅
    Wpadłam tu zerknąć co u was, zwłaszcza że wybitnie szukam każdej możliwej wymówki żeby się nie uczyć, a Was chciałam nadrobić już jakiś czas temu iiii...

Olej laske. Serio. Ignor, archiwizacja czatu, blok. :p Skoro się starała dwa lata, to powinna mieć świadomość że jesteś ostatnią osobą z którą realnie jest sens i powód rozmawiać tylko o dzieciach. Tzn. chodzi o to, że jeśli potrzebuje porad, to adres ma ewidentnie zły, bo się realnie nie znasz, a jeśli chce się tylko chwalić wszystkim co dotyczy dziecka 20 tysięcy razy dziennie, to entuzjazmu też nie znajdzie takiego jak oczekuje.
    Niech se wejdzie na grupę wsparcia typu "rodzimy w...", tam znajdzie poklask.
    Uważam, że jeśli baba po wysikaniu dwóch kresek staje się tylko ciężarną i mamusia, to staje się po prostu "madka" i szczerze nie jest dla mnie po prostu na tyle interesująca, żeby utrzymywać z nią jakikolwiek kontakt.
    Z doświadczenia innych wiem, że normalny to jest ktoś, kto lubi i stara się pozostać przy swoich pasjach i zainteresowaniach mimo utrudnień, a nie jest jedynie workiem na mleko i osoba od mycia dziecięcego tyłka. 🤡 A z takim człowiekiem można porozmawiać o czymkolwiek innym niż ciąża i dziecko, niezależnie od tego jak duży jest to fragment jego życia.

Cała otoczka pogodzenia się po latach kompilowania się z wrogiem i olania ciebie też jest jakąś totalna abstrakcją. 😂 Szkoda energii na to żeby chociaż czytać jej wypociny.

Marz91, Motylek93, Aga_92 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa dokładnie u mnie wakacje i odpoczynek spowodowały jedynie że już 2 dnia dostałam okres 😂 i to za szybko 😅

Siesiepy w punkt, ogólnie tak jak pisałam na początku było takie spoko fajnie, że w końcu dorosła do przeprosin, potem ukłucie żalu a potem jednak stwierdzenie, że ma coś nie tak z głową. I olałam ostatnią wiadomość.

Motylek93, siesiepy, Carrie12 lubią tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy idealnie to napisalas :) ja sie tak troche czuje ze te w pracy mnie tak "zniechecily" do ludzi z dziecmi bo nawet jak raz zapytalam czy nie macie innych tematow do rozmow to one ze nie ze to ich cale zycie czy jak spytalam co zrobily dla siebie w ciagu ostatniego roku to tez yyyyy nic. A po za praca jak mialam kontakt z kims kto ma dzieci to zupelnie inaczej bo z ta osoba poprostu sie rozmawialo tak samo normalnie jak kiedys i rowniez na wszystkie inne tematy.

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 14x ❌️
    Letrozole Bluefish 7x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    O dokładnie tam padło coś w stylu zobaczysz przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak do nas 😅

Loraa a u Ciebie jak sytuacja? Jak samopoczucie po świętach? Dawno temu podczytywałam Wasz wątek, jak miałam luzy w pracy. I wiem, że chcieliście spędzić je w swoim gronie.

Aurora13 ja również dołączam się do kciuków 🤞🍀
    Po Świętach dobrze, w sumie spędzaliśmy je z rodziną. Przeszedł mi żal do świata.

Jutro jadę do kliniki więc dowiem się co i jak. Miałam być 29 grudnia, ale dostałam wcześniej okres w święta, wizyta by wypadła w 4 DC, więc odpuściłam. Owualcja było około 10 DC, więc szybko

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku - Pięć ma 15 mm, dwa mają 18 mm, reszta maluchy.

Marz - dziewczyny już wszystko napisały. Niezły numer. Moja najlepsza przyjaciółka też miewa takie momenty, że nawija tylko o dziecku i zdarzało się jej, że miałam gorszy czas, a tu spam zdjęć jej bobasa, ale z drugiej strony kwestia chyba tego, kim jest ta osoba, która to pisze i wysyła. Z racji tego że to moja przyjaciółka od ponad 15 lat to znała mnie na tyle dobrze, że siedziała ze jak olałam jej wiadomości to nie ze złośliwości tylko po prostu źle trafiła. Wiele razy też starała się mocno przesiewać to co mi mówiła. A ja z drugiej strony wiele razy w głowie prowadziłam monolog tłumacząc sobie, że ona też chciała tylko jedno dziecko i że przechodzi to pierwszy i ostatni raz i to dla niej ważne więc krzesałam z siebie dużo energii. Teraz już nie ma tego problemu, mała jest moim oczkiem w głowie.
    Myślę, że nie dałabym rady gdyby nie chodziło o nią.

Ze złotych rad madek, mam taką znajomą, która nigdy się nie starała, wpadła po ślubie z mężem przypadkiem, paliła do późnego etapu ciąży, kitrajac się przed nami i myśląc że nie czuć od niej smrodu - spotkałyśmy się na takiej uroczystości od innych naszych przyjaciół i jak się dowiedziała dlaczego nie piję, a byłam wtedy podczas drugiej stymulacji to postanowiła mi doradzić. Zapytała czy biorę kwas foliowy, bo może to jest problem. Z mężem nam ręce opadły. Potem się dowiedzieliśmy że latała po innych znajomych mówiąc, że przeginam z tym niepiciem, że przecież nie jestem w ciąży. Oczywiście zapraszali nas do siebie, ale my się odcięliśmy.

Nie pamiętam juz czy kiedyś opowiadałam historię takich przyjaciół naszych, którzy stracili maluszka przed terminem porodu i odsunęli się od nas podczas naszych starań, bo było to dla nich za ciężkie że my jesteśmy w programie i lada dzień może się udać ( taaaa), a oni jeszcze się nie pozbierali. Chyba pisałam o tym kiedyś. W każdym razie mimo ograniczania informacji z mojej strony moja procedura za mocno wpływała szczególnie na nią. Pół roku się nie odzywali, ostatnio udało się nam porozmawiać. Mówili ze mimo jej terapii i pracy nad tą całą sytuacją poprawy nie ma, ale że bardzo za nami tęsknią. My za nimi też. Przeszliśmy oczyszczającą rozmowę bardzo wzruszającą, która dała mi ogromną ulgę. dalej bardzo tęsknię i będę tęsknić mam nadzieję, że kiedyś wróci to co mieliśmy, ale potrzebowałam takiej rozmowy szczególnie teraz. Mam nadzieję, że ten rok, który zaczął się dla nas dość łaskawie, będzie tym szczęśliwym.

Motylek93, Czajnik lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - nadwaga
    🧔31l. - translokacja zrównoważona 11%

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
    01.2026 - PICSI - Gonal-F, Menopur -> 8MII-> 6 zapłodnionych 🍀🍍 🤞-> 3.1.1. I 3.1.2. ❄️❄️
    18.01.2026 - transfer 10A 🍀🍍 - beta <2,3❌
    20.02.2026 - FET 3.1.1 🍀
    28.02.2026 ⏸️🍀🤞
    betaHCG - 10 dpt - 30,70, 12 dpt - 34,90
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Po Świętach dobrze, w sumie spędzaliśmy je z rodziną. Przeszedł mi żal do świata.

Jutro jadę do kliniki więc dowiem się co i jak. Miałam być 29 grudnia, ale dostałam wcześniej okres w święta, wizyta by wypadła w 4 DC, więc odpuściłam. Owualcja było około 10 DC, więc szybko

To jutro trzymamy kciuki 🤞 jak będziesz chciała to daj znać jak poszło

Carrie12 lubi tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, ładnie równo rosną 😊 mocne kciuki za jajeczka ✊🏻🍀

Aszin, kiedy podgląd? 🔎👀

Ja dziewczyny też dostałam wspaniałą radę od koleżanki, która się długo starała, chodziła na jakieś pijawki itd. byłam świeżo po HSG, które wyszło idealnie, wiadomo, człowiek dostał wiatru w żagle i miałam duże nadzieję na najbliższe kilka cykli, ona wtedy miała już małe dziecko, powiedziałam, że miałam to badanie i wyszło dobrze, a ona zapytała czy nie myślimy o adopcji, bo ona to ma adoptowanego kota i go kocha 🙈🙉 chyba nie muszę dodawać, że nasze drogi się bardzo szybko rozeszły… tak jak mówicie, niektórzy to bardzo szybko zapominają o tym przez, co sami przechodzili jeszcze nie tak dawno temu, takim osobom jest ciężej wybaczyć te głupie teksty niż komuś kto nigdy nie miał tego problemu.

Btw byłam spuścić krew na CMV, proszę o kciuki, żeby wyszła niereaktywna 🥹🍀🍀🍀

Carrie12, Czajnik, Motylek93 lubią tę wiadomość

Czekamy na synka 🩵

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia niestety niepłodność mimo że człowiek z tym walczy robi takie rzeczy w glowie. I obstawiam że dużo z Nas miało taki etap jak Ty. Moi najlepsi przyjaciele (tez dlugo starajacy sie) gdy oznajmili nam że im sie udało to oczywiście ucieszylismy sie z mężem ale nie aż tak jak oni teraz na wieść że nam sie udało. I każdorazowo jak o tym pomyślę to mnie kluje w sercu że nie potrafiłam sie cieszyć ich szczęściem bo sama bylam w czarnej dupie.

Frajda super dojrzała rada. Adoptować. Jeżeli człowiek jest przeczołgany przez niepłodność to najgorsze co można zrobić sobie to pójść w adopcję bez zastanowienia. To nie jest kot tylko dziecko ktore na początku zostało skrzywdzone i któremu trzeba pomóc i mieć na to dużo siły. Ja układając sobie plan C,D i rozwalając adopcję to najpierw spróbowałabym adopcji zarodka. Nie wiem czy byłabym w stanie pomóc takiemu bobaskowi z domu dziecka gdzie on potrzebuje dużo wsparcia a ja byłabym wrakiem człowieka. Ogromnie podziwiam te pary ktore mysla o adopcji ale takiej przemyślanej. Bo do tego trzeba mieć ogromną siłę.

Trzymam kciuki za brak CMV te badanie mnie jakoś najbardziej stresowało. :P

Frajda lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Strelicja Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh przykre te sprawy ze znajomymi...
    od 1,5 roku nie odzywamy się z 'ekspsiapsi', poszło o byleco, jej Maz jest po mojej stronie ale wiadomo mąż... laska mnie zwyzywała od najgorszych zaraz takie głupstwo ze wam się w głowie nie mieści, pozniej dostałam informacje ze to właśnie były ciążowe hormony i powinnam patrzeć przez palce... no średnio nie pozwolę na siebie k... sypać od osoby z która kontakt był nieustanny i w x rzeczach sobie pomogłyśmy bo ona ma focha- i do tej pory obarcza mnie wina zaraz totalne głupstwo.
    mam tez wrażenie ze dużo mówi się o tym jak to w/po ciąży odwracają się znajomi od Ciebie... szkoda ze tak naprawdę to te osoby się odwracają pierwsze, wiadomo duża zmiana organizacji czasu ale.. tu kolejny przykład mam znajomą którzy tez długo się starali, wkoncu się udało zajść i donosić.. wie jak to wygląda ostatnio u nas, po czym po nie odzywaniu się kilka tyg w sylwestra wyrzuca ze jest w ciąży... zniosłam to tragicznie mając na uwadze ze termin pierwszej ciąży wlasnie wypadł mi na okres noworoczny tego roku... i to nie to ze to ja się nie cieszę z jej szczęścia.. tylko jednak wyczucie czasu średnie. a doskonale wiedziała ze nie jest to najlepszy okres aby mnie tez o tym poinformować. pomijam ze od kiedy jest na l4/macierzyńskim/wychowawczym/teraz znów l4 to tak naprawdę mimo tego samego środowiska branżowego i podobnych zainteresowań z przed jej ciąży obecnie poza tematem jej dziecka to nie ma innego tematu, a nie jeszcze jest temat naszych problemów które chce wiedzieć co się dzieje po czym ' aha no to nie fajnie' szkoda ze ja się produkuje x czasu i mam tylko info ze 'nie fajnie' po czym wracamy do rozmowy o jej dziecku/dzieciach przyszłych....
    nie mam sil na te znajomosci. I jak dotąd czułam ze każdej ze znajomych które się zmagają z problemami w jakiś sposób towarzysze, służę wsparciem tak teraz jak wszystkim się juz udało i zostałam ja nie mam do kogo się odezwać, nie mam w kim szukać powiernika. jest to strasznie frustrujace.
    dobrze ze choć jest to forum i w jakiś sposób jestem w stanie się z wami tu 'pointegrowac' bo to niestety nie jest nic fajnego.

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

maj 2025 💔 poronienie zatrzymane 8tydz,wywołanie tabletkami + łyżeczkowanie
    wrzesień 2025 💔 ciąża pozamaciczna - metotreksat

badania:
    👦- badanie nasienia ✅, morfologia ✅, witaminy ✅, HLAC C1C1
    👱‍♀️- Hashimoto, IO, endometrioza
    AMH 2,31 - 08.2025
    TSH 1,4-08.2025 -> 3.1 -11.2025 ...
    atpo 251 atg 215 ft3 3,26 ft4 1,18->11.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    homocysteina 4,9 -11.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    MUCH:✅
    KIR BX, HLA C2C2,Allomlr 19%,crossmatch 0,16
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅

drożność? 3.2026...?

euthyrox50,glucophage 750 XR
    suple: inozytol, pregna start, DHA,D3,q10,bcomplex,wiesiołek,maca,magnez
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczko - ja też przy ustawianiu planów awaryjnych biorę pod uwagę najpierw dawstwo i adopcje zarodka, mimo, że mój mąż jest całkowicie za adopcją dziecka, bo sam na adoptowaną siostrę to ja znowu chciała bym doświadczyć ciąży. Jeśli nie będzie mi to dane to na pewno się zdecydujemy, ale dopiero kiedy opcje nam się skończą. Po za tym, czuję że muszę spróbować wszystkiego. Te złote rady czasem nie są dawane z rozmysłem, odkąd się borykamy z niepłodnością widać, że ludzie czasami po prostu nie wiedzą co powiedzieć i mówią coś co według nich jest pocieszające. Czasem wystarczy po prostu być, nie mówić nic.

Sikoreczkaaa, aszin, Carrie12, Frajda, Marz91, Motylek93 lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    👩31l. - nadwaga

3 x IUI - 2025r. ❌
    01.2026 - PICSI - Gonal-F, Menopur -> 8MII-> 6 zapłodnionych 🍀🍍 🤞-> 3.1.1. I 3.1.2. ❄️❄️
    20.02.2026 - FET 3.1.1 🍀
    28.02.2026 ⏸️🍀🤞
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Sikoreczko - ja też przy ustawianiu planów awaryjnych biorę pod uwagę najpierw dawstwo i adopcje zarodka, mimo, że mój mąż jest całkowicie za adopcją dziecka, bo sam na adoptowaną siostrę to ja znowu chciała bym doświadczyć ciąży. Jeśli nie będzie mi to dane to na pewno się zdecydujemy, ale dopiero kiedy opcje nam się skończą. Po za tym, czuję że muszę spróbować wszystkiego. Te złote rady czasem nie są dawane z rozmysłem, odkąd się borykamy z niepłodnością widać, że ludzie czasami po prostu nie wiedzą co powiedzieć i mówią coś co według nich jest pocieszające. Czasem wystarczy po prostu być, nie mówić nic.

Zgadzam się w 100 %. 🫂

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda, jutro pierwszy podgląd ☺️

Ja staram się nie reagować na te wszystkie dobre rady. Mam nadzieję, że za X lat społeczeństwo będzie jednak bardziej świadome, zwłaszcza, że niepłodność powoli przestaje być tematem tabu.

Sikoreczkaaa, Frajda, Marz91, Motylek93 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszinku - trzymam mocno kciuki za Twoje jajeczka. ✊🏻🍀
    Frajda - za Twój wynik także. 🍀

Czy któraś jeszcze potrzebuje w tym tygodniu wsparcia?

Ja bardzo nieśmiało i cicho modlę się o możliwość wykonanie niedzielnego transferu. Z mężem mamy 12 rocznicę bycia razem w tym tygodniu i cień szansy i odrobina nadziei na powiększenie rodziny to idealny prezent. 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 15:45

aszin, Carrie12, Frajda, Motylek93, Pustynia lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    👩31l. - nadwaga

3 x IUI - 2025r. ❌
    20.02.2026 - FET 3.1.1 🍀
    28.02.2026 ⏸️🍀🤞
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ