Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Carrie12 wrote:Boże... jaki brak wyczucia 🙈. Ja dobrze pamiętam, że historie typu - "staraliśmy się X czasu, ale w końcu się udało" nie były dla mnie pocieszające. Oczywiście, cieszyłam się że komuś innemu wyszło, i że możliwe że też przeszedł długą i ciężką drogę ale... to wciąż bolało bo u mnie nie było widać ani cienia nadziei.
Ja wszystko rozumiem, że ona się cieszy, tylko ja nie wpadła bym na pomysł, jakby mi się udało zobaczyć dwie kreski, odezwać się do koleżanki z którą się pokłóciłam X lat temu, żeby się tym pochwalić. Nam się kontakt urwał bo też jakaś dziwna się robiła i widzę, że nic się nie zmieniło 😅 ale to ona wybrała mojego "wroga" na przyjaciółkę, żeby mnie obgadywac, a teraz pisze sory i zostaniesz ciocią 😅 ja mam wrażenie że jej się dawno w głowie przestawiło, rzuciła pracę z dnia na dzień, z dnia na dzień rzuciła narzeczonego z którym była 10 lat i miał być ślub, zamieszkała z jakimś dziwnym gościem i w tych wiadomościach wyczułam że tam dalej nie ma tej fajnej dziewczyny z którą się przyjaźniłam 🤷 no nic wczoraj chwilę zabolało, ale przyjaźni z tego nie będzie znowu 😅Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Marz, co za akcja. Ja totalnie nie rozumiem takich ludzi. Skoro się starała 2 lata, to powinna chyba widzieć co czujesz jak jej napisałaś, że masz problem.
Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wyluzować i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.
Aurora, trzymam kciuki za piękne jajeczka 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:52
aszin, Marz91, Carrie12, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa wrote:Marz, co za akcja. Ja totalnie nie rozumiem takich ludzi. Skoro się starała 2 lata, to powinna chyba widzieć co czujesz jak jej napisałaś, że masz problem.
Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wylizowac i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.
Aurora, trzymam kciuki za piękne jajeczka 🤞
O dokładnie tam padło coś w stylu zobaczysz przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak do nas 😅
Loraa a u Ciebie jak sytuacja? Jak samopoczucie po świętach? Dawno temu podczytywałam Wasz wątek, jak miałam luzy w pracy. I wiem, że chcieliście spędzić je w swoim gronie.
Aurora13 ja również dołączam się do kciuków 🤞🍀
Loraa lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Loraa wrote:Marz, co za akcja. Ja totalnie nie rozumiem takich ludzi. Skoro się starała 2 lata, to powinna chyba widzieć co czujesz jak jej napisałaś, że masz problem.
Ale ja nawet po wpisach na grupie o IVF widzę, że pełno jest osób, które miały ciężką historię, starały się dobre kilka lat, i jak już się udało, to nagle walą radami typu: wystarczy odpuścić, wylizowac i się uda. Taaa, jednym się uda, reszcie się nie uda.
Aurora, trzymam kciuki za piękne jajeczka 🤞
Ja nie sledze wątków IVF ale serio mam taka sama obserwacje- ze nie we wszystkich kobietach dlugie starania wyrabiają jakis tam takt i delikatność. Cos na zasadzie "Były zle doświadczenia, to byly, teraz mi się udalo wiec o tym zapominam i sypie radami ktore w przeszłości mnie frustrowaly" wrr
@marz, Jezu, az mi sie nóż w kieszeni otworzył czytając tą przygodę. Zasmuciło Cie to czy bardziej wkurzyło? A moze pomyślałaś po prostu jak mozna byc tak nie mądrym?xD
@Aurora13... trzymam kciuki za Twoje jajeczka...✊️
@aszin, za Twoje też ale to wies z miesięcznego:)) 💕
aszin, Marz91, siesiepy, Loraa lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA to był taki miks emocji, na początku o wow w końcu dojrzała do pogodzenia się, potem druga wiadomość żal i smutek nawet łzy w oczach, potem jak napisała że też długo się starali to było takie zrozumienie, a potem jak nie dało się porozmawiać o niczym innym to było takie wtf czy hormony już uderzyły do głowy? Czy tak jak pisałam wcześniej do Carrie12 już dawno jej się w głowie przestawiło i chyba nie wróciło na normalne tory. No mi by nie przyszło nic takiego do głowy, pisać do kogoś z kim się pokłóciłam X lat temu, że mi się udało.Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
@aurora 7 niezły wynik 🙂 a po ile mm mniej więcej mają? W takim razie trzymam kciuki za czwartek 🤞
@marz ja bym na twoim miejscu nie odzywała się do niej. Narcyz lub egoistka, a jeśli wcześniej jakieś kłótnie były to tym bardziej dałabym sobie spokój. Szkoda wprowadzać negatywnę energię w otoczenieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:29
Marz91 lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
8.12 - 2,4 cm 🦋
14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
23.12 ponowne krwawienie, fhr 171 5cm maluszka 🦋
24.12 krwotok 😑 mój dzielny wojownik tym się nie przejmuje
5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Aurora czasem lepiej poczekać i przykoksować jajeczka dłużej na lepszy efekt. ❤️ kciuki zaciśnięte.
Niestety w dużej mierze gdybyśmy same nie cisnęły a odpuściły i przestały wierzyć to niestety nic by sie nie wydarzyło. I nic mnie bardziej nie wkurza jak słowa odpuść wyjedź na wakacje. U mnie raczej wakacje 365 dni w roku nie spowodowałoby poprawy jakości nasienia. 💀
siesiepy, Marz91, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Wpadłam tu zerknąć co u was, zwłaszcza że wybitnie szukam każdej możliwej wymówki żeby się nie uczyć, a Was chciałam nadrobić już jakiś czas temu iiii...Marz91 wrote:Ja wszystko rozumiem, że ona się cieszy, tylko ja nie wpadła bym na pomysł, jakby mi się udało zobaczyć dwie kreski, odezwać się do koleżanki z którą się pokłóciłam X lat temu, żeby się tym pochwalić. Nam się kontakt urwał bo też jakaś dziwna się robiła i widzę, że nic się nie zmieniło 😅 ale to ona wybrała mojego "wroga" na przyjaciółkę, żeby mnie obgadywac, a teraz pisze sory i zostaniesz ciocią 😅 ja mam wrażenie że jej się dawno w głowie przestawiło, rzuciła pracę z dnia na dzień, z dnia na dzień rzuciła narzeczonego z którym była 10 lat i miał być ślub, zamieszkała z jakimś dziwnym gościem i w tych wiadomościach wyczułam że tam dalej nie ma tej fajnej dziewczyny z którą się przyjaźniłam 🤷 no nic wczoraj chwilę zabolało, ale przyjaźni z tego nie będzie znowu 😅
Olej laske. Serio. Ignor, archiwizacja czatu, blok. :p Skoro się starała dwa lata, to powinna mieć świadomość że jesteś ostatnią osobą z którą realnie jest sens i powód rozmawiać tylko o dzieciach. Tzn. chodzi o to, że jeśli potrzebuje porad, to adres ma ewidentnie zły, bo się realnie nie znasz, a jeśli chce się tylko chwalić wszystkim co dotyczy dziecka 20 tysięcy razy dziennie, to entuzjazmu też nie znajdzie takiego jak oczekuje.
Niech se wejdzie na grupę wsparcia typu "rodzimy w...", tam znajdzie poklask.
Uważam, że jeśli baba po wysikaniu dwóch kresek staje się tylko ciężarną i mamusia, to staje się po prostu "madka" i szczerze nie jest dla mnie po prostu na tyle interesująca, żeby utrzymywać z nią jakikolwiek kontakt.
Z doświadczenia innych wiem, że normalny to jest ktoś, kto lubi i stara się pozostać przy swoich pasjach i zainteresowaniach mimo utrudnień, a nie jest jedynie workiem na mleko i osoba od mycia dziecięcego tyłka. 🤡 A z takim człowiekiem można porozmawiać o czymkolwiek innym niż ciąża i dziecko, niezależnie od tego jak duży jest to fragment jego życia.
Cała otoczka pogodzenia się po latach kompilowania się z wrogiem i olania ciebie też jest jakąś totalna abstrakcją. 😂 Szkoda energii na to żeby chociaż czytać jej wypociny.
Marz91, Motylek93, Aga_92 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
Kubuś 💙

-
Sikoreczkaaa dokładnie u mnie wakacje i odpoczynek spowodowały jedynie że już 2 dnia dostałam okres 😂 i to za szybko 😅
Siesiepy w punkt, ogólnie tak jak pisałam na początku było takie spoko fajnie, że w końcu dorosła do przeprosin, potem ukłucie żalu a potem jednak stwierdzenie, że ma coś nie tak z głową. I olałam ostatnią wiadomość.
Motylek93, siesiepy, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Siesiepy idealnie to napisalas
ja sie tak troche czuje ze te w pracy mnie tak "zniechecily" do ludzi z dziecmi bo nawet jak raz zapytalam czy nie macie innych tematow do rozmow to one ze nie ze to ich cale zycie czy jak spytalam co zrobily dla siebie w ciagu ostatniego roku to tez yyyyy nic. A po za praca jak mialam kontakt z kims kto ma dzieci to zupelnie inaczej bo z ta osoba poprostu sie rozmawialo tak samo normalnie jak kiedys i rowniez na wszystkie inne tematy.
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 11x ❌️
Letrozole Bluefish 4x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Po Świętach dobrze, w sumie spędzaliśmy je z rodziną. Przeszedł mi żal do świata.Marz91 wrote:O dokładnie tam padło coś w stylu zobaczysz przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak do nas 😅
Loraa a u Ciebie jak sytuacja? Jak samopoczucie po świętach? Dawno temu podczytywałam Wasz wątek, jak miałam luzy w pracy. I wiem, że chcieliście spędzić je w swoim gronie.
Aurora13 ja również dołączam się do kciuków 🤞🍀
Jutro jadę do kliniki więc dowiem się co i jak. Miałam być 29 grudnia, ale dostałam wcześniej okres w święta, wizyta by wypadła w 4 DC, więc odpuściłam. Owualcja było około 10 DC, więc szybko👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Motylku - Pięć ma 15 mm, dwa mają 18 mm, reszta maluchy.
Marz - dziewczyny już wszystko napisały. Niezły numer. Moja najlepsza przyjaciółka też miewa takie momenty, że nawija tylko o dziecku i zdarzało się jej, że miałam gorszy czas, a tu spam zdjęć jej bobasa, ale z drugiej strony kwestia chyba tego, kim jest ta osoba, która to pisze i wysyła. Z racji tego że to moja przyjaciółka od ponad 15 lat to znała mnie na tyle dobrze, że siedziała ze jak olałam jej wiadomości to nie ze złośliwości tylko po prostu źle trafiła. Wiele razy też starała się mocno przesiewać to co mi mówiła. A ja z drugiej strony wiele razy w głowie prowadziłam monolog tłumacząc sobie, że ona też chciała tylko jedno dziecko i że przechodzi to pierwszy i ostatni raz i to dla niej ważne więc krzesałam z siebie dużo energii. Teraz już nie ma tego problemu, mała jest moim oczkiem w głowie.
Myślę, że nie dałabym rady gdyby nie chodziło o nią.
Ze złotych rad madek, mam taką znajomą, która nigdy się nie starała, wpadła po ślubie z mężem przypadkiem, paliła do późnego etapu ciąży, kitrajac się przed nami i myśląc że nie czuć od niej smrodu - spotkałyśmy się na takiej uroczystości od innych naszych przyjaciół i jak się dowiedziała dlaczego nie piję, a byłam wtedy podczas drugiej stymulacji to postanowiła mi doradzić. Zapytała czy biorę kwas foliowy, bo może to jest problem. Z mężem nam ręce opadły. Potem się dowiedzieliśmy że latała po innych znajomych mówiąc, że przeginam z tym niepiciem, że przecież nie jestem w ciąży. Oczywiście zapraszali nas do siebie, ale my się odcięliśmy.
Nie pamiętam juz czy kiedyś opowiadałam historię takich przyjaciół naszych, którzy stracili maluszka przed terminem porodu i odsunęli się od nas podczas naszych starań, bo było to dla nich za ciężkie że my jesteśmy w programie i lada dzień może się udać ( taaaa), a oni jeszcze się nie pozbierali. Chyba pisałam o tym kiedyś. W każdym razie mimo ograniczania informacji z mojej strony moja procedura za mocno wpływała szczególnie na nią. Pół roku się nie odzywali, ostatnio udało się nam porozmawiać. Mówili ze mimo jej terapii i pracy nad tą całą sytuacją poprawy nie ma, ale że bardzo za nami tęsknią. My za nimi też. Przeszliśmy oczyszczającą rozmowę bardzo wzruszającą, która dała mi ogromną ulgę. dalej bardzo tęsknię i będę tęsknić mam nadzieję, że kiedyś wróci to co mieliśmy, ale potrzebowałam takiej rozmowy szczególnie teraz. Mam nadzieję, że ten rok, który zaczął się dla nas dość łaskawie, będzie tym szczęśliwym.starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ✅
🧔31l.
Ogólne badanie nasienia - OK
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
01.2026 - PICSI ⌛- Gonal-F, Menopur ->🍀🍍 🤞 -
Loraa wrote:Po Świętach dobrze, w sumie spędzaliśmy je z rodziną. Przeszedł mi żal do świata.
Jutro jadę do kliniki więc dowiem się co i jak. Miałam być 29 grudnia, ale dostałam wcześniej okres w święta, wizyta by wypadła w 4 DC, więc odpuściłam. Owualcja było około 10 DC, więc szybko
To jutro trzymamy kciuki 🤞 jak będziesz chciała to daj znać jak poszłoStarania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH