Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku ogromne gratulacje 😍♥️ Pamiętam jak dopiero co pisałaś nam o dwóch kreskach 🥹🥰 Dorciu witaj po tej stronie brzuszka, niech Ci będzie jak najpiękniej ♥️♥️♥️
Aszinku kciuki zaciśnięte mocno, mocno 💪🏼🙏🏻✊🏻
Chochliczku daj znać jutro jak po podglądzie 🥚
Pustynia mam to samo z tym byciem marudą 🫣 trzymam kciuki za ten cykl 💚
Aurorka gratulacje za wytrwałość, -7kg to super wynik 🎉 Daj znać jak będą wyniki biopsji. Zapaleniu endo mówimy avada kedavra! 😉
Chochlik12, Pustynia, aszin, Motylek93, Carrie12 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 35
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
✅️HB wyleczone
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️ -
Pustynia nie jesteś sama 🙂
Moje morale też szoruja po dnie i też siedzę cicho, bo ile można narzekać. Zaraz pomyślicie, że wszystko widzę w czarnych barwach.
Ale dobrze wiedzieć, że u Ciebie już rusza do przodu 🙂
Pustynia, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
5.1.1, 5.1.2, 6.3.2 (1 zdrowy)
IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
5.1.1, 5.2.2, 5.2.1 (2 zdrowe)
Razem 3 zdrowe po PGT-A
Immunosupresja -> Equoral
FET IV 17.07.26 beta 0 ❌ cykl naturalny + Atosiban + Accofil + Encorton + Hydroxychloroquine + Acard + No spa + Scopolan + Besins + Utrogestan
🔜 Histeroskopia Barska
🔜 3 miesiące Dipherline -
Hej dziewczyny, większość z Was kojarzę
, część jest dla mnie nowa. Na początku starań się udzielałam na wątkach miesięcznych, ale niestety dla mojej psychiki stało się to później ciężkie, jak widziałam wysyp ciąż. To już u mnie ponad dwa lata starań. W tym roku przynajmniej dowiedziałam się o przyczynach niepłodności. Zapalenie endometrium + translokacja chromosomów. Po jednej turze antybiotyku teoretycznie kolejna biopsja wyszła ok, chociaż krwawienie po okresie nadal się pojawia. Ciśnienie na ciążę od kilku miesięcy ustąpiło, ta myśl jest w jakiejś czarnej dziurze poprostu. Straciłam chyba większość nadzieji, że zostanę jescze mamą.
6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Zapalenie endometrium
Translokacja chromosomu 11 i 22
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
Od listopada 2025 pod opieką poradni leczenia niepłodności na Starynkiewicza. -
Witaj w klubie!Marz91 wrote:Pustynia nie jesteś sama 🙂
Moje morale też szoruja po dnie i też siedzę cicho, bo ile można narzekać. Zaraz pomyślicie, że wszystko widzę w czarnych barwach.
Ale dobrze wiedzieć, że u Ciebie już rusza do przodu 🙂
Moje morale też są nisko, nie wierzę w powodzenie transferów. Wiem, że zrobiłam dużo aby się do nich przygotować, ale czuję, że w mojej sytuacji to o tak nic nie da. Coraz bardziej chodzą mi po głowie myśli, jak zacząć się godzić z tym, że nigdy nie będę mieć dziecka.
Pustynia lubi tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - (beta) 5 dpt - 14,4, 7 dpt - 60,1, 9 dpt - 107,3, 11 dpt - 283,8, 17 dpt - 4324,8
21 dpt - GS + YS
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa wrote:Witaj w klubie!
Moje morale też są nisko, nie wierzę w powodzenie transferów. Wiem, że zrobiłam dużo aby się do nich przygotować, ale czuję, że w mojej sytuacji to o tak nic nie da. Coraz bardziej chodzą mi po głowie myśli, jak zacząć się godzić z tym, że nigdy nie będę mieć dziecka.
Ja ostatnio zastanawiam się czy byłabym gotowa na adopcje komórki. I na ile by to mogło się udać. Jakoś problem w samej adenomiozie mnie w dalszym ciągu nie przekonuje. Widziałam wiele dziewczyn z zaawansowaną endometriozą i adenomiozą zachodzące w naturalne ciążę.
Do tego myśli czy na pewno dalej tego chce, czy już działam na zasadzie dokończenia tego zadania. Czy jak się uda (co jest dla mnie abstrakcją), czy ja to dźwigne organizacyjnie, fizycznie, psychicznie i finansowo. Może jednak posłuchać tych rad i dać sobie jednak spokój 🙈 no milion myśli
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
Razem 3 zdrowe po PGT-A
FET IV 17.07.26 beta 0 ❌ cykl naturalny + Atosiban + Accofil + Encorton + Hydroxychloroquine + Acard + No spa + Scopolan + Besins + Utrogestan
🔜 Histeroskopia Barska
Aurora, piękny wynik! Mocno trzymam kciuki za to, żeby ta stymulacja rozbiła bank 🍀
Iskiereczko, a jak u Ciebie? Jak się czujesz?
Marz, Loraa, przykro mi, że doszłyście do takiego etapu rezygnacji. To musi być bardzo ciężkie tracić nadzieję. Pamiętajcie tylko, że drzemie w Was ogromna siła, bo mimo wszystko się nie poddajecie, a dopóki walczycie macie szansę na szczęśliwe zakończenie.
Pustynia, trzymam kciuki za transfer!
Natt, witaj. Mam nadzieję, że u nas bardziej się odnajdziesz, choć ostatnio mniej piszemy, wątek stracił to tempo, które było na początku. 🙂
Marz91, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Motylku - gratulacje! Dorotko, witaj na świecie kruszynko ✨
Pustynia, trzymam kciuki
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
Ja gdy nie uda się na moich, to jestem gotowa na AK. Zdaje sobie sprawę jakie mam jajniki i komórki jajowe. Z Downa złego wolę to niż ewentualną adopcję społeczną. Ale z AK też niekoniecznie musi się udać...Marz91 wrote:Ja ostatnio zastanawiam się czy byłabym gotowa na adopcje komórki. I na ile by to mogło się udać. Jakoś problem w samej adenomiozie mnie w dalszym ciągu nie przekonuje. Widziałam wiele dziewczyn z zaawansowaną endometriozą i adenomiozą zachodzące w naturalne ciążę.
Do tego myśli czy na pewno dalej tego chce, czy już działam na zasadzie dokończenia tego zadania. Czy jak się uda (co jest dla mnie abstrakcją), czy ja to dźwigne organizacyjnie, fizycznie, psychicznie i finansowo. Może jednak posłuchać tych rad i dać sobie jednak spokój 🙈 no milion myśli
Co do Endo i Adeno, to też wiem, że sporo osób zachodzi naturlanie bez większych problemów. Ja wiem, że u mnie pewnie mam genetycznie skopane jajniki, w związku z tym słabe komórki, zarodki i jest jak jest.
Masz już jakiś plan kiedy najbliższy transfer?10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
I FET - beta < 0,1
II FET - (beta) 5 dpt - 14,4, 7 dpt - 60,1, 9 dpt - 107,3, 11 dpt - 283,8, 17 dpt - 4324,8
21 dpt - GS + YS
Dziewczyny 🥹🥹🥹
Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak wiele z Was czuje to samo. 🥹
U mnie myślę, że to po prostu takie typowe zmęczenie tematem i poczucie osamotnienia w tym wszystkim. Też zastanawiam się czy ja naprawdę tego chce, czy już tylko chce dociągnąć do końca. I takie myśli, że jaka będzie ze mnie matka skoro teraz już mi tak ciężko, a przecież później będzie jeszcze trudniej, rozumiecie. Do tego brak zaufania do siebie, do swojego ciała. Już nie wspominając o małżeństwie - dziwię się, że moj maz w ogóle jeszcze się do mnie odzywa, bo potrafię być w tym wszystkim dla niego bardzo nieprzyjemna. Niby pracuje nad tym wszystkich na psychoterapii, ale jakoś na razie nie widzę światełka w tunelu.
No i jestem taka odłączona od w ogóle myśli, że mogę mieć dziecko. Wiecie, to tak samo jakbyście mi powiedziały, że polece jutro w kosmos. Nie chodzi o brak nadziei czy coś, tylko po prostu mam już taką blokadę w głowie, nie pozwalam sobie w ogóle na takie myśli, że te transfery mogłyby się udac. I przez to mam poczucie takiego bezsensu, bo niby łykam te leki, niby coś tam w tle się dzieje, niby mamy 6 zajebistych zarodków, a w mojej głowie jest tylko pytanie “po co to wszystko”.
Trzymajcie się wszystkie, nie mam dziś słów pocieszenia, poza tym, że nie Wy jedyne tak się czujecie, więc to musi oznaczać, że wcale nie jest z nami tak źle, jak nam się wydaje 🩷 No i też są tu dziewczyny, które z tego dołka wyszły, więc chyba da się
Starania od 03.2024, nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️
💃Ona: ‘95, PCOS, długie cykle (50-70dni). Lametta + Ovitrelle x10 ❌
🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)
Zalecono IVF 🔬
30.03.2026 rozpoczęcie stymulacji
10.04.2026 punkcja 💉(28 komórek) ICSI na 10 komórkach
16.04.2026 ❄️❄️❄️ (4.1.1)❄️❄️ (3.2.2)❄️ (4.2.3)
Transfer I: 7.07.2026 (❄️ 4.1.1) - cb 💔
Transfer II: październik 2026? -
Pustynia jakbym czytała o sobie, o swoich myślach i emocjach. Też głowa blokuje mi takie myśli, że to zmierza ogólnie do szczęśliwego końca.
Doskonale Cię rozumiem i też myślałam, że jest ze mną coś nie tak, że tylko ja tak myślę, w sumie nawet kiedyś ktoś mi tak napisał, że jest ze mną psychicznie źle 🤷 i tak schowałam się do swojej skorupy i sama wszystko przeżywam, bo poczułam się mega niezrozumiana i odstająca od innych...
Zbijam piątkę co do relacji, bo wczoraj też pokłóciłam się z narzeczonym i omijamy się szerokim łukiem 😞
Trzymaj się 🫂 i pamiętaj nie jesteś sama w tych emocjach
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
Razem 3 zdrowe po PGT-A
🔜 Histeroskopia Barska
Loraa wrote:Ja gdy nie uda się na moich, to jestem gotowa na AK. Zdaje sobie sprawę jakie mam jajniki i komórki jajowe. Z Downa złego wolę to niż ewentualną adopcję społeczną. Ale z AK też niekoniecznie musi się udać...
Co do Endo i Adeno, to też wiem, że sporo osób zachodzi naturlanie bez większych problemów. Ja wiem, że u mnie pewnie mam genetycznie skopane jajniki, w związku z tym słabe komórki, zarodki i jest jak jest.
Masz już jakiś plan kiedy najbliższy transfer?
Ja pracowałam w domu dziecka i wiem, że na adopcję dziecka z ośrodka w życiu się nie zdecyduje. Geny to jednak geny i nie da się tego oszukać.
Już tak sobie układam plan powoli dalszy, że na pewno zrobię 4 stymulację w programie ale już bez badań zarodków i bez tej całej obstawy immunologicznej. Finansowo już mam dość drenowania oszczędności i wybierania między wakacjami czy innymi rzeczami a leczeniem. Ale wtedy nie pokładam jakieś nadzieji w powodzeniu i zobaczę czy będę gotowa całkowicie zamknąć ten etap.
Co do transferu jeszcze nie mam planów (znaczy ja w głowie mam, zapisuje tez swoje pomysły na kartce, nie wiem co na to lekarz). Jestem na końcówce cyklu i czekam jak na szpilkach na jutrzejszy telefon z kliniki. Jak ktoś ma ochotę niech trzyma kciuki bo mi jak zawsze się wszystko pokomplikowało i będę jutro pytać i błagać co z tym fantem zrobić 🫤 kłębek nerwów ze mnie przez to wszystko
Carrie12 lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
Razem 3 zdrowe po PGT-A
🔜 Histeroskopia Barska
Pustynia wrote:Dziewczyny 🥹🥹🥹
Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak wiele z Was czuje to samo. 🥹
U mnie myślę, że to po prostu takie typowe zmęczenie tematem i poczucie osamotnienia w tym wszystkim. Też zastanawiam się czy ja naprawdę tego chce, czy już tylko chce dociągnąć do końca. I takie myśli, że jaka będzie ze mnie matka skoro teraz już mi tak ciężko, a przecież później będzie jeszcze trudniej, rozumiecie. Do tego brak zaufania do siebie, do swojego ciała. Już nie wspominając o małżeństwie - dziwię się, że moj maz w ogóle jeszcze się do mnie odzywa, bo potrafię być w tym wszystkim dla niego bardzo nieprzyjemna. Niby pracuje nad tym wszystkich na psychoterapii, ale jakoś na razie nie widzę światełka w tunelu.
No i jestem taka odłączona od w ogóle myśli, że mogę mieć dziecko. Wiecie, to tak samo jakbyście mi powiedziały, że polece jutro w kosmos. Nie chodzi o brak nadziei czy coś, tylko po prostu mam już taką blokadę w głowie, nie pozwalam sobie w ogóle na takie myśli, że te transfery mogłyby się udac. I przez to mam poczucie takiego bezsensu, bo niby łykam te leki, niby coś tam w tle się dzieje, niby mamy 6 zajebistych zarodków, a w mojej głowie jest tylko pytanie “po co to wszystko”.
Trzymajcie się wszystkie, nie mam dziś słów pocieszenia, poza tym, że nie Wy jedyne tak się czujecie, więc to musi oznaczać, że wcale nie jest z nami tak źle, jak nam się wydaje 🩷 No i też są tu dziewczyny, które z tego dołka wyszły, więc chyba da się
O jak "miło" poczytać, że nie tylko ja mam takie zajebiste pozytywne podejście.., ja mam transfer za 2 tygodnie jakoś, a w ogóle o tym nie mysle, nie nastawiam się. Wydaje mi się, że to wszystko nie ma sensu, nie chce mi sie jezdzić na te wizyty, robie to wszystko mechanicznie...Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩26 lat
👨28 lat
🐶5 lat
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
05.2026
I FET 3.1.1 - biochem ❌
II FET 3.2.2. - ❌
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Marz91 wrote:Ja pracowałam w domu dziecka i wiem, że na adopcję dziecka z ośrodka w życiu się nie zdecyduje. Geny to jednak geny i nie da się tego oszukać.
Już tak sobie układam plan powoli dalszy, że na pewno zrobię 4 stymulację w programie ale już bez badań zarodków i bez tej całej obstawy immunologicznej. Finansowo już mam dość drenowania oszczędności i wybierania między wakacjami czy innymi rzeczami a leczeniem. Ale wtedy nie pokładam jakieś nadzieji w powodzeniu i zobaczę czy będę gotowa całkowicie zamknąć ten etap.
Co do transferu jeszcze nie mam planów (znaczy ja w głowie mam, zapisuje tez swoje pomysły na kartce, nie wiem co na to lekarz). Jestem na końcówce cyklu i czekam jak na szpilkach na jutrzejszy telefon z kliniki. Jak ktoś ma ochotę niech trzyma kciuki bo mi jak zawsze się wszystko pokomplikowało i będę jutro pytać i błagać co z tym fantem zrobić 🫤 kłębek nerwów ze mnie przez to wszystko
To ja trzymam kciuki!Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩26 lat
👨28 lat
🐶5 lat
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
05.2026
I FET 3.1.1 - biochem ❌
II FET 3.2.2. - ❌
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:To ja trzymam kciuki!
Dziękuję 🙂 jak wszystko pójdzie tak jak ma pójść to możemy mieć transfer w podobnych okolicach czasowych
grazka0022 lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
Razem 3 zdrowe po PGT-A
🔜 Histeroskopia Barska
Wydaje mi się, że każda staraczka w pewnym momencie nie czuje już nic poza zrezygnowaniem i beznadzieja. 😞
-
Ja bardziej boję się tej niewiadomej, co dziecko przeżyło zanim do nas trafiło, jak to na nie wpłynie, plus wiadomo geny, może się mylę, ale te dzieci jednak chyba w większości pochodzą z rodzin patologicznych 😞Marz91 wrote:Ja pracowałam w domu dziecka i wiem, że na adopcję dziecka z ośrodka w życiu się nie zdecyduje. Geny to jednak geny i nie da się tego oszukać.
Przy AK, to ja byłabym w ciąży, dałabym itp.
Ja mam plan przejść pozostałe procedury w programie, później ewentualnie Czechy. O ile starczy sił i będzie nadzieja.
Trzymam kciuki🤞10.2024
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
I FET - beta < 0,1
21 dpt - GS + YS
Pustynia, dolaczam i ja! 2 lata od straty - 1,5 roku walki o endo, tony lekow, ciągle wizyty, sprawdzanie, a i tak po kolejnym pol roku nadal i nic. Potem siadam i mysle.. a moze ja chce od życia za duzo? Wszak dwojke juz mam. I czasem sama nie wiem juz co robic i myśleć.
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Chochliku co tam na froncie jajeczkowym? Jak kurnik?
Aszin kurde, ovitrelle wszystko komplikuje… Kiedy zamierzasz testować w tym wypadku? Kciukolce oczywiście są!
Pustynia sztuczny ma te plusy, że lekarz sobie wszystko sam ustawia. Kiedy podglądasz jak rośnie endo?
Aurorka no i co tam ustaliliście? Wow, 7kg piękny wynik! Ja właśnie dzisiaj startuję z dietą więc… Oby poszło mi tak samo dobrze. 😊
Natt cześć. Czy masz jakieś plany na dalsze starania? Czy oswajasz demona i niekorzystny scenariusz?
Dziewczyny, tu jest miejsce, żebyście mogły sobie być tymi marudami bez obaw, że ktoś Wam to wytknie. Ba, jak widać, do każdego marudzenia odzywa się co najmniej kilka głosów zrozumienia, które mają tak samo. Może i niepłodność to samotna droga, ale uczucia jakie nam towarzyszą są identyczne i… no właśnie, ta droga nie musi być przecież przez to samotna. Mamy siebie, rozumiemy się jak nikt inny, bo każda przechodzi przez coś porównywalnego po części… I żadna nie wie, czy na końcu tego tunelu faktycznie widać światło, czy to omamy. ☹
Motylek93, Marz91, Loraa, Pustynia, Czajnik, Chochlik12, Carrie12 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Jestem po biopsji, było tak źle jak sądziłam, ale już z głowy i oby nigdy więcej.
Czytam wasze posty z emocjami, jakie Wam towarzyszą, ale zauważyłam, że sama nie dopuszczam do siebie nawet na chwilę możliwości rozmyślania o tym, czy to ma szansę się udać czy nie, od razu staram się zająć czymś. Jak kiedyś dużo czytałam i oglądałam np. filmików od dziewczyn co też są w programie tak teraz je wyłączam od razu jak zauważę, że to tematyka ivf i starań, bo szczerze mówiąc boję się zagłębić w to. Nie pozwolę sobie na to, aby przepłakać choćby jeszcze jeden dzień z powodu niepłodności.
Mam się zgłosić pod koniec cyklu na rozpisanie stymulacji, ale jadę na urlop, więc jak zdążę to zaczniemy, a jak nie zdążę, bo okres przyjdzie wcześniej to trudno, poczekam do następnego.starania od 01.2023 - 👩32l, 🧔32l. - translokacja zrównoważona 11%
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 2MII -> 0❄️
II IMSI - 8MII -> 0❄️
III IMSI - 8 MII -> ❄️3.1.1. I❄️ 3.1.2.
20.02.2026 - FET 3.1.1 cb 💔
31.03.2026 - FET 3.1.2. cb 💔
IV IMSI - 4MII -> ❄️4.1.1.❄️4.1.1.❄️4.1.2.❄️3.1.2. 🥹 -
Ja też dołączam do teamu, że ciężko mi sobie wyobrazić, że będę miała te moje ukochane wytęsknione dzieci. Szczególnie po tym ostatnim strzale nadziei i potem szybkiej rozpaczy. Mam teraz tak, że przytłacza mnie dosłownie wszystko - nie mogę się umówić na podstawowe badania krwi typu tsh ferrytyna, suple zażywam w kratke, mam leczyć pasożyty i nie umówiłam wizyty, zaraz skończy mi się recepta na metformine i mam blokadę żeby dzwonić do lekarza. Wszystko odraczam, a czas leci. Czuję ostatnio dużo bezsilności i takiego przerażenia przed dalszymi krokami.
Dodatkowo po tamtej ciąży, dwa razy pod rząd miałam owulacje z niedrożnego jajowodu - i wiecie, jak głupia testuję 2x dziennie od 7dpo 🤦🏼♀️ a przecież to nawet nie jest drożna strona... normalnie jakbym się cofnęła 3 lata wstecz do wczesnego etapu staraczkowego.Starania od 10.2022
👩🏼 35
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
✅️HB wyleczone
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️