Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, tak was rozumiem. Ja też prokrastynuje wszystko, co związane ze staraniami, nie oglądam nic o IVF, nie chce w ogóle wchodzić w to. Dlatego też trochę unikałam forum, ale jednak ta samotność jest przytłaczająca… Suple też biorę byle jak i bez przekonania.
    U mnie chyba dwa ostatnie dni były najgorsze. Podczas pyskówki z mężem na messengerze dowiaduje się równolegle “w realu”, że mój były będzie miał dziecko. 🤦‍♀️Tak po prostu. Ja już ten nasz temat mam dawno zamknięty, ale wszystko to tak na mnie spadło, że przepłakałam dwa dni i miałam naprawdę ciężkie myśli. Chyba odebrałam to jako swoją wielką porażkę, nie wiem.

Dziś się wygrzebuje i mam nadzieję, że Wy też się niedługo wygrzebiecie. Niech nas trzyma na powierzchni myśl, że ten stan nie będzie trwał wiecznie. Ściskam was 🩷

Endo podglądam w środę i właśnie dlatego zdecydowałam się na sztuczny - by choć odrobinkę kontroli odzyskać :)

Starania od 03.2024, nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️

💃Ona: ‘95, PCOS, długie cykle (50-70dni). Lametta + Ovitrelle x10 ❌

🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)

Zalecono IVF 🔬
    30.03.2026 rozpoczęcie stymulacji
    10.04.2026 punkcja 💉(28 komórek) ICSI na 10 komórkach
    16.04.2026 ❄️❄️❄️ (4.1.1)❄️❄️ (3.2.2)❄️ (4.2.3)
    7.07.2026 transfer 🍀 (❄️ 4.1.1)
  • Natt Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Chochliku co tam na froncie jajeczkowym? Jak kurnik?

Aszin kurde, ovitrelle wszystko komplikuje… Kiedy zamierzasz testować w tym wypadku? Kciukolce oczywiście są!

Pustynia sztuczny ma te plusy, że lekarz sobie wszystko sam ustawia. Kiedy podglądasz jak rośnie endo?

Aurorka no i co tam ustaliliście? Wow, 7kg piękny wynik! Ja właśnie dzisiaj startuję z dietą więc… Oby poszło mi tak samo dobrze. 😊

Natt cześć. Czy masz jakieś plany na dalsze starania? Czy oswajasz demona i niekorzystny scenariusz?

Dziewczyny, tu jest miejsce, żebyście mogły sobie być tymi marudami bez obaw, że ktoś Wam to wytknie. Ba, jak widać, do każdego marudzenia odzywa się co najmniej kilka głosów zrozumienia, które mają tak samo. Może i niepłodność to samotna droga, ale uczucia jakie nam towarzyszą są identyczne i… no właśnie, ta droga nie musi być przecież przez to samotna. Mamy siebie, rozumiemy się jak nikt inny, bo każda przechodzi przez coś porównywalnego po części… I żadna nie wie, czy na końcu tego tunelu faktycznie widać światło, czy to omamy. ☹

Oswajam się z diagnozą translokacji. We wtorek mam wizytę u polecanej ginekolog-genetyk, później mam teleporade z moją prowadzącą z kliniki niepłodności. Mam też wrażenie, że zapalenie endometrium w wróciło, w tym cyklu krwawienie po miesiączce było obfite i cykl się wydłużył.
    Dla mnie temat kolejnego dziecka to czarna dziura, ten temat jest jakoś już głęboko zakopany, teraz mam też zajęta głowę sprawamyli rodzinnymi i jest lzej.

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
    Zapalenie endometrium
    Translokacja chromosomu 11 i 22

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
    Od listopada 2025 pod opieką poradni leczenia niepłodności na Starynkiewicza.
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia rozumiem bardzo dobrze co czujesz, bo ja na jakiś tydzień przed wizytą w klinice niepłodności, dostałam taką wiadomość. W sumie to od kogoś się dowiedziałam, bo ja z byłym kontaktu nie mam. I wiesz co pomyślałam, że mam za swoje bo on zawsze chciał rodziny, a to ja się zapierałam, że nie chce dzieci. A więc każdy dostał to na co zasłużył, to czego pragnął, a ja sobie wykrakałam...

Aurora to ja od zawsze unikam takich treści. Nie wiem, może dziwna jestem, ale od kiedy tylko weszłam na drogę staraczkową to unikam takich treści, bo się boje "zapeszyc" 🫣 jakkolwiek to brzmi. Nigdy nie wchodziłam na udane wątki, staram się omijać jak najwięcej postów, nigdy nie oglądałam żadnych filmików, tik toków, no niczego związanego z tym tematem. Wiedzę czerpałam na bieżąco od Was 🙂 nie patrzę na dzieci, nie rozczulają mnie dzieci, taką trochę właśnie skorupę założyłam. Może dlatego moimi najbliższymi osobami są kobiety 50+, nikt nie wyskoczy z "wpadką". Bardziej pogadamy o menopauzie i to jest dla mnie ok 🙂

grazka0022, Loraa lubią tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
    cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅

Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
    Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
    5.1.1, 5.1.2, 6.3.2 (1 zdrowy)
    IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ❄️❄️❄️
    5.1.1, 5.2.2, 5.2.1 (2 zdrowe)
    Razem 3 zdrowe po PGT-A
    Immunosupresja 🔜
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz, to w sumie bardzo ciekawe, to budowanie skorupy. Każdy to tak inaczej odbiera. I tak, “oby nie zapeszyć” to główna myśl w mojej głowie 😅
    A z byłym też nie mam kontaktu, broń boże, ale do moich rodziców docierają różne plotki i właśnie tata mi powiedział. Więc w ogóle taka niezręczna sytuacja, bo moi rodzice wiedzą, że chcemy dziecka, a go nie mamy, ale nie wiedzą, że jesteśmy w trakcie procedury. Więc się musiałam uśmiechnąć krzywo i powiedzieć “no to super, gratulacje dla nich” 🥴

🕺On: ‘91 walka z obniżonymi parametrami nasienia i wysokim DFI (obecnie obniżony ruch, morfologia 1%, DFI 21%)

Zalecono IVF 🔬
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Chochliku co tam na froncie jajeczkowym? Jak kurnik?

Aszin kurde, ovitrelle wszystko komplikuje… Kiedy zamierzasz testować w tym wypadku? Kciukolce oczywiście są!

Pustynia sztuczny ma te plusy, że lekarz sobie wszystko sam ustawia. Kiedy podglądasz jak rośnie endo?

Aurorka no i co tam ustaliliście? Wow, 7kg piękny wynik! Ja właśnie dzisiaj startuję z dietą więc… Oby poszło mi tak samo dobrze. 😊

Natt cześć. Czy masz jakieś plany na dalsze starania? Czy oswajasz demona i niekorzystny scenariusz?

Dziewczyny, tu jest miejsce, żebyście mogły sobie być tymi marudami bez obaw, że ktoś Wam to wytknie. Ba, jak widać, do każdego marudzenia odzywa się co najmniej kilka głosów zrozumienia, które mają tak samo. Może i niepłodność to samotna droga, ale uczucia jakie nam towarzyszą są identyczne i… no właśnie, ta droga nie musi być przecież przez to samotna. Mamy siebie, rozumiemy się jak nikt inny, bo każda przechodzi przez coś porównywalnego po części… I żadna nie wie, czy na końcu tego tunelu faktycznie widać światło, czy to omamy. ☹

Siesiepy, to już nie kurnik, tylko prawdziwa fabryka drobiu. 😂😂

Na każdym jajniku mam po około 20 jajeczek. 🤯

Niestety trochę to odczuwam… Brzuch boli mnie już teraz naprawdę mocno. 🥲 A podobno pęcherzyki mają jeszcze urosnąć, więc aż boję się pomyśleć, jak będzie za kilka dni.

Wszystko wskazuje na to, że punkcja odbędzie się w poniedziałek. Powiem Wam szczerze, że już po cichu marzę o tym, żeby w końcu to wszystko ze mnie wyciągnęli. 😃😂

Motylek93, Sikoreczkaaa, Aga_92, Iskiereczka00, Carrie12 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań.
    Teraz stawiamy kolejne kroki z IVF. 🧬

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS
    🙎🏼‍♂️ OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów
    🧊 14 jajeczek zamrożonych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

Transfer ➡️ następny cykl
    __
    Trusting the One who holds our future. 🤍
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Siesiepy, to już nie kurnik, tylko prawdziwa fabryka drobiu. 😂😂

Na każdym jajniku mam po około 20 jajeczek. 🤯

Niestety trochę to odczuwam… Brzuch boli mnie już teraz naprawdę mocno. 🥲 A podobno pęcherzyki mają jeszcze urosnąć, więc aż boję się pomyśleć, jak będzie za kilka dni.

Wszystko wskazuje na to, że punkcja odbędzie się w poniedziałek. Powiem Wam szczerze, że już po cichu marzę o tym, żeby w końcu to wszystko ze mnie wyciągnęli. 😃😂

Ale wynik! Wyobrażam sobie, że musi to tam ciążyć nieźle, trzymam kciuki żeby punkcja i rekonwalescencja po niej były szybkie i możliwie najmniej niekomfortowe. 🩷

Zalecono IVF 🔬
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Ale wynik! Wyobrażam sobie, że musi to tam ciążyć nieźle, trzymam kciuki żeby punkcja i rekonwalescencja po niej były szybkie i możliwie najmniej niekomfortowe. 🩷

To chyba taki urok wysokiego AMH i PCOSa 🥹 trzymajcie kciuki, żeby te jajeczka były dobrej jakości 🤞🏻 słyszałam, że więcej nie zawsze znaczy lepiej.

Ponadto mam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was po punkcji na własną rękę mroziła resztę jajeczek? Ja już zadeklarowałam potencjalną chęć u lekarza, wiem że to dodatkowo płatne, ale jeśli się uda, to super by było mieć zapas. 🥹

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań.

🙎🏼‍♂️ OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

__
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik powodzenia!! Trzymam kciuki za Twoje jajeczka ! 🍀🌷

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    To chyba taki urok wysokiego AMH i PCOSa 🥹 trzymajcie kciuki, żeby te jajeczka były dobrej jakości 🤞🏻 słyszałam, że więcej nie zawsze znaczy lepiej.

Ponadto mam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was po punkcji na własną rękę mroziła resztę jajeczek? Ja już zadeklarowałam potencjalną chęć u lekarza, wiem że to dodatkowo płatne, ale jeśli się uda, to super by było mieć zapas. 🥹

Tak, dokładnie. A z tym dojrzewaniem to różnie może być, u mnie pobrali 28 komórek i wszystkie były dojrzałe. U koleżanki pobrali 34 i ledwo połowa się nadawała (niektóre były w ogóle przejrzałe). Ale nie przejmuj się na zapas, prawdopodobieństwo, że znajdą komórki do zaplodnienia jest bardzo duże!

Chochliku, ja mroziłam jakby “w programie” więc to było w cenie, nie płaciłam nic za to. Jedyny szkopuł jest taki, że jeśli ta procedura się nie powiedzie, to kolejna procedura musi być z wykorzystaniem tych zamrożonych komórek, więc jakby stymulacja “przepada” (a lekarz mi mówił że te komórki się różnie rozmrażają dlatego zawsze lepiej na świeżych).
    Czyli rozumiem ze Ty będziesz mrozić jakoś komercyjnie? Nawet nie wiedziałam, że tak się da. Chyba że to są już różnice po prostu między klinikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 12:21

Zalecono IVF 🔬
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Tak, dokładnie. A z tym dojrzewaniem to różnie może być, u mnie pobrali 28 komórek i wszystkie były dojrzałe. U koleżanki pobrali 34 i ledwo połowa się nadawała (niektóre były w ogóle przejrzałe). Ale nie przejmuj się na zapas, prawdopodobieństwo, że znajdą komórki do zaplodnienia jest bardzo duże!

Chochliku, ja mroziłam jakby “w programie” więc to było w cenie, nie płaciłam nic za to. Jedyny szkopuł jest taki, że jeśli ta procedura się nie powiedzie, to kolejna procedura musi być z wykorzystaniem tych zamrożonych komórek, więc jakby stymulacja “przepada” (a lekarz mi mówił że te komórki się różnie rozmrażają dlatego zawsze lepiej na świeżych).
    Czyli rozumiem ze Ty będziesz mrozić jakoś komercyjnie? Nawet nie wiedziałam, że tak się da. Chyba że to są już różnice po prostu między klinikami.

O kurczę, dobre pytanie. Nie widziałam, że to jest w ramach kolejnej potencjalnej stymulacji, ale miałaby sens, to co mówisz. 🤔. Ja wcześniej zakładałam, że komercyjnie. Podpytam o to lekarkę w takim razie.
    Ona powiedziała, że mrożą 8 dodatkowych, właśnie na przypadek gdyby się jakieś źle odmroziły.

2,5 roku starań.

🙎🏼‍♂️ OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

__
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    O kurczę, dobre pytanie. Nie widziałam, że to jest w ramach kolejnej potencjalnej stymulacji, ale miałaby sens, to co mówisz. 🤔. Ja wcześniej zakładałam, że komercyjnie. Podpytam o to lekarkę w takim razie.
    Ona powiedziała, że mrożą 8 dodatkowych, właśnie na przypadek gdyby się jakieś źle odmroziły.
    To pewnie co klinika to inaczej, ale warto dopytać :)

U mnie to wyglądało tak, że przy stymulacji już doktor widziała, ze dużo jest tych pęcherzykow i, w wielkim skrócie, powiedziała, że komórki można albo zamrozić albo oddać do adopcji (no albo utylizować). My zdecydowaliśmy się na mrożenie, bo przy pcos każda stymulacja to jednak jest ryzyko hiperstymulacji, więc jakieś tam zagrożenie dla zdrowia. Już nie pamiętam, chyba wypełnialiśmy jakieś formularze na ten temat, ale finalnie wyszło, że my zapładnialiśmy 10 komórek, a pozostałe 18 jest zamrożonych. Jeżeli obecna procedura się nie uda, to następna musi być na tych mrożonych komórkach. Zakładam że jeżeli np żadna z tych komórek nie rozmroziłaby się prawidłowo, to jest ryzyko, że przepadnie mi cała jedna procedura w ramach refundacji. Ale szczerze, dla mnie to jest taki odległy temat, ja nawet nie wiem czy bym się zdecydowała na kolejną procedurę. Także dla mnie taki układ gra (ale łatwo mi mówić bo mamy dużo zarodków).

Trzymam kciuki za Twoje jajeczka i za powodzenie całej tej kosmicznej akcji 🩷🚀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 12:56

Zalecono IVF 🔬
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Fakt, u mnie jak widzisz mimo też imponujących wyników (choć nie tak bardzo - kumulusów zawsze ok 20 było) z każdej procedury jeden zarodeczek, reszta kaput. Zapładniacie 6 komórek?

Pustynia ja miałam podobnie jak się dowiedziałam, że były ma dziecko. Poczułam się jakaś taka... Zepsuta?

Natt rozumiem, że przy translokacji jedyną opcją jest chyba IVF z badaniem genetycznym? czy się mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 21:35

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • Natt Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Fakt, u mnie jak widzisz mimo też imponujących wyników (choć nie tak bardzo - kumulusów zawsze ok 20 było) z każdej procedury jeden zarodeczek, reszta kaput. Zapładniacie 6 komórek?

Pustynia ja miałam podobnie jak się dowiedziałam, że były ma dziecko. Poczułam się jakaś taka... Zepsuta?

Natt rozumiem, że przy translokacji jedyną opcją jest chyba IVF z badaniem genetycznym? czy się mylę?

No właśnie z tego co mówiła nasza rodzinna genetyk to badanie zarodków minimalnie zwiększa szanse na zdrowe dziecko, organizm ludzki ma zdolności do autonaprawy i teoretycznie z przebadanego "chorego" zarodka może urodzić się zdrowe dziecko i odwrotnie z przebadanego "zdrowego" chore. My nie chcemy podchodzić do In Vitro, wiem jak jest, ale nie jestem w stanie pogodzić się z oddażą zarodków do adopcji, a chcemy jeszcze tylko jedno dziecko. Jesteśmy gotowi próbować naturalnie, zrobić amniopunkcję w ciąży i decydować co dalej. We wtorek idę jeszcze na konsultację do polecanej ginekolog-genetyk, po kolejną opinię.
    Nasza córka ma prawidłowy kariotyp i wszystkie inne badania genetyczne, a urodziła się niepełnosprawna z niewiadomych przyczyn. To jest okrutna loteria.
    Kuzyna zona też ma translokacje i udało im się mieć dwoje zdrowych dzieci, po chyba dwóch wcześniejszych poronieniach.

Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Zapalenie endometrium

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • Natt Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

No właśnie z tego co mówiła nasza rodzinna genetyk to badanie zarodków minimalnie zwiększa szanse na zdrowe dziecko, organizm ludzki ma zdolności do autonaprawy i teoretycznie z przebadanego "chorego" zarodka może urodzić się zdrowe dziecko i odwrotnie z przebadanego "zdrowego" chore. My nie chcemy podchodzić do In Vitro, wiem jak jest, ale nie jestem w stanie pogodzić się z oddażą zarodków do adopcji, a chcemy jeszcze tylko jedno dziecko. Jesteśmy gotowi próbować naturalnie, zrobić amniopunkcję w ciąży i decydować co dalej. We wtorek idę jeszcze na konsultację do polecanej ginekolog-genetyk, po kolejną opinię.
    Nasza córka ma prawidłowy kariotyp i wszystkie inne badania genetyczne, a urodziła się niepełnosprawna z niewiadomych przyczyn. To jest okrutna loteria.
    Kuzyna zona też ma translokacje i udało im się mieć dwoje zdrowych dzieci, po chyba dwóch wcześniejszych poronieniach.
    Rozmawiałam też wczoraj ze swoją lekarka prowadząca i zaleciła mi stymulację lamettą, dziś mam zacząć 🙈

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Zapalenie endometrium

• Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszinku jestem myślami przy Tobie 💖✊🏻

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 35
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ✅️HB wyleczone

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭

17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, tak. 😊 Jeśli będzie odpowiednia liczba komórek, zapładniamy 6, a 8 komórek jajowych pójdzie do mrożenia.

Miałyście rację, dziewczyny – mrożenie komórek jajowych jest traktowane jako druga procedura. Rozmawiałam o tym dzisiaj z lekarzem.

Mimo wszystko chcemy spróbować pójść w tym kierunku. Ta stymulacja nie była dla mnie najłatwiejsza, a perspektywa stworzenia kolejnej puli zarodków bez konieczności ponownej stymulacji brzmi naprawdę dobrze. 😌 Lekarz wspominał, że komórki jajowe z czasem mogą tracić na jakości, ale mimo to chcielibyśmy spróbować właśnie takiego rozwiązania. Trochę stresik mimo wszystko, bo za jednym razem będziemy mieli wykonane 2 procedury, więc zostaną 2 awaryjne w ramach programu. 🥹

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań.

🙎🏼‍♂️ OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

__
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliku, powiem Ci, że wszystkie decyzje związane z in vitro to jest stresik, jakiej byś nie podjęła. 😂 Pamietam, że nas “nieodwracalność” tych decyzji mocno przerastała, szczególnie, że to wszystko działo się tak szybko.

Zalecono IVF 🔬
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Chochliku, powiem Ci, że wszystkie decyzje związane z in vitro to jest stresik, jakiej byś nie podjęła. 😂 Pamietam, że nas “nieodwracalność” tych decyzji mocno przerastała, szczególnie, że to wszystko działo się tak szybko.

Zgadzam się z Tobą na maksa 🥹
    Chyba trzeba po prostu puścić kontrolę i wierzyć, że coś/ktoś nas prowadzi i będzie po prostu dobrze, jakąkolwiek decyzję się nie podejmie 💖

Pustynia lubi tę wiadomość

2,5 roku starań.

🙎🏼‍♂️ OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

__
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, trzymam kciuki 🥰

Aszin, co ja sie bede rozpisywać, masz jutro obowiązek przynieść dobre wiesci na watek! Sama o nich pisalas 😁🤞🍀

Siesiepy, Sikoreczka, Motylek, jak tam wy i wasze pociechy? Jak nowe zycie?

U mnie dziewczyny ostatni cykl, mega symboliczny. Dlugo rozmyślałam nad ta decyzja i uznałam, ze doszłam juz do ściany, a nie chce tracić zycia wyłącznie na starania, chce zyc. Oczywiscie, zeby nie bylo kolorowo to nie ma mojej Pani Doktor i musze isc do kogos innego, strasznie sie boje, ze namiesza, zamiast zrobić to, co zaplanowaliśmy z Pania Doktor. 🙈

Motylek93, Pustynia, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ksiegowa mam nadzieję że jednak życie cię zaskoczy oczywiście pozytywnie ❤️ starania są taką męczarnią że człowiek chce w końcu odpocząć i zacząć żyć. Trzymam kciuki za ten ostatni cykl 🤞
    @chcochlik życzę ci dużo śnieżynek 🙂
    Pisałyście też dziewczyny o marudzeniu i macie prawo czuć zmęczenie, zniechęcenie, rezygnację sama tez pamiętam ten uczuć. Macierzyństwo tez łączy się z tymi uczuciami. Różnicą jest ogrom miłości który pomaga przezwyciężyć trudności. Moja kruszyna w dzień jest cudownym aniołkiem która je, śpi i kupka. A w nocy płacz, tulania i lulania. Czasami złość czemu ten kluch nie śpi, nerw na dzieciaka a potem płacz że jestem wyrodną matką bo nie umiem jej uspokoić. Jest słodko gorzko ale z każdym dniem staram się ją lepiej zrozumieć 🙂

Iskiereczka00, Czajnik, Carrie12, Księgowa lubią tę wiadomość

33& 34 ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
    12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
    21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
    19.06.2026r w 37+0 po długiej walce urodziła się nasza córeczka 2160g, 47cm szczęścia 🥰
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
    On: I poO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    event.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ