Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedrożnosc jajowodów
Odpowiedz

Niedrożnosc jajowodów

Oceń ten wątek:
  • Kasia000069 Nowa

Wysłany: 17 maja, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Tak, w żadnym ani kropla, ale nie obawiaj się, bo też byłam u siebie w szpitalu i ból był dużo gorszy. A tutaj tylko raz spróbowali przepuścić, widzieli że nie przechodzi i powiedzieli że muszą to zrobić selektywnie. Boli jak próbują wpuścić kontrast a później jak już wchodzi radiolog to czujesz że coś tam robi ale nie jest to jakoś mega straszę, ja sobie odchylilam głowę (za mną był monitor na którym było widać jak wchodzi) i patrzyłam jak ładnie kontrast się wlewa do jednego a później drugiego jajowodu 🥲 sam zabieg bardzo szybko trwa, więcej jest czekania, ale jeśli masz mieć drożne to warto ❤️ i nas i tak dość szybko poszło bo na kartce było info że wypis ok 13 stej a my po 11 już byłyśmy wolne. Dodam jeszcze że przed samym zabiegiem dostajesz ketanol dożylnie. Ja wczoraj na wieczór musiałam jeszcze wziąć tabletkę przeciwbólową, bo bolał mnie brzuch jak przy okresie, ale dzisiaj już jest lepiej.
    Tak jak pisałam wyżej całą procedurą, konsultacją wyników zajmował się dr Zych (odpłatnie jednorazowo 350 zl) a następnie jak miałam wszystkie wyniki ok wysłał mi maila do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i z nią dogadałem termin zabiegu i do niej też odpłatnie przyjechałam na wizytę przed.
    A to super. To u mnie to samo. Ja też u Doktora Zycha prowadzę to wszystko.

• kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Tak, dzień przed zabiegiem trzeba przyjechać na wizytę z wynikami (morfologia, crp, tsh, kreatynina, wymazu z pochwy,bHcg, oraz skierowanie od rodzinnego)
    Następnie kolejnego dnia zgłaszasz sie rano do szpitala na oddział ginekologii, po całym wywiadzie czekasz na korytarzu, aż ktoś po Ciebie przyjdzie i powie że idziecie na zabieg. Z ginekologii trzeba przejść na radiologie, całe zabieg trwa może 5, 10 min. Następnie po zabiegu wracasz na korytarz i czekasz na wypis.
    Najlepiej jakbyś napisała do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i ona da Ci całą listę co należy zrobić i w którym dniu cyklu.
    Jest jeszcze dr Zych ja z nim pisałam bo na wcześniejszy zabieg też on mnie przygotowywał, kiedy miałam już wyniki odesłał mnie do dr Opoki, jak się później dowiedziałam dr Zych już jest emerytem i nie pracuje w szpitalu 🙈
    Dziękuję za informacje! A masz może do niej kontakt e-mail?

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 Maj HSG
    🔜 laparoskopia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Tak, w żadnym ani kropla, ale nie obawiaj się, bo też byłam u siebie w szpitalu i ból był dużo gorszy. A tutaj tylko raz spróbowali przepuścić, widzieli że nie przechodzi i powiedzieli że muszą to zrobić selektywnie. Boli jak próbują wpuścić kontrast a później jak już wchodzi radiolog to czujesz że coś tam robi ale nie jest to jakoś mega straszę, ja sobie odchylilam głowę (za mną był monitor na którym było widać jak wchodzi) i patrzyłam jak ładnie kontrast się wlewa do jednego a później drugiego jajowodu 🥲 sam zabieg bardzo szybko trwa, więcej jest czekania, ale jeśli masz mieć drożne to warto ❤️ i nas i tak dość szybko poszło bo na kartce było info że wypis ok 13 stej a my po 11 już byłyśmy wolne. Dodam jeszcze że przed samym zabiegiem dostajesz ketanol dożylnie. Ja wczoraj na wieczór musiałam jeszcze wziąć tabletkę przeciwbólową, bo bolał mnie brzuch jak przy okresie, ale dzisiaj już jest lepiej.
    Tak jak pisałam wyżej całą procedurą, konsultacją wyników zajmował się dr Zych (odpłatnie jednorazowo 350 zl) a następnie jak miałam wszystkie wyniki ok wysłał mi maila do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i z nią dogadałem termin zabiegu i do niej też odpłatnie przyjechałam na wizytę przed.
    Gdzie przyjmuje doktor Opoka ?

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia900609 wrote:
    Gdzie przyjmuje doktor Opoka ?
    Centrum medyczne, ul Chodźki 17 Lublin

Kasia900609 lubi tę wiadomość

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Dziękuję za informacje! A masz może do niej kontakt e-mail?

[email protected]

• Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Dziękuję 🤩
    Właśnie siedzę na korytarzu po zabiegu. Udało się!!! Musieli wejść narzędziami ale się udało. A było bardzo trudno . Już w trakcie traciłam nadzieję ale się udało! Jestem szczęśliwa i taka Wdzięczna tym lekarzom. Przemili, warunki rewelacja, podejście no wszystko co wszyscy pisali to prawda. A ja nie mam słów żeby opisać wdzięczność. A doktor Opoka jest anioł !

Dzoana 27 lubi tę wiadomość

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia900609 wrote:
    Dziękuję 🤩
    Właśnie siedzę na korytarzu po zabiegu. Udało się!!! Musieli wejść narzędziami ale się udało. A było bardzo trudno . Już w trakcie traciłam nadzieję ale się udało! Jestem szczęśliwa i taka Wdzięczna tym lekarzom. Przemili, warunki rewelacja, podejście no wszystko co wszyscy pisali to prawda. A ja nie mam słów żeby opisać wdzięczność. A doktor Opoka jest anioł !

Bardzo się cieszę! ❤️ No to powodzenia 🙂

• Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Bardzo się cieszę! ❤️ No to powodzenia 🙂
    Hej a powiesz mi skąd wiedziałaś że znowu masz niedrożne jajowody? Bo z tego co dobrze zrozumiałam miałaś już kiedyś w Lublinie robione ?

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia900609 wrote:
    Hej a powiesz mi skąd wiedziałaś że znowu masz niedrożne jajowody? Bo z tego co dobrze zrozumiałam miałaś już kiedyś w Lublinie robione ?

To było tak że po udrożnieniu jajowodów w Lublinie w 2023 trochę sobie odpuściłam lekarzy.. w 2025 w maju zaszłam w ciążę ale poroniłam w 8 tygodniu i jakoś mnie to zmotywowało żeby znów zacząć się starać. Poszłam do takiego polecanego lekarza i on jak usłyszał że miałam kiedyś niedrożne jajowody zalecil zrobić u niego w szpitalu hsg bo powiedział że mogą być znów niedrozne. No i tak właśnie wyszło. Nie wiem dlaczego znów były niedrożne, czy przez poronienie, czy przez infekcje po drodze, też przed badaniem wyszła nam ureoplasma, trzeba było ją wyleczyć.

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty będziesz teraz jeszcze coś robić? Bo ja napisałam do tego mojego lekarza że jestem już po Lublinie i że się udało, odpisał że proszę się starać i przyjść jak będą dwie kreski. 🙈

• Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    A Ty będziesz teraz jeszcze coś robić? Bo ja napisałam do tego mojego lekarza że jestem już po Lublinie i że się udało, odpisał że proszę się starać i przyjść jak będą dwie kreski. 🙈
    Nie wiem co mogłabym zrobić jeszcze ? Ja byłam u swojego lekarza i mam się stymulować w kolejnym cyklu i się starać i tyle. Tylko on do mnie że ja mam tendencję żeby robiły się niedrożne jajowody ale skąd on to wziął taki pomysł nie mam pojęcia

• Dzoana 27 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym się stymulować? No chyba tak to jest że jak raz były niedrożne to znów za jakiś czas mogą być

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ