Niedrożnosc jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
A to super. To u mnie to samo. Ja też u Doktora Zycha prowadzę to wszystko.Dzoana 27 wrote:Tak, w żadnym ani kropla, ale nie obawiaj się, bo też byłam u siebie w szpitalu i ból był dużo gorszy. A tutaj tylko raz spróbowali przepuścić, widzieli że nie przechodzi i powiedzieli że muszą to zrobić selektywnie. Boli jak próbują wpuścić kontrast a później jak już wchodzi radiolog to czujesz że coś tam robi ale nie jest to jakoś mega straszę, ja sobie odchylilam głowę (za mną był monitor na którym było widać jak wchodzi) i patrzyłam jak ładnie kontrast się wlewa do jednego a później drugiego jajowodu 🥲 sam zabieg bardzo szybko trwa, więcej jest czekania, ale jeśli masz mieć drożne to warto ❤️ i nas i tak dość szybko poszło bo na kartce było info że wypis ok 13 stej a my po 11 już byłyśmy wolne. Dodam jeszcze że przed samym zabiegiem dostajesz ketanol dożylnie. Ja wczoraj na wieczór musiałam jeszcze wziąć tabletkę przeciwbólową, bo bolał mnie brzuch jak przy okresie, ale dzisiaj już jest lepiej.
Tak jak pisałam wyżej całą procedurą, konsultacją wyników zajmował się dr Zych (odpłatnie jednorazowo 350 zl) a następnie jak miałam wszystkie wyniki ok wysłał mi maila do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i z nią dogadałem termin zabiegu i do niej też odpłatnie przyjechałam na wizytę przed. -
Dziękuję za informacje! A masz może do niej kontakt e-mail?Dzoana 27 wrote:Tak, dzień przed zabiegiem trzeba przyjechać na wizytę z wynikami (morfologia, crp, tsh, kreatynina, wymazu z pochwy,bHcg, oraz skierowanie od rodzinnego)
Następnie kolejnego dnia zgłaszasz sie rano do szpitala na oddział ginekologii, po całym wywiadzie czekasz na korytarzu, aż ktoś po Ciebie przyjdzie i powie że idziecie na zabieg. Z ginekologii trzeba przejść na radiologie, całe zabieg trwa może 5, 10 min. Następnie po zabiegu wracasz na korytarz i czekasz na wypis.
Najlepiej jakbyś napisała do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i ona da Ci całą listę co należy zrobić i w którym dniu cyklu.
Jest jeszcze dr Zych ja z nim pisałam bo na wcześniejszy zabieg też on mnie przygotowywał, kiedy miałam już wyniki odesłał mnie do dr Opoki, jak się później dowiedziałam dr Zych już jest emerytem i nie pracuje w szpitalu 🙈👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!