Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedrożnosc jajowodów
Odpowiedz

Niedrożnosc jajowodów

Oceń ten wątek:
  • Kasia000069 Nowa

Wysłany: 17 maja, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Tak, w żadnym ani kropla, ale nie obawiaj się, bo też byłam u siebie w szpitalu i ból był dużo gorszy. A tutaj tylko raz spróbowali przepuścić, widzieli że nie przechodzi i powiedzieli że muszą to zrobić selektywnie. Boli jak próbują wpuścić kontrast a później jak już wchodzi radiolog to czujesz że coś tam robi ale nie jest to jakoś mega straszę, ja sobie odchylilam głowę (za mną był monitor na którym było widać jak wchodzi) i patrzyłam jak ładnie kontrast się wlewa do jednego a później drugiego jajowodu 🥲 sam zabieg bardzo szybko trwa, więcej jest czekania, ale jeśli masz mieć drożne to warto ❤️ i nas i tak dość szybko poszło bo na kartce było info że wypis ok 13 stej a my po 11 już byłyśmy wolne. Dodam jeszcze że przed samym zabiegiem dostajesz ketanol dożylnie. Ja wczoraj na wieczór musiałam jeszcze wziąć tabletkę przeciwbólową, bo bolał mnie brzuch jak przy okresie, ale dzisiaj już jest lepiej.
    Tak jak pisałam wyżej całą procedurą, konsultacją wyników zajmował się dr Zych (odpłatnie jednorazowo 350 zl) a następnie jak miałam wszystkie wyniki ok wysłał mi maila do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i z nią dogadałem termin zabiegu i do niej też odpłatnie przyjechałam na wizytę przed.
    A to super. To u mnie to samo. Ja też u Doktora Zycha prowadzę to wszystko.

• kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana 27 wrote:
    Tak, dzień przed zabiegiem trzeba przyjechać na wizytę z wynikami (morfologia, crp, tsh, kreatynina, wymazu z pochwy,bHcg, oraz skierowanie od rodzinnego)
    Następnie kolejnego dnia zgłaszasz sie rano do szpitala na oddział ginekologii, po całym wywiadzie czekasz na korytarzu, aż ktoś po Ciebie przyjdzie i powie że idziecie na zabieg. Z ginekologii trzeba przejść na radiologie, całe zabieg trwa może 5, 10 min. Następnie po zabiegu wracasz na korytarz i czekasz na wypis.
    Najlepiej jakbyś napisała do dr Magdalena Wierzchowska-Opoka i ona da Ci całą listę co należy zrobić i w którym dniu cyklu.
    Jest jeszcze dr Zych ja z nim pisałam bo na wcześniejszy zabieg też on mnie przygotowywał, kiedy miałam już wyniki odesłał mnie do dr Opoki, jak się później dowiedziałam dr Zych już jest emerytem i nie pracuje w szpitalu 🙈
    Dziękuję za informacje! A masz może do niej kontakt e-mail?

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 euthyrox 25
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 Maj HSG
    🔜 laparoskopia

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ