Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niępękający pęcherzyk
Odpowiedz

Niępękający pęcherzyk

Oceń ten wątek:
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz! Cieszę się, że jest jakieś światełko! Nie możesz się poddawać!!! Trzeba walczyć! Aż w końcu spełnią się marzenia :* ja byłam się odstresować na zakupach :) kupiłam sobie kilka ciuszków i od razu lepiej :) a pogoda też kiepska...zimno i pada :(

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    A raz myślę ze trzeba sie zebrac w garść zacisnąć zęby i isc do przodu, a za chwile ze to nie ma sensu. Ale są postępy bo wczoraj mialam tylko same czarne myśli, ale tak czarne ze nawet nie będę o nich pisać. Przeplakalam pól nocy i jakoś tak mi lżej. A poza tym szaro za oknem ,pogoda typowo jesienna leje jak cholera. Pfzegladalam opis z usg z 14dni do tylu i z wczoraj to ta torbiel zmniejszyła sie po @ o 1,5cm wiem ze to Malo ale jakieś swiatelko jest ze moze te Visanne zadzialaja.tylko niedoczytalam do końca ulotki bo zaraz u siebie będę miala wszystkie skutki uboczne.

1,5 cm to wcale nie mało, idzie ku lepszemu :)
    a brałaś dupka na torbiele? Ja miałam torbiele z ciałka żółtego, ale odkąd biorę dupka, jest czysto

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mój pęcherzyk w tym cyklu pękł sam ale dopiero jak miał 40mm :( Moj lekarzv niby powiedział tylko że dobrze że pękł i że trzeba teraz działać :) ale nie powiedział nic o tym czy taka komórka jajowa z tak dużego pęcherzyka jest w ogole zdolna do zapłodnienia i pełnowartościowa... macie moze jakies rozeznanie z takimi pęcherzykami? nie wiem czy w ogole robic sobie jakeis nadzieje w tym cyklu czy raczej na straty :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Anusi_a Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy pierwszy cyklu z CLo miałam pęcherzyk 70x66 mm. Musiałam dostać zastrzyk na jego pęknięcie i starania były jak najbardziej zalecane. A tak poza tym to wydaje mi się, że właśnie w tym cyklu coś zaskoczyło tylko nie utrzymało się...

Więc Aleksia do roboty i powodzenia :)

.
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusi_a - jesteś pewna, że nic nie pomyliłaś? tak duży pęcherzyk byłby dwa razy większy od średniej wielkości jajnika...

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ