niepoKhalane poczęcie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOłowiana ja mam pytanko za nim znow znikniesz odnosnie badan... bo teraz zrobie progesteron a jak dostane @ chce isc na inne badania, a potem na konsultacje do gina, i pytanie czy lepiej zeby badania byly z tego samego cyklu czy moga byc z dwoch?
-
nick nieaktualny
-
Tak, jak co jakis szas wybija szambo czyli wraca temat ślubu. B nie zależy na "papierku" i mnie też nie powinno. Oczy mu się otworzyły jak nie przystąpiłam do stymulacji w tym cyklu a mielismy ruszyć z IUI, ale nie będzie! Ani teraz, ani za miesiąc, chyba, że chłop zmądrzeje. Jesli nie, to trudno!
-
nick nieaktualnyWidze ze przechodzisz to podobne rzeczy jak ja ze swoim choc na innym gruncie. Ja swojemu wczoraj zagrozilam ze jak nie zacznie dzialac cos w temacie seksu i tego ze on wczoraj powiedzial ze juz go nic nie podnieca to sie wyprowadze dopoki nie zmadrzeje.
Powiedzial ze jak bede robic progesteron to zrobi testosteron -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jakie są normy progesteronu w konkretnych fazach cyklu? Luteiny najmniej jest w pierwszych dwóch tygodniach cyklu (norma to: 0,28-0,72 ng/ml). Hormon ten uaktywnia się dopiero w okresie okołoowulacyjnym, czyli mniej więcej około 14. dnia cyklu. Wtedy jego ilość wzrasta (norma: 0,64-1,63 ng/ml), by osiągnąć najwyższy poziom mniej więcej w 22.-23. dniu cyklu (norma: 4,71-18,0 ng/ml). Jeśli w tym czasie nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte zanika w ostatnich dniach cyklu i poziom progesteronu zaczyna spadaćNasz cykl starań.
Bede mamą jak Bóg da, ale na razie nie chce dac..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziekuje ;* nooo jestem po pierwszej becie wczoraj i 2 kreskach w 10dpo. To szok. Nie wiem czemu test zrobilam a potem zbaranialam... Noo na razie jeszcze czkam na jutrzejsza bete i termin @ mam w niedziele a potem bede sie juz spokojnie cieszyc
D. lubi tę wiadomość