X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nogi do góry?
Odpowiedz

nogi do góry?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie staraczki :)
    Czy Wy stosujecie metode "nogi do góry", "pupa do góry"? Jesli tak, to na czym to polega, poprostu nogie do góry? Głupie pytanie, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać.

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 12:15

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Gunia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś próbowałam cokolwiek z tego, co pisze Sasza, ale u mnie efekt odwrotny - podczas wysiłku typu zrobienie świecy, włożenie poduszki pod biodra, napinały mi się mięśnie pochwy i wszystko wypływało :) Teraz po prostu grzecznie leżę kilka minut, ale to niestety nie pomogło jak dotąd :)

Aha, przeczytałam kiedyś (jak dopiero zaczynałam starania i chciałam wszystko o wszystkim wiedzieć), że po ok. pół godz. po stosunku należy napinać mięśnie Kegla by "starą" porcję spermy wydalić bo przy następnym <3 ta "zaschnięta" może przeszkadzać nowej porcji plemniczków :)

Sorry za literówki, słownik w przeglądarce poprawia, nie zna się na temacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 20:44

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosuje ale bez efektu, więc na moje nie zaszkodzi ale też pomaga tak sobie ;)

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli szyjka jest wysoko to i tak pozniej wyplywa, a jesli jest niska to wyplywa praktycznie od razu...mozna spokojnie polezec po prostu, bo wstajac naprezamy miessnie brzucha i wypychamy nasienie...tez nie nalezy sie plukac...pisze bo czytalam, ze czasem dziewczyny po seksie plukaja sobie pipke prysznicem! masakra jakas-przeciez to wyplukuje flore bakteryjna potrzebna nam...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc ja stosowałam i pomogło :) a więc powodzenia :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaszłam w cyklu gdzie "po" poleciałam od razu do łazienki :) Tak więc reguły nie ma. Ale wydaje mi się że lepiej po prostu poleżeć spokojnie niż dźwigać nogi do góry. Powodzenia!

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że to jest taki strzał, że trafia tam gdzie powinno a że część wypływa to naturalne. Ja zawsze po latam do wc i tak też zaszłam w ciążę, więc nie świrujmy :)

Matylda36, starająca się:) lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Identycznie zaszłam w ciążę jak zeloth i to trzy razy, więc osobiście jak czytam o takich metodach, to ubaw mam po pachy. Ale jeśli któraś z dziewczyn będzie lepiej się czuła robiąc świecę czy inne akrobacje, why not ;-)
    zeloth wrote:
    Słyszałam, że to jest taki strzał, że trafia tam gdzie powinno a że część wypływa to naturalne. Ja zawsze po latam do wc i tak też zaszłam w ciążę, więc nie świrujmy :)

starająca się:), juicca lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie wydaje mi się konieczne robienie czegoś takiego, ale nie zaszkodzi spróbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zgłaszam się jako wystawiająca nogi na lampę!! Niestety bez efektu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że lepszym sposobem będzie kiedy facet nie będzie wyciagał od razu, tylko potrzyma jeszcze troche w tobie.

maximka84, Ryjek lubią tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mojemu mowie ale on twierdzi ze to ja go wypycham :) czasami daje nogi do gory, ale nie na swiece, podloze sobie poduszke pod pupe, zegne nogi w kolanach i ogladam TV jakies 20 min, na razie bezskutecznie.

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    ja tak mojemu mowie ale on twierdzi ze to ja go wypycham :) czasami daje nogi do gory, ale nie na swiece, podloze sobie poduszke pod pupe, zegne nogi w kolanach i ogladam TV jakies 20 min, na razie bezskutecznie.

hehe my z kolei lezymy jeszcze chwilke, tak z min albo dwie ale potem to juz wydaje sie śmieszne i po lezeniu, nigdy nóg nie dawałam do góry, ale moim zdaniem nie daje to nic. zobaczymy jak bedzie za 2 tyg, gdzie może być dzidziuś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 12:10

• staraczka8 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również próbowałam metodę "nogi i pupa do góry" ale nie pomogło. Teraz już tego nie stosuję, trochę wyluzowałam :) liczę na to, że bez akrobacji się uda.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami sobie dawałąm nogi do góry, ale dla zabawy i odpoczynku, bo mnie miesnie okropnie bolały a to mi pomagało, ogólnie dzieciątko poczęliśmy wtedy, gdy poszłam bardzo szybko do wc i pod prysznic, nie zastanawiałam się, bo nam wtedy nie zalezało. Widocznie trafiliśmy w samą owulacje, bo nawet podczas siusiania nic a jesli to nie wiele poleciało, a od tamtej pory @ nie ma, za to leci 6 miesiąc :) nie ma reguły :) po prostu poczęcie dziecka to tak na prawde mały wielki cud :)

kalitria lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm..ja stosowalam juz wiele metod,nogi do gory,seks z nogami do gory,lezenie po serduszkowaniu itp.ale nic z tego niewyszlo :-( teraz pelen luz i spontan..mamy ochote serduszkujemy,nie to nie..nic na sile..jednym udaje sie szybko innym nie i wiem ze duzo blokuje tu nasza psychika..

Myszka2305 lubi tę wiadomość

• kalitria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teraz staramy sie aż nadto a'la króliki, nogi w górze, leżenie po, więcej seksu dla przyjemności niż dla ciąży, no i w tym cyklu ja wyjątkowo spokojnie podchodzę do sprawy. ok... szał jest z seksem, bo nie chce ani 1 dnia stracić, ale juz nie doszukuje się objawów. już nie robię notatek jak mi się odbije w prawo a nie w lewo albo jak mam 3 gazy dziennie a dzień wcześniej żadnego. Co będzie to będzie, ale jak nic nie będzie w lipcu to nie czekam z badaniami. Robie wszystkie jak leci. A nóż widelec...

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żadne tam nogi do góry, należy nad jednoczesnym orgazmem popracować. Kobiecy orgazm właśnie po to matka natura wymyśliła - skurcze pochwy podczas orgazmu ułatwiają plemnikom robotę. A jak przyjemnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2013, 19:25

gocha04, MalutkaEve, Mimbla lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ