X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku
Odpowiedz

Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Kryzys, chyba bardziej taka bezsilność, i człowiek szuka co jeszcze może zrobić w tym kierunku żeby się udało. On podchodzi na luzie jak będzie to będzie.
    Jednak gdy okazuje się że tylko ja się angażuje a tak to odebrałam (ta sytuacja gdzie zapomniał o wizycie) jest mi zwyczajnie przykro i zaczynam się zastanawiać czy to ma sens.
    Jakby tłumaczę sobie że ta jedna sytuacja nie waży jakby o całym tym procesie starań ale ... moja głowa zaraz podrzuca mi kolejne sytuacje które kiedyś tam się wydarzyły i też się podobnie czułam z tym sama i tak to się nakręca, po czym wracam do domu i jest między nami ok, i okazuje się że to tylko moja głowa mnie tak nakręca negatywnie.

Wydaje mi się jakbyś był moją bratnią duszą :P Też mam podobnie - ja też od razu rozważam wszystkie złe rzeczy, które mnie spotkały po drodze. Wszystkie obiecywanki (np. kiedyś mówił, że chce dwójkę dzieci), wszystkie zawody itd. Ja naprawdę staram się być dobrą żoną (wiem, że każda tak powie). Ale ja na wszystko mu pozwalam - ma dużo swobody, dużo osób nam pomaga. Nie jesteśmy "uciemiężeni" z pierwszym dzieckiem. Eh.

I miałam podobnie jak Ty - że jak tylko nie mogłam zajść w ciąże po pierwszych 3 miesiącach to szukałam przyczyny - czy może jest coś więcej niz cukrzyca i hashimoto (i nie myliłam się, co wyszło po latach). Też lubię działać i mieć plan. Bo przez to mam nadzieje ...

Zosia667 lubi tę wiadomość

🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (❌️ 4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (❌️ 5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    (❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - progesteron 27)
    Przed nami 8 cykl starań (z lamettą)

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie 🤯🤯🤯
    My dzieci nie mamy więc nie mamy doświadczenia w tym względzie.
    Mój kołowrotek powoli zwalnia i wracam do domu. Już staram się nie nakręcać dalej.
    Dobrze mi zrobiła praca na głowę no i to że mogłam to gdzieś wyrzucić z siebie 😉

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - a może pro forma zaczniesz mocniej suplementować męża ? :) Tak sobie myślę o tym - chyba nie zaszkodzi, a może Wam pomoże :) Rozpisać Ci co bierze mój ?

🥺 cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (❌️ 4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (❌️ 5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    (❌️ 7cs z lamettą 💉 - 7dpo - progesteron 27)
    Przed nami 8 cykl starań (z lamettą)

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym przypadku chyba lecytynę na pamięć :D

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ