X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku
Odpowiedz

Nowa na forum 🙂 - starania bez skutku

Oceń ten wątek:
  • Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: 9 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Wiesz co to nie pieniądze mnie tutaj blokują, ale bardziej to czy jest sens, jeszcze wczoraj byłam nakręcona na badania itd, ale dziś po rozmowie z 🧔 nie wiem czy to nie za wcześnie... Ja po prostu bardzo boje się kolejnego cyklu z rozczarowaniem.
    Wczoraj przejrzałam wątek na luty, sporo się dowiedziałam, m.in że prawdopodobnie źle wpisywałam miesiączkę, Kasia z "więcej niż hormony" mówiła żeby wpisywać od dnia gdy tak fest leci, tymczasem ja przed tym takim okresem typowym miewam takie 2 dni gdzie same takie brązowe coś się pojawia. I tak teraz sobie myślę że te 2 dni już mogly mieć wpływ na to kiedy wypadają dni płodne, tzn one mogły być później niż mi wyliczyła apka. Bo wyliczyła według tego co zapisałam.

Oczywiście, nie ma co się nakręcać. U mnie robiliśmy badania bo ja wiedziałam, że jestem chorobowo obciążona i lekarka powiedziała, że nie pomoże mi bez naszych badań.

Co do wyliczania pierwszego dnia miesiączki też popełniałam błąd i na lutowym wątku mnie pokierowali :) Liczę na to, że szybko nam się uda 😍

Zosia667 lubi tę wiadomość

• Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a długo czeka się na wyniki tej tarczycy?

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Sienia555 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przede wszystkim to wyślij męża na badania nasienia, żeby się nie okazało że stracicie następne pół roku … ja tam uważam że jeśli nie udało się w 5-6 msc to nie ma na co czekać.

Hashimoto
    Niedoczynność
    Starania od 5.2024
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sienia555 wrote:
    Cześć, przede wszystkim to wyślij męża na badania nasienia, żeby się nie okazało że stracicie następne pół roku … ja tam uważam że jeśli nie udało się w 5-6 msc to nie ma na co czekać.
    Zgadzam się całkowicie.
    Co do badania tsh i innych to wyniki są tego samego dnia :)

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Wiesz co to nie pieniądze mnie tutaj blokują, ale bardziej to czy jest sens, jeszcze wczoraj byłam nakręcona na badania itd, ale dziś po rozmowie z 🧔 nie wiem czy to nie za wcześnie... Ja po prostu bardzo boje się kolejnego cyklu z rozczarowaniem.
    Wczoraj przejrzałam wątek na luty, sporo się dowiedziałam, m.in że prawdopodobnie źle wpisywałam miesiączkę, Kasia z "więcej niż hormony" mówiła żeby wpisywać od dnia gdy tak fest leci, tymczasem ja przed tym takim okresem typowym miewam takie 2 dni gdzie same takie brązowe coś się pojawia. I tak teraz sobie myślę że te 2 dni już mogly mieć wpływ na to kiedy wypadają dni płodne, tzn one mogły być później niż mi wyliczyła apka. Bo wyliczyła według tego co zapisałam.

Zosia, nigdy nie jest za wcześnie na badania.

My jak kilka miesięcy temu podjęliśmy decyzję o dziecku to ja zanim zaczęliśmy się starać zrobiłam sobie sporo badań ( wszystkie hormony, TSH, USG, cytologia, wymazy ) po prostu chciałam sprawdzić czy nie trzeba czegoś wyleczyć zanim zajde w ciążę.

No i wyszło że jest źle, nie miałam owulacji, hormony rozwalone. Czułam że coś jest nie tak, cykle miałam po 24 dni, bez żadnego bólu, krwawienie raptem dwa dni.

Więc od pierwszego miesiąca zaczęłam powolutku naprawiać jedną rzecz po drugiej i wiem że to jest proces długi. Zaczelam od tarczycy, potem prolaktyna, progesteron, różne suplementy.

Obecnie 7 cykl i już duży postęp. Wróciła owulacja, pekerzyki pękają. Faza lutelna z 9 dni wydłużona na 14. Jeszcze nie zaszłam w ciążę ale czuję że jestem na dobrej drodze. Mam 31 lat.

Nie wyobrażam sobie jaki sens miałoby czekanie w moim przypadku. Najgorsze jest to że byłam u jednej pani ginekolog i powiedziałam jej że nie mam owulacji ( pokazałam wszystkie USG, które zrobiłam) a ona mnie odesłała do domu żeby czekać aż minie rok. Według mnie całkowicie bez sensu.

Nie czuję że się nakręcam. Myśle ze to logiczne. Jak narazie chce sobie dać dwa lata na zajście w ciążę, potem zobaczymy. Wiadomo że po każdym miesiącu jak nam się nie uda, czuje się beznadziejnie, ale potem jakoś mija i zaczynam cykl z jakimiś nowymi pomysłami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 18:44

Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Zosia, nigdy nie jest za wcześnie na badania.

My jak kilka miesięcy temu podjęliśmy decyzję o dziecku to ja zanim zaczęliśmy się starać zrobiłam sobie sporo badań ( wszystkie hormony, TSH, USG, cytologia, wymazy ) po prostu chciałam sprawdzić czy nie trzeba czegoś wyleczyć zanim zajde w ciążę.

No i wyszło że jest źle, nie miałam owulacji, hormony rozwalone. Czułam że coś jest nie tak, cykle miałam po 24 dni, bez żadnego bólu, krwawienie raptem dwa dni.

Więc od pierwszego miesiąca zaczęłam powolutku naprawiać jedną rzecz po drugiej i wiem że to jest proces długi. Zaczelam od tarczycy, potem prolaktyna, progesteron, różne suplementy.

Obecnie 7 cykl i już duży postęp. Wróciła owulacja, pekerzyki pękają. Faza lutelna z 9 dni wydłużona na 14. Jeszcze nie zaszłam w ciążę ale czuję że jestem na dobrej drodze. Mam 31 lat.

Nie wyobrażam sobie jaki sens miałoby czekanie w moim przypadku. Najgorsze jest to że byłam u jednej pani ginekolog i powiedziałam jej że nie mam owulacji ( pokazałam wszystkie USG, które zrobiłam) a ona mnie odesłała do domu żeby czekać aż minie rok. Według mnie całkowicie bez sensu.

Nie czuję że się nakręcam. Myśle ze to logiczne. Jak narazie chce sobie dać dwa lata na zajście w ciążę, potem zobaczymy. Wiadomo że po każdym miesiącu jak nam się nie uda, czuje się beznadziejnie, ale potem jakoś mija i zaczynam cykl z jakimiś nowymi pomysłami.

Dziękuję Ci za te słowa, u mnie jest taki mix teraz w głowie i rozkminy, że może przez to że źle wpisywałam to w nie te dni co trzeba były starania, albo że ja na bank chora tą tarczycę, albo że hormony nie takie, albo że ginekolog powiedział żeby przyjść po pół roku a ja teraz wyskakuje przed szereg.

Teraz dodatkowo mnie dobiłaś ile trwa leczenie...

Czekam na tą @
    Dziś po południu już pojawił się brązowo podbarwiony śluz, co zwykle już zaliczałam jako okres wiec pewnie zaraz bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:00

👸33 🧔 33

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa, u mnie jest taki mix teraz w głowie i rozkminy, że może przez to że źle wpisywałam to w nie te dni co trzeba były starania, albo że ja na bank chora tą tarczycę, albo że hormony nie takie, albo że ginekolog powiedział żeby przyjść po pół roku a ja teraz wyskakuje przed szereg.

Czekam na tą @
    Dziś po południu już pojawił się brązowo podbarwiony śluz, co zwykle już zaliczałam jako okres wiec pewnie zaraz bedzie

Dla Twojego spokoju zrób sobie te podstawowe badania prywatnie. Jak zobaczysz że wszystko dobrze to będziesz spokojna. 😊 A być może to coś drobnego. U mnie wystarczyło zwiększyć hormony tarczycy i jeden miesiąc wziąć tabletki na zbicie prolaktyny żeby wróciła owulacja.

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:

Teraz dodatkowo mnie dobiłaś ile trwa leczenie...

Czekam na tą @

Leczenie nie musi trwać długo. U mnie po jednym miesiącu hormony się poprawiły. To że nam się jeszcze nie udało to może być inna sprawa - być może mam niedrożne jajowody… nie wiem. Też z dwa miesiące nie trafiliśmy w owulację. Mam jeszcze mało śluzu, chce nad tym popracować.

Może zacznij od pakietu badań hormonalnych? Na przykład w Alab jest za 273 zł. Zrób je w 3 dc. Oprócz tego TSH, T3 i T4. To już ci dużo powie 😊 w kolejnym miesiącu może jakieś USG i tak po woli sporo się dowiesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:55

💊 Leki & suplementy:

• Julciaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Witajcie,
    jestem tu po raz pierwszy, trochę w rozsypce, trochę w nadziei i szukam wsparcia do dalszej walki o dzidzi.
    Z góry dziękuję i odwdzięczę się tym samym🙂
    Od 5 miesięcy starania bez skutku 😢
    Poprzedni cykl było dużo zblizeń a mimo to beta wyszła poniżej 2.3. Zrobiłam ją przy okazji innych badań z nadzieją że jednak coś, był to 25 dniem cyklu więc nie łudzę się że coś będzie i czekam na okres...
    Okres wg planu powinien być w poniedziałek 10.02.

Po krótce co bierzemy:
    *(Ja) Composita mama (bo ma dha i choline, w innych preparatach albo to albo to)
    *(On)Pragna start on
    *Wit.C
    *B complex
    *Wit.D+K
    *(Ja) dodatkowo biorę maślan sodu na jelita (4 lata temu zdiagnozowano chorobę Leśniowskiego Crohna, od tamtego incydentu jest spokój)

Co już zrobiliśmy:
    Badania ogólne krew i mocz - ok
    Tsh - ok
    Cytologia - 03/2024 ok
    USG - 10/2024 ok

Jemy dobrze, ruszamy się, niestety stres jest przez te nieudane próby. Kaszy z nas myśli że coś z nim nie tak. U mnie dodatkowo lęk bo 33 lata czy to nie za późno?

Co jeszcze możemy zrobić?
    1) Myślałam o jakimś żelu wspomagającym ruch plemników - jest sens?
    2) Pić jakieś zioła??
    3) kupić termometr owulacyjny?
    4) badania amh, hormony? Czy to ma sens?
    5) Dla fun kalendarz taki erotyczny jak na adwent

Problemy jakie zauważyłam:
    1) W tym i poprzednim cyklu - Na kilka dni przed spodziewanym okresem (ok 2-4 dni) pojawia się takie lekko brązowe plamienie. Potem dajmy na to dwa dni nic, potem znowu i zaraz potem okres. Gdy w jednej z aplikacji dodałam to jako plamienie to aplikacja sugerowała żeby uznać to za początek miesiączki, tylko jak? Skór to się pojawia, potem nic, potem znowu się zaczyna i następuje okres. Okres trwa 6-7 dni. Te środkowe intensywnie, pozostałe lekkie krwawienie.
    2) W poprzednim cyklu też po owulacji zamiast śluzu znalazłam na papierze taką dlugą jakby nitkę, rozciagającą się, kolejnego dnia też tylko krotszą, nie wiem czy to powód do niepokoju?

Podsumowując proszę o Wasze spostrzeżenia, rady mile widziane, odpowiedzi na moje pytania z Waszego doświadczenia, no i oczywiście dobra energia, bo o tym też czytałam że blokady w głowie niestety nie pomagają, a jestem etatowym zamartwiaczem.
    🙂

Cześć,
    Pięć miesięcy starań to wcale nie jest tak długo. Wiem że dla ciebie ten czas się dłuży.
    Ja po pół roku starań zaszłam w ciążę, niestety biochemiczna. Później zrobiliśmy sobie trochę przerwy. Teraz już 3 cykl i dalej nic.
    Ja po badaniach i w sumie żadnych większych problemów nie ma. Prolaktyna za wysoka, biorę bronocorn. Mąż nie chce się namówić na badanie nasienia. Robię powoli podchody i bardziej dał się chociaż namówić na morfologię, mocz jutro idziemy do laboratorium zobaczymy co to wyjdzie. Lekarz mówił że jak już raz zaszłam w ciążę co prawda biochemiczna to nie powinno być jakiś większych problemów. Ale tylko czekam z nadzieją że w tym cyklu to napewno się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 19:59

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek bardzo Wam dziewczyny dziękuję za wsparcie 🥰
    Jest mi dzięki temu troszkę lżej, bo mogę gdzieś to z siebie wyrzucić.
    W bliskim otoczeniu jest ciąża więc nieraz mi odbiera zmysły, dziś jednak wzięłam się w garść i oto mój mały plan:

❤️1) Badania FT4, FT3, ATPO, ATG - podbije jutro do lekarza poz, może wypisze, a jak nie to naślijcie na nią myszy która tam już może
    ❤️2) Endokrynolog oraz USG tarczycy
    *pytanko czy na normalnej wizycie robią usg czy szukać raczej jako USG, żeby się nie okazało że pójdę na wizytę a tam brak urządzenia. U ginekologa USG co wizyta więc stąd moje pytanie jak wygląda taka wizyta u endokrynologa)
    *pytanko czy zwykły endokrynolog wystarczy czy jakiś np. ginekolog-endokrynolog?
    Nurtują mnie te dwa pytania i przez to się jeszcze nie umówiłam a chciałabym ogarnąć to w tym tygodniu
    ❤️3) Badania na początku cyklu tj. estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - wg zaleceń z postu lutowego
    * pytanko czy robić też progesteron? Jest nieraz w tych pakietach, a pod postem lutowym było info że to dopiero 7 dpo
    ❤️4) Dodatkowo olej z wiesiołka od początku cyklu do owulacji
    *pytanko ile tego pić? 1 łyżka będzie ok? Kupiłam butelkę 100ml na początek
    ❤️5) Mierzenie temperatury to w poszukiwaniu owulacji
    ❤️6) Dodatkowo jod 400mg - zamówiłam z polecenia Kasi od hormonów
    ❤️7) Dodatkowo Miovelia nac - z polecenia tutaj na grupie
    ❤️8) Picie więcej wody w ciągu dnia
    ❤️9) Zapisałam się na jogę
    ❤️10) możecie coś dodać od siebie 😜

Dajcie znać czy mój plan jest ok?
    Czy ma to ręce i nogi czy zakrawa o desperację?

Edytuje bo jeszcze zapomniałam dodać, że jak się uda umówić do ginekologa jeszcze w okolicy tej owulacji zrobię usg,
    a jak wszytsko będzie ok to biorę pod lupę 🧔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 21:56

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    W bliskim otoczeniu jest ciąża więc nieraz mi odbiera zmysły, dziś jednak wzięłam się w garść i oto mój mały plan:

❤️1) Badania FT4, FT3, ATPO, ATG - podbije jutro do lekarza poz, może wypisze, a jak nie to naślijcie na nią myszy która tam już może
    *pytanko czy na normalnej wizycie robią usg czy szukać raczej jako USG, żeby się nie okazało że pójdę na wizytę a tam brak urządzenia. U ginekologa USG co wizyta więc stąd moje pytanie jak wygląda taka wizyta u endokrynologa)
    *pytanko czy zwykły endokrynolog wystarczy czy jakiś np. ginekolog-endokrynolog?
    Nurtują mnie te dwa pytania i przez to się jeszcze nie umówiłam a chciałabym ogarnąć to w tym tygodniu
    ❤️3) Badania na początku cyklu tj. estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - wg zaleceń z postu lutowego
    * pytanko czy robić też progesteron? Jest nieraz w tych pakietach, a pod postem lutowym było info że to dopiero 7 dpo
    ❤️4) Dodatkowo olej z wiesiołka od początku cyklu do owulacji
    *pytanko ile tego pić? 1 łyżka będzie ok? Kupiłam butelkę 100ml na początek
    ❤️5) Mierzenie temperatury to w poszukiwaniu owulacji
    ❤️6) Dodatkowo jod 400mg - zamówiłam z polecenia Kasi od hormonów
    ❤️7) Dodatkowo Miovelia nac - z polecenia tutaj na grupie
    ❤️8) Picie więcej wody w ciągu dnia
    ❤️9) Zapisałam się na jogę
    ❤️10) możecie coś dodać od siebie 😜

Dajcie znać czy mój plan jest ok?

Piękny plan działania, na pewno szybko zobaczysz efekty i będziesz się lepiej czuła, że coś robisz i masz kontrolę nad sytuacją 😊

3) progesteron lepiej 7 dni po owulacji, wcześniej nie ma sensu, chociaż wiem że jest w pakietach. Ciekawe czy można zapłacić za ten pakiet i zrobić te badania w różnym czasie ?🤔

I obserwuj swoje ciało, zapisuj różne odczucia, śluz, bóle jajników, temperatura i z czasem zobaczysz że poznasz swój organizm i to pomaga 😊

💊 Leki & suplementy:

• Dorii Znajoma

Wysłany: 9 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:

Sam endokrynolog powinien wystarczyć, do ginekologa-endokrynologa często dłużej się czeka. Powinien też mieć USG i odrazu zrobić badanie tarczycy. Jak idziesz prywatnie to zawsze możesz telefonicznie dopytać, ale powinien mieć sprzęt. No i zaznacz że planujesz ciążę, bo wtedy inaczej bierze się normę dla TSH.

👩🏻 92
    👨🏻 92

Początki starań 2024
    03/24 💔 9tydz
    10/24 💔 7tydz

✅ tarczyca
    ✅wit B12 , wit D
    ✅progesteron
    ❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
    ✅ANA
    ✅P/c. p. kardiolipinie

?? trombofilia
    ?? nasienie
    ?? bakterie
    ?? KIR

💊 Ovarin, wit D

Wysłany: 9 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio pierwszy raz u Endo to miał urządzenie do usg i od razu mi zrobił badanie, ale może faktycznie dopytaj wcześniej?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, jesteście niezastąpione 😍

To już ostatnie pytanie zanim wrócę tutaj z wynikami, czy do endokrynologa idę tylko z tym:
    ❤️1) Badania FT4, FT3, ATPO, ATG

Czy

Lepiej już mieć to i to:
    ❤️1) Badania FT4, FT3, ATPO, ATG
    ❤️3) Badania na początku cyklu tj. estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025

Wysłany: 10 lutego, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że warto mieć komplet wszystkiego i już :) ps nie zapomnij o tsh

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja myślę, że warto mieć komplet wszystkiego i już :) ps nie zapomnij o tsh

Hej 😉 tsh robiłam w ubiegłym tygodniu, jest sens powtarzać?

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3ci dzień "plamienia" na brązowo.
    Gdzie ta małpa??
    Wkładka jest prawie czysta, przy podcieraniu papier jest lekko brązowy.
    Do tej pory zaliczałam to jako okres, bo używałam tamponów i przy wymianie coś tam na nich było.
    Teraz kupiłam wykładni żeby widzieć co jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 08:07

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025

Wysłany: 11 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dzisiaj 3ci dzień "plamienia" na brązowo.
    Gdzie ta małpa??
    Wkładka jest prawie czysta, przy podcieraniu papier jest lekko brązowy.
    Do tej pory zaliczałam to jako okres, bo używałam tamponów i przy wymianie coś tam na nich było.
    Teraz kupiłam wykładni żeby widzieć co jest
    U mnie się zdarzało nawet do pięciu dni brązowych plamień, więc może trzeba jeszcze poczekać?
    A testowałaś się w tym miesiącu?

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    U mnie się zdarzało nawet do pięciu dni brązowych plamień, więc może trzeba jeszcze poczekać?
    A testowałaś się w tym miesiącu?

Tak, robiłam betę w ubiegłym tygodniu.
    Wg apki (licząc od tych fest krwawień a nie plamień przed) dziś powinna być 🙈

Ja to brązowe coś uznawałam wcześniej za początek okresu.

Czy diagnozowałaś to? Jak z tsh u Ciebie marzycielko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 11:55

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025

Wysłany: 11 lutego, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Tak, robiłam betę w ubiegłym tygodniu

Ja to brązowe coś uznawałam wcześniej za początek okresu.

Czy diagnozowałaś to? Jak z tsh u Ciebie marzycielko?

Zgłaszałam u gina brązowe plamienia, powiedział, że przy braku innych dolegliwości typu boleści, plamienia w trakcie cyklu etc to mam się tym nie przejmować, że to normalne i to są „resztki” poprzedniej @, takie przygotowanie pod nową @. Ja tych dni nigdy nie zaliczałam jako @, zawsze liczę od pierwszego dnia normalnego krwawienia.
    U mnie tsh 1.7, biore od tygodnia euthyrox 25 mg + jod i selen, wg Endo ma to poprawić wyniki no i dać upragnioną ciąże

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓

👨 36
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ