Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kaaarolynaaa wrote:to jest to badanie komórek natural killers czyli sprawdzanie czy mój organizm wytwarza komórki które same siebie zabijają. Kurde nie wiem jak to fachowo nazwać.
Ja w ten wtorek będę miała takie badania:
Test CBA ( ocena subpopulacje cytokin Th1 / Th 2)
Test IMK subpopulacje limfocytów
Na wyniki czeka się 3 tyg.kir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤ -
nick nieaktualnymonijaaa wrote:Ciebie Ciebie
pierwsze słyszę. a jakieś objawy trzeba mieć żeby to badać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 19:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:Faktycznie tyle tych Karolin tutaj, że teraz nie wiem kogo pytasz
Jak mnie to jest to badanie komórek natural killers czyli sprawdzanie czy mój organizm wytwarza komórki które same siebie zabijają. Kurde nie wiem jak to fachowo nazwać.
Tak tak! Ja to też miałam robione. Chodzi o to aby sprawdzić czy organizm sam nie wyrzuca z organizmu zarodka, bo traktuje go jako intruza i idzie razem z @ -
nick nieaktualny
-
Początkowo kazała mi to zrobić moja gin, a teraz byłam w klinice i prof powiedział, że zrobilam nie dokładne te badania i dał mi na dokładne. Właśnie dzisiaj przyszedł jeden z 5 wyników i to chyba ten właśnie wynik o którym mówimy, bo jest tam też napisane NK właśnie. Nazwa tych badań to Subpopulacje limfocytów - panel rozszerzony.
-
nick nieaktualny
-
kaaarolynaaa wrote:A to się da jakoś leczy w razie czego?
Jak chcesz to podaj maila mogę Ci przesłać cały mój wynik i sobie zobaczysz ile tam tego jest i te wszystkie nazwy. Moja gin mówiła że sterydami. Ale nie wiem czy to prawda, teraz jestem pod opieką kliniki i zobaczę co profesor powie, ale chyba moje wyniki są dobre. -
znalezione na necie:
"CBA to test badający poziom cytokin ( złych) ktore sa toksyczne dla rozwijającego zarodka, ale także dla plemników."
"Test IMK Mukti Tru-subpopulacja limfocytów. Pokazuje m.in przeciwciała NK (Natural Killers)"Cynamonowaaa, AneTkaa87 lubią tę wiadomość
kir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤ -
nick nieaktualnyAneTkaa87 wrote:Jak chcesz to podaj maila mogę Ci przesłać cały mój wynik i sobie zobaczysz ile tam tego jest i te wszystkie nazwy. Moja gin mówiła że sterydami. Ale nie wiem czy to prawda, teraz jestem pod opieką kliniki i zobaczę co profesor powie, ale chyba moje wyniki są dobre.
A powiedz jaki jest koszt tego badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:16
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, dwoje dzieci dawno temu urodziłam i nigdy o takich badaniach nie słyszałam
mam nadzieję, że tego się z wiekiem nie nabywa
A ja mam dzisiaj takie uderzenia gorąca, że chyba poproszę o badania pod katem wczesnej menopauzy, normalnie wychodzę na balkon bo oddychać nie mogę, a jestem straszny zmarzluch normalnie -
kaaarolynaaa wrote:
400zł niestety....
Zaraz wyślę Ci maila.
Pozostałe badania hormonalne które miałam robić razem z tym, aby profesor mógł od czegoś zacząć to: cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości (440zł.); Antykoagulant tocznia (l upus anticoagulant, 132zł); białko C (102zł); białko S (124zł).
Oraz mam być u niego w ciągu jednego cyklu - przed owulacją, w trakcie i po niej. Wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy, bo będzie obserwacja cyklu + wyniki badań i wtedy zobaczymy co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:22
Cynamonowaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneTkaa87 wrote:400zł niestety....
Zaraz wyślę Ci maila.
Pozostałe badania hormonalne które miałam robić razem z tym, aby profesor mógł od czegoś zacząć to: cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości (440zł.); Antykoagulant tocznia (l upus anticoagulant, 132zł); białko C (102zł); białko S (124zł).
Oraz mam być u niego w ciągu jednego cyklu - przed owulacją, w trakcie i po niej. Wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy, bo będzie obserwacja cyklu + wyniki badań i wtedy zobaczymy co dalej. -
nick nieaktualnySabinkak wrote:Kurczę, dwoje dzieci dawno temu urodziłam i nigdy o takich badaniach nie słyszałam
mam nadzieję, że tego się z wiekiem nie nabywa
A ja mam dzisiaj takie uderzenia gorąca, że chyba poproszę o badania pod katem wczesnej menopauzy, normalnie wychodzę na balkon bo oddychać nie mogę, a jestem straszny zmarzluch normalnie