X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • kmala Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    to jest to badanie komórek natural killers czyli sprawdzanie czy mój organizm wytwarza komórki które same siebie zabijają. Kurde nie wiem jak to fachowo nazwać.

Ja w ten wtorek będę miała takie badania:

Test CBA ( ocena subpopulacje cytokin Th1 / Th 2)
    Test IMK subpopulacje limfocytów

Na wyniki czeka się 3 tyg.

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Ciebie Ciebie :P
    pierwsze słyszę. a jakieś objawy trzeba mieć żeby to badać?
    Endo-napro kazała mi to zbadać. Nie mam w sumie żadnych objawów. Podejrzewała u mnie też tocznia bo mam marmurkowa skórę co jest głównym objawem​ tej choroby, ale robiłam badania i wyszło że nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    Ja w ten wtorek będę miała takie badania:

Test CBA ( ocena subpopulacje cytokin Th1 / Th 2)
    Test IMK subpopulacje limfocytów

Na wyniki czeka się 3 tyg.
    Tego nie znam... A wiesz co to jest?

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byczylam sie, jadlam kielbache, pilam piwo...If I were a boooyy

monijaaa, Cynamonowaaa, Lunna, anciaa lubią tę wiadomość

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o Waszych badaniach.
    aż zastanawiam się czy i ja nie muszę ich zrobić:P

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Pierwsze słyszę o Waszych badaniach.
    aż zastanawiam się czy i ja nie muszę ich zrobić:P
    Jak masz za dużo kasy to zrób :-P a tak serio to zapytaj lekarza, sama nie robiłabym ich ;-)

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Faktycznie tyle tych Karolin tutaj, że teraz nie wiem kogo pytasz :-P
    Jak mnie to jest to badanie komórek natural killers czyli sprawdzanie czy mój organizm wytwarza komórki które same siebie zabijają. Kurde nie wiem jak to fachowo nazwać.

Tak tak! Ja to też miałam robione. Chodzi o to aby sprawdzić czy organizm sam nie wyrzuca z organizmu zarodka, bo traktuje go jako intruza i idzie razem z @

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Tak tak! Ja to też miałam robione. Chodzi o to aby sprawdzić czy organizm sam nie wyrzuca z organizmu zarodka, bo traktuje go jako intruza i idzie razem z @
    A to się da jakoś leczy w razie czego?

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo kazała mi to zrobić moja gin, a teraz byłam w klinice i prof powiedział, że zrobilam nie dokładne te badania i dał mi na dokładne. Właśnie dzisiaj przyszedł jeden z 5 wyników i to chyba ten właśnie wynik o którym mówimy, bo jest tam też napisane NK właśnie. Nazwa tych badań to Subpopulacje limfocytów - panel rozszerzony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić komórki Nk bez subpopulacji limfocytów T...

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    A to się da jakoś leczy w razie czego?

Jak chcesz to podaj maila mogę Ci przesłać cały mój wynik i sobie zobaczysz ile tam tego jest i te wszystkie nazwy. Moja gin mówiła że sterydami. Ale nie wiem czy to prawda, teraz jestem pod opieką kliniki i zobaczę co profesor powie, ale chyba moje wyniki są dobre.

• kmala Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalezione na necie:

"CBA to test badający poziom cytokin ( złych) ktore sa toksyczne dla rozwijającego zarodka, ale także dla plemników."

"Test IMK Mukti Tru-subpopulacja limfocytów. Pokazuje m.in przeciwciała NK (Natural Killers)"

Cynamonowaaa, AneTkaa87 lubią tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Jak chcesz to podaj maila mogę Ci przesłać cały mój wynik i sobie zobaczysz ile tam tego jest i te wszystkie nazwy. Moja gin mówiła że sterydami. Ale nie wiem czy to prawda, teraz jestem pod opieką kliniki i zobaczę co profesor powie, ale chyba moje wyniki są dobre.

A powiedz jaki jest koszt tego badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Byczylam sie, jadlam kielbache, pilam piwo...If I were a boooyy
    Karolyna, jestes!!! Wlasnie dzis z Wroblowa Cie wspominalysmy, ze spokojnie tu bez Ciebie. A Ty sie byczylas powiadasz, a my jak mroweczki pilnie dwa dni w pracy :D

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dwoje dzieci dawno temu urodziłam i nigdy o takich badaniach nie słyszałam :) mam nadzieję, że tego się z wiekiem nie nabywa ;)
    A ja mam dzisiaj takie uderzenia gorąca, że chyba poproszę o badania pod katem wczesnej menopauzy, normalnie wychodzę na balkon bo oddychać nie mogę, a jestem straszny zmarzluch normalnie ;)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    [email protected]

A powiedz jaki jest koszt tego badania?

400zł niestety....

Zaraz wyślę Ci maila.

Pozostałe badania hormonalne które miałam robić razem z tym, aby profesor mógł od czegoś zacząć to: cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości (440zł.); Antykoagulant tocznia (l upus anticoagulant, 132zł); białko C (102zł); białko S (124zł).

Oraz mam być u niego w ciągu jednego cyklu - przed owulacją, w trakcie i po niej. Wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy, bo będzie obserwacja cyklu + wyniki badań i wtedy zobaczymy co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 20:22

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    czy możliwe jest aby na tym etapie były już jakieś mdłości??

Tak, tak samo jak może Cię odrzucać od różnych zapachów, ja tak miałam przy młodszym synku.

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    400zł niestety....

Zaraz wyślę Ci maila.

Pozostałe badania hormonalne które miałam robić razem z tym, aby profesor mógł od czegoś zacząć to: cytokiny Th1/Th2 - metoda wysokiej czułości (440zł.); Antykoagulant tocznia (l upus anticoagulant, 132zł); białko C (102zł); białko S (124zł).

Oraz mam być u niego w ciągu jednego cyklu - przed owulacją, w trakcie i po niej. Wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy, bo będzie obserwacja cyklu + wyniki badań i wtedy zobaczymy co dalej.
    Czyli masz to szerokie badanie. Mi dr mówiła że to szerokie kosztuje ok 300-400 a ja mam zrobić zawężone z tym że u nas nigdzie tego wąskiego nie robią i chyba zostaje mi zrobienie tego co Ty masz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Kurczę, dwoje dzieci dawno temu urodziłam i nigdy o takich badaniach nie słyszałam :) mam nadzieję, że tego się z wiekiem nie nabywa ;)
    A ja mam dzisiaj takie uderzenia gorąca, że chyba poproszę o badania pod katem wczesnej menopauzy, normalnie wychodzę na balkon bo oddychać nie mogę, a jestem straszny zmarzluch normalnie ;)
    Mam ostatnio​ to samo - ciągle mi gorąco i duszno. Ale ze menopauza w wieku 31 lat?! :P

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja mam 35 :) ale uderzenia gorąca to miałam tylko na koniec pierwszej ciąży :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ