X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle Ewcia jakie Ty masz gady?

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • plinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta: )
    My dziewczynce mamy już wybrane: Amelia lub Marcelina. Dla chłopaka mąż chciałby Wiktor a ja nie jestem przekonana.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia, śliczne imię <3 Niestety u mojego mężczyzny w rodzinie jest już jedna Amelia i byłyby dwie o tym samym nazwisku :P

m85awv1.png
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaa. Spora gromadka. Ekstra! ) widać, że lubicie zwierzaki :)

ks. Jan Kaczkowski
  • Aika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Dwie agamy brodate (parka). Ten osobnik z miniaturki to Czerep a za nim leży Gackowa, która miała być Gackiem :D. I dwa żółwie wodno-lądowe (Marian i Edek) :D <3
    Poza tym mam kota Guliwera i miałam też psa - Rudego, którego ktoś nam nie dawno otruł :( Wrr...
    A najważniejszy i najbardziej wymagający zwierzak to mój Mąż :D <3

Ojej to Ty masz w domu niczym zoo z mężem na czele :D Współczuję pieska :( Ludzie są okrutni. Uważam że zwierzęta też czują a ludzie traktują je jak śmieci, okropne :( Akurat 2-3 dni temu wpłaciliśmy na fundację dla zwierząt, a w sobotę lecimy tam żeby pomóc wyprowadzać na smyczy, sprzątać itp., taki wolontariat jednorazowy :)
    My ze zwierząt też mamy niezłą paczkę, jednak bardziej.. powszechne gatunki :D Mamy 3 koty: Bora, Kiki i Bogdan, psa Hugo i chomika Syzyfa :D

smeg lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Ojej to Ty masz w domu niczym zoo z mężem na czele :D Współczuję pieska :( Ludzie są okrutni. Uważam że zwierzęta też czują a ludzie traktują je jak śmieci, okropne :( Akurat 2-3 dni temu wpłaciliśmy na fundację dla zwierząt, a w sobotę lecimy tam żeby pomóc wyprowadzać na smyczy, sprzątać itp., taki wolontariat jednorazowy :)
    My ze zwierząt też mamy niezłą paczkę, jednak bardziej.. powszechne gatunki :D Mamy 3 koty: Bora, Kiki i Bogdan, psa Hugo i chomika Syzyfa :D
    Wspaniały gest z Waszej strony! Szacun mega dla Was! :)
    Mój ma uczulenie na sierść dlatego gustujemy w zwierzakach, które nie uczulają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 18:24

• Aika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Wspaniały gest z Waszej strony! Szacun mega dla Was! :)
    Mój F16 ma uczulenie na sierść dlatego gustujemy w zwierzakach, które nie uczulają.

Powiem Wam co zrobił mój teść z chomikiem. Chomik jak to chomik lubił karuzelę. I na tej karuzeli stracił życie, bo kochany tatuś (ale nie mój!) przystawiał do klatki odkurzacz, chomik zapierdzielał w karuzeli i serce mu stanęło.... Wrrr..! Wytłumaczcie mi jak można?

Boże to straszne! :( Biedny chomiczek. Nie rozumiem takiego zachowania. To są małe stworzenia które nikomu nie zawadzają i też chcą i mają prawo żyć :(

m85awv1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Amelia, śliczne imię <3 Niestety u mojego mężczyzny w rodzinie jest już jedna Amelia i byłyby dwie o tym samym nazwisku :P

Mi Amelia źle się kojarzy z medycznego punktu widzenia

• Aika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

No rzeczywiście, jakby na to tak patrzeć nie jest to zbyt pozytywne :(

m85awv1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc mimo że ładnie brzmi jakoś nie pasuje mi to na imię

• smeg Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia też mi się podoba, ale teraz co druga dziewczynka w przedszkolu to Amelka ;) Sama chciałabym nazwać synka Józef, po obu pradziadkach, a chłop dla córki wymyślił Matylda :)

Też uwielbiam zwierzaki :) Aktualnie mam 2 szczury, ale kiedyś miałam całe stado (max 14 na raz) :) Niestety, bardzo krótko żyją, ok. 3 lata, więc po ponad 8 latach hodowli nie przygarniam już kolejnych, nie mam siły na ich chorowanie i umieranie. Obecne to też już staruszki, w maju skończą 3 lata, ale odpukać, jakoś się trzymają ;)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Mam remont w domu i dlatego rzadziej piszę ale wszystko czytam :) Bardzo się cieszę, że mamy nowe fasolki :)

Mówiłyście o wieku, ja w tym roku mam ostatnie 20ścia :) Rocznik 87. Ola i Monijaa o ile dobrze pamiętam Wy też, Ja dodkładnie 17.07.87 Mam nadzieję, że 7 przyniesie mi szczęście w tym roku i załapię się że na 30stkę zostanę mamusią :)

Byłam na monitoringu i wszystko dobrze jajeczko pękło, więc się cieszę.
    Moja gin dała mi kolejne badanie: NK komórki. Miała któraś z Was na to pobieranie krew? To jest sprawdzenie czy organizm odrzuca zarodek (2 poronienia) Badanie dosyć drogie bo 212zł i muszę czekać 10 dni. Mam coś przeczucie że chyba to będzie to i w końcu będzemy wiedzieć czemu nie mogę donosić ciąży. Jeżeli wynik będzie pozytywny to jest ratunek i dostanę coś na to aby wyregulować te komórki. Także odliczam dzień do wyroku.

Jak najszybciej od owulacji robicie test? Jutro mam tydzień od owulki i mnie korci aby już zrobić ale pewnie za szybko...

Mi podoba się imię Adaś lub Alan dla chłopca, a dziewczynka Carmen, Oliwia, Rozalia, Anastazja, Liliana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 00:14

• Aika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Hej dziewczyny:)

Mam remont w domu i dlatego rzadziej piszę ale wszystko czytam :) Bardzo się cieszę, że mamy nowe fasolki :)

Mówiłyście o wieku, ja w tym roku mam ostatnie 20ścia :) Rocznik 87. Ola i Monijaa o ile dobrze pamiętam Wy też, Ja dodkładnie 17.07.87 Mam nadzieję, że 7 przyniesie mi szczęście w tym roku i załapię się że na 30stkę zostanę mamusią :)

Byłam na monitoringu i wszystko dobrze jajeczko pękło, więc się cieszę.
    Moja gin dała mi kolejne badanie: NK komórki. Miała któraś z Was na to pobieranie krew? To jest sprawdzenie czy organizm odrzuca zarodek (2 poronienia) Badanie dosyć drogie bo 212zł i muszę czekać 10 dni. Mam coś przeczucie że chyba to będzie to i w końcu będzemy wiedzieć czemu nie mogę donosić ciąży. Jeżeli wynik będzie pozytywny to jest ratunek i dostanę coś na to aby wyregulować te komórki. Także odliczam dzień do wyroku.

Jak najszybciej od owulacji robicie test? Jutro mam tydzień od owulki i mnie korci aby już zrobić ale pewnie za szybko...

Mi podoba się imię Adaś lub Alan dla chłopca, a dziewczynka Carmen, Oliwia, Rozalia, Anastazja, Liliana :)

Cześć kochana! :) To świetna wiadomość, trzymam kciuki za to, żeby wszystko się wyjaśniło i żebyście w końcu mieli soją kruszynkę :) Ja robię dopiero 14-15 dpo. Co prawda niektóre testy mają taką czułość że po tygodniu już wykryją ciążunie ale też mogą Nas niepotrzebnie zasmucić że jej nie ma, a w rzeczywistości jest :) Także uważam że lepiej poczekać, wiem że się niecierpliwisz bo ja też już chciałabym wiedzieć, ale warto :)

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hej wszystkim! Jak nocka? :D
    Mi temperatura dziś lekko skoczyła, także jest ok :)

m85awv1.png
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    z medycznego tzn? :>
    Aika trzymam kciuki za fasolkę, oby się udało :)
    Anetka jesteś 6 dni młodsza :P

ks. Jan Kaczkowski
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie temperatura spadła dziś. Nic nie rozumiem z tego mojego wykresu.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak wy o Sobie to i ja też mój zwierzyniec mieszka na 4 piętrze 1 haski 1 mieszaniec 1 szynszyla stan na dziś. I niestety musze dodać też teściów hahah

55990b83d2.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monija dziekuje, oby :)
    No amelia to jest taka wada wrodzona która polega na tym że osoba w ogóle nie ma jednej lub obu kończyn :(

Doma nie martw się, może jeszcze skoczy :) Na razie postaraj się obserwować temperaturę i ogólnie swoje ciało :)

Klaudyssa haha dobre z tymi teściami :P

m85awv1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Melduję spadek temperatury

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelek jest pełno w szkole i dodatkowo jakoś dziewczynki, które nowszą to imię nie są zbyt rozgarnięte. Może tak jest akurat w szkole, w której uczę, zatem nie bierzcie tego, ze chcę komuś zrobić przykrość <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ