X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późną porą :)

Wczoraj byłam na komunii a dzisiaj wróciło przeziębienie i cały wieczór przeleżałam na kanapie. Oprócz kataru rozsadza mi sutki, bolą naprawdę okropnie :( I chodzę jak zombie ;) Mąż mówi, że ten cykl jakiś straszny, nie można ani mnie dotknąć ani się odezwać bo warczę :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monijaa, hahaha :D mi kiedys fryzjerka bala sie ogolic krotko tyl i mi zostawila taka dlugosc, ze staly na sztorc, czyli poziomo :D Dobrze, ze mam maszynke w domu :D

monijaaa lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ja się zastanawiam nad powrotem z samego rana do jeden kawki. Chyba że zapytam się o coś na podwyższenie ciśnienia lekarza bo słabo się czuje z rana.

Ja wczoraj miałam kryzys. Już prawie robiłam kawe, ale przetrzymałam i nie zrobiłam :P
    Już tak długo nie pije, że szkoda mi znów wrócić do kawy... Może jeszcze wytrzymam troche :P
    Ja z rana pije zieloną herbate parzoną do 2 minut. Wtedy ona budzi jak kawa. Spróbuj czy na Ciebie zadziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:21

Marlena24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję tez zielona. Wcześniej cały czas czarna. Ale parze tak jak czarna xd

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ja piję tez zielona. Wcześniej cały czas czarna. Ale parze tak jak czarna xd

Parzona do dwóch minut budzi, parzona powyżej uspokaja, relaksuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja nie wyciągam saszetki xd ale spróbuję tak jak mówisz. ;)

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A to ja nie wyciągam saszetki xd ale spróbuję tak jak mówisz. ;)

Ja sobie kupuje nie w saszetkach tylko tak jakby osobne liście. Można też taką kupić w zwykłym sklepie :) To teraz już wiesz czemu po herbatce byłaś taka senna :D Mam nadzieje, że ta do dwóch minut Cie postawi na nogi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję. Straszne życie z ta endomenda. ;(
    A widzisz jakieś pozytywne skutki diety ? W ogóle duże miałaś ogniska ?

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie cisza, nie zdążyłam po test, może jutro uda się wyrwać. Teraz uciekam spać bo padam na twarz :( dobranoc :*

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Na razie cisza, nie zdążyłam po test, może jutro uda się wyrwać. Teraz uciekam spać bo padam na twarz :( dobranoc :*

Dobranoc Sabinka :)

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Mam taką nadzieję. Straszne życie z ta endomenda. ;(
    A widzisz jakieś pozytywne skutki diety ? W ogóle duże miałaś ogniska ?

Szczerze to nie wiem...Chyba jeszcze za wcześnie. Chleba nie jem dopiero od 3 tygodni.
    Gdy odstawiłam kawe było mi ciężko. Byłam ciągle senna. Wtedy przypomnialam sobie o spirulinie. Oczywiście na początku nie dzialała, trzeba ją troche brać żeby zaskoczyło, i teraz biore rano do śniadania w pracy i daje mi energie na caly dzień, tak mniej więcej do 20, po 20 padam. Już czuję że zaczynam "odlatywać" ;)
    Jem dużo wiecej owoców i warzyw.
    Powiem Ci tak, jedyne co zauważyłam to to, że jestem mniej senna. Nie wiem do końca czy to spirulina czy przy okazji zmiana diety, ale dawniej chodzilam jak zombi już o 11-tej w pracy. Teraz nie. :)

Edit: do końca nie wiem w jakim stadium mam endo bo lekarka która mnie operowała, nie raczyła mnie o tym poinformować nawet :) ale z tego co podpytywałam innych lekarzy to raczej mniejsze niż wieksze ogniska. Ale to tez jest różnie, ostatnio dowiedzialam sie ze czasem kobiety z dużą endo zajdą, a te z małą endo mają problem z zajściem. Nigdy nie wiadomo. Niczym trafienie w lotka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli miałaś niedawno laparoskopie, tak jak ja.
    Miejmy nadzieję że nam to pomoże. Ja mam utrudniona sprawę że względu na ten niedrożny jajowód. ;(
    Kawy nie piję tez juz z 3 tyg. A dietę powoli dopieor wprowadzam.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra wracam na siłownię :D

EA, Marlena24, anciaa lubią tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Czyli miałaś niedawno laparoskopie, tak jak ja.
    Miejmy nadzieję że nam to pomoże. Ja mam utrudniona sprawę że względu na ten niedrożny jajowód. ;(
    Kawy nie piję tez juz z 3 tyg. A dietę powoli dopieor wprowadzam.

Ja też ciągle sie jeszcze oczytuje w temacie :)

Uciekam do spania bo jutro rano pobudka :/ Spokojnej nocy :*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA, dobranoc :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Szczerze to nie wiem...Chyba jeszcze za wcześnie. Chleba nie jem dopiero od 3 tygodni.
    Gdy odstawiłam kawe było mi ciężko. Byłam ciągle senna. Wtedy przypomnialam sobie o spirulinie. Oczywiście na początku nie dzialała, trzeba ją troche brać żeby zaskoczyło, i teraz biore rano do śniadania w pracy i daje mi energie na caly dzień, tak mniej więcej do 20, po 20 padam. Już czuję że zaczynam "odlatywać" ;)
    Jem dużo wiecej owoców i warzyw.
    Powiem Ci tak, jedyne co zauważyłam to to, że jestem mniej senna. Nie wiem do końca czy to spirulina czy przy okazji zmiana diety, ale dawniej chodzilam jak zombi już o 11-tej w pracy. Teraz nie. :)

Edit: do końca nie wiem w jakim stadium mam endo bo lekarka która mnie operowała, nie raczyła mnie o tym poinformować nawet :) ale z tego co podpytywałam innych lekarzy to raczej mniejsze niż wieksze ogniska. Ale to tez jest różnie, ostatnio dowiedzialam sie ze czasem kobiety z dużą endo zajdą, a te z małą endo mają problem z zajściem. Nigdy nie wiadomo. Niczym trafienie w lotka :P
    W tabletkach czy w proszku ta spirulinia?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Przyszłam was odwiedzić :*

Ciągle czekamy na serduszko. Na ostatniej wizycie maluszek miał 5mm i nie było jeszcze serduszka. Inne dziewczyny z wątku widzą serduszko jak zarodek ma już 2,7 - 2,8mm :O a ja jeszcze nie widziałam :(
    Spokojnie na następnej wizycie bedzie widac ladnie pulsujace serducho :) u nas jak Maluda miala nieco ponad 3mm za slabo jeszcze bilo i tez czekalismy bo to albo bylo serducho albo moj stres z jakiegos naczynka. ♡ daj znac po następnej wizycie ♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ea kiedyś chciałam najpierw chłopca, potem dziewczynkę. W chwili obecnej po prostu marzę o zdrowym dziecku. Zawsze sobie myślałam, że fajnie by było mieć trójkę dzieci, a teraz marzę, żeby było chociaż jedno...

EA, Marlena24 lubią tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Każdy mi to mówi,a ja jestem uparta jak osioł. Muszę się ogarnąć bo w końcu wyląduje w psychiatryku....
    Kochana.. ja w towarzystwie jestem control freakiem pod wzgkedem bezpieczenstwa.. a co? A w domu od grilla prawie umarlam. Nauczylo mnie to troche sie wyciszyc i cieszyc znowu kazda chwila. Zamartwianie sie odbiera nam wszystko piekne co jest wokol nas. I co? I nawet torbiele zniknely ;) i Maluda rosnie pieknie. Bedzie dobrze. Ale jesli czujesz ze sama nie dajesz rady to czesto w szpitalach psych sa tez organizowane grupy roznego typu wsparcia. Moja psiolka chodzila tak na terapię DDA i bardzo jej to pomoglo. Najpierw ok roku indywidualnie a pozniej grupa w ramach kontynuacji. Teraz to inna dziewczyna - wiele rozumie i nie reaguje na pewne sprawy tak jak kiedys. Jest szczesliwa :) jak cos polecam bo widze jak to pomaga jesli sie przylpzyc

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem dzien przed okresem zrobilam dzisiaj beta hcg i wynik 2,0 mlu a na moim wyniku jestem napisane ze kobieta ciąża <2,0 mlu jak mam to rozumieć? Co o tym myslicie. Ja wiem ze ciąża zaczyna sie niby od 5 ale to niby moze byc wczesna ciąża??
    Ja mialam 2.0 5 dni przed terminem @. 2 dni pozniej juz bylo wiecej bo sikaniec pokazal cien cienia a dnia następnego w krwi 27

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ