X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późną porą :)

Wczoraj byłam na komunii a dzisiaj wróciło przeziębienie i cały wieczór przeleżałam na kanapie. Oprócz kataru rozsadza mi sutki, bolą naprawdę okropnie :( I chodzę jak zombie ;) Mąż mówi, że ten cykl jakiś straszny, nie można ani mnie dotknąć ani się odezwać bo warczę :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monijaa, hahaha :D mi kiedys fryzjerka bala sie ogolic krotko tyl i mi zostawila taka dlugosc, ze staly na sztorc, czyli poziomo :D Dobrze, ze mam maszynke w domu :D

monijaaa lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ja się zastanawiam nad powrotem z samego rana do jeden kawki. Chyba że zapytam się o coś na podwyższenie ciśnienia lekarza bo słabo się czuje z rana.

Ja wczoraj miałam kryzys. Już prawie robiłam kawe, ale przetrzymałam i nie zrobiłam :P
    Już tak długo nie pije, że szkoda mi znów wrócić do kawy... Może jeszcze wytrzymam troche :P
    Ja z rana pije zieloną herbate parzoną do 2 minut. Wtedy ona budzi jak kawa. Spróbuj czy na Ciebie zadziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:21

Marlena24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję tez zielona. Wcześniej cały czas czarna. Ale parze tak jak czarna xd

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Ja piję tez zielona. Wcześniej cały czas czarna. Ale parze tak jak czarna xd

Parzona do dwóch minut budzi, parzona powyżej uspokaja, relaksuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja nie wyciągam saszetki xd ale spróbuję tak jak mówisz. ;)

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    A to ja nie wyciągam saszetki xd ale spróbuję tak jak mówisz. ;)

Ja sobie kupuje nie w saszetkach tylko tak jakby osobne liście. Można też taką kupić w zwykłym sklepie :) To teraz już wiesz czemu po herbatce byłaś taka senna :D Mam nadzieje, że ta do dwóch minut Cie postawi na nogi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję. Straszne życie z ta endomenda. ;(
    A widzisz jakieś pozytywne skutki diety ? W ogóle duże miałaś ogniska ?

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie cisza, nie zdążyłam po test, może jutro uda się wyrwać. Teraz uciekam spać bo padam na twarz :( dobranoc :*

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Na razie cisza, nie zdążyłam po test, może jutro uda się wyrwać. Teraz uciekam spać bo padam na twarz :( dobranoc :*

Dobranoc Sabinka :)

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Mam taką nadzieję. Straszne życie z ta endomenda. ;(
    A widzisz jakieś pozytywne skutki diety ? W ogóle duże miałaś ogniska ?

Szczerze to nie wiem...Chyba jeszcze za wcześnie. Chleba nie jem dopiero od 3 tygodni.
    Gdy odstawiłam kawe było mi ciężko. Byłam ciągle senna. Wtedy przypomnialam sobie o spirulinie. Oczywiście na początku nie dzialała, trzeba ją troche brać żeby zaskoczyło, i teraz biore rano do śniadania w pracy i daje mi energie na caly dzień, tak mniej więcej do 20, po 20 padam. Już czuję że zaczynam "odlatywać" ;)
    Jem dużo wiecej owoców i warzyw.
    Powiem Ci tak, jedyne co zauważyłam to to, że jestem mniej senna. Nie wiem do końca czy to spirulina czy przy okazji zmiana diety, ale dawniej chodzilam jak zombi już o 11-tej w pracy. Teraz nie. :)

Edit: do końca nie wiem w jakim stadium mam endo bo lekarka która mnie operowała, nie raczyła mnie o tym poinformować nawet :) ale z tego co podpytywałam innych lekarzy to raczej mniejsze niż wieksze ogniska. Ale to tez jest różnie, ostatnio dowiedzialam sie ze czasem kobiety z dużą endo zajdą, a te z małą endo mają problem z zajściem. Nigdy nie wiadomo. Niczym trafienie w lotka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli miałaś niedawno laparoskopie, tak jak ja.
    Miejmy nadzieję że nam to pomoże. Ja mam utrudniona sprawę że względu na ten niedrożny jajowód. ;(
    Kawy nie piję tez juz z 3 tyg. A dietę powoli dopieor wprowadzam.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra wracam na siłownię :D

EA, Marlena24, anciaa lubią tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Czyli miałaś niedawno laparoskopie, tak jak ja.
    Miejmy nadzieję że nam to pomoże. Ja mam utrudniona sprawę że względu na ten niedrożny jajowód. ;(
    Kawy nie piję tez juz z 3 tyg. A dietę powoli dopieor wprowadzam.

Ja też ciągle sie jeszcze oczytuje w temacie :)

Uciekam do spania bo jutro rano pobudka :/ Spokojnej nocy :*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA, dobranoc :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Szczerze to nie wiem...Chyba jeszcze za wcześnie. Chleba nie jem dopiero od 3 tygodni.
    Gdy odstawiłam kawe było mi ciężko. Byłam ciągle senna. Wtedy przypomnialam sobie o spirulinie. Oczywiście na początku nie dzialała, trzeba ją troche brać żeby zaskoczyło, i teraz biore rano do śniadania w pracy i daje mi energie na caly dzień, tak mniej więcej do 20, po 20 padam. Już czuję że zaczynam "odlatywać" ;)
    Jem dużo wiecej owoców i warzyw.
    Powiem Ci tak, jedyne co zauważyłam to to, że jestem mniej senna. Nie wiem do końca czy to spirulina czy przy okazji zmiana diety, ale dawniej chodzilam jak zombi już o 11-tej w pracy. Teraz nie. :)

Edit: do końca nie wiem w jakim stadium mam endo bo lekarka która mnie operowała, nie raczyła mnie o tym poinformować nawet :) ale z tego co podpytywałam innych lekarzy to raczej mniejsze niż wieksze ogniska. Ale to tez jest różnie, ostatnio dowiedzialam sie ze czasem kobiety z dużą endo zajdą, a te z małą endo mają problem z zajściem. Nigdy nie wiadomo. Niczym trafienie w lotka :P
    W tabletkach czy w proszku ta spirulinia?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Przyszłam was odwiedzić :*

Ciągle czekamy na serduszko. Na ostatniej wizycie maluszek miał 5mm i nie było jeszcze serduszka. Inne dziewczyny z wątku widzą serduszko jak zarodek ma już 2,7 - 2,8mm :O a ja jeszcze nie widziałam :(
    Spokojnie na następnej wizycie bedzie widac ladnie pulsujace serducho :) u nas jak Maluda miala nieco ponad 3mm za slabo jeszcze bilo i tez czekalismy bo to albo bylo serducho albo moj stres z jakiegos naczynka. ♡ daj znac po następnej wizycie ♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ea kiedyś chciałam najpierw chłopca, potem dziewczynkę. W chwili obecnej po prostu marzę o zdrowym dziecku. Zawsze sobie myślałam, że fajnie by było mieć trójkę dzieci, a teraz marzę, żeby było chociaż jedno...

EA, Marlena24 lubią tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Każdy mi to mówi,a ja jestem uparta jak osioł. Muszę się ogarnąć bo w końcu wyląduje w psychiatryku....
    Kochana.. ja w towarzystwie jestem control freakiem pod wzgkedem bezpieczenstwa.. a co? A w domu od grilla prawie umarlam. Nauczylo mnie to troche sie wyciszyc i cieszyc znowu kazda chwila. Zamartwianie sie odbiera nam wszystko piekne co jest wokol nas. I co? I nawet torbiele zniknely ;) i Maluda rosnie pieknie. Bedzie dobrze. Ale jesli czujesz ze sama nie dajesz rady to czesto w szpitalach psych sa tez organizowane grupy roznego typu wsparcia. Moja psiolka chodzila tak na terapię DDA i bardzo jej to pomoglo. Najpierw ok roku indywidualnie a pozniej grupa w ramach kontynuacji. Teraz to inna dziewczyna - wiele rozumie i nie reaguje na pewne sprawy tak jak kiedys. Jest szczesliwa :) jak cos polecam bo widze jak to pomaga jesli sie przylpzyc

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem dzien przed okresem zrobilam dzisiaj beta hcg i wynik 2,0 mlu a na moim wyniku jestem napisane ze kobieta ciąża <2,0 mlu jak mam to rozumieć? Co o tym myslicie. Ja wiem ze ciąża zaczyna sie niby od 5 ale to niby moze byc wczesna ciąża??
    Ja mialam 2.0 5 dni przed terminem @. 2 dni pozniej juz bylo wiecej bo sikaniec pokazal cien cienia a dnia następnego w krwi 27

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ