X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Rosnijcie zdrowo :-)
    Mam nadzieję że nie znikniesz teraz z forum tylko zostaniesz tu z nami :-)

Oczywiście że zostanę! :) Nigdzie się nie wybieram, a już na pewno nie pójdę na forum ciążowe, bo osiwieję ze strachu.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueeyes generalnie zobacz co maja w aptekach, sa tez witaminy pregna z zelazem ale w 1 trym nie trzeba jeszcze brac zelaza jesli nie ma koniecznosci. Ja sie po tym femibionie dobrze czuje a rano nim bralam czesto bylo mi niedobrze a jak wrzucilam witaminki z woda to moglam cos zajesc niedlugo ;)
    Generalnie spojrz sobie na sklad i intuicja ci powie jakich witamin wiecej potrzebujesz. Ja biore femibion bo jest nastawiony na zapoyrzebowanie w kazdym trymestrze. Moja ginka choc sama poleca pregne plus to mowila ze te co biore sa b dobre.
    Powodzenia

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • plinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Kochana wspaniala wiadomosc!! Taka mocna krecha to u mnie tydzien po 1 tescie byla ;)
    Generalnie moja ginka przez tel najpierw mowila ze najwazniejszy kwas foliowy teraz. Ja sie nim suplementowalam przed ciaza i od udanej ovulki kupilam femibion 1 (na 2 trymestr) bo w aptece sklad bardziej mi sie podobal. Foliany rozne + kwasy omega + wit D +wit c i cos tam jeszcze. Mama sprawdzala sklad mowi ze super bo generalnie wypelniacze tez sa w nich niezle a jest malo (mama jest toksykologiem.i choc o siebie tak nie dba to o mnie juz tak i lubi mi sklady sprawdzac). Ale dobra wiadomosc :))) zobaczysz Kochana nim sie obejrzysz bedzie piekne serducho i minie 1 trymestr ze bedzie mozna odetchnac bardziej ♡♡♡

Ja zaczynałam z femibionem natal później ginka mi poleciła omega med i sie przerzuciłam :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Lunna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i masz wielkie gratulacje od Ewci

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • plinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    No i mam wyniki bety...

Beta 87

Martwi mnie ten wynik strasznie niski jest :(

A który to dzień cyklu? Wcześniej robiłaś już betę? Ile dni jesteś po ovu?

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    A i masz wielkie gratulacje od Ewci

Dziękuję :)

Dziękuję za trzymanie kciuków! :) I za rady! :*

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • EA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Róża ma już ponad rok a dziadek do dzisiaj rozbolewa że to nie ja pierwsza urodziłam ... Niestety liczył na to że najstarsza wnuczka jako pierwsza założy rodzinę no ale nie wyszło... choć jako pierwsza się hajtłam :D

Ups, źle Cie zrozumiałam, myślałam że Twoj dziadek odszedł. To dziwne, że tak Ci to wypomina, powinien sie cieszyć ze doczekał sie prawnuka i nie ważne od której wnuczki :) Moja druga babcia nie doczekała sie prawnuka, zmarła kilka miesięcy temu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:52

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka wlasnie sobie porownalam sklad i poza zelazem jest ubozszy o wit e, c itd.. dla mnie ich suplementacja musi byc ze wzgledu na skore tez bo witC stymuluje wytwarzanie kolagenu. Ale zobacze co proponują na 2 trymest i porownam co tam jest bo i tak niedlugo zmieniamy witaminki na 2 trymestr ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    A który to dzień cyklu? Wcześniej robiłaś już betę? Ile dni jesteś po ovu?
    DC 37
    Nie wiem kiedy miałam ovu ale cykle mam zazwyczaj równe 28 dni...
    Nie robiłam bety wcześniej...

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Ups, źle Cie zrozumiałam, myślałam że Twoj dziadek odszedł. To dziwne, że tak Ci to wypomina, powinien sie cieszyć ze doczekał sie prawnuka i nie ważne od której wnuczki :) Moje druga babcia nie doczekała sie prawnuka, zmarła kilka miesięcy temu :(
    Zdarza się :) Ja już za bardzo się tym nie przejmuję bo to nie odemnie zależy, ale na początku bardzo mnie to przygnębiło...

• EA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    No i mam wyniki bety...

Beta 87

Martwi mnie ten wynik strasznie niski jest :(

Nie znam sie, ale 87 to niski wynik?

Edit: ja bym taki dziś chciała mieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:51

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    DC 37
    Nie wiem kiedy miałam ovu ale cykle mam zazwyczaj równe 28 dni...
    Nie robiłam bety wcześniej...
    Jesli martwi cie ten wynik to powtorz badanie w poniedzualek. Najlepiej sprawdza sie czy przyroat po 48 godz jest min o 50 procent wyzszy bo tak prawidlowo przyrasta. Ja ok 34dc mialam 94 ale ovu mialam praktycznie w polowie cyklu. Jesli mialas pozniej to po prostu sie poznien zagniezdzic moglo jakeczko i wynik vedzie prawidłowy

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA Kochanie robilas dzisiaj?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest on niski ? Wydaje mi się że jak na 10 dni po @ to wynik jest niski... ale ja też się nie znam na tym
    Zobaczymy w poniedziałek jak zrobię jeszcze raz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:53

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Obecnie drugi cs, a pierwszy z clo i pregnylem. Ale wcześniej staraliśmy się rok, potem jeden cykl z clo i zaszłam, niestety ciążę straciłam. Po łyżeczkowaniu miałam jeden cykl starań luźny, a w tym ze wspomagaczami.

:)
    Kochana przepraszam ale nie znalam Twojej historii. Jestem oewna ze bedzie dobrze. Ja tez do 8 tc mialam stracha bo serducha nie do konca bylo widac wczesniej (pozniej sie okazalo ze to ono tak niesmialo pulsowalo ;) ) bo moja przyjaciolka w 7tc stracila ciaze bo przestała sie rozwijac. Strasznie to przezywalismy wszyscy bo ona i jej maz sa jak rodzenstwo dla nas (nasi mezowie znaja sie 25 lat i od zawsze sie przyjaźnią).
    Jutro nadal idziesz na wizyte? Moze dobrze to wtedy lekarka cos doradzi jesli jest jakoes zaporrzebowanie, chyba ze wszystko wiesz juz co i jak ♡ rosnijcie zdrowo :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • plinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    A nie jest on niski ? Wydaje mi się że jak na 10 dni po @ to wynik jest niski... ale ja też się nie znam na tym

To zależy kiedy miałaś ovu i ile wedrowało jajeczko z plemniczkiem. Tak jak pisze Lunna powtórz betę w poniedziałek i zobacz czy przyrasta zamiast się zamartwiać :-)
    Trzymam kciuki żeby to była dorodna fasola :-*

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Sabinkak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona, nie ważny wynik ważny przyrost, wiem że daleki dc, ale może owulka była późno :) nie stresuj się, bo nerwy to teraz nie wskazane :) taka beta to fasolka ;)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    EA Kochanie robilas dzisiaj?

Zbieram sie dopiero kochana, ale jakoś mnie nie ciągnie żeby tam jechać ;)

Zrobiłam dwa sikańce dziś i (Edit:) biel wiec odp znam...

Dziś mój 24 dc, i 12 lub 13 dzień po ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 10:03

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Wszystko zalezy kiedy wgl byko zapłodnienie, ile wedrowalo jajeczko. U mnie od ovu do zagniezdzenia bylo 14 dni bo dokladnie testy robilam z krwi tez i nic na poczatku nie wykazywalo. Spokojnie. Nie jest niska. Mastwilabym sie jakby byla 10 w takim czasie a mialabys plamienia. Pamietaj ze tam sie niezly zapierdziel dzieje teraz ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Oczywiście że zostanę! :) Nigdzie się nie wybieram, a już na pewno nie pójdę na forum ciążowe, bo osiwieję ze strachu.
    Ja raz weszlam na temat porodowek w Lodzi i e sumie nawet nie wrocilam. Dziewczyny tam zzyte hak my juz dawno dzieci maja roczne itd i nawet glupio sie czulam piszac tam.pytanie xD

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ