Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agu92 wrote:Blue! Ogromne gratulacje kochana!!!!!!
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i fasolka zdrowo rosła
Który to cykl starań?
Lecę dziś do rodziców, pomóc w gospodarstwie. A jutro jedziemy z mężem do Warszawy na I Komunię mojego chrześniakaPewnie wrócę na forum dopiero w poniedziałek, życzę więc wszystkim udanego weekendu (najlepiej samych takich poranków jak dzisiaj u Blueyes
)
Obecnie drugi cs, a pierwszy z clo i pregnylem. Ale wcześniej staraliśmy się rok, potem jeden cykl z clo i zaszłam, niestety ciążę straciłam. Po łyżeczkowaniu miałam jeden cykl starań luźny, a w tym ze wspomagaczami.
Miłego weekendu -
plinka wrote:Blueyes cudowne wieści. Takiej KRECHY to ja dawno nie widziałam
DziękujęCzekałam na Ciebie, bo mam pytanko. Luna, jak to przeczytasz, to pytanie jest również do Ciebie
Jakie witaminy ciążowe bierzesz? Bo dziś muszę jakieś kupić. Niestety, jak tylko przestaję wspomagać się witaminami, choruję, a tego bym nie chciała. -
Hej
Gratuluję nowych groszków
Ja czekam na wyniki bety @ brak ciąg dalszy
sylwioszka wrote:
Wiecie co dzisiaj moja babcia powiedziała mi że ma 3 marzenia:
1- doczekać się prawnuka
2- polecieć samolotem
3- zrobić sobie tatuaż na 70
Po czym powiedziała że tego pierwszego jest na 1000% pewna że się spełni i że pierwszy prawnuczek na pewno będzie mój i mojego mezusia, tak się rozczulilam że prawie się popłakałam... Tak bardzo bym chciała jej nie zawieść...
Mój dziadek powiedział mi podobnie
1) doczekać się pierwszego prawnuka od Cibie
2) Zobaczyć Ciebie w białej sukni
Niestety ja dziadka zawiodłam... W białej sukni mnie widział ale pierwszego prawnuka dała mu moja kuzynka...
Nadzieja umiera ostatnia! -
Blueyes wrote:Dziękuję
Czekałam na Ciebie, bo mam pytanko. Luna, jak to przeczytasz, to pytanie jest również do Ciebie
Jakie witaminy ciążowe bierzesz? Bo dziś muszę jakieś kupić. Niestety, jak tylko przestaję wspomagać się witaminami, choruję, a tego bym nie chciała.
Ja biorę omega med optima forte. Trzeba szukać w sieciowkach aptekach bo jest taniej (ok 50 zl na 30 dni).
Te witaminy w pierwszych tygodniach mogą potęgować uczucie mdłości. Jeżeli tak jest to można do 12 tyg brać zwykły kwas foliowy np folik. Tak mówiła mi ginka.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 15:58
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
plinka wrote:Ja biorę omega med optima forte. Trzeba szukać w sieciowkach aptekach bo jest taniej (ok 50 zl na 30 dni).
Te witaminy w pierwszych tygodniach mogą potęgować uczucie mdłości. Jeżeli tak jest to można do 12 tyg brać zwykły kwas foliowy np folik. Tak mówiła mi ginka.
Dziękuję za info -
Zagubiona... wrote:Hej
Gratuluję nowych groszków
Ja czekam na wyniki bety @ brak ciąg dalszy
Mój dziadek powiedział mi podobnie
1) doczekać się pierwszego prawnuka od Cibie
2) Zobaczyć Ciebie w białej sukni
Niestety ja dziadka zawiodłam... W białej sukni mnie widział ale pierwszego prawnuka dała mu moja kuzynka...
Nie zawiodłaś. Nie myśl tak o sobie kochana... Moja babcia też nie doczekała prawnuka, ale sobie to tłumacze tak, że gdy mi sie uda, to ona "z góry" lub "skądś po prostu" to zobaczy i będzie sie cieszyć razem ze mną... -
Blueyes wrote:Cześć Dziewczyny
https://zapodaj.net/d676cb4200e7b.jpg.html
PS. Nie wiem jak wstawić, żeby było widoczne na forum.wielkie gratulacje
-
EA wrote:Nie zawiodłaś. Nie myśl tak o sobie kochana... Moja babcia też nie doczekała prawnuka, ale sobie to tłumacze tak, że gdy mi sie uda, to ona "z góry" lub "skądś po prostu" to zobaczy i będzie sie cieszyć razem ze mną...
Róża ma już ponad rok a dziadek do dzisiaj rozbolewa że to nie ja pierwsza urodziłam ... Niestety liczył na to że najstarsza wnuczka jako pierwsza założy rodzinę no ale nie wyszło... choć jako pierwsza się hajtłamNadzieja umiera ostatnia! -
Blueyes wrote:Dziękuję
Czekałam na Ciebie, bo mam pytanko. Luna, jak to przeczytasz, to pytanie jest również do Ciebie
Jakie witaminy ciążowe bierzesz? Bo dziś muszę jakieś kupić. Niestety, jak tylko przestaję wspomagać się witaminami, choruję, a tego bym nie chciała.
Generalnie moja ginka przez tel najpierw mowila ze najwazniejszy kwas foliowy teraz. Ja sie nim suplementowalam przed ciaza i od udanej ovulki kupilam femibion 1 (na 2 trymestr) bo w aptece sklad bardziej mi sie podobal. Foliany rozne + kwasy omega + wit D +wit c i cos tam jeszcze. Mama sprawdzala sklad mowi ze super bo generalnie wypelniacze tez sa w nich niezle a jest malo (mama jest toksykologiem.i choc o siebie tak nie dba to o mnie juz tak i lubi mi sklady sprawdzac). Ale dobra wiadomosc)) zobaczysz Kochana nim sie obejrzysz bedzie piekne serducho i minie 1 trymestr ze bedzie mozna odetchnac bardziej ♡♡♡
-
marciaa wrote:Blueyes, gratulacje !!
który to cykl starań ?
Obecnie drugi cs, a pierwszy z clo i pregnylem. Ale wcześniej staraliśmy się rok, potem jeden cykl z clo i zaszłam, niestety ciążę straciłam. Po łyżeczkowaniu miałam jeden cykl starań luźny, a w tym ze wspomagaczami.