X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za godzinę uciekam z pracy po wyniki bety.

Generalnie to bardziej zastanawam się czy będę pamietala o braniu tej luteiny niż tym jaki wynik bety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 13:55

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy torbielki na szyjce macicy nabotha mogą utrudniać zajście w ciąże ktoś coś?

• plinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Akurat szaleństwo to coś, co mamy w nadmiarze....Mówie mu w sobotę załamana, że znowu się coś pochrzaniło i mam objawy owulacyjne 7 dc, a tu warunki na kochanie takie średnie. A ten bez słowa poszedł pod prysznic, wrócił do łóżka i wyciągnął to i owo i dawaj. A w pokoju obok moja matka :D Po wszystkim stwierdziliśmy, że jedziemy do Maca, ale żeby nie obudzić matki wychodziliśmy tarasem jak złodzieje i wyjeżdżaliśmy bez włączonych świateł :D Na koniec kot dostał sraczki i musiałam jeszcze o 2 w nocy sprzątać kuwetę :D :D

Ostatnie zdanie mnie rozwaliło totalnie :-D

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • annde Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciopek wrote:
    We Wrześniu maiłam zabieg łyzeczkowania- miałam polipa na szyjce macicy ( podobno spowodowany długim braniem hormonów) od września do marca miałam cykle jak w zegarku co 28 dni ostatni rozregulowany totalnie 45dzień wywałany tabletkami Orgametril- badania mam przy każdej wizycie robione usg dopochwowe hormony lh, fsh w normie tarczycy nigdy nie badałam ale wola nie mam- przed stosowaniem anty miałam nierugalrne miesięczki bardzo bolesne- anty to unormowało byłam zadowolona przez 7 lat brałam Minulet, potem Daillette nie przytyłam czułam się jakbym fruwała- teraz jestem raczej ospła staram się bezskutecznie- mój lekarz proponował mi clostilbegyt i monitoring ale po komenmtarzach w necie że powoduje ciąże mnogie i zrezygnowałam choć

"Powoduje ciąże mnogie". Kochana, mój pierwszy cykl z clo to były trzy pęcherzyki i "groźba" ciąży mnogiej. Nie mamy nawet jednego dziecka. Kolejne cykle to już pojedyncze pęcherzyki. Poza tym, jeśli podczas brania clo będziesz miała więcej pęcherzyków możecie się zabezpieczać i "stracić" ten cykl. Mi to lekarz proponował jeśli bym nie chciała trojaczków. Powiedziałam, że mogą być trojaczki i się nie zabezpieczaliśmy, niestety nie wyszło. Także wiesz, loteria.

Jeśli u Ciebie jest wszystko ok to jeszcze zostaje partner. Mi lekarz od razu powiedział, że zanim zacznie mnie szprycować czymkolwiek chce zobaczyć wyniki mojego męża.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Milano Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale szalejecie normalnie trudno nadążyć za Wami :D
    Ja dzisiaj wyjątkowo dobry humor, nawet myślenie mam jakieś takie bardziej pozytywne na ten cykl-sama nie wierze ze tak szybko po tej niespodziewanej @. Za pół godziny koniec pracy i lecę na siłownie bo przez te nadzieje ze fasolka kozę już być zaniedbałam kondycję a urlop na plaży już za 3 tygodnie :D niecałe w sumie W KOŃCU . Mam nadzieje ze troche mniej będę o tym myśleć i szybciej zleci do testowania.

A właśnie! Wpiszcie mnie na 21 na czerwcowe testowanie

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie, z cyklu tych glupich. Jestem z tych co czesto mi marzna stopy. Dzis np przyszlam w sandalkach do pracy, upalu nie ma, ale zimno tez nie jest a mi zimno w stopy. Zauwazylam, ze jak mi zimno w stopy dluzej to mnie podbrzusze boli. Tez tak macie?

• plinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    dziewczyny, mam pytanie, z cyklu tych glupich. Jestem z tych co czesto mi marzna stopy. Dzis np przyszlam w sandalkach do pracy, upalu nie ma, ale zimno tez nie jest a mi zimno w stopy. Zauwazylam, ze jak mi zimno w stopy dluzej to mnie podbrzusze boli. Tez tak macie?

Ja tak mam. Do tego dochodzi częste siuranie i dyskomfort

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam pol roku CLO i bylam swiadoma ze jest zwiększone rzyko ciazy mnogiej jak widac na zalaczonym obrazku mija 4 rok staran i ani jednego malenstwa nie mam...gdyby u mnie nie pozostała inseminacja jako jedyna nadzieja walczylabym dalej z CLO pomimo iz u mnie to ne dalo efktu to zawsze zwieksza szanse na ciaze. podejmę sie kazdej "pomocy" i sprobuje wszystkiego na co nas bedzie stac. i obojetnie jakie ryzyko bedzie w sobie nioslo.

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie załamka, robiłam wczoraj test. Biel biel biel, aż w oczy razi.Brzuch też na @ boli. Jutro beta to tylko potwierdzenie, że nici z tego i dostawiam dupka :( Eh... miało być tak pięknie. Rocznicowa inseminacja. Taką miałam nadzieję, że 26 maja będzie też i moim świętem :(

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ostatnie zdanie mnie rozwaliło totalnie :-D

No śmiesznie było :D

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna, Frosh, Plinka piękne brzuszki <3

Kmala i Ineczka. Samych pomyślności i zieloności Wam życzę :)

a tak a propo wody z sodą na zgagę. Czytałam wątek, że dziewczyny sprawdzają wodą i sodą czy są w ciąży.

Lunna, Frosch, plinka lubią tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Akurat szaleństwo to coś, co mamy w nadmiarze....Mówie mu w sobotę załamana, że znowu się coś pochrzaniło i mam objawy owulacyjne 7 dc, a tu warunki na kochanie takie średnie. A ten bez słowa poszedł pod prysznic, wrócił do łóżka i wyciągnął to i owo i dawaj. A w pokoju obok moja matka :D Po wszystkim stwierdziliśmy, że jedziemy do Maca, ale żeby nie obudzić matki wychodziliśmy tarasem jak złodzieje i wyjeżdżaliśmy bez włączonych świateł :D Na koniec kot dostał sraczki i musiałam jeszcze o 2 w nocy sprzątać kuwetę :D :D
    Haha normalnie wspaniala z Was para ♡♡♡ az mi lzy z radosci poszly :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Ja tak mam. Do tego dochodzi częste siuranie i dyskomfort
    no wlasnie tez czesto wychodze do wc.
    Mysle ze zwykle cieple oklady powinny pomoc, no nie?

• Milano Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alergii to u mnie pojawiła się dwa lata temu. O po prostu wiosna umieram nic mi nie pomaga :( Meczy katar oczy łzawią straszne! Podobno w mieście jest jeszcze gorzej gdyż te pyłki są zmuszane z zanieczyszczeniami i to działa jeszcze mocniej na nasz organizm. Doprowadziłam się rok temu do takiego stanu ze "uzależniłam" się od kropli do nosa. Brałam je do grudnia nawet 3 razy dziennie non stop. Wierzcie mi ze nawet nie chce liczyć ile pieniędzy na to straciłam :( Teraz tez używam kropli dalej jakbym mogła brałabym codziennie bo po prostu jak mnie zatkało to koniec tylko krople i mogłam normalnie oddychać. A żaden laryngolog nawet noe miał pomysłu jak mnie leczyć. :/

Sama silna wola i kilkoma noe przespanymi nocami jakoś to unormowałam :D

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monija poczekaj do wyników bety póki co trzeba mieć nadzieje kochana :*

monijaaa lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monijaaa :( :( :( smutno mi z Twojego powodu. Tak bym chciala zeby wszystkie inseminacje konczyly sie dwiema grubymi kreskami na tescie.

monijaaa, dineh lubią tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Ja stopy o dlonie od zawsze. Mnie to bola dlonie i stopy wtedy. Podbrzusze to moze wtedy jakbym juz totalnie dreszcze miala. Na poczatku ciazy mialam z tym hardcore. Jak kostki lodu i wgl nie moglam soe rozgrzac

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Haha normalnie wspaniala z Was para ♡♡♡ az mi lzy z radosci poszly :)

Dziękujemy,a kłócimy się 70 razy dziennie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dołączam. Zaczynam w tym cyklu, pełna nadziei, na wyczekanych wakacjach.
    Pewnie jak każda z Was mam nadzieję, że będę w tych 20 procentach i uda się za pierwszym razem. Także dwa tygodnie i czas start!

Pozdrawiam Was cieplutko i powodzenia!

Lunna, karollka29, Jaspis lubią tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, jak mi długo zimno w stopy, to potem sikam. Chyba jakoś na pęcherz idzie :D

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ