X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    A nie masz zaległego z ubiegłego roku?
    Co Ty?! w zeszłym roku to samo było - w lutym tydzień postoju bo zamówień nie ma, w marcu tydzień postoju, w maju tydzień postoju, w lipcu 2 tyg urlopu, a póżniej praca w soboty za darmo, gdzie sb są 100% płatne, a oni zamiast płacić to zabierali nam soboty jak ktoś nie miał urlopu - sobota za dzień urlopu.

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Strasznie Cię doi Twój pracodawca. Sama zaczynałam pracę w saloniku (ale zatrudniła mnie firma nie żaden ajent) i jeżeli chodzi o kodeks pracy to był przestrzegany bez 2 zdań.
    A jak jest w Ciebie w regionie z pracą? Ciężko znaleźć?

Nie jest ciężko z praca. Tutaj na początku mi odpowiadało, bo takie jazdy zaczęły się od kwietnia. A jak wiedziałam ze i tak najdłużej będę pracować do końca sierpnia to myślałam, ze jakoś to wytrzymam. Ale jest coraz gorzej.

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Co Ty?! w zeszłym roku to samo było - w lutym tydzień postoju bo zamówień nie ma, w marcu tydzień postoju, w maju tydzień postoju, w lipcu 2 tyg urlopu, a póżniej praca w soboty za darmo, gdzie sb są 100% płatne, a oni zamiast płacić to zabierali nam soboty jak ktoś nie miał urlopu - sobota za dzień urlopu.

Karolyna to widze, ze u Ciebie też nieciekawie to wygląda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Magda wrote:
    Karolyna to widze, ze u Ciebie też nieciekawie to wygląda.
    Daj spokój. Szlag mnie trafia ja idę do pracy. Wczoraj np poinformowano nas że od wt do czw pracujemy 14-24. Nie ważne, że na hali jest 35 stopni, ważne żeby produkcja szła i plan był zrobiony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 10:29

• plinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:

To mam teraz gały jak 5 złote. Co to za szatańskie praktyki ? Jeżeli pracujesz w sobotę to powinni Ci za to zapłacić albo oddać inny dzień wolny (w tygodniu).

Lunna lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna to widzę, ze obie dajemy się doic jak te głupie. Ja też jestem chora jak mam iść do pracy.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O laski mnie moja praca tez wk i uważam że płacą grosze ale jak czytam o waszych wyzyskach to jest jakaś masakra w poprzedniej pracy byłam z dziewczynami w inspekcji wywalczylysmy swoje i potem wszystkie w jeden dzień położyły zwolnienie zostali bez kadry od tego czasu jestem pyskata kodeksy do poduszki czytam co za czasy
    A 13 zł nie jest tylko przy um zlecenie? W umowie o pracę chyba jest inaczej ale pewna nie jestem. Nie dajcie się dziewczyny! :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka nie w tym zakładzie kochana. W kwietniu zgłaszałam, że potrzebuję 2 dni wolnego- czw i pt- bo jedziemy do lekarza do Gdańska i nie ma szans, żeby w jeden dzień pojechała 500km, załatwiłam lekarza i w tym samym dniu wróciła. Usłyszałam, że mogę mieć wolny czwartek, a w piątek i w sobotę mam być w pracy bo nie ma ludzi. Chciałam być uczciwa i zgłosiłam to wcześniej, żeby nie było problemu, a problem i tak jest. Więc następnym razem nie będę nic mówiła, zadzwonię w tym samym dniu i zgłoszę telefonicznie, że mnie nie będzie i tyle. Dodam, że ta sobotą którą muszę mieć wolną jest dniem w którym pracuję za free bo muszę odrobić urlop, który zakład mi wcisnął 4 maja.

• plinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy umowie o prace jest najniższa krajowa która w tym roku wynosi 2000 brutto na całym etacie i liczona jest proporcjonalnie do wymiaru etatu

(Chyba że ktoś ma stawkę negocjowaną)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 10:39

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam jeszcze powiem tak, żeby Was zmobilizować do zastanowienia się nad zmianą pracy ew. podać kut.asa z Twojego saloniku Magda do Inspekcji Pracy. Kiedys tak jak i Wy, dawałam się po prostu wykorzystywać, pracowałam po 16h dziennie, przyjmując kilka palet dostaw, wszystko było na mojej głowie, bo najdłużej pracowałam. Faktury, zamówienia, dostawy. Mało jedzenia, bo wolalam obsłużyć 5 klientów na raz (pracowałam w miejscu gdzie było 200 klientów na godzine - serio) dużo papierosów. Bo się bałam. Bałam się zmienić pracę, bałam się że mnie zwolnią, ze nie bedzie co do gara włożyć z gołą pensją Wróbla jak mnie wyrzucą. Tyrałam po ponad 200 godzin miesięcznie. Wiecie jak się skończyło poświęcenie dla pracy? Załamaniem nerwowym, podłączeniem do kroplówki na SOR-rze na Bielańskim i L4. Byłam w takim stanie, że jak wróciłam po L4 i stanęłam za kasą, i klient mi zapłacił 50 zł za zakupy a ja nie miałam jak wydać, to się popłakałam.

Dlatego nie warto się katować. Wybaczcie za to moje rozpisanie, ale dostaję alergii jak słyszę o takim wyzysku.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mnie pociesza to to, że idę w czwartek robić paznokcie hyhy :D

• plinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Jedyne co mnie pociesza to to, że idę w czwartek robić paznokcie hyhy :D

W końcu trzeba mieć coś z życia. :-)

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łaaaaaaaaaa jestem w szoku! :O Waga spadła do 62,7 :D z 73,3 od marca :D :D :D

Anna6, anciaa, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa ja już chyba podjęłam decyzje. Jutro przyniose wypowiedzenie. Mój facet jest za tym, żebym załatwiła sobie tak, żeby pracować tylko do połowy czerwca i z jego bratem przyjechać do Holandii, bo tam obaj pracują. A jak sie tak nie uda to mój pod koniec czerwca będzie w Polsce i wtedy już z nim bym jechała. A jak nie będę do tego czasu w ciąży to we wrześniu poszukam pracy w naszej nowej małej miescinie :) ja przez te dwa miesiące sobie odpoczne od wszystkiego i może jakoś lepiej to będzie.

Lunna lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Magda. Nawet sobie nie zdajemy sprawy, jak taka praca tez pustoszy nasze organizmy. Nie ma sentymentów. Bo na bank Twój szef będzie chciał żebyś została, bedzie lament, że on sobie bez Ciebie nie poradzi... i tym podobne. Bo zdaje sobie sprawę, że mógł Cię wykorzystywać.

Także trzymam za Ciebie kciuki, nie bój się zmiany na lepsze. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 no i dobrze. Ja niestety nie mogę się zwolnić bo niedługo będziemy musieli brać kredyt i nie będzie nas stać na życie z jednej wypłaty. Cały czas łudzę się, że zajdę w ciążę i pójdę na chorobowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałyście może 'Projekt Lady' na TVN?

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna odkąd biore metformine to spadło mi 3 kg w 3 tygodnie, także jest postęp. No i staram sie trzymać dietę z niskim ig. Chociaż ostatni tydzień się zaniedbalam i często pozwalalam sobie na wyskoki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 u mnie też Metromina robi robotę :D a jaką masz dawkę?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokładnie. Praca to nie wsZystko. Wiadomo ciężko podjąć decyzję szczególnie jak druga strona nie. Zarabiają Też kokosow. Ale utraty zdrowia żadna praca nie jest warta.

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ