Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
plinka wrote:Magda ale te 200 godzin wyrabiasz wbrew sobie? Czy pasuje Ci to? Bo powiem szczerze że masz hardkor.
Umawialismy się na 160-180 godzin i to mi pasowało. A z każdym miesiącem było coraz więcej. Teraz postawiłam na swoim i mam 170 tylko. Ale to i tak miał do mnie pretensje. -
nick nieaktualny
-
Kaaarolyna to jest tak ze jesli nie pracujesz no w gastronomii czy innych uslugach to tylko prowadzacy dzialalnosc moze wtedy legalnie pracować jesli zatrudnia osoby na um o prace. Ja pracowałam na etacie w korpo ale my robilismy uslugi utrzymania serwisu it dla innych firm i np tam to 24/h praca - uslugi od ktorych zalezne jest funkcjonowanie ppdmiotow itd.
Przy zleceniu sa inne kryteria itd i tam mizna to pominac przy niektorych uslugach itd. A wgl teraz to nowe prawo weszlo i jest b ciekawie xDCynamonowaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
91Magda wrote:Umawialismy się na 160-180 godzin i to mi pasowało. A z każdym miesiącem było coraz więcej. Teraz postawiłam na swoim i mam 170 tylko. Ale to i tak miał do mnie pretensje.
Na umowie o prace powinnaś przepracować tyle ile wynosi norma miesięczna. Każde nadgodziny powinne być wypłacane dodatkowo. U nas np liczą się podwójnie. -
Wgl to jestem zdolowana. Przyjaciele po mega przejsciach (pekniety jajowod przy c. pozamacicznej, utrata 3l krwi, pekniecia zaoadnietych naczyn krwionosnych w plucach i szukanie tego, spiaczka ponad tydzien...) udalo im sie zaksc w zdrowa ciaze, cora rok temu urodzona z niska waga urodzeniowa. Kolezanka po usunieciu wielkiego miesniaka zaraz po porodzoe juz nie moze miec dzieci. Nie mowiac ze po tych wszystkich przebojach cudem nic jej sie nie stalo przy porodzie..
A mala od roku prawie nic nie przybrala. Badaja i nie moga sie doszukac z czym jest problem... masakra... od jesieni w sumie znikneli totalnie z zycia i malo co wiemy co sie dzieje a teraz takie newsy pierdziele o co chodzi? Menelnia rodzi pijane i narkotyzowane dzieci ktore soe rozwijaja super a wyczelana, wychuchana zdrowo prowadzona i przygotowywana ciaza a takie straszne rzeczy sie dzieja (( -
kaaarolynaaa - szef nie może nawet 1% urlopu Ci zaplanować.
Moja mama miala podobny problem i dzwoniła w tej sprawie do PIPu. Któryś tam artykuł kodeksu pracy mówi o tym, że szef udziela Tobie urlopu na Twój wniosek, w baaardzo wyjątkowych sytuacjach może odmówić.
A jeżeli np chce zamknąć zakład na czas swojego urlopu (a Ty nie chcesz wtedy brać wolnego) to powinien wypłacić Ci postojowe.Lunna, Cynamonowaaa lubią tę wiadomość
22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
91Magda wrote:Lunna, Karolyna - mój blad chodziło mi o długi weekend, ze znów ja pracuje, gdy wypada długi weekend.
Plinka no u mnie to nie liczy się niestety podwójnie. -
91Magda wrote:Lunna, Karolyna - mój blad chodziło mi o długi weekend, ze znów ja pracuje, gdy wypada długi weekend.
Plinka no u mnie to nie liczy się niestety podwójnie.
Strasznie Cię doi Twój pracodawca. Sama zaczynałam pracę w saloniku (ale zatrudniła mnie firma nie żaden ajent) i jeżeli chodzi o kodeks pracy to był przestrzegany bez 2 zdań.
A jak jest w Ciebie w regionie z pracą? Ciężko znaleźć? -
nick nieaktualnySylwiaLu wrote:kaaarolynaaa - szef nie może nawet 1% urlopu Ci zaplanować.
Moja mama miala podobny problem i dzwoniła w tej sprawie do PIPu. Któryś tam artykuł kodeksu pracy mówi o tym, że szef udziela Tobie urlopu na Twój wniosek, w baaardzo wyjątkowych sytuacjach może odmówić.
A jeżeli np chce zamknąć zakład na czas swojego urlopu (a Ty nie chcesz wtedy brać wolnego) to powinien wypłacić Ci postojowe. -
Lunna wrote:Wgl to jestem zdolowana. Przyjaciele po mega przejsciach (pekniety jajowod przy c. pozamacicznej, utrata 3l krwi, pekniecia zaoadnietych naczyn krwionosnych w plucach i szukanie tego, spiaczka ponad tydzien...) udalo im sie zaksc w zdrowa ciaze, cora rok temu urodzona z niska waga urodzeniowa. Kolezanka po usunieciu wielkiego miesniaka zaraz po porodzoe juz nie moze miec dzieci. Nie mowiac ze po tych wszystkich przebojach cudem nic jej sie nie stalo przy porodzie..
A mala od roku prawie nic nie przybrala. Badaja i nie moga sie doszukac z czym jest problem... masakra... od jesieni w sumie znikneli totalnie z zycia i malo co wiemy co sie dzieje a teraz takie newsy pierdziele o co chodzi? Menelnia rodzi pijane i narkotyzowane dzieci ktore soe rozwijaja super a wyczelana, wychuchana zdrowo prowadzona i przygotowywana ciaza a takie straszne rzeczy sie dzieja ((